Merhaba Kızlar..

zaten çogu insanın sevgililik döneminde sorunu olmaz
anlaşamadıgı konu nadirdir
ne zaman iş ciddiye binerse o zaman sorunlar başlar
nişanlıyken başlar evlenince dozu artar genelde de böyle olur
yaş farkı şimdi sorun degil tamam
ama deftre imzayı attıktan sonra anlıyor insan
yaş farkı sorun mu degil mi:34:

çevremde çok insan var aralarında yaş farkı fazla olup da bundan ötürü problem yaşamayanlar.mühim olan aradaki o tarifini edemeyeceğim duyguyu yakalamak değil mi hayatın gerçeklerinden uzaklaşmadan.evlilik kapalı bir kutudur aynı yaşta olduğun bir insanla evlendiğinde de bir insan pekala sorunlar yaşayabilir.sorunsuz bir evlilik hayatı gibi düşlerim yok elbette olacaktır ama bu yaştan kaynaklanmamalı

Arkadaşım, hakkında en hayırlısı ne ise o olsun öncelikle. Ama kendi adına ne istediğine sen karar vermelisin, karşındakinin isteklerini kıramamak, ihtiyaçlarını düşünmek senin önceliğin olmamalı.

Sakin bir kafayla otur düşün, bu adam gerçekten bir ömür geçirmek istediğin kişimi? O kadar iyi tanıyor musun? Sonra bir bak mesela, kendini 1 sene içinde evli, 2 sene içinde anne olarak hayal edince, bu resim seni mutlu ediyor mu?

hepimiz için hayırlısı ne ise o olsun Samsonn yorumun için teşekkür ederim.çok haklısın emin olabilirsin sorularının cevaplarını arayacağımdan

yaşın aslında evlilik için küçük değil..
ben 20 yaşında evlendim.. gayet de aklım başımdaydı,ne iyi ne kötü ayırt edebilecek yaştaydım...
şöyle ki benim eşimi soyadından dolayı ailem istemedi.. yaşadıkları yerlerde uzak akrabaları herkese ilallah dedirtmiş çünkü.. çok arsız insanlarmış.. e haliyle onlarla aynı soyadını taşıdığı için bizimkiler korktu ve kime sorsak o sülaleden uzak durun dedi..
ben eşimle 3 kez dışarda zaman geçirdim.. o bahsettiği türden insanlarla alakası yoktu.. aynı soyadını taşıyodu evet ama kendini geliştirmiş, herkese iyilik yapan, kalp kırmayan birini tanıdım ben.. aileme direttim.. ve sonunda evlendim..
şimdi eşimi o kadar çok seviyolar ki, kızım iyiki kestirip atmamış evlenmişsin diolar...
ya babamın kardeşlerimle ilgilenmediği kadar o ilgilendi.. kardeşimi işe soktu, küçük kardeşimi dershaneye gönderdi, boş kalan zamanlarda kendisine hiç faydası olmamasına rağmen yanında işe başlattı, çalışmanın tadını alsın die maaş verdi.. ailemle o kadar güzel ilgileniyo, seviyo ki ,insan duygulanıyo..
yani demem o ki, önemli olan senin tanıman.. aklında hiç soru işareti olmaması...
akıl yaşta değil baştadır.. bilmiorum hayat beni çok çabuk olgunlaştırdı.. yaşadıklarım beni çabuk büyüttü.. yanılma gibi bi lüksüm yoktu benim.. ona göre adımımı attım ve çok şükür Allahım utandırmadı..

20 yaş bence de biraz erken. Bir evin ve evliliğin sorumluluğunu alacaksın. Ben 20 yaşındayken üniversitedeydim, tek derdim dersler ve eğlencelerdi :9: O yaşta evlenmeye kalksam evlilik olgunluğuna ulaşmamış olurdum ve evin alışverişini, yemeğini, temizliğini, onun yanında eşimle, onun ve benim ailemle olan ilişkilerimizi yönetmekte çok zorlanırdım. Pek çok şeyde de hevesim kalırdı. Tabii bu anlattığım "ben", başka birinde süreç çok farklı işleyebilir.

