• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mercimek köftesi

mehel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2012
938
230
123
Manisa
kızlar mercimek köftesi yapacağım. yarın için misafirlerime bugün yapmak zorundayım. genelde dolapta saklarım. acaba dışarda beklese bozulur mu. hem dolabımda yer sıkıntısı var hem de çok soğusun istemiyorum.

dışarda bozulmadan durur mu yoksa illa buzdolabında mı saklamalıyım

Valla dolap veya değil birşey diyemeyeceğim ama tek bildiğim mercimek köftesinin birgün önceden olmayacağı.

Zorundayım demişsin ama aynı gün hiç mi şansın yok ?

Soğan var içinde kalmaz tadı kötü olur.

Son düzenleme:
haklısın canım önceden olmaz ama arkadaşlarımla iş çıkışı geleceğiz. o yüzden akşamdan yapacağım yarın öğlene yenecek.

kızlar mercimek köftesi yapacağım. yarın için misafirlerime bugün yapmak zorundayım. genelde dolapta saklarım. acaba dışarda beklese bozulur mu. hem dolabımda yer sıkıntısı var hem de çok soğusun istemiyorum.

dışarda bozulmadan durur mu yoksa illa buzdolabında mı saklamalıyım

Balkona koy yada cam onune orada bozulmaz

Hava soğuk nasılsa sar poşete koy balkona, hem içeride kalmamış olur, hem de aşırı soğumamış.

Doğal soğuk daha uygun gibi.

onceden yapsan dahi dısarda kokma riski var belki bozulmaz ama garip bir koku olur yenmez buzdolabında ustu kapalı bir sekilde saklarsan daha iyi gerci kış hava soguk ama yinede dısarda bırakmaman daha iyi

Benım her sey balkonda buzdolabına hıc bısı koymuyorm hıc bırseyde kokmuyor ustune poset sarıyorum yanı

Mercimek köftesi taze yendiğinde güzel. Dışarıda bozulur. Dolapta çok soğuduğu için lezzetli olmaz. Bence içine koyacağın malzemeleri sabahtan doğra. Eve gelir gelmez de mercimeği koyarsın ocağa.

bence de yeneceği gün yapınca daha lezzetli ama madem fırsatın yok.bence de balkona koyarsan bozulmaz.

Yanlış oldu pardon, başlık açacaktım :))

Son düzenleme:
Mercimek çabuk ekşiyen bi gıda zaten üzerini şeffaf folyo ile kapatıp dolaba atabilirsin

Back
X