• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

merhaba pkolular burda toplanalım mı??

ben tüp bebek için gonal-f'yi günde 150ml olarak kullandım. sanırım daha önce sen 75 kullandığını yazmıştın? tabii benim hormon problemim olmadığı için durumlarımızı farklı. 19 mayısta tüp bebek ünitesi yok malesef. fatih üniversitesi hastanesinde 3030tl + ilaçlar (1000-1500tl) ama onların başarı oranı %30-35miş. bir de 19 mayıs'taki doktorum bana ufuk üniversitesinde canan hanım'ı tavsiye etti, muayene ücreti 50tl imiş, tüp bebek fiyatlarını söylemediler. bildiklerim bu kadar.

şimdi transfer günü yarım gün hastanede yatıyorsun, 2 gün sadece tuvalete kalkıyorsun. sonra da 10 gün sonra yaklaşık kan testi yaptırıp sonucu alana kadar işte yemek ısıtıp yeme, oturma gibi şeyler yapıyorsun. ille de yatmana gerek yok. eğer kendini yatarak rahat hissedeceksen yatabilirsin, ağır kaldırmak yükseğe uzanmak gibi hareketler zaten yok ama kendini daha iyi hissedeceksen toz alma gibi basit işlerle kendini oyalayabilirsin. bu arada kabız olmak kesinlikle yasak, afedersin ıkınmaman gerekiyor. kabız olursan söylersin ilaç verirler. veya her sabah kuru kayısı üzerine su da içebilirsin.

cevabın için teşekkür ederim canım.ben gonal f 'e 75ml ile başladım, arttırarak toplamda 4 kutu bitidim ama etki etmedi :(
Acıbadem de tüp bebek yaptırıcam. ilaçlar hariç sanırım 4950TL dediler. fatih üniversitesinin hastanesi daha uygunmuş ama başarı oranının o kadar olması normal mi? acıbademin başarı oranını da bilmiyorum gerçi ama %30 düşük bi oran gibi?
senin transferin ne zaman? umarım güzel haberlerini alırız

ben doktordan geldım kızlar.hıc bır yumurta gelısmemıs :43::43: uc gun sonra tekrar bakacakmıs dr.
hayal kırıklıgıııı......:50::50::50::50::50:

duygularımız ne olacak acaba bu hayal kırıklarıyla nasıl yasanır...attıgımız her adımda bır parcası yuregımızı kanatıyor :50::50::50:

canım nasılsın test yaptın mı sonucunu merak ediyorum. kimse girmemiş uzun zamandır. kızlar nasılsınız bi sesinizi duyalım merak ettim hepinizi

iyi olmaya çalışıyorum cnm sen nasılsın dün verdim kanı bugün sonucu aldım değerim çok düşük aile hekimliğinde verdim kanı bi 10 gün sonra tekrar kan verin değeriniz çok düşük çıktı dediler ama doktoru arayacam bu arada bugün de zaten regl oldum.ne yapacağımı bilmiyorum çok kötü oldum :(((

ben doktordan geldım kızlar.hıc bır yumurta gelısmemıs :43::43: uc gun sonra tekrar bakacakmıs dr.

Canim gonlunu ferah tut.moralini bozmak sana kotu etki etmekten oteye goturmez.bu islerde moral de onemli biliyorsun.benim yumurta takibimin yapildigi kacinci ay hatirlamiyorum artik.bir kere bile yumurtam gelismedi.insanin ister istemez cani sikiliyo.hem umudu gun gectikce azaliyor hemde cektigi sikintinin birkez daha bosa gitmesi uzuyor.ama bu uzuntulerin cok uzun surmesin.moralinde bu sureci etkiliyo unutma.

