Merhaba.Uzun yillar bir cok psikolog ve psikiyatristle gorustum.Yine cok daraldigim anda bi arkadasimin tavsiyesi ile hic arastirmadan baska bi psikologa randevu aldim ve yarim saat icinde seansa girdim.Seans icersinde kadinin konusmalarindan bazi tavsiyelerinden kuşkulandim ve rahatsiz oldum ama hıc diploma vs.sormak aklima gelmedi belki de cekindim.Seansin parasini verdim tekrar randevu aldim ciktim.Ancak sonrasinda internet uzerinden arastirma yaptigimda kadina dair hic bir bildi bulamadim.Psikolag mu degil mi hala bilemiyorum.Ofisi gayet nezih bi yerdeydi ancak duvarlarda alisik oldugum belgeler falan da yoktu.
Simdi sormak istedigim sey su her onune gelen danismanlik yapabilir mi?
Ofisin kapisinda ve internet uzerinde .....psikolojik danismalik merkezi yaziyor.Ben gercegi nasil ogrenebilirim kendisine sormadan(cunku eger psikologsa ayip olur:)
Psikologlar odasi diye bir sey var midir misal? Ya da boyle bi merkez kurarken izin alinmasi gereken kayitli olunmasi gereken bir yer var midir?
Siradan her insan psikolojik danismanlik merkezi adi altinda bir merkez acabilir mi?
Cunku sikayet etmeyi dusunuyorum ama yanlis bisey de yapmak istemiyorum hic bir bilgim yok bu konuyla ilgili.
şimdi tam olarak bilinçli değilim :) daha doğrusu değildim 4 yıl önce kötü bir ayrılık yaşadım ağır depresyon tanısı konuldu denize düşen yılana sarılır misali herkesten çare arar durumdaydım kaç yıl önce ya reiki için 200 tl vermişim kişisel gelişim kitaplarına döktüğüm paraların haddi hesabı yok acım zamanla geçince kendime geldim çok şükür bu savaş açtıklarımın çoğunu tanıyorum yani durduk yere değil bide bişey sormak istiyorum size telkin cd leri hakkında ne düşünüyorsunuz ?Keşke herkes sizin kadar bilinçli olsa. Tabi en büyük sorumlu hukuki düzenlemeleri bir türlü yapmayan başımızdakiler.
O kendini kurtardı, ben yaşam koçuyum ve kendime ait bir psikolog ünvanım yok diyerek.
Hala arada bakarım, günümüz sosyal medya fenomenleri acayip kazanıyor tek çıkarımım bu oldu.
Psikolog olsa o paraları bulamazdı:))
Valla her şey mümkün bizim ülkemizde. Geçen benim arkadaşım gitmiş birine adam 45 dakika kendi derdini anlatmış sonra kıza çabuk konuş 15 dakikan var demiş.
Benim arkadasimda pedegogla gorusmus kızınin tırnak yemesiyle ilgili. Yutmuyorsa birsey olmaz ben de yiyorum demis
Benim özbe öz teyzem siyasetçi para için yaptığını sanmıyorum çünkü çok zengin daha çok ego tatmini için kendisi devlette ünvanlı makamlı biri ben yıllardır devlet memuruyum 2 ci üniversiteyi okuyorum açıktan kadın ilkokul mezunu en sonki seçimlerde milletvekili adayı olacaktı sonra ne olduysa yakın bir arkadaşını yaptılar ama eninde sonunda olur bide bizi ezmeye çalışır görüşmüyorum kendisiyle gereksiz insan işte
Telkin bazı psikoloji ekollerinin olmazsa olmaz bir unsuru. Mesela psikanalitik yaklaşım yani Freud ekolü bunu çok kullanır .Ama günümüzde çoğu kavram gibi bu da istismar ediliyor. Kendini beğenmeyen bir genç kıza aynanın karşısına geçip "ben güzelim" dedirtiyorlar mesela günde 20 kere, safsata. Ben zaten köklü bir değişimin telkinle olabileceğine de inanmıyorum.şimdi tam olarak bilinçli değilim :) daha doğrusu değildim 4 yıl önce kötü bir ayrılık yaşadım ağır depresyon tanısı konuldu denize düşen yılana sarılır misali herkesten çare arar durumdaydım kaç yıl önce ya reiki için 200 tl vermişim kişisel gelişim kitaplarına döktüğüm paraların haddi hesabı yok acım zamanla geçince kendime geldim çok şükür bu savaş açtıklarımın çoğunu tanıyorum yani durduk yere değil bide bişey sormak istiyorum size telkin cd leri hakkında ne düşünüyorsunuz ?
ha yok tam anlatamadım ben eksik kaldı (Subliminal mesaj ) olarak cd yapıyorlar isme özel onun etkisi nedir gerçeklik payı varmıdır ?Telkin bazı psikoloji ekollerinin olmazsa olmaz bir unsuru. Mesela psikanalitik yaklaşım yani Freud ekolü bunu çok kullanır .Ama günümüzde çoğu kavram gibi bu da istismar ediliyor. Kendini beğenmeyen bir genç kıza aynanın karşısına geçip "ben güzelim" dedirtiyorlar mesela günde 20 kere, safsata. Ben zaten köklü bir değişimin telkinle olabileceğine de inanmıyorum.
