Merhaba kizlar

Evlendiginiz de senin paran benim param muhabbeti mi olacak. Bu bana yanlis geliyor nedense ikiniz yasayacaksiniz o evde ayri gayri mi olurmus. Sen nasil kendi ailene her sekilde yardimda bulunucaksan onunda yardim etmesi gerekir. Ailesi bunlari hak ediyorsa tabi.

Devamında açıklık getirdiniz mi bilmem sadece bu mesajınızı okudum.

Sizin paranızı harcamayıp araba almanız onun bu esnada ailesine yardım etmesi ve bunu bizzat sizin teklif etmeniz bana makul gelmedi.

Nişanlınızın da katkısıyla ev alıyorlar, sonra kardeşine ev alınacak sonra o çok istiyor diye araba alınacak.

Peki ya siz, sizin aileniz?

Siz şimdiden gönüllü olarak bu kadar verici olursanız onlar da doğal olarak bunun devamını beklerler ve ben hayat boyu karşı tarafın maddi mevzularına bu kadar sempatik bakacağınızı düşünmüyorum, bakılamaz da zaten.
Galiba yanlis anladiniz. Arabayi kendimize istiyoruz. Nisanlim hep derdi araba aliriz diye. O simdi boyle konu acinca bende ben parami lazim olunca harcarim kalani biriktiririz dedim. Sende istersen ailene yardim edersin dedim

Galiba yanlis anladiniz. Arabayi kendimize istiyoruz. Nisanlim hep derdi araba aliriz diye. O simdi boyle konu acinca bende ben parami lazim olunca harcarim kalani biriktiririz dedim. Sende istersen ailene yardim edersin dedim

Yoo ben de öyle yazdım zaten yani arabayı ailesine alacaksınız demedim, ailesinin harcamalarına bu kadar desteği yersiz bulduğumu söyledim.

İlk mesajınızda "ben paramı harcamam biriktirip araba alırız" yazmışsınız, şimdi "ben paramı lazım olunca harcarım kalanı biriktirip araba alırız" yazmışsınız.

İki türlü de onun istediği ve ikinizin olacak arabanın parasını o ailesine yardım ederken sizin biriktirmeniz makul değil yoksa o aile haklı olarak o desteği ilerde de bekler, beklemek de hakkı olur siz bu kadar verici olursanız dedim çünkü ev geçindirmek kolay değil ki herkes her yere yetişebilsin.

İkinize alınacak arabanın parasını o ailesine destek olacak diye siz biriktirmemelisiniz, borç harç bitsin, kendi keseniz olsun, araba ondan sonra alınır.

Kocaman bir HAYIR, tabi gelir durumuna bağlı. Onlara yardım ederken sen maddi anlamda zorlanacaksan dediğim gibi, koca bir hayır. Ve bir üye söylemiş ki çok doğru, boşanma durumunuz olsa o evde senin hiçbir hakkın olmayacak çünkü siz evlendikten sonra ortak alınmış bir şey değil o. Ben olsam hiç kendimi de sıkmam yani, ay kocacım ailesine ev için yardım ediyor, ben de kemerleri sıkayım da biz de bi arabacık alalım falan diye. O zaman da o araba senin üstüne olsun, yani sen almış olursun resmen. Boş işler yaa.

iyi de küçük kardeş de sizn eve yardım etmiş.
evlenince sen ben mi olur yahu siz 'siniz siz. şayet senin paran benim param muhabbetine girerseniz bir daha çıkamazsınız. kardeş ne kadar yardım ettiyse sizin de ona o kadar yardım etmeniz doğru.

hic bi hak iddia edemeyecegin evin parasina bence yardim etme ev ikinizin uzerine olsaydi yardim etmen gerekiyor derdim ama bosanma gibi bir durumda o evden pay alamazsin.valla ailece akillilar evlenmeden aliyorlar evi ama parasina gelince yardim ederiz.iyiymis .

Ne kimseye borç veririm ne kimseden borç isterim. Ben bunu bilir bunu söylerim arkadaş. Hayır şimdi yardım karşılıksız olacaksa nişanlınız kendi parasından buyursun yapsın. Ama onlar da arabaya yardım edecekler falansa hiç girişmeyin bence.

Madem ev almışlar hep beraber neticede küçük kardeşte yardım etmiş. Şimdi yardım etmemesi ayıp olur.
Fakat evlilikten önce olduğu için nisanliniz en azından sizinde paranizin gidecegini düşünerek ev hususunda size hukuksal haklar vermesi gerekir.
Bunu siz derseniz yanlış anlaşılır . Onun düşünmesi gerekir.
Ben olsam, sen evi evlilikten önce aldın bu durumda ikimizin değil. Ben yardım ederken kendimize bir yatırım yapmamış gibi hissedip rahatsız olurum tarzı bir şey söylerdim .

senin kardesin yok mu
varsa ya okuyordur, ya evlenecektir ya da cocugu olacak ... yaniisiii onada yardim lazim

sen ailene ve kardesine yardim et bende benimkilere yardim edeyim diyebilirsin

Sonra eger ihtiyac olursa yardim ederiz dedi. Ben onun yardim etmesine birsey demiyorum zaten. Benimde yardim etmem dogru olurmu diye dusunuyorum

gelin ata binmis ya nasip demis.
once bi nikahlanin sonra isterseniz sizde yardim edersiniz.
cok erken bunun icin

Back
X