hayırlısı olsun canım ya bozma moralini. klomen kullanmıştın değil mi kaçıncı kez kullanıyorsun. umarım büyür 3 günde yaramazlar

iyi olmaya çalışıyorum cnm sen nasılsın dün verdim kanı bugün sonucu aldım değerim çok düşük aile hekimliğinde verdim kanı bi 10 gün sonra tekrar kan verin değeriniz çok düşük çıktı dediler ama doktoru arayacam bu arada bugün de zaten regl oldum.ne yapacağımı bilmiyorum çok kötü oldum :(((

canım ya bende üzüldüm. hayırlısı böyleymiş demek ki üzme kendini. elimizden bişey gelmiyor duadan başka. rabbim tez zamanda miniklerimizi kucağımıza almak nasip etsin. bozma moralini bizim nazlılar gelcek bigün. bende cok sıkılıyorum kimseyi görmek istemiyorum bu ara. 2. kutu yasmine başladım erisede şu kist kurtulsam. sanki benim elimdeymiş hamile kalmak gibi davranıyor eşimin ailesi. bana korunma demişlermiş size sorcaktım ne zaman ne yapacağımı. eltim hamileydi 4 aylık düştü bebek onada çok üzüldüm. kaynanam hep düşer şimdi diye geziyor o konuştukça ben kötü oluyorum eltimi düşünemiyorum bile. bi kadın olarak gönlü nasıl el veriyor böyle moral bozmaya. kendide oğlu olmadı diye çekmiş üzülmüş bi oğlan doğuramadı ne işe yarar demiş kaynanası babaannemiz rahmetli kaç çocuğun var deyince 4 derdi. 2 kızı evlattan saymazdı ya kızın babaanne deyince 2 derdi. kendi üzülmüş bir kadının o acımasız sözleri nasıl söylediğine inanamıyorum.

canım ya bende üzüldüm. hayırlısı böyleymiş demek ki üzme kendini. elimizden bişey gelmiyor duadan başka. rabbim tez zamanda miniklerimizi kucağımıza almak nasip etsin. bozma moralini bizim nazlılar gelcek bigün. bende cok sıkılıyorum kimseyi görmek istemiyorum bu ara. 2. kutu yasmine başladım erisede şu kist kurtulsam. sanki benim elimdeymiş hamile kalmak gibi davranıyor eşimin ailesi. bana korunma demişlermiş size sorcaktım ne zaman ne yapacağımı. eltim hamileydi 4 aylık düştü bebek onada çok üzüldüm. kaynanam hep düşer şimdi diye geziyor o konuştukça ben kötü oluyorum eltimi düşünemiyorum bile. bi kadın olarak gönlü nasıl el veriyor böyle moral bozmaya. kendide oğlu olmadı diye çekmiş üzülmüş bi oğlan doğuramadı ne işe yarar demiş kaynanası babaannemiz rahmetli kaç çocuğun var deyince 4 derdi. 2 kızı evlattan saymazdı ya kızın babaanne deyince 2 derdi. kendi üzülmüş bir kadının o acımasız sözleri nasıl söylediğine inanamıyorum.

takma kafanı canım ya benım yerımde olsan ne yapacan :26: benım kaynana sızofren raporu falan var ve patavatsızlıklarını artık takmıyorum ılk baslarda zoruma gıdıyordu ama alıstım taslastım artık :51: adam öldurse cezası yok bulasmamak lazım :ssz:

Canim gonlunu ferah tut.moralini bozmak sana kotu etki etmekten oteye goturmez.bu islerde moral de onemli biliyorsun.benim yumurta takibimin yapildigi kacinci ay hatirlamiyorum artik.bir kere bile yumurtam gelismedi.insanin ister istemez cani sikiliyo.hem umudu gun gectikce azaliyor hemde cektigi sikintinin birkez daha bosa gitmesi uzuyor.ama bu uzuntulerin cok uzun surmesin.moralinde bu sureci etkiliyo unutma.

kendı kendımede soyluyorum bunları üzülme takma kafana deyu :31: canım ama gönlume söz gecmıyor ki :25: bızım ıcın hepimiz için hayırlısını dılıyorum yaradandan..

