Meraklı Melahat komşu

1.katta benden yaşça büyük bir abla oturuyor. Ne zaman evin önünde ses duysa, ne zaman araba ile gelsek şak diye perdeyi açıp bakıyor.Bir bize böyle değil tbai herkese böyle. Oğlum dediki anne bu kadar merakla senin kıldığın namazda kabul olmaz diyor dedi. Bende haklı abla dedim. Bir de psikolojim bozuldu buraya taşınalı diyor. Ama artık ayıp herkesin evini gözetliyor. Yok karşı apartmanda birileri sabaha karşı öpüşüyordu diyor. Abla bakma ayıp diyorum dinlemiyor. Neyse apartmandaki herkese nereye gidiyorsun nereden geliyorsun vs gibi bir sürü soru sorar. Millet kaçıyor resmen kadından. Geçenlerde bana dediki 3.kattaki amcanın eşi ölmüştü amca birisiyle evleniyormuş haberin var mı diyor. Bende yok abla ayrıca banane Allah mutlu etsin dedim geçtim. Dünde yine marketten gelirken Yukarıdaki amcayla yeni karısının elinde poşetler vardı içinde de incir vardı diyor. O an düşündüm de bu kadın demekki her şeyi ama heerr şeyi dikiliyor. Yani benim de poşetimi falan her şeyimi dikizliyor.Bu akşam zorla çaya davet etti şöyle böyle olmuş diye anlatırken lafını kestim abla bak ben senin arabayla geliyoruz perdeyi açıp bakmandan bir yere gidiyorum eşimle veya tek nereye diye soru yağmuruna tutmandan rahatsız oluyorum dedim.Bozuldu tabi. Sonra zaten kalktım. Kadının gözü sürekli üzerimde herkese böyle ama bana daha bir sarıyor. Mesela sürekli oğluma da senin gibi birini bulacağım diyor. Ben bir kursa yazıldım iş için, gitmiş oğlunu da kursa yazdırmış.Ben o kursu biliyorum ama yazdırmamıştım. Neyse bende oğlumu yazdırdım diyor. Eşim Jandarma sürekli benim oğlum da denedi, yok benim oğlum da çok istedi ama olmadı diye anlatıp duruyor.
Ya aslında bir yandan da kadına üzülüyorum eşi iki çocuğuyla bırakmış.Kadın 40 yaşında ve böbrek yetmezliği var diye üzülüp yemekti pastaydı her şeyi götürüyorum ama o benim sürekli iyi niyetimi suistimal ediyor. Sizce ne yaparsam nasıl bir tavır takınırsam benden uzak durur.?
Benim ciktigim eve mi tasindiniz acaba 🤔

1.katta benden yaşça büyük bir abla oturuyor. Ne zaman evin önünde ses duysa, ne zaman araba ile gelsek şak diye perdeyi açıp bakıyor.Bir bize böyle değil tbai herkese böyle. Oğlum dediki anne bu kadar merakla senin kıldığın namazda kabul olmaz diyor dedi. Bende haklı abla dedim. Bir de psikolojim bozuldu buraya taşınalı diyor. Ama artık ayıp herkesin evini gözetliyor. Yok karşı apartmanda birileri sabaha karşı öpüşüyordu diyor. Abla bakma ayıp diyorum dinlemiyor. Neyse apartmandaki herkese nereye gidiyorsun nereden geliyorsun vs gibi bir sürü soru sorar. Millet kaçıyor resmen kadından. Geçenlerde bana dediki 3.kattaki amcanın eşi ölmüştü amca birisiyle evleniyormuş haberin var mı diyor. Bende yok abla ayrıca banane Allah mutlu etsin dedim geçtim. Dünde yine marketten gelirken Yukarıdaki amcayla yeni karısının elinde poşetler vardı içinde de incir vardı diyor. O an düşündüm de bu kadın demekki her şeyi ama heerr şeyi dikiliyor. Yani benim de poşetimi falan her şeyimi dikizliyor.Bu akşam zorla çaya davet etti şöyle böyle olmuş diye anlatırken lafını kestim abla bak ben senin arabayla geliyoruz perdeyi açıp bakmandan bir yere gidiyorum eşimle veya tek nereye diye soru yağmuruna tutmandan rahatsız oluyorum dedim.Bozuldu tabi. Sonra zaten kalktım. Kadının gözü sürekli üzerimde herkese böyle ama bana daha bir sarıyor. Mesela sürekli oğluma da senin gibi birini bulacağım diyor. Ben bir kursa yazıldım iş için, gitmiş oğlunu da kursa yazdırmış.Ben o kursu biliyorum ama yazdırmamıştım. Neyse bende oğlumu yazdırdım diyor. Eşim Jandarma sürekli benim oğlum da denedi, yok benim oğlum da çok istedi ama olmadı diye anlatıp duruyor.
Ya aslında bir yandan da kadına üzülüyorum eşi iki çocuğuyla bırakmış.Kadın 40 yaşında ve böbrek yetmezliği var diye üzülüp yemekti pastaydı her şeyi götürüyorum ama o benim sürekli iyi niyetimi suistimal ediyor. Sizce ne yaparsam nasıl bir tavır takınırsam benden uzak durur.?
Gozumun onune yilan hikayesi dizisindeki berkle annesi geldi :KK48::KK48::KK48:
Yahu komsusu ne yapmis etmis gozlemek bi yana komsusunun cöpünü gizli gizli karistiran bile duydum