Sana tek diyebileceğim şu; 9 yaş fark olmaz bir yaş farkı değil. İyi bile olabilir, duruma bağlı. Ama bugün evlilik için ısrar eden adam, 2 seneye kadar çocuk için ısrar eder muhtemelen. 22 yaşında anne olmak ister misin? Ya da 30 yaşına gelmeden iki çocuk sahibi olmak? Bunları kötü olarak nitelemiyorum, karar verecek olan sensin. Ama iyi düşünmeli ve gerekirse karşındaki adamla gelecek planlarını konuşmalısın.

yaşın aslında evlilik için küçük değil..
ben 20 yaşında evlendim.. gayet de aklım başımdaydı,ne iyi ne kötü ayırt edebilecek yaştaydım...
şöyle ki benim eşimi soyadından dolayı ailem istemedi.. yaşadıkları yerlerde uzak akrabaları herkese ilallah dedirtmiş çünkü.. çok arsız insanlarmış.. e haliyle onlarla aynı soyadını taşıdığı için bizimkiler korktu ve kime sorsak o sülaleden uzak durun dedi..
ben eşimle 3 kez dışarda zaman geçirdim.. o bahsettiği türden insanlarla alakası yoktu.. aynı soyadını taşıyodu evet ama kendini geliştirmiş, herkese iyilik yapan, kalp kırmayan birini tanıdım ben.. aileme direttim.. ve sonunda evlendim..
şimdi eşimi o kadar çok seviyolar ki, kızım iyiki kestirip atmamış evlenmişsin diolar...
ya babamın kardeşlerimle ilgilenmediği kadar o ilgilendi.. kardeşimi işe soktu, küçük kardeşimi dershaneye gönderdi, boş kalan zamanlarda kendisine hiç faydası olmamasına rağmen yanında işe başlattı, çalışmanın tadını alsın die maaş verdi.. ailemle o kadar güzel ilgileniyo, seviyo ki ,insan duygulanıyo..
yani demem o ki, önemli olan senin tanıman.. aklında hiç soru işareti olmaması...
akıl yaşta değil baştadır.. bilmiorum hayat beni çok çabuk olgunlaştırdı.. yaşadıklarım beni çabuk büyüttü.. yanılma gibi bi lüksüm yoktu benim.. ona göre adımımı attım ve çok şükür Allahım utandırmadı..

paylaştığın için teşekkür ederim Allah huzurunuzu daim etsin senin adına çok sevindim :) demek ki gereken biraz cesaretmiş

20 yaş bence de biraz erken. Bir evin ve evliliğin sorumluluğunu alacaksın. Ben 20 yaşındayken üniversitedeydim, tek derdim dersler ve eğlencelerdi :9: O yaşta evlenmeye kalksam evlilik olgunluğuna ulaşmamış olurdum ve evin alışverişini, yemeğini, temizliğini, onun yanında eşimle, onun ve benim ailemle olan ilişkilerimizi yönetmekte çok zorlanırdım. Pek çok şeyde de hevesim kalırdı. Tabii bu anlattığım "ben", başka birinde süreç çok farklı işleyebilir.

Sana tek diyebileceğim şu; 9 yaş fark olmaz bir yaş farkı değil. İyi bile olabilir, duruma bağlı. Ama bugün evlilik için ısrar eden adam, 2 seneye kadar çocuk için ısrar eder muhtemelen. 22 yaşında anne olmak ister misin? Ya da 30 yaşına gelmeden iki çocuk sahibi olmak? Bunları kötü olarak nitelemiyorum, karar verecek olan sensin. Ama iyi düşünmeli ve gerekirse karşındaki adamla gelecek planlarını konuşmalısın.

anne olmanın nesi kötü olabilir ki zaten :) Allah doğru zamanda doğru kişiyle olmak nasip etsin.dikkate alacağımdan emin olabilirsin teşekkür ederim ilgilendiğin için

Bir arkadaşımda senin durumundaydı. Aralarında 8 yaş vardı. Kız 22 de (okul bitince) nişanlandı bir sene sonra evlendi. Erkek arkadaşın 32,33 yaşına kadar idare edebilir. Ailenin dediği sana göre bahane olan şey çok önemli. Açık yada örgün okulunu bitirmelisin sonra çok pişman olursun. Hem yaşın küçük. Ben 24 yaşındayım aklım başımda ama hala çocuk gibi hissediyorum. Sevgilinizden biraz daha zaman isteyin.Belki vazgeçeceksiniz bilemezsiniz şuan...

9 yaş bana göre fazla .
Ama seni sevdiğine gerçekten eminsen ve istiyorsan ailenle konuş .