cnm ya üzme kendini sende takma boşver ben kaynanama falan hiç bişey söylemedim eşimin ailesi akrabaları hiç bişey bilmiyolar ben istemiyorum da yapmıyorum sanıyolar.2 eltim var sadece birisi biliyo oda kimseye söylemiyo sağolsun hiçbirinis evmiyoda gerçi görüşmüyo bile.görümcemin birinde de kist vardı bekarken başlamıştı doğum kontrol hapına evlendi 3 sene falan oldu 2 aylık hamile şimdi geçen konu açılınca kaynanaya sordum ilaç kullanıyodu ne oldu dedim yoo ne ilacı dedi ilaç falan kullanmıyo diyo bende bastırdım biraz bekarken kullanıyodu ya dedim afallı birden haa diyo yok yok onu hiç kullanmadı evlenince dedi doktora gitti dedi doktor demişki sende hiç bişey yok kist falan demiş sen birden bire hamile kalacan demiş bide diyoki düzensiz oluyoduda diyo adeti o yüzden bilmemiş hamile olduğunu diyo bunuda söylüyo kimi kandırıyo yaa herkes söylüyo bana kaç kere gitti doktora falan diye böyle insanlara bişey anlatılırmı cnm hepsi fesat...eşime söyledim ama bende kimi kandırıyo ben bilmiyomuyum bende aynı şeyleri yaşıyorum benim niye olmuyo o zaman dedim eşim sağolsun benim yanımda boşver onları ya ben biliyorum cnm diyo :))

cnm ya üzme kendini sende takma boşver ben kaynanama falan hiç bişey söylemedim eşimin ailesi akrabaları hiç bişey bilmiyolar ben istemiyorum da yapmıyorum sanıyolar.2 eltim var sadece birisi biliyo oda kimseye söylemiyo sağolsun hiçbirinis evmiyoda gerçi görüşmüyo bile.görümcemin birinde de kist vardı bekarken başlamıştı doğum kontrol hapına evlendi 3 sene falan oldu 2 aylık hamile şimdi geçen konu açılınca kaynanaya sordum ilaç kullanıyodu ne oldu dedim yoo ne ilacı dedi ilaç falan kullanmıyo diyo bende bastırdım biraz bekarken kullanıyodu ya dedim afallı birden haa diyo yok yok onu hiç kullanmadı evlenince dedi doktora gitti dedi doktor demişki sende hiç bişey yok kist falan demiş sen birden bire hamile kalacan demiş bide diyoki düzensiz oluyoduda diyo adeti o yüzden bilmemiş hamile olduğunu diyo bunuda söylüyo kimi kandırıyo yaa herkes söylüyo bana kaç kere gitti doktora falan diye böyle insanlara bişey anlatılırmı cnm hepsi fesat...eşime söyledim ama bende kimi kandırıyo ben bilmiyomuyum bende aynı şeyleri yaşıyorum benim niye olmuyo o zaman dedim eşim sağolsun benim yanımda boşver onları ya ben biliyorum cnm diyo :))

benimkide biliyor hepsi ne mal ama yinede çenesi durmadı söyledi büyüklerin duasını almak lazımmış bu fesatların duası ne işime yarar. şimdi pişman ama ne fayda geçti artık kendi bunalınca kavga etti küstü şimdi de sürekli üzülmeyin kafaya takmayın ben iyiyim siz takmayın dedim bende. bide güzel kavga ettik eşimle 2 ay önce bu evin hiç özeli yok sayende herşey herkesin dilinde diye kızdım. zoruma gidiyor artık hiç bişey bulamazlarsa şu hamileymiş bu doğurmuş tanımam etmem bana anlatmaları gayet kasıtlı yani. bende eltimin birine anlatırım öbürü hamile kalınca gıcık gıcık allah sanada verir inş dedi zor tuttum kendimi söyleyiş tavrına karşı. ama noldu düştü bebek ben ona kaynanamın ve görümcelerimin yaptığı gibi laf sokmadım teselli ettim. bi tek sen moral veriyorsun herkes bi daha olmaz hep düşer diyo dedi. anladı hatasını inş. aynı dert görümcemin kızında da var daha bekar o evlenip aynı şeyleri yaşasınlar nasıl oluyormuş görsünler. yanlarında söyledim evet yenge banada aynı şeyi söyledi dr dedi kendi hemşire zaten. görümcem olmaz bişey evlenince geçer diyor hemen. benimde evlenince bozuldu öncesinde gayet normaldi adet düzenim.

