evlilikte mutsuzluk maddelerini sıralayayım bende

(rastgele sıralanıştır)
- 3.şahısların evliliğie müdahale etmeleri (yeni evli bir çiftin yuva kurdukları bilincine varamamaları çevrelerinin)
- işsizlik /maddiyat
- aldatma / güvensizlik /şüphe
- eşler arası iletişimsizlik / anlaşamama
- şiddet
- daha evlenmeden olmazsa boşanırım dusuncesi (kadın ve erkekte)..
- maziyi unutamama (eski sevgililerle karşılaştırma evliliği yokuşa sürer..)
- komşu,akraba,baba,vs ile kadın veya erkeğin sürekli karşılaştırılması daha fazlası istenilmesi (elindekiyle yetinmeyip hep daha daha fazlasını isteyip karısını / kocasını küçümsemek)
....örnekler çoğaltılabilir tabiki....
mutlu evlilikte ise... cicim ayları geçtikten pembe gözlükler kenara konduktan sonra
sabır..sevgi , sabır..saygı , sabır sabır ,
eşinle anlaşamdığın zamanlarda fikir ayrılığında sabret ancak eşini çoookkk sevvv , fikir ayrılıkları sevmeye engel değil
eşinle çok fena kavga edeceksin çookk sinirlisinnnn..sakinnn sakinnn konuşmak için sabırlı ol..eşini kırmamak için saygı duy
haklı olsanda eşinin ailesine sabret eşin ailesi karşısında seni yalnız bırakıyorsa sabret...
vsvs....
6 yıllık evliliğimde hala daha aşk olurmu yaaa diyorummm demek oluyormus demek aşkın ömrü 3yıl değilmiş

bazen eşimle birbirimize soruyoruz acaba bizimkisi aşk mı yoksa alışkanlıkmı hangisi... bilmiyoruzz..ancak ben onsuz yapamam o da bensiz yapamaz yani
aklıma gelmişken evliliğin oturaklaşması anlamını yazıyorum : eşler kim in kim cin 3.yıldan sonra anlıyor.. (daha önce anlayana bravo demek istiyorum)dost gibi görünüpte ne yılanların başını ezdik..