Meraklı komşu krizi

Çok doğru söylüyorsun bazı insanlar maalesef mikrop gibi bulasıcılar

Nasıl bu kadar sessiz kalıyorsunuz hayret ediyorum. Hadsizlere tabi ki haddini bildireceksiniz.

Evliliğimin 6. Ayında gebe kaldım. Oğlum doğdu 1 2 yaşında vardı yoktu sanırım, komşulardan biri demesin mi, çok uğraşmışsınız tedaviyle olmuş galiba, epey tedavi görmüşsünüz dedi. Şok oldum. Ne kadar ayıp benim yatakodamdan başka konuşacak konunuz kalmadı mı? Ayrıca benim tedavi gördüğümden neden haberim yok dedim. Ama görmüşsünüz diyo hâlâ ya sen ne saçmalıyorsun 6 aylık evliyken gebe kaldım ben, hepiniz çıldırmışsınız, söylediğiniz yalana kendiniz de inanmışsınız dedim. Epey tersledim. Sonrasında temkinli yaklaşır oldular derdim yetiyor bi de milletin dedikodu şeysini mi eyliycem tövbe yarabbel alemin

Bazı insanlara haddini bildirsende anlamıyorlar maalesef benim demediğim yapmadıgım kalmadı

İlk evlendiğim yıl kapı komşum ara ara zile basar kıııızzz ne zamandır ortada görünmüyorsun hamilelik zor geçiyor sanırım kaç aylık diye sorardı hahajaja bende alık alık bakardım kapı eşiğinde halbuki ne hamileliği öyle bişey yokken... Uzak dur o kişiden demekki ağır işsiz ki bir başkasının hayatından beslenip meşgul oluyor korkulur böyle tiplerden

Bazı insanlara haddini bildirsende anlamıyorlar maalesef benim demediğim yapmadıgım kalmadı
Siz aynı tondan devam edin, ya toparlıycak ya mesafe koyacak kendiliğinden. Benim de söylediğiniz türden iki tanıdığım var, huyumu öğrendiler, dedikodu patavatsızlık dengesizlik artık adına her ne diyorsanız eskisi gibi yapmıyorlar. Mesafemiz kendiliğinden oluştu, he görüşüyoruz bazen mecburen onda da dikkat ediyorlar etmezlerse benşm müdahalemle toparlanıyorlar.

Bana pek iyi niyetli gelmedi. Böyle meraklı bir komşu bizde de var, o geldi gözümün önüne okurken. Kız dışarıdan bakınca melek gibi ama biraz samimi olunca pek öyle olmadığını anlamıştım. Sizin komşu gibi aşırı meraklı, bir zaman sonra ciddi can sıkıcı olmaya başladı. En ufak değişik bir durum olsun, hemen bir şeyi bahane ederek arıyor ve 2. cümlesinde merak ettiği şeyi soruyor.

Birkaç kez de yanımda başka arkadaşlariyla bana karşı olduğu gibi inanılmaz samimi konuştuğunu gördüm. Misal kızı evine çağırıyor ama nasıl bir ısrar etmek, nasıl samimi. Gel lütfen yemek yaparım sana, özledim uzun zaman oldu. Kızın işi var herhalde, bu hala ısrar ediyor, eşleri de arkadaş. Eşinle yemeğe gelin diye. Yılanı milani deliğinden çıkarır öyle masum ve içten konuşuyor. Telefonu kapatınca demesin mi, bilerek çağırdım ev dağınık, o halde görsün onun için hazırlık yapmadığımı anlasın. Dedim sebep? O bir kere ona gitmiş de kız hazırlık yapmamış. Yemeği de ona yaptırırmis plana bakar mısın? Oluk oluk fesatlık akıyor.

Sonra birlikte alışverişe gitmiştik. Çok yakın ablam ablam dediği başka bir komşu var. Evden çıkarken rastlamış, kadın da bana da 1 kilo domates alır mısın çıkamadım demiş. Yüzde bir milyon kendisi kadına sormuştur bir ihtiyacın var mı diye. Alırım demiş. Domatesin kilosu maksimum 5 liraydı o zaman, alışveriş yaparken dedi ki "Ayy şimdi ben domates parasını ondan isteyemem yok diyeyim" saçmalama dedim 5 lira en fazla, 2.5'a bile gayet iyi domates vardı. Yok ya kalmamış diyeyim dedi. Aradı kadınınm yüzsüz yüzsüz "Ayy ablacım domatesler hiç güzel değil, kendime de alacaktım almadım hep sarı sarı içleri beyaz, al dersen alayım yine ama çok kötü" dedi şok oldum. Sinek küçüktür ama mide bulandırır hesabı ne olduğunu orada anladım. Sitede herkesle tanışikligi var. Benim normalde komşu git gel durumum yoktur, işten güçten vakit de yok. Zaten sitede öyle bir ortam da yok, bu kız da kendisi tanışmaya geldi bir şekilde ailemize girdi gele gide. Bana da o kadar içten ve samimi ki, görseniz bu kız mı bunları söyleyen dersiniz ama çevresine karşı yaptığı bu hareketlere şahit olmam yetti bana. Bir daha asla inanmıyorum samimiyetine eminim benim arkamdan da yapıyor aynısını.