kızlar ben geldım..size danısayım dıyorum.Şimdi ben özel bı hastanede bebek ıcın tedavıye basladım.Druma ılk gıttıgımde durumumdan haberım vardı(yıllardır pkoluyum kendımı bıldım bılelı).Ki zaten daha önce klomen kullanmıstım ve sonuc alamamıstım:50: dra gıdıp dedımkı ben artık kesın bı tedavı ıstıyorum klomen falan kullanmak ıstemıyorum.Bana yaramıyor.İğne tedavısı istiyorum demıstım.Oda bana yıne klomen 50 mg gunde ıkı kez yazıp bunları kullan su gun gel deyıp yolladı bende fayda etmıcek goreceksınız ıgne deneyelım dedım oda tmm sen bı kullan olmazsa gecerız demıstı.Bugun gıttım yenıden yumurta takıbıne halıyle ılaclar hıcbı etkı gostermemıs.bende yıne ıgne tedavısı ıstedıgımı dıle getırdım.Bana ben ıgne tedavısı yapmıyorum dedı.:47: baska bı dra yonlendırdı. benım moralım yerlerde toplam 200 tl paramın gıttıgınemı yanayım.Umutlarımamı yanayım bır ayımın bos yere heba olusunamı yanayım bılmıyorum:47: madem yapmıyordun ıgne tedavısı bastan yonlendırseydın be kardesım hakkımı helal etmıyorum:47::47::47::47::47::47:

kızlar ben geldım..size danısayım dıyorum.Şimdi ben özel bı hastanede bebek ıcın tedavıye basladım.Druma ılk gıttıgımde durumumdan haberım vardı(yıllardır pkoluyum kendımı bıldım bılelı).Ki zaten daha önce klomen kullanmıstım ve sonuc alamamıstım:50: dra gıdıp dedımkı ben artık kesın bı tedavı ıstıyorum klomen falan kullanmak ıstemıyorum.Bana yaramıyor.İğne tedavısı istiyorum demıstım.Oda bana yıne klomen 50 mg gunde ıkı kez yazıp bunları kullan su gun gel deyıp yolladı bende fayda etmıcek goreceksınız ıgne deneyelım dedım oda tmm sen bı kullan olmazsa gecerız demıstı.Bugun gıttım yenıden yumurta takıbıne halıyle ılaclar hıcbı etkı gostermemıs.bende yıne ıgne tedavısı ıstedıgımı dıle getırdım.Bana ben ıgne tedavısı yapmıyorum dedı.:47: baska bı dra yonlendırdı. benım moralım yerlerde toplam 200 tl paramın gıttıgınemı yanayım.Umutlarımamı yanayım bır ayımın bos yere heba olusunamı yanayım bılmıyorum:47: madem yapmıyordun ıgne tedavısı bastan yonlendırseydın be kardesım hakkımı helal etmıyorum:47::47::47::47::47::47:

doktorun " ben iğne tedavisi yapmıyorum" demesi çok saçma olmuş gerçekten!
bende doktor değiştirdiğimde önceki doktorumla o ay iğne tedavisine geçicek olmamıza rağmen önce bi klome takip etti ki ne derecedesin ona bakıyo. direk iğneye geçmemesi mantıklı. ama klomenin işe yaramadığını başkasına mı yönlendiriymuş hep? bir tek klomenle tedavi etmeyi bilen doktoru da ilk defa gördüm yani.
canım hangi şehirdesin bilmiyorum ama doktorunu iyi araştır. internetten bak, gidenlerin yorumlarını oku,uzmanlık alanı neymiş ona çok iyi bak. bilimsel yayınları gittiği sempozyumlar vs infertilite, polikistik over hakkındaysa öyle git.