Ben olsam hiç rahatsız olmam kimseye zararı yok ki bakıversin apartmandan girerken çıkarken belliki mutsuz bu şekilde oyalanıyor bak böyle yazınca üzüldüm şimdi

Gozumun onune yilan hikayesi dizisindeki berkle annesi geldi :KK48::KK48::KK48:
Yahu komsusu ne yapmis etmis gozlemek bi yana komsusunun cöpünü gizli gizli karistiran bile duydum
Aha benim komsum iste sagolsun copu kapinin onune koydum arkadaslar geldiginde giderken atarim dedim ugurlarken bir baktim ki ne var ne yok disarda 🥺

Sizin komşu bir de bir garibin, bir çilekeşin kayınvalidesi olacak. Hayali geline üzülürken sizin derdinizi unuttum:KK14:

Bir merhaba diyip alelacele uzaklaşın her seferin de. Onu bile demeyin diyeceğim ama siz konuşmadıkça fokurdar merakı iyice.

Teyzemin karşı komşusu konudaki gibi çok meraklı.
Bigun teyzeme gittik balkonda oturuyoruz. Balkonlar çok yakın birbirine ışıklarını kapattı. Sessizce balkonuna geçti oturup bizi dinleyecek. Gel kocacım içeri girelim baykuş geldi gene dedim.
İçeri girdik baya zaman geçti balkona çıktık anında balkona çıktı gene, bende telefonun ışığını tuttum. İçeri girdi.
Ay çok sinir bozucu tipler ya.
Sanırım bu yaradılış ve değişimiyor.
Bozsanda anlamıyor.

Her mahallede numunelik bir tane oluyor onlardan bence..

bendeki, tam hizamdaki penceredeydi. evin icinde sizden farkli, yabanci biri geziniyor dediginde soka girip , biri bizi gozetliyor diye korkmustum.. bir defasinda da evde namaz kilan birisine seslenmisti, kible yanlis olmus diye.. cok urkutucu..

en guzeli olabildigince uzak olmak boyleleriyle.. kolayliklar dilerim ..

Her mahallede numunelik bir tane oluyor onlardan bence..

bendeki, tam hizamdaki penceredeydi. evin icinde sizden farkli, yabanci biri geziniyor dediginde soka girip , biri bizi gozetliyor diye korkmustum.. bir defasinda da evde namaz kilan birisine seslenmisti, kible yanlis olmus diye.. cok urkutucu..

en guzeli olabildigince uzak olmak boyleleriyle.. kolayliklar dilerim ..
:oha: sizdekinin leveli baya yüksekmis

Ay bana da diyorlar mı böyle

Bende kedi var

Evde olduğumda özellikle de şimdi balkon vs açık ya günde 3-5 pencere önü ora bura kedi arıyorum perdeleri vs açıp

Bir ara ne zaman cama balkona çıksam yan komşu ile karşılaşırdım burada da yazdım adam caminin imamı çok gidip geliyor ama özellikle korona öncesi çocuklara bakmaya balkona çıkarım karşıdan gelir veya çocuk eve gelir ya da gider karşılaşırız

Bir de özellikle yazlık giyimim falan da ona uygun olmaz eşime diyordum sana beni şikayet edecek diye her an kapıda camda şeklinde

acaba benim sokağımdan mı bahsediyorsun diye düşündüm bi an. yemin ederim bıktım ben de sürekli aynı harekete maruz kalıyodum.
3 senedir aynı yerde oturuyorum, evime girip çıkanı gözlerler, annem gelir bir şeyler getirir annen köyden ne getirdi diye sorarlar, oğlanı babası alır ben evden çıkarsam bana "oğlanı babaya yolladın sen de gezmeye çıktın" derler.
rahatsız oldum ben de senin gibi haklı olarak, bir bozdum iki bozdum en sonunda selamı sabahı kestim herkesle. yüzlerine bile bakmıyorum. insan yerine koyup iyi günler, iyi akşamlar bile demiyorum.
cesaret edip ağızlarını açamıyorlar, şimdi arkamdan konuşsunlar bi yerleri yiyosa...
sana da tavsiyem bu, haddini bildir sussun otursun. bırak selamsız desin arkandan...

Bizim karsi kapi komsu da guvenlik sistemi taktirmis. Oysa her apt da boyle 2-3 teyze olsa bosa para verilmez. Benim eski oturdugum evde hemen arka apt da bizim kata denk gelen katta bir aile vardi. O balkonda gece uce dorde kadar otururlardi. Bir kere yoklardi ve o gece bize hirsiz girmisti :) faydalari oluyor sordugunda filan he hi oyle mi de gec. Ugrasilmaz huyudur sonucta

Back
X