Arkadaşlar selam,
Ben de bir pcolu olarak deneyimlerimi paylaşayım istedim sizinle. 33 yaşındayım, 2,5 senelik evliyim. 14 yaşıma kadar regl olmayınca ailem doktora götürdüğünde pcolu olduğumu öğrendik. Dr doğum kontrol hapı verdi, kullandım ve regl oldum. Evlenene kadar hayatımda toplasan en fazla 20 ay doğum kontrol hapı kullanmışımdır, çünkü hep nefret ettim. Bazen senede 9 ay regl olmadığım zaman olurdu, o zaman regl yapan bir iğne vardı, gider onu yapardım. Hayatım boyunca spor yaptım, genelde de çok olmamakla birlikte, zayıftım.
30 yaşımda kilo almaya başladım, evlendikten 3 ay sonra çocuk için tedavi olmaya başladım ve tedavi süresinde ilk 1 yılda 12 kilo aldım. Sonraki yıl bende hipoglisemi çıktı (pcoluların başbelası) diyetisyene giderek 10 kilosunu verdim. Tedavıye başladığım 2. ayda ilk aşılamamı yaptırdım ve sonuç negatifdi. 7 ay kadar tedavi olup bıraktım, 6 ay ara verip tekrar tedaviye başladım. Yine 2. ayımdı sanırım aşılama yaptık ve yine sonuç negatifti. 6 ay kadar tedavi olduktan sonra tam tedaviyi bırakacakken doktorum aylardır regl olduğumu tedaviyi bırakıp bu döngüden çıkmamamı söyledi. Doktorun zoru ile 1 ay daha devam ettim tedaviye ve yine yumurta takibimde bir gelişme olmadı. Yine tedaviyi bırakmak istedim ve doktorum izin vermedi zorla o ay da devam ettim (doktorumu çok severim ve üzerimde çok emeği olduğuna inandığım ve güvendiğim bir insan, bu yüzden lafını çok dinlerim). Zorla iğnelere devam ederek yumurta takibine devam ettim, hiçbir şekilde inancım kalmamıştı, sırf doktorum ve eşim mutlu olsun diye gidiyordum. Derken yaklaşık 2 senelik tedavi sürecimde 3. kez yumurtalarım büyüdü ve doktor hemen aşılama yapmamızı istedi, yine doktor ve eşimin zoruyla 3. aşılamam yapıldı. Benim yumurta rezervim iyi, fakat yumurtalarım büyümüyor ve çatlamıyor. 2 senede tedavi ile 3 kez büyütebildik, bu nedenle doktorum ve eşim bu fırsatı kaçırmadan aşılama yapmak istediler, hiç ama hiç inanmıyordum ama yine zorla yaptım.
3. aşılamadan 14 gün sonra test yapmaya bile gitmek istemedim, o kadar emindim tutmadığına, fakat sonucu aldık ve hamileydim! :) Çok ama çok mutlu olduk. Herşey süper gidiyordu, kontroller süperdi, bebeğin kalp atışları fazlasıyla iyi diyordu doktorum. Fakat 12. hafta kontrolüne gittiğimizde kalbi durmuştu. Aralık 2012'de kaybettik bebeğimizi. O günden beri hiçbir ilaç kullanmadım. Çok güzel bir hamilelik yaşadım, bunu o şekilde hatırlamaya karar verdim, bu yüzden hatırlayınca hep iyi anılarımızı hatırlıyorum. Hem en azından artık hamile kalabildiğimi biliyoruz :) Ayrıca 6. aydan sonra kaybeden arkadaşlarımız var, onların yaşadıkları kat be kat daha zordur eminim, bunları düşünerek teselli buluyorum.