Arkadaşım yaşadığına çok üzüldüm, sen ilk sorduğunda ben iğneli tedavi yapmıyorum demeliydi, resmen seni oyuna getirmiş. Bence doktorunun nerede ve kim olduğunu buraya yazmalısın ki aynı şey başkasının başına gelmesin..

Arkadaşlar selam,

Ben de bir pcolu olarak deneyimlerimi paylaşayım istedim sizinle. 33 yaşındayım, 2,5 senelik evliyim. 14 yaşıma kadar regl olmayınca ailem doktora götürdüğünde pcolu olduğumu öğrendik. Dr doğum kontrol hapı verdi, kullandım ve regl oldum. Evlenene kadar hayatımda toplasan en fazla 20 ay doğum kontrol hapı kullanmışımdır, çünkü hep nefret ettim. Bazen senede 9 ay regl olmadığım zaman olurdu, o zaman regl yapan bir iğne vardı, gider onu yapardım. Hayatım boyunca spor yaptım, genelde de çok olmamakla birlikte, zayıftım.

30 yaşımda kilo almaya başladım, evlendikten 3 ay sonra çocuk için tedavi olmaya başladım ve tedavi süresinde ilk 1 yılda 12 kilo aldım. Sonraki yıl bende hipoglisemi çıktı (pcoluların başbelası) diyetisyene giderek 10 kilosunu verdim. Tedavıye başladığım 2. ayda ilk aşılamamı yaptırdım ve sonuç negatifdi. 7 ay kadar tedavi olup bıraktım, 6 ay ara verip tekrar tedaviye başladım. Yine 2. ayımdı sanırım aşılama yaptık ve yine sonuç negatifti. 6 ay kadar tedavi olduktan sonra tam tedaviyi bırakacakken doktorum aylardır regl olduğumu tedaviyi bırakıp bu döngüden çıkmamamı söyledi. Doktorun zoru ile 1 ay daha devam ettim tedaviye ve yine yumurta takibimde bir gelişme olmadı. Yine tedaviyi bırakmak istedim ve doktorum izin vermedi zorla o ay da devam ettim (doktorumu çok severim ve üzerimde çok emeği olduğuna inandığım ve güvendiğim bir insan, bu yüzden lafını çok dinlerim). Zorla iğnelere devam ederek yumurta takibine devam ettim, hiçbir şekilde inancım kalmamıştı, sırf doktorum ve eşim mutlu olsun diye gidiyordum. Derken yaklaşık 2 senelik tedavi sürecimde 3. kez yumurtalarım büyüdü ve doktor hemen aşılama yapmamızı istedi, yine doktor ve eşimin zoruyla 3. aşılamam yapıldı. Benim yumurta rezervim iyi, fakat yumurtalarım büyümüyor ve çatlamıyor. 2 senede tedavi ile 3 kez büyütebildik, bu nedenle doktorum ve eşim bu fırsatı kaçırmadan aşılama yapmak istediler, hiç ama hiç inanmıyordum ama yine zorla yaptım.

3. aşılamadan 14 gün sonra test yapmaya bile gitmek istemedim, o kadar emindim tutmadığına, fakat sonucu aldık ve hamileydim! :) Çok ama çok mutlu olduk. Herşey süper gidiyordu, kontroller süperdi, bebeğin kalp atışları fazlasıyla iyi diyordu doktorum. Fakat 12. hafta kontrolüne gittiğimizde kalbi durmuştu. Aralık 2012'de kaybettik bebeğimizi. O günden beri hiçbir ilaç kullanmadım. Çok güzel bir hamilelik yaşadım, bunu o şekilde hatırlamaya karar verdim, bu yüzden hatırlayınca hep iyi anılarımızı hatırlıyorum. Hem en azından artık hamile kalabildiğimi biliyoruz :) Ayrıca 6. aydan sonra kaybeden arkadaşlarımız var, onların yaşadıkları kat be kat daha zordur eminim, bunları düşünerek teselli buluyorum.

