meraklı melek yine bir soru daha sormak istedi :))) EVLİ BAYANLAR:)

pambukmelek8788

:) seeen Seeeennn sadece
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2012
3.986
7
46
Ankara
arkdaslar evli bayanlar:) evliliğiiiinn ennn güzeeel yanı sizce nedir ?
eşinizle en çok ne yapmaktan zevk alıyorsunuz?
evlendiğime pişman olsaydım şu yüzden pişmanım dediğniz şey ne olurdu ?

sizce mutlu evlilik mi çoğunlukta mutsuzmu ? ve bu nedeni nedir ?:16:

Evli olmayı çok seven, iyi ki evlenmişim diyen ve 4. yılını bitiren biri olarak enn sevdiğim şey eşimle yemek yapmak, onunla uyumak,sinemaya gitmek,yemek yemek,kahvaltı yapmak her şeyi çok seviyorum. Henüz çocuğumuz yok. İkimizde çalışıyoruz çok şükür imkanlarımız yerinde para meseleleri gibi konularla birbirimizi hiç kırmadık. Eşim çok uyumlu bir insandır. Benim bazen fevri çıkışlarım oluyor ama aşıyoruz ,birbirimizi kırmadan.

Bence evlilikte en önemli şey birlikte eğlenebilmek. Bu olduktan sonra zaten diğer problemleri bi şekilde aşıyorsun.

arkdaslar evli bayanlar:) evliliğiiiinn ennn güzeeel yanı sizce nedir ?
eşinizle en çok ne yapmaktan zevk alıyorsunuz?
evlendiğime pişman olsaydım şu yüzden pişmanım dediğniz şey ne olurdu ?

sizce mutlu evlilik mi çoğunlukta mutsuzmu ? ve bu nedeni nedir ?:16:

evliliğin en güzel yanı senin içibn yaşayan birinin olduğunu iliklerine kadar hissetmen :)en azından benim için öyle=)
en sevdiğim şey akşamları işten gelince sokak kapısının sesini duyunca daire kapısına koşup onu karşılamam ve sanki aylarca ayrı kalmışız gibi sımsıkı sarılmamız =) en az 3.4 dakka sarılırız :) benim için odur en güzel yanı.

ben sadece pişman olucağım şey geçim sıkıntısı başka bişeyim yok ama her evlilikte borç var ve elbet bu bitecek allah başka dert vermesin.

bence mutlu evlilikler daha az çevremdeki neden ise erkekler eşlerine değer vermiyor

en güzel yanı sarılıp uyuyabilmek
en özel anı birbirinizle paylaşabilmek
en kötü yanı kaynanaların müdahaleleri
en paha biçilmez yanı evlatlarımızzz.......

Koynunda, kollarında uyumak. o kadar güven verici o kadar huzurlu ki anlatamam.
Bu arada evliliğimizin 7. yılına girmiş ve bir çocuk sahibi bir çiftiz.

• Onunla sarılarak uyumak
  • Huzur vericiligi
  • cok şikayet etmemesi
  • yardım etmesi
  • onunla kızacasi herşey cok keyifli!
  • Evliliğin kötü tarafı ise: bazı arkadaslar cevabını vermiş bile:) ama o kötü kalpli insanları kendinizden uzak tutmayı başarırsanız, evlilik kadar tatlı bir şey yokdur. Bazen yorucu ( eyer baba evinde cok Nazlı büyütüldüysen, ama bu hiç sorun olmuyor, çünkü büyük bir sevkle yapıyorsun herseyi)
  • evlilik cok kutsal ve guzel
  • herşeyi birlikde yapmak, bikmamak
  • İyi geceler öpücüğü, günaydın öpücüğü, merhaba öpücüğü
  • birbirimiz için bazı şeylere katlanmak
  • anlat anlat bitmez canım, kendin yasaman gerekiyor:)

arkdaslar evli bayanlar:) evliliğiiiinn ennn güzeeel yanı sizce nedir ? bilmiyorumki , _çocuklar deyim :)
eşinizle en çok ne yapmaktan zevk alıyorsunuz? valla ben sarilip uyumayi severim,uyumasakda olur tabi :)) yanli$ anlamayin masum masum sarilmayi kastediyorum :27:
evlendiğime pişman olsaydım şu yüzden pişmanım dediğniz şey ne olurdu ? olmu$tur tabide ,90% i aylesi yuzunden olmu$tur

sizce mutlu evlilik mi çoğunlukta mutsuzmu ? ve bu nedeni nedir ? soruyu anlamadim:26:

Son düzenleme:
evli değilim dahaca nişanlıyım ama tahmin ettiğim en güzel yanları

Sarılıp beraber uyumak
Sabah kalktığımda ilk onu görmek
onunla iddaya girerek oyun oynamak her nekadar her seferınde yenılen ben olsamda:(
beni benden önce düşünen biri olmasını bilmek
kötü yanı ise bence artık hiç bi özelinin kalması ve her şeyi iki kişi yapman gerekmen

evlilikte mutsuzluk maddelerini sıralayayım bende :34: (rastgele sıralanıştır)

- 3.şahısların evliliğie müdahale etmeleri (yeni evli bir çiftin yuva kurdukları bilincine varamamaları çevrelerinin)

- işsizlik /maddiyat

- aldatma / güvensizlik /şüphe

- eşler arası iletişimsizlik / anlaşamama

- şiddet

- daha evlenmeden olmazsa boşanırım dusuncesi (kadın ve erkekte)..

- maziyi unutamama (eski sevgililerle karşılaştırma evliliği yokuşa sürer..)

