Aynı şeyi defalarca kez açıklamaktan yoruldum. Şikayet edilmesin demedim ilk yapılacak şey cimere şikayet yazmak değildir dedim. Kalkıp neden bana bu şekilde davrandınız arkadaşlarımın yanında rencide oldum deseniz belki hocanız özür dileyip sonraki hareketlerine dikkat edecekti. İlk yapılacak şey cimere şikayet edip okuldan attırmak mı gerçekten ya. İnsanlar sinirli stresli olduğu zamanlarda kendi öz çocuğuna bile istemeden kötü bir söz sarf edebiliyor. Konudaki öğretmen belki bilmem kaç senelik öğretmenlik hayatında ilk kez bir çocuğa kötü bir şey söyledi. Bir kereliğine yapması bunun hata olduğu gerçeğini değiştirmez ama hangimiz hata yapmıyoruz ki. Bu hatanın bedeli okuldan attıralım haberlere verelim linç ettirelim mi. Ayrıca olayın tüm detaylarını hiçbirimiz bilmiyoruz. Konu sahibi aşırı korumacı olabilir, öğretmenin söylediğini iddia ettiği cümleler abartı olabilir. Veya öğretmen öğrencilerine kötü şeyler söylemeyi alışkanlık haline getiren meslekte bulunmaması gereken biri de olabilir. Bilemeyiz. Sadece olaylara tek yönden bakmamak gerek diyorum. Eğer öğretmen uyarıldığı halde çocuklara bu şekilde davranmayı sürdüren, yaptığının yanlış veya düzeltilmesi gereken bir şey olmadığını düşünen bunu alışkanlık haline getirmiş biriyse tabii ki şikayet e dil me li. Hiçbir çocuğun psikolojisini bozmaya hakkı yok.Acik konisayim ortaokulda dershanede bir ogretmen haksiz yere sinifta beni rencide etmsti, o kadat zoruma gitti ki ve hala cok pismanim o adami sikayet etmedigime, ben sessiz kaldim bir daha o ogretmenin dersine girmedim ve cok ii olan dersim gittikce dustu simdi o ogretmen adab bilmmezligi yuzunden benim gelecegimle oynamadi mi ? Bu cocukta gittikce o dersi sevmeyecek ve girmeyecek calismayacak bence bu ogretmenler hak ediyor ekmegiyle oynamaksa evet gelecege karsili ekmek bence gayet hakkaniyetli olur
Yazdıklarımı kimse anlamadığına göre benim anlatışımda bir problem var sanırım