Aralıktan beri hiçbir ilaç kullanmadım, doktoruma en son Ocak'ın son haftası kontrole gittim. 2 senedir binbir güçlükle 3 kez yumurtlayabilen ben, o ay kendiliğinden yumurtlamıştım! Hiçbirşeye sinirlenmedim, herşeye metanetli yaklaşmaya gayret ettim arkadaşlar, ama o gün yumurtladığımı öğrendiğimde sinirden ölebilirdim. Kendiliğinden yumurtlamışım ama 3 ay birlikte olma yasağından dolayı eşimle o yumurtlamayı atlamış olduk! Kısmet, sonuçta kürtaj sonrası doktorlar yasaklıyorsa bir bildikleri var, tutunamayabilirdi vs. Neyse, Ocak'ın son haftası ilaçsız regl oldum. Fakat bel ağrısı için kullandığım ilaç reglimi kesti ve 2 gün sürdü malesef. 3 Mart'ta soğan kürü yapayım dedim, ilk soğanı içtim akıntı başladı, akşam ikinci soğanı içtim, ertesi gün kalktığımda regl olmuştum. 4 gün sürdü. İyiydi de. Fakat ben regli olunca 3. gün soğan kürünü bırakmıştım, meğer 15 gün ara vermemek gerekiyormuş.

Önceki akşam soğan kürüne tekrar başladım, 15 gün devam edeceğim, şimdilik sadece kahverengi akıntı geliyor. Bu sabah eşimle İbrahim Saraçoğlu'nun mağazasına gittik, orada kolay hamile kalma kürü diye bir set satıyorlar. İçinde 3 kutu çay var. Soğan kürü bittikten sonra başlayıp, arada soğan kürü de yapıp o çayları kür olarak devam edecekmişim. Hepsi bitince de (3 ay sürecek) brokoli veya incir kürü yapacakmışım, buna o gün beraber karar verilecekmiş. Bu hafta gidip kürümü alacağım Allah izin verirse, bana ait bir dosya açılacakmış ve takibe alacaklarmış, öyle bir sistem geliştirmişler. İstediğim zaman açıp kafama takılanı sorabilecekmişim, gerekli görüldüğünde İbrahim Bey ile de telefonla görüştüreceklermiş. Bunun yanında doktorunuz önerdiği ilaçlar varsa onları da kullanmaya devam edebilirsiniz dediler. Doktorumdan daha önce de belirttiğim gibi çok memnunum, fakat artık bir gram daha hormon almak istemiyorum, bir de bunu denemek istiyorum, bu da olmazsa tabi ki doktora gitmeye devam edeceğim.

Benim hikayem böyle. Aşılamalarım, tedavilerim, hamileliğim, bebeği kaybettikten sonraki süreç, bunların hepsi, hakikaten çok değerli tecrübeler. Bana hepsi ile ilgili, istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz, seve seve paylaşırım. Çünkü arkadaşlarımın tecrübeleri bana bu zamanlarımda çok yardımcı oldu. Özellikle bebeğimi kaybettiğim gün doktorum yarın mı bugün mü diye sorduğunda ben hemen istemiştim ve bu herhalde hayatımda aldığım en doğru kararlardan biri. Çünkü o an olayın şoku ile kafa gidiyor zaten, ardından narkoz, narkozdan çıkmak da uzun.. Ama eğer ertesi gün alacak olsalardı, o gece ne yapardım, Allah bilir! O an durumu çok mantıklı değerlendiremiyorsunuz. Neyse, çoook çok uzun oldu yazdıklarım. Her soruya açığım, aslında sizler de bu kadar uzun olmasa bile, kısaca bir durumunuzu paylaşırsanız çok sevinirim. Çünkü sadece son 10 sayfayı okumak çok uzun aldı, en azından yeni katılan arkadaşlar da, eskiler de bilgi eşitliği yapmış olur. Tabi benimki sadece bir rica, vakit ayıramayanlar da olacaktır, olsun :)
Umarım buradan nice güzel bilgileri, müjdeleri paylaşmayı nasip eder Allah'ım hepimize :)

