Merhaba Bülent Hocam

haselnut

Guru
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2010
311
55
Ben 16 aralık 2014 de subseröz 13 cm miyom, uterus fundus sol lateral yerleşimli 2 adet saplı miyom ve korpus posteriorda intramural yerleşimli 2 cm lik miyom alındı,açık miyom ameliyatı oldum.Evlenmeyi düşünüyorum bebeğim olursa normal doğum yapabilirmiyim?

Ben 16 aralık 2014 de subseröz 13 cm miyom, uterus fundus sol lateral yerleşimli 2 adet saplı miyom ve korpus posteriorda intramural yerleşimli 2 cm lik miyom alındı,açık miyom ameliyatı oldum.Evlenmeyi düşünüyorum bebeğim olursa normal doğum yapabilirmiyim?
merhabalar :Miyomektomi sırasında miyomların sayısına ve yerleşim yerlerıne göre rahim duvarına bir ya da daha fazla sayıda kesi yapılır, miyom çıkartılır,bozulan rahim duvarı bütünlüğünün korunması ıcın ortaya çıkan boşluk dikişler ile kapatılır. Bu nedenle miyomektomi sonrası yaşanan gebeliklerde normal dogum sırasında yasanan rahim kasılmaları sırasında rahim yırtılması riski biraz daha yüksektir. Bu risk nedeni ile myomektomi sonrası doğum şeklinin sezaryen olması faydalı olucaktır.