Merhaba ben bundan 4 yıl önce bir oğlumu kaybettim..

Basın sağolsun canimmm Allah yeni gelecrk yavruna sağlıklı uzun ömür versin.. bende fikrimi soyliyim ilk yavrunun giydiği kıyafetleri giydirme bencede..giydirdiklerinden birkaçını sakla diğerlerini ihtiyaci olana verebilirsin..birkaç parçayı sakla mutlaka ilerde pişman olma canım..o senin ilk göz ağrındi yeri hep ayrı olacak meleginin.. giymediği kıyafetleri kullanabilirsin tabi istersen..
Çok haklısın o benim ilkim herşeyim asla unutamam ama esim hepsini kullanalım diye tutturdu bende uzuntuden gördükçe süt kesilir diye korkuyorum

Işte kıyafette aynı kefede aslında.
Az kullanıp kullanmamasi değil, kime alındığı önemli.
Eğer beşik ve diğer eşyaları kalıyorsa kıyafette kalabilir.

Eşyalara çok anlam.yüklenmek lazım.Acınız taze, bu yüzden duygusal yaklaşıyor olabilirsiniz.
Bebeğiniz doğduktan sonra bu şekil dusunmeyeceksiniz bence.

Sağlıkla , hayırla büyütün insaallah.
Allah razi olsun acının üzerinden kac yil geçti ama acim hiç azalmiycak sukur ki yıllar sonra yine nasip etti de az birsey azaldı umudumuz arttı yoksa çok daha kötüydük

Başın sağolsun.Allah bu evladına ömür versin sana bağışlasın inşallah canım.Kıyafet konusunda kendine güvenmiyorsan cok etkileyecekse seni istersen birkaç kere giydirdiklerini filan elden çıkar.Ama hiç giydirmediklerini giydirme konusunda bir düşün istersen.Onları kullanabilirsin.İllada hicbirini istemezsen eşin anlayis gösterir merak etme.Hayırlısıyla kucağına al yavrunu inşallah.
Yok canim esim anlamiyir sorun da bu biraz

Basin sagolsn canm benim Allah cc kimseye evlat acisi gostermesin uzulme o seni ahirette kurtaracak Allahin izniyle. Kendimi senin yerine koyuyorumda heralde ben giydiremezdim oysaki bi bez parcasi ama ne bilim her gordugumde cok uzulurdum ama giydirmediklerini giydirebilrsn karar senin tabikide
Amin Allah razi olsun ins ama çok zor bir acı.evet çok çok uzulecem ama esim illa kullanalım diyor

Süt kesilmesi olayına takılmayın. Bebeğinizin kokusu eski gunlerinizin acısını çok hafifletecek.

Eğer giydiği eşyası azsa verin bir başkasına. Eşinize anlatmak zorunda değilsiniz. Sizde bu konu üzüntü olusturacaksa tutmak anlamsız.

Beşiğini ne yapacaksınız ?
En büyük korkum bu yuzden sutumun kesilmesi

Işte kıyafette aynı kefede aslında.
Az kullanıp kullanmamasi değil, kime alındığı önemli.
Eğer beşik ve diğer eşyaları kalıyorsa kıyafette kalabilir.

Eşyalara çok anlam.yüklenmek lazım.Acınız taze, bu yüzden duygusal yaklaşıyor olabilirsiniz.
Bebeğiniz doğduktan sonra bu şekil dusunmeyeceksiniz bence.

Sağlıkla , hayırla büyütün insaallah.
Canim beşik farklı hemen hemen hiç kullanılmadı diyebilirim

Ben olsam giydirmezdim.
Cunku dedigin gibi sutun felan kesilir Allah korusun.
Bence esine anlatmalisin korkularini.
Ve hic giymedigi elbiseleri hayirina baska cocuklara verirdim, ama giydiklerini vermezdim. Kokusu sinmistir. Ben cok onem veririm eski anilara. Helede boyle bi durumda.