Merhaba Bayanlar, ben bir pko luyum. 1,5 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz. Eşim ve ben doktora gittik hiçbir sorun görünmedi şükür. Doktor yumurtlamama yardımcı olması için klomen verdi. Bir ay- iki ay.... derken sıkıldım. başka doktora gittim. Klomen verdi. Kullandım. Sıkıldım. Ankarada özel bir ünv. hastanesinin çok methedilen prof. dr. gittim. Tatile git bir sorun yok dedi. Tam 3 doktor. Ve hiçbiri insülin direncime bakmayı akıl edemedi. Tonla özel doktor parası. Her ay muayene olmak da cabası. Yaşadığım hayal kırıklıklarını hepiniz tahmin edersiniz de zaten. Oysa bizim durumumuzdaki kadınlar için kan grubuna bakmak kadar önemli insülin direnci. Umarım bu yazım benimle aynı süreci yaşayan sizlere bir fikir verebilir.

Merhaba Bayanlar, ben bir pko luyum. 1,5 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz. Eşim ve ben doktora gittik hiçbir sorun görünmedi şükür. Doktor yumurtlamama yardımcı olması için klomen verdi. Bir ay- iki ay.... derken sıkıldım. başka doktora gittim. Klomen verdi. Kullandım. Sıkıldım. Ankarada özel bir ünv. hastanesinin çok methedilen prof. dr. gittim. Tatile git bir sorun yok dedi. Tam 3 doktor. Ve hiçbiri insülin direncime bakmayı akıl edemedi. Tonla özel doktor parası. Her ay muayene olmak da cabası. Yaşadığım hayal kırıklıklarını hepiniz tahmin edersiniz de zaten. Oysa bizim durumumuzdaki kadınlar için kan grubuna bakmak kadar önemli insülin direnci. Umarım bu yazım benimle aynı süreci yaşayan sizlere bir fikir verebilir.

Merhaba, ben de aynı sıkıntıyı yaşadım, yaşıyorum. Şöyle ki, benim 2 aşılamamdan sonra çıktı insülin direnci ve ardından diyetisyene giderek kilo verdim. Bu arada şeker grafiğim düzene girdi ve artık şekerim düştüğünü veya ne yapmam gerektiğini, nasıl beslenmem gerektiğini çok iyi biliyorum. Bunun çok faydasını gördüm, uykularım düzene girdi, geceleri terlerdim o geçti. Derken hamile kaldım ve tek başına olmasa bile bunun da etken olduğuna çok eminim. İnsülin direnci ve pco devamlı birbirini tetikliyor, bu yüzden doktorlar devamlı kilo ver ve egzersiz yap diyor. Bu arada insülin direnci olanların çok ağır egzersiz yapması da zararlı. Orta seviyede 50 dikakalık bir yürüyüş yeterli, sadece terlemek yetiyor, ağır egzersiz şekerimizi dolayısıyla da insülin direncimizi oynatıyor.

kızlar beni hatırlarsınız.hamileyim diye bu topiği unutmadım.ara ara girip okuyorum.gelişmeleri takip ediyorum.
tedavi olmak isteyen gerçekten bebek sahibi olmak isteyen arkadaş varsa lütfen FEMARA + ÇATLATMA İĞNESİ kullansın.
görüceksiniz ne kadar faydalı olduğunu.
tüp bebek deneyen arkadaşım negatif sonuç aldı.FEMARA ile 2 kere hamile kaldı.keza bende öyle.
özel bir doktora gidin ben FEMARA diye bir ilaç duydum ne olursa olsun denemek istiyorum deyin.bakın hiç bişey kaybetmesssinz bana dua edersiniz.
çabalayıp da sonuç alamayan arkadaşlara çok üzülüyorum.pko yu çeken bilir.çaresi varken zora koşmayın lütfen.bana hiç bir faydası olmayacak.allah razı olsun demeniz yeterli. :49::49::49::49:

iğne tedavisi yapmıyorum ne demek ya ne farkı varmış. böyle bişey de duymadım hiç

genelde hiç bakmadan metformin verirler pkoya. birbirini tetikliyor diye ama bazen akıl tutulması yaşıyor bu drlar galiba

Back
X