Aralıktan beri hiçbir ilaç kullanmadım, doktoruma en son Ocak'ın son haftası kontrole gittim. 2 senedir binbir güçlükle 3 kez yumurtlayabilen ben, o ay kendiliğinden yumurtlamıştım! Hiçbirşeye sinirlenmedim, herşeye metanetli yaklaşmaya gayret ettim arkadaşlar, ama o gün yumurtladığımı öğrendiğimde sinirden ölebilirdim. Kendiliğinden yumurtlamışım ama 3 ay birlikte olma yasağından dolayı eşimle o yumurtlamayı atlamış olduk! Kısmet, sonuçta kürtaj sonrası doktorlar yasaklıyorsa bir bildikleri var, tutunamayabilirdi vs. Neyse, Ocak'ın son haftası ilaçsız regl oldum. Fakat bel ağrısı için kullandığım ilaç reglimi kesti ve 2 gün sürdü malesef. 3 Mart'ta soğan kürü yapayım dedim, ilk soğanı içtim akıntı başladı, akşam ikinci soğanı içtim, ertesi gün kalktığımda regl olmuştum. 4 gün sürdü. İyiydi de. Fakat ben regli olunca 3. gün soğan kürünü bırakmıştım, meğer 15 gün ara vermemek gerekiyormuş.
Önceki akşam soğan kürüne tekrar başladım, 15 gün devam edeceğim, şimdilik sadece kahverengi akıntı geliyor. Bu sabah eşimle İbrahim Saraçoğlu'nun mağazasına gittik, orada kolay hamile kalma kürü diye bir set satıyorlar. İçinde 3 kutu çay var. Soğan kürü bittikten sonra başlayıp, arada soğan kürü de yapıp o çayları kür olarak devam edecekmişim. Hepsi bitince de (3 ay sürecek) brokoli veya incir kürü yapacakmışım, buna o gün beraber karar verilecekmiş. Bu hafta gidip kürümü alacağım Allah izin verirse, bana ait bir dosya açılacakmış ve takibe alacaklarmış, öyle bir sistem geliştirmişler. İstediğim zaman açıp kafama takılanı sorabilecekmişim, gerekli görüldüğünde İbrahim Bey ile de telefonla görüştüreceklermiş. Bunun yanında doktorunuz önerdiği ilaçlar varsa onları da kullanmaya devam edebilirsiniz dediler. Doktorumdan daha önce de belirttiğim gibi çok memnunum, fakat artık bir gram daha hormon almak istemiyorum, bir de bunu denemek istiyorum, bu da olmazsa tabi ki doktora gitmeye devam edeceğim.
Benim hikayem böyle. Aşılamalarım, tedavilerim, hamileliğim, bebeği kaybettikten sonraki süreç, bunların hepsi, hakikaten çok değerli tecrübeler. Bana hepsi ile ilgili, istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz, seve seve paylaşırım. Çünkü arkadaşlarımın tecrübeleri bana bu zamanlarımda çok yardımcı oldu. Özellikle bebeğimi kaybettiğim gün doktorum yarın mı bugün mü diye sorduğunda ben hemen istemiştim ve bu herhalde hayatımda aldığım en doğru kararlardan biri. Çünkü o an olayın şoku ile kafa gidiyor zaten, ardından narkoz, narkozdan çıkmak da uzun.. Ama eğer ertesi gün alacak olsalardı, o gece ne yapardım, Allah bilir! O an durumu çok mantıklı değerlendiremiyorsunuz. Neyse, çoook çok uzun oldu yazdıklarım. Her soruya açığım, aslında sizler de bu kadar uzun olmasa bile, kısaca bir durumunuzu paylaşırsanız çok sevinirim. Çünkü sadece son 10 sayfayı okumak çok uzun aldı, en azından yeni katılan arkadaşlar da, eskiler de bilgi eşitliği yapmış olur. Tabi benimki sadece bir rica, vakit ayıramayanlar da olacaktır, olsun :)
Umarım buradan nice güzel bilgileri, müjdeleri paylaşmayı nasip eder Allah'ım hepimize :)