Valla bildiğim kadarıyla bu tarz cd lerin akademik camiada bir geçerliliği yok, bilimsel bir temeli de yok. Yaptıran duydum ama etkisi olduğunu görmedim hiç.ha yok tam anlatamadım ben eksik kaldı (Subliminal mesaj ) olarak cd yapıyorlar isme özel onun etkisi nedir gerçeklik payı varmıdır ?
hicbiseyvyapamazsin. burada isim vermeyeyim de bi sahis sosyal medyada cocuk ve aile psikolojisi uzerine paylasimlar yapiyor. isletme mezunu oncesinde cv sinde yaziyordu sonra kaldirdi ufuk unv psikoloni yl si var ufuk unv icin on sart psikoloji mezuniyeti aramiyor. seansi 500 tl aile terapisi falan da yapiyormus, baska biri daha her ay bir kitap cikariyor guvenli baglanma mahremiyet vs... diploma soruyorsun cevap yok. bir programini dinlemistim yemin ederim soktan cikamamistim. bir katilimci sormus coxuklara kartlarla hayvanlari gostermek ogretmek dogr mu diye adam yanlis ayni boyutta degil demisti balinayi ogretmek icin okyanusa gitmeliyiz bu mantikla. daha cok ornek var. yasam koclari var mesela gecen linkedin de gordum veliaht kocu adam zengin ailelerin cocuklarina nasil davranikir ogretiyordu falan filan. bu ulkenin bu tarz konularda cilki cikti. tip dru olmadan o sekilde davrananlar bile var...Acaba nereye sikayet etmek gerekir.Acikcasi kadin bana ben psikologum demedi ben de sormadim ama yine de yaptigi yasal degilse kesin önlemem lazim insanlar ne umitlerle gidiyorlar.
Access Bar'dı o sanırım ya, bi kere eğitime gidip sertifika alan sonra parayla yapıyorduO da bir şey mi, yeni trend zihin temizliği mi diyorlar ne diyorlar.
İnanmadığım için irdelemedim hiç.
Çok yakın bir dostumun ahbabı, kendine yaptırmış.
Biraz araştırmış falan, sertifika almış.
Şuan home ofis çalışıyor ama yer açacakmış, adı yaşam koçu, danışman vb türevleri.
Seans 300tl!!!
Demek 1 sertifika ile neler yapılabiliyor, senelerce boşa dirsek çürütüyoruz biz...
Subliminal mesaj cok bilimsel birsey , amerikada cok guzel uygulaniyor buyuk markalar tarafindanValla bildiğim kadarıyla bu tarz cd lerin akademik camiada bir geçerliliği yok, bilimsel bir temeli de yok. Yaptıran duydum ama etkisi olduğunu görmedim hiç.
Butun gun ugrastim kadinla megerse okul oncesi ogretmeniymis ama ondan da tam emin degilim.Baska bi psikolojik danisma merkezinin adini kullaniyormus bir cok okulla calismis hepsini tek tek arayip soyledim bana oneren arkadasimi ve beni surekli arayarak artik sagi solu aramayin lutfen paranizi geri vereyim dedi.Makbuz falan yok tabi ortada.
Butun bunlar seanstan ciktiktan sonra aklima geldi benim arastirayim falan diye tabiki gitmicem bir daha parami da geri yollayacak bakalim
Aslında şöyle söyleyeyim, Freud ekolü ne kadar bilimsel ise bu tarz şeyler de o kadar bilimsel. Bu ekol de dünyada çok fazla takipçisi olan bir ekol ama bilimsel mi derseniz ben evet diyemem. Çok spekülatif bir kere. Bu tarz cd ler de bilimsel açıdan çok anlamlı değil. Birçok araştırma var subliminal mesajların direkt mesajlardan pek bir farkı olmadığına dair. Bu tip şeyler daha çok telkine çok açık insanlarda işe yarıyor.Subliminal mesaj cok bilimsel birsey , amerikada cok guzel uygulaniyor buyuk markalar tarafindan
Ancak turkiyede kisiler tarafindan dogru durust yapildigini ben dusunmuyorum ancak simdi isim vermiyim ama turkiyede cok buyuk ve kurumsal bir firma tarafindan reklamlarinda uygulandigini cok iyi biliyorum , reklamcisi arkadasim ve senelerdir yapiyorlar
Butun gun ugrastim kadinla megerse okul oncesi ogretmeniymis ama ondan da tam emin degilim.Baska bi psikolojik danisma merkezinin adini kullaniyormus bir cok okulla calismis hepsini tek tek arayip soyledim bana oneren arkadasimi ve beni surekli arayarak artik sagi solu aramayin lutfen paranizi geri vereyim dedi.Makbuz falan yok tabi ortada.
Butun bunlar seanstan ciktiktan sonra aklima geldi benim arastirayim falan diye tabiki gitmicem bir daha parami da geri yollayacak bakalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?