Arkadaşımın bebeği tek gözü küçük doğdu. Hatta çizgi gibi, gözü bile görünmüyor. O da sizin gibi geç yaş gebeydi ve ilk doktoru sigarayı bırakmazsanız bana gelmeyin başka doktor bulun dedi. Bana göre gebelikte bile isteye zarar gören engelli hasarlı doğan bebekler direk sosyal hizmetler tarafından alınmalı. Ya da çok düzgün güvenilir çocukları olmayan ailelere verilmeli. Onlarda da zarar verme ihtimali olabilir tabii kimse garanti veremez. Ama en azından kontrol ediliyorlar, bin tane soruya cevap veriyorlar. Öz anne daha doğurmadan zehirliyor, en azından evlat edinen kanundan kuraldan korkar. Annem hamileliğimi öğrendiği an gitti sigara paketini çöpe attı. Evde elimde sigara görürsen bana babana çocuğun yüzünü gösterme diye yemin ettirdi.
Çok komikmiş gibi de kahkaha emojisi koyuyorsunuz. Sizin keyifle içtiğiniz sigaraya karnınızdaki bebek de gülüyor mudur? Arkadaşım başını taşlara vurdu ben sebep oldum diye. Çocuk 4 yaşına geldi ve akran zorbalığıyla tanıştı. Çocuğun gözünü açmaya çalışmış diğer çocuklar. Ameliyat olacak ama doktorlar tam fonksiyon garantisi vermiyorlar elimizden geldiği kadar düzeltmeye çalışacağız diyorlar. Bunun ergenliği genç kızlığı var. Yazık değil mi dünyaya getireceğiniz cana? Gebelik bitsin çocuk doğsun, emzirme süreci tamamlansın gidin istediğiniz kadar balkonda başka odada için, niye zehirliyorsunuz bebeği?