Mercanayse ile... Anne olmak isteyen, dostluğu, muhabbeti seven bayanların topiği

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ne güzel ciciler alacaksınız bebeğe di miiiiiiii :)
bende deli gibi nette araştırıyorum bakmadığım site kalmadı sabahtan beri...kötü değilmiş ama yinede tedirginim...

ÇoĞunu aldık yarın bez alacam ıslak mendıl
havlu setını kendıme pantolon stıkır felan

ne güzel ciciler alacaksınız bebeğe di miiiiiiii :)
bende deli gibi nette araştırıyorum bakmadığım site kalmadı sabahtan beri...kötü değilmiş ama yinede tedirginim...

canım bak belki iki hafta sonra gittiğinde normal haftasında seyrediyodur bunları takıp stres yapma bu çok zararlı

yemek ye yemek ben gÜnde İkİ yumurta yİyorum

tmm sezen bundan sonra ciddi ciddi dikkat edicem.ama çalışıyor olmam bazı şeylerden kısıtlıyor beni.burda neyi ne kadar yiyebilirm ki.işten çıkıp eve gittiğimde saat 19,30 oluyor.anca yemek hazırla vs...üfffff iş yerine yoğurt vs..getiriyorum ama o da bir yere kadar..sabahları evde kahvaltı ediyordum eskiden ama şimdi maalasef kustuğum için onuda yapamıyorum...

bu akşam aaablamlar gelecek çok sevinçliyim ya çok özledim ablamları :sm_cool: :sm_cool:

Hamilelik döneminde yüksek düzeylerde ihtiyaç duyulan kolin, folik asit ve riboflavin vitaminlerince zengin olan yumurta, bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve beyninin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynuyor.
yağ bulunduğunu dile getiren Parlat, bunun yüzde 65-70’inin doymamış, yüzde 30-35’inin ise doymuş yağ asitlerinden oluştuğunu bildirdi. Tavuk yumurtasının, paranın satın alabileceği en besleyici ve en ucuz gıda olduğunu vurgulayan Parlat, şunları kaydetti:
“Yumurta, yağda çözünebilen A, D ve E vitaminleri ve suda çözünebilen B grubu vitaminlerce zengindir. Yumurta ayrıca tiroid hormonlarının sentezi için gerekli olan iyot ile sağlıklı diş ve kemikler için ihtiyaç duyulan fosfor bakımından da, beslenme açısından yeterlidir. Hamilelik döneminde artan kırmızı kan hücresi formasyonu için gereksinim duyulan demir bakımından da zengin olan yumurtada bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için gerekli olan çinko ve selenyum elementleri de bolca bulunmaktadır. Yumurta, yine hamilelik döneminde yüksek düzeylerde ihtiyaç duyulan kolin, folik asit ve riboflavin vitaminlerince de oldukça zengindir.”

Özellikle hamilelik dönemindeki yetersiz kolin ve folik asit alımının bebeğin beyin gelişiminin yetersiz olmasına ve doğum sonrası dönemde ciddi hafıza anormalliklerine veya kayıplarına yol açabildiğini ifade eden Parlat, “Bu yüzden hamilelikte düzenli yumurta tüketimi bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, beyninin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Özellikle hamilelerin günde en az bir yumurta tüketmeleri son derece önemlidir” dedi.

Parlat, son yıllarda özellikle hamilelikte yumurta tüketiminin artmaya başladığını, bilinçlendirme çalışmalarından verimli sonuç alındığını sözlerine ekledi.

eşinle çalışıyosun biraz geç git işe bebeğinden önemlimi iş

tabiki iş bebeğimden önemli değil.ama evimiz iş yerimize çok uzak olduğu için birlikte çıkıyoruz.büro şehir merkezinde ben biraz daha şehir dışında kalıyorum mudanyaya biraz daha yakın evim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…