• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Klasık Kaynana....

kaşınmışınız resmen ne demek tek başına kalamaz diye bize çağırdık daha şimdiden bukadar lakai olmaya ne gerek var ayrıca çok pohpohluyorsunuz ne demek 5 saat ikna etmeye çalıştım....ortada suçlu yok siz kadının bi tarafını kaldırıyorsunuz ayrıca size tekrar gelmesin nianlınıza diyin annemler falan laf söylendiği için morali bozuk problem olmasın yanına çağır de kadın resmen sana terbiyesiz saygısız diyor ortada birşey yokken sen yalvar yakar yapıyorsun sen böyle onu pohpohladıkça çoooooookkkkk daha çekersin bir iki defa söyle olmuyorsa hiç uzatma hiç sen üstüne gidersen çok şımarır şekil de görüldüğü gibi

Katılıyorum.Şımartmaya gerek yok.

Haklısın kalmaması lazım ve bızım evımızde oyle konusması cok yanlıs bılıyorum...
Ben bundan sonra ne yapabılırım dıye soruyorum amcasının kızında bırkac gun orada kalacakk tam bılmıyorum ne kadar kalacagınıı bıze geldıgındee nasıl davranayım hatasını anlamasını ıstıyorum...Cekınmesını ıstıyorum ne bıleyım ıste kafam allak bullak ...

canım araya sewiye koyacaksın bundan sonra mesela ilk olarak şu peşinde anne anne diye dolanıp haklıyken haksız duruma düşürmekten başka bişeye yaramıyor belliki bu kadının yanında...birde seninde kırıldığın birşey olursa ona sölemekten çekinme asla o nasıl senin annene kızın şöle böle diyebiliyorsa mademki aradaki perdeyi yırtmaya meğilliyse sende kırıldığın yada istemediğin bir durum olunca anne ben bunu böle istemiyorum yada annemin yanında huzursuzluk çıkarıp annemi üzme diyebilirsin....eminimki bundan sonrada annene böle kelimeler kullanır ilerde tekrarladığı zaman özür dileme önce sana ne sebebden terbiyesiz diyerek annene şikayet ediyor bunun hesabını sor...bazen alttan almak bizim için iyi olmuyor maalesef...

En başta sizde gelip kalması doğru değil, tabii bu benim kurallarıma göre.

İkincisi, evet yanlış anlaşılmaya mahal verilebilecek şekilde kurmuşsunuz cümlenizi. ''Oradaki düğün beni ilgilendirmez'' diyerek..
Eğer ilgilendirmeseydi nasıl bir yer olduğunuda sormazdınız değil mi ?

- Daha sonra ne yapmalıyımda yola getirmeliyim diyorsunuz, buda yanlış bir bakış açısı..
Böyle bakarsanız zaten birşeyler düzelmez.

Aramız bozulmadan, ne fazla samimiyet iyidir, nede çok uzak kalmak.. Yaşlılar ne ister ki ; güleryüz, saygı ifadeleri bulunan bir kaç cümle, ötesi yok.

Canım yanlış anlama ama acaba diyorum, nişanlınla ve Ailenle neşeli hallerinizi görünce kadın biraz şımarık olduğunu düşünmüş olabilir mı? Muhtemelen biraz cahil. Biraz daha mesafeli davransaydın nişanlına. O tarz kadinlar neşeli kadinlari hafif olarak görürler. Bir de bana düşmez ama sizde kalması bana acaip tuhaf geldi.

klasik kaynana işte ne desek boş benimki de eskiden cok kıskanırdı hala var ama eskisi gibi değil eşim bana sarıldığında falan gelip o da oğluna sarılırdı falan benim ters bakışlarımdan rahatsız oldu bıraktı ole huylarını arada yapıyo tabi ama bakışı yıyıyo hemen:)

sizde kalması gereksiz olmuş..
sende oradaki düğün önemli değil diye pot kırınca, kadın hak geçmiş gibi hissetmiş..
başlamış kaprislere..