Ben olsam giydirmezdim.
Ve hic giymedigi elbiseleri hayirina baska cocuklara verirdim, ama giydiklerini vermezdim. Kokusu sinmistir. Ben cok onem veririm eski anilara. Helede boyle bi durumda.
Canim esime kac kere soyledim anlamıyor ne kadar giydi ki sanki diyor sanırım din çare ondan gizli vereceğim başka seçenek kalmadı ki dediğin gibi hiç kullanilmayanlari kullanırım kullandiklarimi çok oldu yikayali kokusu gitti kac yildir da koku kalmamıştır cekyatin konusu sinmistir malesef canim

Ben olsam giydirmezdim.
Ama tekrar konuşup eğer yine ikna olmazsa gizli vereecegim

Canim esime kac kere soyledim anlamıyor ne kadar giydi ki sanki diyor sanırım din çare ondan gizli vereceğim başka seçenek kalmadı ki dediğin gibi hiç kullanilmayanlari kullanırım kullandiklarimi çok oldu yikayali kokusu gitti kac yildir da koku kalmamıştır cekyatin konusu sinmistir malesef canim
Ne kadar bi elbiseden bahsediyoruz? Cokmu fazla? Acaba esinden ondanmi diretiyor? Tamda maddi sikintiniz varken flan su an?

Allah sabir versin o aci ne kadar kötüdür yasayan bilir ve rabbim kimseye yasatmasin

Eger dayanamam diyorsan ihtiyaci olan baska insanlara ver cok cok zor bi durum :KK43:

19 sene önce, 6 yaşındaki doğuştan kalp hastası kardeşim ameliyat masasından kalkamadı bizim de. Eşyalarını ihtiyacı olanlara dağıttık. Oyuncakları ve kıyafetlerinin bir kısmını sakladık. Ben de çocuktum, kardeşimi kaybettiğimde 10 yaşındaydım. Şimdi 29 ama hala kıyafetlerini açar ara ara öperim. Rabbim sabır versin ama ben dayanabileceğinizi düşünüyorum. Psikolojiniz bozulur. Kardeş kaybetmek bu kadar zorken, evlat kaybını ölçemem. Giydirmeyin derim.

Basınız sağ olsun. Siz etkilenecek gibi duruyorsunuz. Bir kaç yeni parça alın sonra karar verin hemen kullanmayın derim.Oglusunuzla mutlu gunleriniz olsun

Canim burdakileri gosterirsem güler bana der ki senin aklını karistiriyorlar der birsey olmaz der kullanalım der. Ama yazdiklarin gerçekten çok doğru teşekkür ederim
Rica ederim canım ama senin esinde cok inat galiba Allah yardımcın olsun böyle bir durumda senin psikolojin çok önemli,bunu neden es geçiyor eşin

eger sızı uzmeyecekse, kullanın derım. ancak sızı daha cok uzup, anılarınızı hatırlatacaksa kullanmayın.
maddı durumunuz nasıl bılmıyorum yenı kıyafetler alabılecek durumum olsa ıdı, kullanmazdım ben. ıhtıyac sahıbı bırıne verırdım. allah rahmet eylesın.. yenı bebegınız saglıkla dogar ınsallah.

Arkadaşlar çok şükür şimdi uzun aradan sonra tekrar hamileyim. 7 buçuk aylık şükür Rabbime ki sağlıklı bir oğlumuz olacak ins... ama ben hala diğer oğlumu unutamadim,çok sıkıntı çektik onunla,kalp hastasıydı ve hep hastanelerde günümüz geçti en son istanbula özel hastaneye götürdük.. ve malesef orada ameliyat olduktan sonra vefaat etti. Sorum şu vefaat eden çocuğumun kıyafetlerini şimdiki doğacak olan çocuğuma kullanıp kullanmamaya karar veremedim.Kullansam kullanırken devamlı diğer çocuğumu hatırlayıp uzulecem kullanmazsam esim illa kullanalım diyor ,ve hiç kullanmadiklarimiz da var diyor bu durumda olsanız sizler ne yapardınız arkadaşlar??
başın sağolsun.
kullandıkca üzüleceksin belli ki.
nedne ihtiyaç sahibi bir muhtaç aileyi sevindirmiyorsun bu eşyalarla?
çok sevap olacaktır oğlunun adına da.
sen de yeni kıyafetler al bence

Öncelikle başınız sağolsun. Hiç giydirmediğiniz kıyafetleri giydirebilirsiniz, fakat ilk bebeğinize giydirdiğiniz kıyafetleri giydirmeyin derim çünkü o kıyafetleri elinize her aldığınızda psikolojinizin nasıl çökebileceğini bir anne olarak tahmin edebiliyorum.

O zaman esini kirma canm kullan acinin uzerine gitmek belki daha olgunlasmani saglar belki daha iyi olur bu kadar israr etmesibi de pek anlamadim esinin ama demekki o da vefat eden cocugunu unutmak istemiydr

Back
X