Bu tip meraklı insanlar hiç şaşmıyor bence, illa fesat bir tarafları oluyor. Sizin komşu da kendisi de bebek bekleyip olmadığı için, icten içe sizin ondan önce olmanızı istemediği için sizin takviminizi ezbere biliyor. Şakayla karışık hamile de bizden sakliyor demesinden belli. Şu sıra ortalık karışık, virüs falan derken erteledik biz bebek işini, ortalık iyice düzelsin yasaklar falan bitsin o zaman bi düşünürüz deyip başınızdan savın, aranıza çizgi koyun. Böyle insanların negatif enerjisi bile yetiyor çünkü.

Son düzenleme:
Alıp karsınıza konuşun.Ayıp edıyorsunuz deyın .İstersede kırıldın .Kime ne ?

Kalp kırmak istemiyorum oda yıllardır anne olamamış. Yoksa bende çok sabırlı değilim dilimle bir insanı döverim ama bu defa kırıcı olmak istemiyorum
Bence açıkça, ben dili ile konuşun, rahatsız olduğunuz bildirin. "Ben sizi yakın gördüğüm için sadece sizinle paylaştım ama başka insanlar ile asla bu konuları konuşmam, siz de konuşmayın lütfen. Bu konudan rahatsız oluyorum ve bunu artık konuşmak istemiyorum, siz de sormayın" deyin.

Kapısını çalıp açık açık söyleyin. İyi niyetinin farkındayım ama özel hayatımın bu kadar kurcalanmasından rahatsız oluyorum. Adet düzenimi takip etmez ve başkalarıyla da paylaşmazsan çok sevinirim.

Sınırını bilemeyene sınır çizin.

Ozelimi paylasmak istemiyorum demissiniz ama adet takviminize kadar biliyor komsunuz siz yuz vermissiniz. Ya idare edeceksiniz ya da dogruca bu konu sizi bu kadar ilgilendirmez surekli herkesle konusmayin lutfen deyip mesafenizi koyacaksiniz.

Bazı şeyler özel kalmalı. Ben yakın arkadaşımla bile paylaşmam regl dönemimi kocamla yaşadığım şeyleri. Böyle mahrem şeyleri ulu orta konuşmanız bana çok saçma ve gereksiz geliyor.
Hoşlanmıyorsan açık açık söyle. O senin kocanla aranda geçen münasebetleri herkese dile getirebiliyorsa sende söyleyebilirsin.

Sizde baştan söyleyemeyecektiniz adet gününüzden kime ne ? Ben olsam bi dahakine paylaşmak istemiyorum bana lütfen sormayın bi daha derdim

adet günlerinizi nerden biliyor komşunuz sürekli ona mı söylüyorsunuz, bebek isteminizi söylemeseydiniz keşke bu kadar özelinizi bilmesine gerek yok komşunuzun.

bu kadar özelinizi keşke insanlarla paylaşmasanız ben anneme bile anlatmıyorum. insanlar arsız ve böyle başa bela oluyor kendine hak görüyor. bu durumdan açık açık rahatsız olduğunuzu eşinizin de kulağına gittiğini ve çok kızdığını bir daha bu konuda bir yorum, soru duymak istemediğinizi söyleyin. yoksa yakında ilişki günlerinizin de takvimini tutmaya başlar.

Ben anneme bile anlatmam.
Sadece regl oldum derim çünkü her ay sesimden anlar.
Çok yoğun ve ağrılı geçiyor diye.

Ama başka şeylerimi hiç paylaşmam kimseyi ilgilendirmez sonucunda.

Banada bunu bir akraba yapıyordu. Kızının çocuğu olmuyordu sürekli beni soruyordu.
Bence benimde çocuğum olmuyor diye kızıyla kıyaslayıp teselli oluyordu

Nazikçe söyle bence ben rahatsız oluyorum bu durumdan lütfen her gördüğünde sorma ve diğer komşularla da bu konuda konuşma diye söyle

Artık düzensiz oluyorum de önceden hapla regl oluyordum artık bıraktım de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…