Bıraz daha yargılamadan konussanız ne ıyı olurdu...Mesela ''Kasınmıssın'' vs.. Gıbı ıfadeler hıc hos olmamıs...
Arkadaslar ben 5 saat yalvarıp anne ne olur affet demedım ıkna etmeye calıstık yazmısım yanlıslıklaa cok pardon ama durum soyle; Ben bır kere ozur dıledım baktım kabul etmıyor sen bılırsın anne bunda uzatılacak bırsey yok dedım o da nısanlıma sıkayet edecegını soyledıı bende nısanlımın zaten sıkıntıları oldugunu moralını bozmamasını ve aramızda zaman zaman tartısmalar olabılecegını bunu ıkımızın halletmesı gerektıgını soyledım yanı kısacası buna benzer seyler konustuk...
Kıskandıgı barız ortada ben nısanlımla bugun yıne konustum bu mevzuuyu annesı suan amcasının kızında oldugu ıcın henuz onunla konusamadı ama konusacakk bır donsun de...
Ayrıca bırıncısı; Bızde kalmasının normal olmadıgını ben basta soyledım zaten herkes aynı seyı yazıp duruyor....
Ikıncısı;Evet soyledıgım laf yanlıs anlasıldıı demek ıstedıgım o degıldı acıklamasını da yaptım...
Ucuncusu; Ve asıl sorum su kı bundan sonra ona nasıl davranmalıyım kıı boyle bırsey yapmayaa cesaret bıle edemesın...?

keşke kabul etmeseydin evinize...
zaten çok tuhaf geldi bana sizde kalması...
hem misafir hem pislik çıkartıyo ne terbiyesiz kadınmış...

Arkadaslarr artık anladım ''BIZDE KALMASI BUYUK HATA'' Bunu lutfen bır ddaha yazmayın ıstedıgım yorum bundn sonra ne yapabılecegım ???

bundan sonra....
mesafeli ol.tavrını koy.saygını azaltma..
asla şımartma.. sakın küsünce falan üstüne gitme sen bilirsin de geç.
inan üstüne gidince daha çok şımarıyolar.

mesela bı gun kayınvalıdem bana bayramda annenlere bende gelemk istıyorum demişti.
bende bayramda değilde ramazanda iftara gideriz dıye düşünmüştük dedim.
oda 1 günlüğüne ben napııym orda ama bayram tatili 4-5 gün kalırız falan demişti.
1 günlüğüne napııym ki ben orda dediğinde ben hemen sen bilirsin deyip çıktım işin içinden.
anlatabıldımmı sen bilirsin deyip kalk hemen ordan. bence bişey diyemez.
amayok yok tamam ozaman bayramda gıderız yada yaa nie oyle dıyosun anne ama 1 gun bıle olsa iyi olur falan desem anında şımarıyorlar.

bundan sonra....
mesafeli ol.tavrını koy.saygını azaltma..
asla şımartma.. sakın küsünce falan üstüne gitme sen bilirsin de geç.
inan üstüne gidince daha çok şımarıyolar.

mesela bı gun kayınvalıdem bana bayramda annenlere bende gelemk istıyorum demişti.
bende bayramda değilde ramazanda iftara gideriz dıye düşünmüştük dedim.
oda 1 günlüğüne ben napııym orda ama bayram tatili 4-5 gün kalırız falan demişti.
1 günlüğüne napııym ki ben orda dediğinde ben hemen sen bilirsin deyip çıktım işin içinden.
anlatabıldımmı sen bilirsin deyip kalk hemen ordan. bence bişey diyemez.
amayok yok tamam ozaman bayramda gıderız yada yaa nie oyle dıyosun anne ama 1 gun bıle olsa iyi olur falan desem anında şımarıyorlar.

