• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meraklı komsular

Bizim bi ev aile apartmanı.yabancı yok orda rahatz.diğer apartmanda sadece oturanlarn adını bilirim kimse kimseye gitmez gelmez.hele çevre apartmanlarda oturanları hiç tanımam.bizim komsular da fazla soğuk sanırım.

:hiç oturun demedım musaıt oldugum bıgun oturmaya gelırsnz dedım anladılarmı bılemem

Anlamamışlardır,anlamazlar.Açık açık söylemen lazım : "Şu an müsait değilim.Başka gün size haber veririm,kahve içmeye gelirsiniz."
Sadece evi nasıl döşediğinizi ve eşyalarınızı merak ediyor olabilirler.Bu durumda 1 kez hepsini birden davet edip kurtulabilirsin.Meraklarını giderirler.
Her seferinde kapıyı açıp bakan komşuna dönüp bak,ne oldu,birşey mi diyecektiniz,birini mi bekliyordunuz gibi şeyler söyle.

bizimde daha demin oldu.eşimle aşağı kapıda karşılaştık konuşa konuşa çıktık merdivenden.kapıyı açarken gülüyoruz falan ama öyle sesli değil.şöyle bir baktım sağa sola koridor boş, kanım kaynamıştı eşimi yanağından öpüverdim.sonra üst kattan çıt diye bir ses duyuldu!!!hatta eşim dalga geçti falan yakalandık diye!!ama ben çok sinirlendim.gezmeye gideceğiz ayakkabı giyiyoruz o çıt sesi duyuluyor!ben kapıyı açıyorum ardımdan "çıt"!!!! başka kapı açılıp kapanıyor.haftasonu pazardan geliyoruz o çıt sesi gene.resmen takip ediyorlar bizi.sanki bekarız da eve kız-erkek atıyoruz!!!hani bazen diyorum çalışıyoruz diye mi hani eve hırsız mırsız girer diye mi bizim kapıdan ses gelince bakıyorlar acaba?!!:26::26:yani günahlarını almak istemiyorum ama bir yandan da sinirleniyorum işte

arkadaşım bir insana yaşlı vb. diye değer verilmez tek.saygı duyulması için onun hal ve hareketleride önemlidir..sana saygısı olmayan insana sahte sırıtmalar yerin uyar gerekirse alınsın kırılsın yüzüne bakmasın sen haklısın burada..oldu olacak gece yatarken aranıza gelsinler yatsınlar yatak konforu için:60: yani sen koy tepkini ortaya..:57:

bizimde daha demin oldu.eşimle aşağı kapıda karşılaştık konuşa konuşa çıktık merdivenden.kapıyı açarken gülüyoruz falan ama öyle sesli değil.şöyle bir baktım sağa sola koridor boş, kanım kaynamıştı eşimi yanağından öpüverdim.sonra üst kattan çıt diye bir ses duyuldu!!!hatta eşim dalga geçti falan yakalandık diye!!ama ben çok sinirlendim.gezmeye gideceğiz ayakkabı giyiyoruz o çıt sesi duyuluyor!ben kapıyı açıyorum ardımdan "çıt"!!!! başka kapı açılıp kapanıyor.haftasonu pazardan geliyoruz o çıt sesi gene.resmen takip ediyorlar bizi.sanki bekarız da eve kız-erkek atıyoruz!!!hani bazen diyorum çalışıyoruz diye mi hani eve hırsız mırsız girer diye mi bizim kapıdan ses gelince bakıyorlar acaba?!!:26::26:yani günahlarını almak istemiyorum ama bir yandan da sinirleniyorum işte

bizdede var bu :))) misafir gelir mesela kim gelmiş diye gizli gizli dinlerler bakarlar..mesela en alttaki kadın perde arkasıdan pencereden bakar yada dinler ölece;))) hastalık bu ya..patlatacam bi tane gömülcek içeri görcek merak nemiş:57: :60:

aynı bizim apartman benim ev sahibim karşımda oturuyor allahtan her zaman evinde değil başka şehirde oturuyor ama ne zaman bizim binadaki evine gelse pırt diye kapımın önünde biter bende ondan dolayı taşınmayı düşünüyorum annemlerlede aynı binadayım ne olsa yetiştiriyor sinir oldum altımdakide öyle bi ses duysun dün akşam o ses neydi diyor..o nedenle çıkıcam evden rabbim nasib ederse..annemler istemiyorlar ama en iyisi uzak olmak..senin gibi tanımadığım bi binada yabancılarla olsam hiç takmazdım valla kapat kapını her zile basıldığındada açmak zorunda değilsin evde yoktum de...herşeyinide sakın anlatma onlar şimdi ağızdan laf almaya meraklıdırlar..muhatap olma..soğuk dur..:82:

Annem çalışan bir bayandı. Hafta sonları karşı komşumuzun annesi kahve içelim diye 8 de evimize gelirdi :60::60: Annem Bir şey de diyemezdi. :60: Gelip oturması problem değil, İnsan bir sorar müsait misiniz? diye nezaket kuralıdır bu. Ne yazık ki pek nazik bir toplumda yaşamıyoruz. Bende arkadaşlara katılıyorum baştan tavrınızı koymalısınız, şu an müsait değilim daha sonra BEN DAVET ETTİĞİM de beklerim. diyebilirsiniz. Gerçi yaşlı insanlara biraz daha anlayışlı olmak gerekiyor ama bu esnek olacak bir konu değil ne yazık kii.

komşudur diyorum komşusuz olmaz diyorum ama bi gelip oturdularmı bidaha kalkmak nedir bilmiyolar bide ilk başlarda iyide sonra başlıyolar yavaştan apartmandaki diğer kadınların dedikodularını yapmaya.durup dururken günaha sokuyolar insanı.bide varlı vakitsiz çat kapı gelmeler yanında çocuğunu katmalar çocuğuna dur demeyi bilmeyen anneler,şimdi buna ne yapayım(yiyecek içecek)derdi,boş boş incir çekirdeğini doldurmayan saçma sapan muhabbetler,bir birlerine hava atma yarışları ki en nefret ettiğim huydur bu,evin temiz olur pis olurev hali misafir falan çekemez bir halde olabilirisn falan filan işte ben bu komşuluk ilişkilerinden bıktım ve şimdi yeni taşındığım yerde kimseyle muhatap olmuyorum.ara sıra zile basılıyo ama açmıyorum.geçende biriyle karşılaştım arka odada uyuyorum zile basılsa da duymam dedim.napıyım ya kimseyi çekemem valla.
öyle kapılarda bekleyen komşularınız varsa cep telefonuyla konuşuyomuş gibi yapın hem onu kırmamış olursunuz hemde muhatap olmamış olursunuz.

bende komşulara pek yüz vermem açıkçası hiç bana göre değil çat kapı gelmeler..titizimdir çocuğuna dur demeyeni evmde istemem

Back
X