Merhaba.ben 21 yaşındayım beraberlik yaşadığım kişi ise 30 yaşında.kısa süre önce tanıştık beraber olmaya başladık ama onu sanki yıllardır tanıyormuşum gibi.Aramızda yaştan ötürü herhangi bir problem hiçbir şekilde olmadı yani ne ben karşımda 30 yaşında her şeyden geçmiş bi adam görüyorum ne o karşısında 21 yasında bi çocuk görüyor.Orta noktada buluşmayı başardık ve sürdürmeye de devam ediyoruz..
Babam bana çok düşkündür hiçbir şekilde tahammülü yok biriyle birlikte olmama dolayasıyla problem cıkarıyor her seferınde.Okulumu bahane edıyor açıktan okuyor olmama rağmen.Sevgılımın yasını bahane edıyor aramızda problem olmamasına ragmen.E sevgılımın de yaşı gelmiş her ne kadar seni beklerim dese de aılesının sıkıstırmasıyla devamlı evdekılerle konustun mu dıye baskıda bulunuyor ama ben de sureklı aılemle bu konuda konusmak cesaretını bulamıyorum tepkılerı bellı ortada.kafam cok karısık bu durumda ne yapmalıyım evlılık ıcın yasım erken bılıyorum fakat evlılık nıyetıyle tanıstık hal böyleyken erteleyınce uzatmaya calısınca kendımı kötü hissediyorum insan düşünür madem aılen ıstemıyor neden o nıyetle tanısıyorsun dıye kısacası ne yapacagımı bılmez bı durumda arada kalmıs hıssedıyorum.

sınıf öğretmenliği 3. sınıftayım. birkaç gün önce öğrendim ki sınıf arkadaşım 1 ay önce evlenmiş. yaşımız 20. çok ama çok mutlu. diyeceğim o ki yaşınız erken falan değil. :44: birkaç arkadaş daha söylemiş: eğer geleceğinle ilgili kararın düşüncen netse, budur. önemli olan senin kararın. gelecek, kariyer ve eğitim planlarına uyuyorsa evlenmeyi niye düşünmeyesin ki.
sana buradan "aaa çok küçüksün yapma" da diyebilirim. ama hadi onunla mutlu bir hayatın ve harika bir evliliğin olacaksa...
önemli olan senin kararlılığın. :79:
Rabbim hakkında en hayırlısını nasip etsin.sevgiler :34:

bence ilişkinize zaman ver
aradaki yaş farkı az değil çünkü sen daha gelecek hayalleri kuracak yaştasın ama o öyle değil
okulunu bitir işe gir ben 24 yaşında evlendim ama ne kadar mutlu olsam da 27den önce evlenmeseydim diyorum
gençliğini yaşa geleceğini sağlamlaştır bu arada o kişiyle ilişkin devam ederse herşey yolunda giderse de evlenirsiniz zaten

teşekkür ederim gözyaşı.yetiştirildiğim ortam itibariyle babamın karşısına geçip de rahatlıkla ben bu adamla evlenmek istiyorum demek rahatlığına sahip değilim.o rahatlığa sahip olmak kötü bir şey midir asla bunu kastetmiyorum.benim evlilikle ve evlenmek istediğim kişiyle ilgili şuan için bi problemim yok dediğim gibi yaşla ilgili de bir problem olacakmış gibi gelmiyor lakin benden daha tecrübeli olan insanlar da öyle diyorlarsa bir bildikleri vardır düşüncesiyle dikkate almaya çalışıyorum tavsiyeleri.babam henüz evlenmek istediğim kişiyi tanımıyor yani istememe nedeni ondan kaynaklanmıyor yaşı dışında.yani kişiliğiyle yaşantısıyla ilgili bir söylemi yok tabii ki.bana lazım olan biraz cesaret ve zaman.

:) Bende dediğin ortamda yetiştim..
Bende 21 yaşında evlendim...
İlk başta ailem benimde eşimi istemedi. (benimkisi eğitim seviyesi benden düşük diye)
Bende senin gibi ikilemde kaldım, çıkıp babamın karşısına ben bu adamı istiyorum nasıl dedim düşünüyordum.
Ama sonra bir deli cesareti geldi ve dedim..
Ben bu adamı seçtim ve onunla evlenmek istiyorum..
Hatta beni psikoloğa bile gönderdiler :37: İyi düşünmem için..