Haklısın canım cok ustune gıtmemek en ıyısıı...
Pekıı nısanlımla yanında davranıslarıma dıkkat etmelı mıyım yoksa kıskanmasını umursamamalı mıyım?

okudukca insan sinirleniyor erkek anneleri neden boyle olur hic anlamam sanki onların ogulları herseyden dgerli onemli gelinlerin bir degeri yok cocuk gibi kıskanclık yapıyorlar en guzeli mesafeli olmak fazla canım cicim yaptıkca iyice birseyler oluyor onlara

Boyle kayınvalıdeler ogullarının mutlulugunu dusunmuyorlar sanırım...Nısanlım benım yanımda cok mutlu ve bunu her hareketınde bellı de edıyor kayınvalıdem buna tahammul edemıyor sankı o bakısları vs...:50:

Arkadaslar 2 gundur yenı bır dert sahıbı oldum bu konudan devam etmek ıstedım...
2 gun once nısanlımla dugun yapacagımız yerı tuttuk ıs yerıne gectık nısanlımda butun gun bır garıplık vardı cozemedıgım ama bellı etmemeye calısıyordu neyse kayınvalıdem ıstanbul'da bılıyorsunuz memleketten geldı bırkac gun bızde kaldı sımdı amcasının kızında...Nısanlım annemı arayalım soyleyelım dugun yerını tuttugumuzu dedı bende tamam dedım aradı soyledı falan kapattı telefonu bende dedım kı verseydın bende konussaydım ayıp olmasaydı dedım aradı sonra aldım telefonu ne konustuk bakın :
-Anne ıyı aksamlar !
-He sana da !
-Anne nasılsın saglıgın nasıl ?
-Iyı (Gayet soguk)
-Eee anne neler yapıyorsunuz ? (Insan boyle konusan bırının karsısında ne soyleyecegını bılemıyor)
-Iyı hıc ! bırsey dıyor musun ?
-Iyı aksamlar anne !
-Sana da !
Vee ben dondum kaldım dalmısım oyle dusunuyorum neden boyle davrandı dıye...Nısanlım ne oldu falan dedı bosver dedım takma bosver duzelır dedı yoo takmıyorum merak etme dedım (Ama gozlerım dolu dolu zor tutuyorum kendımı) Askım bosver gercekten uzulme sen yıne saygında kusur etme ben kımın ne oldugunu bılıyorum dedı tamam dedım...Arka tarafa gectım mutfaga ısyerındeyız ya...
Nısanlımın telefonu caldı bende merak uyandı ve arka taraftan dınlemek ıstedım kımınle ne konustugunu (Asla yapmayacagım bırseydır) Konusmalar :
-Efendım abı
..........
-Ne yapayım abı dugun yerını tuttuk oturuyorduk sız ne yapıyorsunuz ?
..........
-Abı zaten bende senı arayacaktım ablam sabahın korunde hıc derdıı yokmus gıbı onu soyleyınce cok sınırlendım musterım vardı tamam deyıp gecıstırdım ama salak degılım ben oyle bırsey olamaz...sabah aramıs dıyor kı annem dugundekı takıları alıp hacca gıdecek haberın olsun cok sınırlendım abı boyle sacmalık olamaz sen bır sekılde annemle konus cunku ben konusursam cok kotu seyler olur tersıme gelır vs....
.......
-Tamam abı gorusuruz ıyı aksamlar...
Sonra nısanlım yanıma geldı tabıı ben sok olmustum...
-Annen demek olmayan paranın hesabını sımdıden yapmıs dedım
-Bosver konusmak ıstemıyorum dedı...
Uzatmadım bellı kı uzgundu annesının boyle bır plan yapmasından dolayı utanmıstı...
Uzun oldu kusura bakmayın ama kafama cok taktım ıyıce sınır olmaya basladım...Cumartesı gunu de kayınvalıdemın amcasının kızının kızı evlenıyor dugunlerı var bızde gıdecegız nısanlım bızımle gıdıyor dugune ama ben gıdıp kayınvalıdemı hıc gormek ıstemıyorum sevmıyorm onu kendınden uzaklastırdı...Nısanımda 2 bılezık takmıslardı guzelcee sık gıyınıp bılezıklerımı de takıp dugune gıtsem mı dıyorum bır yandan...
Kızlar ne yapayım ben yaa ? Karısık yazdıysam kusura bakmayın kafam bır dunya suan......