- komşu,akraba,baba,vs ile kadın veya erkeğin sürekli karşılaştırılması daha fazlası istenilmesi (elindekiyle yetinmeyip hep daha daha fazlasını isteyip karısını / kocasını küçümsemek)
....örnekler çoğaltılabilir tabiki....

mutlu evlilikte ise... cicim ayları geçtikten pembe gözlükler kenara konduktan sonra :34:

sabır..sevgi , sabır..saygı , sabır sabır ,

eşinle anlaşamdığın zamanlarda fikir ayrılığında sabret ancak eşini çoookkk sevvv , fikir ayrılıkları sevmeye engel değil :16:

eşinle çok fena kavga edeceksin çookk sinirlisinnnn..sakinnn sakinnn konuşmak için sabırlı ol..eşini kırmamak için saygı duy

haklı olsanda eşinin ailesine sabret eşin ailesi karşısında seni yalnız bırakıyorsa sabret...

vsvs....

6 yıllık evliliğimde hala daha aşk olurmu yaaa diyorummm demek oluyormus demek aşkın ömrü 3yıl değilmiş :16::16::16: bazen eşimle birbirimize soruyoruz acaba bizimkisi aşk mı yoksa alışkanlıkmı hangisi... bilmiyoruzz..ancak ben onsuz yapamam o da bensiz yapamaz yani :nazar: :38:

aklıma gelmişken evliliğin oturaklaşması anlamını yazıyorum : eşler kim in kim cin 3.yıldan sonra anlıyor.. (daha önce anlayana bravo demek istiyorum)dost gibi görünüpte ne yılanların başını ezdik.. :24::23:

Ben de eşimi evlendikten sonra sevmeye başladım. Kısa zamanda tanışıp evlendik çünkü. Böyle de olması güzel olmuş herşey evlenince başladı yaşanıp bitmedi öncesinde. Ama yani illaki şunu seviyorum bunu seviyorum diyemiyorsun, herşeyi beraber yapmaya başlıyosun, bir hayat paylaşıyorsun. Bir bakıyorsun sürekli bir şeyler yapıyorsun , bir bakıyorsun yemek ye uzan koltuğa durumundasın. Rahat yani:D

hepinize yürekten katılıyorum.
seni düşünen senin iyiliğini isteyen birinin olması yanıbaşında çok güzel ve özel.

tabi iş ev çocuklar derken çok yoruluyorum ama herşey bitip de yatağıma yatınca ona sarılmak bambaşka.

Evlilik guzel ve bir o kadarda zor olabiliyor zaman zaman..

Ama genel anlamda guzel yani sevdiginle birlikte yasamak, onun icin yemek yapmak, onunla uyumak, vakit gecirmek ve ayni hayati paylasmak. Esim hakkinda hergun yeni yeni seyler ogreniyorum..

Ilk zamanlar kavgalarimiz beni deli ediyordu ama cok sukur simdi rayina oturttuk. O bile iliskinin tuzu biberi (fazla ileriye gidilmedikce..)

Birbirimizi çok iyi anlıyoruz, zevklerimiz uyuyor. beraber yemek yapıp, beraber maç izleyip, bir battaniyenin altında uyuyakalıyoruz kimi zaman. Hem arkadaşım hem eşim. :16:

Evliliğimin ilk üç yılı iyiydi tartışmalarımız olurdu ama iyiydi eşim beni severdi sevgisini her fırsatda belli ederdi sarılırdı vs. her yere beraber giderdik markete alışverişe bensiz yapamazdı evine erkenden gelirdi bol bol flim izlerdik keyifli hafta sonu kahvaltılarımız vardı hafta içide beraber kahvaltı yapardık akşam beraber yemek yerdik bana hep güzel sözlerle hitap ederdi sonra üçüncü yılda hamile kaldım her şey ters döndü doğum yaptım daha beter oldu gurbetteydik memlekete yerleştik tamamen koptuk meğer eşim ben gurbetde yalnızım diye gösteriyormuş o ilgileri...

Evliliğimin ilk üç yılı iyiydi tartışmalarımız olurdu ama iyiydi eşim beni severdi sevgisini her fırsatda belli ederdi sarılırdı vs. her yere beraber giderdik markete alışverişe bensiz yapamazdı evine erkenden gelirdi bol bol flim izlerdik keyifli hafta sonu kahvaltılarımız vardı hafta içide beraber kahvaltı yapardık akşam beraber yemek yerdik bana hep güzel sözlerle hitap ederdi sonra üçüncü yılda hamile kaldım her şey ters döndü doğum yaptım daha beter oldu gurbetteydik memlekete yerleştik tamamen koptuk meğer eşim ben gurbetde yalnızım diye gösteriyormuş o ilgileri...

:( üzüldüm sabh sabah . Ama belki senin eşinde doğum pskoljisndedir belki:) öyle birşey varmış ya çocuktan ve senden bi süre uzak dururlarmış:)

:( üzüldüm sabh sabah . Ama belki senin eşinde doğum pskoljisndedir belki:) öyle birşey varmış ya çocuktan ve senden bi süre uzak dururlarmış:)

Yok canım onun psikoljisi hepten bozuk hep lohusa kendisi:) boşver üzülme sakın ben alıştım acıya kedere böyle yaşamaya ne dertler var deyip sabrediyorum düzeleceğine umudum var hala:)

sarılıp uyumak, onsuz uyuyamıyorum..onlayken vakit su gibi geçiyor, o yokken dakikalar bile sanki... kocasız duramıyorum artık,iyice alışmışım:1::1:

Back
X