şimdi beş yıllık evliyim tabi eşimle zaman zaman sorunlarımız oldu ama ailem onu sevdi, benimsedi..
Yeri geldi benden çok sevdiler..
Kendine biraz zaman ver..
En azından bir iki ay daha..
Arkadaşına da söyle birazcık sabretsin, seni gerçekten sevip istiyorsa o da buna katlanacaktır..
Bu süre zarfında kendini hazırla ve babana kırmadan bu insanla gerçekten evlenmek istediğini söyle..
Üzülme bu konuda tecrübeli biri olarak söylüyorum :51:, tebessümle anacaksın bu günleri..
Geçecek..

Merhaba.ben 21 yaşındayım beraberlik yaşadığım kişi ise 30 yaşında.kısa süre önce tanıştık beraber olmaya başladık ama onu sanki yıllardır tanıyormuşum gibi.Aramızda yaştan ötürü herhangi bir problem hiçbir şekilde olmadı yani ne ben karşımda 30 yaşında her şeyden geçmiş bi adam görüyorum ne o karşısında 21 yasında bi çocuk görüyor.Orta noktada buluşmayı başardık ve sürdürmeye de devam ediyoruz..
Babam bana çok düşkündür hiçbir şekilde tahammülü yok biriyle birlikte olmama dolayasıyla problem cıkarıyor her seferınde.Okulumu bahane edıyor açıktan okuyor olmama rağmen.Sevgılımın yasını bahane edıyor aramızda problem olmamasına ragmen.E sevgılımın de yaşı gelmiş her ne kadar seni beklerim dese de aılesının sıkıstırmasıyla devamlı evdekılerle konustun mu dıye baskıda bulunuyor ama ben de sureklı aılemle bu konuda konusmak cesaretını bulamıyorum tepkılerı bellı ortada.kafam cok karısık bu durumda ne yapmalıyım evlılık ıcın yasım erken bılıyorum fakat evlılık nıyetıyle tanıstık hal böyleyken erteleyınce uzatmaya calısınca kendımı kötü hissediyorum insan düşünür madem aılen ıstemıyor neden o nıyetle tanısıyorsun dıye kısacası ne yapacagımı bılmez bı durumda arada kalmıs hıssedıyorum.

tatlım 21 yaşındaki düşüncele 28 yaşındaki farklı oalbiliyor bernce kendine zaman ver ben aranızdaki yaş farkına takmadım ama hayatı biraz daha tanımalısın bence...

tecrübeli bayanlar söylemiş aslında gerekenleri :)
kişiye bağlı.. anladığım kadarıyla da olgun birisiniz.
tek diyeceğim kısa süre önce tanışmışsınız acele karar vermeyin, zaman verin biraz, arada bırakmamalı sizi.. daha iyi tanımanız yararınıza. olacağı varsa gene olacaktır zaten. 22 yaşındayım bende ama gerçekten yıllar düşünceleri değiştiriyor..
hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :)

Son düzenleme:
Nerde tanıştınız
Nette filan mı
Bilmem sen daha çıtırsın adam kıtırlamaya yüz tutmuş
Her ne kadar sorun yok desende
O olgun biri ve evlenmek istiyo hemen, senin içinse daha erken
Evlenince de çocuk meselesi aynı şekilde olacak
Ve diğer faktörler tabi
Ben babana hak verenlerdenim

ileride pişman olmak istemiyorsan iyice düşün taşın kararını öyle ver

bir kere kendine bir sor evliliğin sorumluğunu kaldırmaya hazır mıyım diye sırf sevgilinin yaşı geldi onu bekletmeyim diye düşünüyorsan kendine yazık edersin.

ben 18 yaşında evlenmiş biri olarak böyle düşünüyorum.

bizimde eşimle aramızda 10 yaş var o istedi diye bu kadar erken evlendik.

mutlu olmak istiyorsan biraz bencil olmalısın.

evleneli 5 yıl oldu ve ben zaman zaman çok erken evllik hayatına girdim diye pişmanlık yaşıyorum.

çok şükür evliliğimiz iyi gidiyor ama yinede bekarlık gibisi yok.

sen benim evlendiğim yaştan çok daha olgun sayılırsın ama yinede iyi düşün.

erken evlliğin en güzel yanı genç yaşta anne olmak.

Back
X