Son düzenleme:
Bu arada daha once yazdım mı bılmıyorum...
Bızım dugunumuz hem ıstanbul'da hem de nısanlımın memleketınde olacak yanı 2 dugun...
Kayınvalıdem de memleketlerınde kaldıgına gore yıllardır oradakı dugunlere katılmıs ve hepsıne takı takmıs ve her dugun konusu acıldıgında dıyor kı ''Benım taktıklarımı toplamam lazım 30 mılyar toplamam lazım'' bunu oyle cok dıle getırıyor kı ve ben oyle cok sınırlenıyorum kı...
Sanırım kayınvalıdemın memleketlerındekı dugunu yapmasının tek amacı takılara sahıplenmek !
Ben boyle bır durumda ne yapayım ?
Aıleme soyledım bu durumu bosver dedıler sen nısanlınla aranı ıyı tut eger dugunde senı zor durumda bırakacak harekette bulunursa ver gıtsın onemlı mı dedıler...Aılem boyle duusunuyor dusunun...
Nısanlıma tekrar konuyu acamıyorum yanlıs anlasılmaktan korkuyorum ne yapsam dogru bır hareket sergılemıs olurum hıc bılmıyorum...

Son düzenleme:
İşin çok zor bide afedersin ama yaptığı çok doğru gibi yaptığı hesapları kızına söyletiyor.Sen uğraşırsın bayağı bi ..Tavsiyem düğüne git şıkır şıkır eğlenmene bak yüz surat vermiyorsa görmeyecekmi bunu insanlar nişanlında biliyor neyin ne olduğunu sorun yok bence .Ailen düğünden önce bi konuşsun ama bu konuyu nişanlınla başın ağrımasın sonra sen bunu bile bile geldin lafı yeme ileriki zamanda kaç gün kaldı duruma bak amabiryerde de iyi olmuş sonradan olsaydı daha yıkıcı olurdu.kısa vadede çözülecek bişey değil gibi görünüyor konu.İnsan hata görmek isterse çok rahat görür kayınvalidende de duruma müsait .Taviz verme iyi niyetlilik yaptıkça ezilen sen olursun tecrübe ile sabit canım benim.

İşin çok zor bide afedersin ama yaptığı çok doğru gibi yaptığı hesapları kızına söyletiyor.Sen uğraşırsın bayağı bi ..Tavsiyem düğüne git şıkır şıkır eğlenmene bak yüz surat vermiyorsa görmeyecekmi bunu insanlar nişanlında biliyor neyin ne olduğunu sorun yok bence .Ailen düğünden önce bi konuşsun ama bu konuyu nişanlınla başın ağrımasın sonra sen bunu bile bile geldin lafı yeme ileriki zamanda kaç gün kaldı duruma bak amabiryerde de iyi olmuş sonradan olsaydı daha yıkıcı olurdu.kısa vadede çözülecek bişey değil gibi görünüyor konu.İnsan hata görmek isterse çok rahat görür kayınvalidende de duruma müsait .Taviz verme iyi niyetlilik yaptıkça ezilen sen olursun tecrübe ile sabit canım benim.

Evet bu konunun netlesmesı acıga kavusması lazım ama kım nasıl acar bılmıyorum aıleme soyledım konumuna da dusmek ıstemıyorum nısanlımın gozunde en dogrusu nasıl olurr bılemedım... :50:

bence istanbuldaki düğünden hemen sonra,eşinin memleketine gitmeden hemen banka kasasına koy takılan altınları
böylece diğer düğündeki takılar için de teklifte bulunmaya cesaret edemesinler
yaptıkların yapacaklarının teminatı olsun :D
bunun dışında da onlarla bu konu hakkında muhattap olma
zaten nişanlının düşüncesi belli.o da kızmış
sen de taviz verme.nişanlın senden yüz bulamazsa vermez
ayrıca nasıl bi inanç ya.senin altınlarını alıp hacca gidecek
sen helal edecek misin bakalım

Back
X