Merdiven altı psikolog?

Seyans icin para verdiginde makbuz gibi birsey alıyorsundur umarim imza ve kaşe olanından, oradaki bilgilerden yola çıkabilirsin sanırım...

Kanayan yaramıza parmak bastınız, ama maalesef üstüne bir pansuman yapanımız yok. çok sevgili yüce devletimiz saolsun, psikoloji mezunlarına üvey evlat muamelesi yapıyor, ne kadar çırpınsak da sesimizi duyurmak için çabalasak da bizi görmezden geliyor. Yıl olmuş nerdeyse 2020 hala bizi ve danışanlarımızı koruyan bir meslek yasamız yok. Ortada bi yasa olmayınca da, x bölümünden mezun herhangi bir şahıs, saçma sapan eğitim veren bir kuruma gidip, bir selam ve bir miktar ücret karşılığında, yer açma hakkına sahip olup, uyduruk da bir isimle nur topu gibi bir merdivenaltı vırık cırık danışmanı olabiliyor. Yasalardaki açıklıklar nedeniyle de biz de gidip canım sen hayır mı, insanların hayatlarıyla oynuyorsun, ruh sağlığı lan bu boru mu diyemiyoruz, mevcut şartlar altında maalesef ki boru. Bir araba tamircisinin nasıl olsa benzer şeyler deyip kalp ameliyatı yapması ne kadar saçmaysa, bu insanların böyle elini kolunu sallayarak para kazanması da o kadar saçma. Terapi yapma yetkisine sahip olmak için psikoloji mezunu olmak bile yetmiyor normalde, başvuru yapan 180 kişi arasından seçilen 10 kişiden biri olup klinik alanda yüksek lisans yapma şartı falan var, ama işte gelin görün ki yukarda birisinin dediği gibi ortalık şarlatan kaynıyor maalesef

Instagramda socialmom vardi senelerce psikologum diye millete kaliplasmis cumlelerle online danismanlik yapti. Sonra foyasi ortaya cikti da instamom olarak kariyerine devam ediyor.
Boyle tipleri gorunce, hele her agzi laf yapan yaşam koçu olunca, insan klinik de acabilirler diye dusunuyor

Ve hala bu insanın takipcisi var anlamıyorum.Kadin cümle aleme rezil oldu yalan söyledi ama millet hala takip ediyor yorum yapıyor

Kadin instada anca hava atiyor ve hala saksakcilari var cevresinde..gercekten cok tuhaf bi milletiz

Ve hala bu insanın takipcisi var anlamıyorum.Kadin cümle aleme rezil oldu yalan söyledi ama millet hala takip ediyor yorum yapıyor
Murathan Mungan boşuna dememiş "Türkiye'de her şey olabilisiniz ama rezil olamazsınız." diye. Bu sahte psikolog kadın da o hesap.

Ay yok artik
Bunun nasil yasal bir cezasi olmaz ya
Resmen sahte doktorluk yapiyor
Çağla düvenci mi ne vardı. Diploması yok, psikog sözde. Ortaya çıktı. Sağlık bakanlığı falan dava açtı. Sonuç; hiçbir hastaya zarar vermediği için ceza falan almadı. Kadının ınstagram'dan fanları var yahu. Kadın utanmadan hayatına fenomen olarak devam ediyor.

İyi de ne salakca birsey bu , tip dojtorlugu gibi can almaz ama bir insanin hayatini mahvedebilir sahte psikologluk
Ya sasirmayacagim bu ulkeye diyorum ama hala sasirtiyor ya beni daha ne diyim

Seyans icin para verdiginde makbuz gibi birsey alıyorsundur umarim imza ve kaşe olanından, oradaki bilgilerden yola çıkabilirsin sanırım...
Zaten cikarken parayi aldi bi yuzune surmedigi kaldi:) okdr saskindim ki ben neye ugradim diye makbuz falan alindigi sonradan aklima geldi.Kerizim ama az kerizim:)

Bizim bolumden mezun bir arkadaş da sonradan psikolojiden yuksek lisans yapmis. Bizim bolum cok alakali degil. Simdi baya instagramda takipcisi de var. Populer bir psikolog olmus. Terapiler seminerler falan
sosyoloji filan mı?
Ya psikoloji mezunlarının da terapi verebilmek için yüksek lisans yapmaları gerekiyor ama klinik psikoloji alanında..daha psikoloji mezunları hemen terapi verme aşamasına geçemezken başka branşların bunu yapması çok abes..

Valla bildiğim kadarıyla bu tarz cd lerin akademik camiada bir geçerliliği yok, bilimsel bir temeli de yok. Yaptıran duydum ama etkisi olduğunu görmedim hiç.
Ben de öyle düşünmüştüm bilimsel temeli yoksa şarlatanlıktır çok teşekkür ederim birebir bir uzmandan duymak iyi geldi :)

Psikologa hep gitmeyi düşünmüşümdür. Ama hiç bir zaman da donanımına, bilgi birikimine, yapacagı yardıma güvenemeyip gidemememişimdir. İşini ciddiye alan psikologlar da vardır muhakkak ama bir çoğu sanki para derdindeymiş ve bana verebilecekleri pek bi şey yokmuş gibi seziyorum

Şİkayet edin lütfen, etmek istemiyorsanız da bana verin adını ben edeyim. Siz bilinçli davranmışsınız, ya bilinçli olamayan, tüm umudunu oraya bağlayan insanlar ne olacak? Heleki ruh sağlığı bu, bazen telafisi olmayan şeyler olabiliyor. Psikoloğum diyorsa Psikologlar derneğine, psikolojik danışmanım diyorsa Türk PDR derneğine iletin onlar gerisini halleder.

Kendisiyle ilgili hic bisey soylemiyor artik unvaniniz ne diyorum sertifikalarim var diyor sadece.Okul oncesi ogretmeniyim demis gorustugu kreslere ama ondan da emin degilim.Ofisine gidemiyorum cunku haneye tecavuz der yaninda taniklik edebilecek birileri olur beni suclu duruma dusurebilir o nedenle makbuz ver bakayim vergi levhasi diploma falan diyemiyorum artik.Nereye sikayet edicem hic bilmiyorum cunku psikolog degil psikolojik danisman degil.Siradan bir vatandas boyle bi konuda nereye sikayet edilir.En azindan vergi kaciriyor onu biliyorum cunku makbuz yok ortada ama nereye sikayet etmem gerekiyor?

Pdr dernegiyle gorustum gün icinde baskanlariyla gorusucem umarim bisey cikar.Verdiginiz bilgi icin teşekkürler

Vergi içinde vergi dairesine başvuruda bulunun.

Güncellemeyi okuyana kadar kuruntunuz sandım ve şok geçirdim gerçekten

Saglik bakanligi nasil ilgilenmez anlamiyorum, baskasinin adini calarak halkin sagligiyla oynamak, sahtekarlik her sey var bu isin icinde. Buraya adini yazin ifsa edin kimse gitmesin bence. Sosyal medyada da ifsa yain millet para vermesin yazik.

Hayir hic o felsefe grubu bolumlerinden degil tamamen baska. Ben diyim isletme siz deyin tarih cografya oyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…