merak ediyorum......

pink_prenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2012
140
0
26
Antalya
ya kızlar eşimden yeni ayrıldım ben.şimdi başka birinle evlenmek istiyorum ama ne kadar beklemem gerek bilen varmı?
anlaşmalı olarak ayrıldık bu aradaaaa

ama başvurup bu sürenin de kaldırılması talep ediliyormuş ;

……………AİLE MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ’NE
DAVACI :
DAVALI :Hasımsız
KONU :Bekleme süresinin kaldırılması
AÇIKLAMALAR
1. Eşim ……..ile , ……. Aile Mahkemesinin 2005/1351 Esas ve 2005/2321 Karar sayılı dosyası ile 12.07.2005 tarihinde boşanmış bulunmaktayız. Boşanma kararı kesinleşmiş ve karar nüfusa işlenmiştir.
2. Gebe olmamakla beraber bir başkası ise evlenebilmem için 300 günlük bekleme süresinin kaldırılmasını talep etme zorunluğu hasıl olmuştur.
HUKUKİ NEDENLER : MK, HMUK ve İlgili mevzuat
DELİLLER : Nüfus Kayıtları, boşanma ilamı, doktor raporu, ve her türlü sair yasal delil
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda arz ve izah ettiğim ve Sayın Mahkemece re’sen nazara alınacak sebeplere binaen;Medeni Kanunun ilgili maddesi gereğince zorunlu olan 300 günlük bekleme süresinin kaldırılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. ……/…../…..

Yazının Tamamını Okumak İçin Tıklayın: Boşandıktan Sonra Tekrar Evlenmek İçin Ne Kadar Zaman Geçmesi Gerekir? | Sorular ve Cevaplar

300 gun beklemenız gerek vbeya dr gıdıp ve aıle mahkemesıne once sızı sevk etmelerı gerek gebe olmadıgınızı ıspatlıyacaksınızda...
bu ne acele

adamda boşandımı,az çok hatırlıyorum konularını, hakkında hayırlısı olsun 300 gün bekleme süresi vardı galiba

Siz bir evlilik başınızdan geçtiği halde bu kadar acele edebiliyorken ben ve benim gibi bekar arkadaşlar hala evlilik yolunda bir hamle yapamıyor..

Yoksa biz yeterince sevmiyor muyuz nedir?
Hakkınızda hayırlısı olsun..

Son düzenleme:
adamda boşandımı,az çok hatırlıyorum konularını, hakkında hayırlısı olsun 300 gün bekleme süresi vardı galiba

evet oda boşandı anlaşmalı olarak..teşekkürler bilgi için..

valla canım benim başımdan evlilik geçti evet ama yaşamadığım şey kalmadı..bunlardan beni çekip çıkaran insanlada evlenmek istiyorum şuan hepsi bu

eski konularına da baktım da baya bir hararetlendim, hayırlısı olsun hakkında...

eski konularına da baktım da baya bir hararetlendim, hayırlısı olsun hakkında...

zaten o dönemm herkesss bana düşmandı..sanki bunları yaşayan sadece benmişim gibi..neyse bitti gitti allah şükür..seninle dalge geçiriyor seni kulanıyor diyorlardı ama şuan ikimizde özgürüz..Ve evlenmek istiyoruz birbirimizle..mutsuz giden bir evlilik bizi birbirimize itti tanışmamıza sebep oldu.iyi ki onu tanımışım diyorum şimdide...

ya kızlar eşimden yeni ayrıldım ben.şimdi başka birinle evlenmek istiyorum ama ne kadar beklemem gerek bilen varmı?
anlaşmalı olarak ayrıldık bu aradaaaa

Peki sevgiliniz karısından ve cocuklarından ayrıldı mı?

e canım pekte normal bişey değildi yani, ikinizde boşandığınıza ve kimseyi mağdur etmediğiniz sürece yeni bi hayat sizi bekliyo inşallah mutlu olursunuz ne diyelim, şu an herşey olması gerektiği gibi

boyle ınsanların yasadıgına ıananmıyorum gercekten
bu kadarmı cahıl bu kadarmı tas kalplıyız sasırıyorumm

neyse evlenın nasıl olsa sımdıkı karısını kuacgında bebekle sızınde karnınızda bebegınızle terk edecek

sonucta ne dograrsan tabagına o gelir kaşığına...
mutluluklar dıleyemeyecegım.

sonucta ne dograrsan tabagına o gelir kaşığına...
mutluluklar dıleyemeyecegım.

Ya da yuva yıkanın yuvası olmaz. Yuva dediğin dört duvar bir mobilya değildir, bambaşka değerlerdir. Başkasının namusuna göz diken adamdan koca mı olur?

biz zaten mutluyuzz senın iyi dileklerine ihtiyacım yok..sen ne yasadık ne bılıyosunda konuşuyosun....

Ya da yuva yıkanın yuvası olmaz. Yuva dediğin dört duvar bir mobilya değildir, bambaşka değerlerdir. Başkasının namusuna göz diken adamdan koca mı olur?

emın ol ıkı parca esya olmadığını senden ıyı bılıyorum evliliğin..o yüzden bilmeden yargılamayınn

Yargılamadım ben, yorum yaptım. Neyse olan olmuş, yaşanan yaşanmış. Yaptığınız yanlışı bu şekilde savunabildiğinize göre bizim yorum yapacak gücümüz de olmaz zaten. Siz de sevgiliniz de yuva yıktınız farkında mısınız? Eşleriniz iğrenc insanlar bile olsa bunları hakettiler mi?

e canım pekte normal bişey değildi yani, ikinizde boşandığınıza ve kimseyi mağdur etmediğiniz sürece yeni bi hayat sizi bekliyo inşallah mutlu olursunuz ne diyelim, şu an herşey olması gerektiği gibi

inan hiç mağdur olmadılar canım parasının çoğunu bıraktı eşine..bunlarda hiç gözüm yok eşiminde durumu iyidi ama ben ondan hiçbir şey talep etmedim yani gözüm parada pulda değil..ben sadece mutlu olmak istedim..evet yanlış yaptık belkide ama boyle olmasa onu tanımazdım kimbilir

kusura bakmayın da ,siz bu tepkileri alacağınızı bile bile,ve bence asıl sormak istediğiniz ne zaman evlenebileceğiniz değil,.netten çok rahat araştırıp bulabilrsiniz;resmen herkese evleneceğinizi haykırmak için açmışsınız konuyu...
elmayra,yenidendoğdum,özellikle sizler için çok hassas konular,azçok bildiğim kadarıyla siz,benzer olayın diğer tarafıydınız..

pinkprenses o yüzden bence daha da kaşınmadan,insanların yaralarını hatırlatmadan ,kapat konunu da git. anladık ikiniz de boşandınız,evelenceksiniz..bravoo..bu cevabı bekliyosunuz heralde..neyse yorum yapmayacağım da,keşke kendi hayatınız bakıp,kimseden alkış beklemeseydiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…