Merhabalar benim pskolojim bozuldu çirkin miyim

Bu konuda hangi üye fikir almak istemisse akıl sagligindan şüphe etmişsiniz dilerim basiniza gelmez birgün
Bu konuya o kadar takıksınız ki benzer konuları bulup bir de benim ordaki yorumlarımı aklınızda tutmuşsunuz... Sağlıklı bir durum değil. Sizi görmedim bu arada. Herkesin başına gelir bu tür şeyler, herkes kendinde bir kusur bulur, ama çok bariz bir sakatlığınız, anormalliğiniz yoksa bu triplere girmek pek normal değil.

Üfff yine sayfa sayfa aradım foto yok. Ve gereksiz accayip meraklardayım. Hayır bide Azra Akın çıktı az önce,siz sandım sonra bi baktım reklammış. 😬

Yahu çatladık,bırakın özeli mözeli… Atın buraya fotoyu,objektif bir biçimde değerlendirelim. Olmuyor böyle… isim var cisim yok. Nasıl yorum yapalım güzel misiniz değil misiniz diye…

Bu konuda hangi üye fikir almak istemisse akıl sagligindan şüphe etmişsiniz dilerim basiniza gelmez birgün
Sizin durumunuz "güzel miyim çirkin miyim" konusundan çok öte ...takıntı içerikli bir konu.Gerçekten bir ruh sağlığı uzmanı ile iletişime geçmeniz hem hayat kaliteniz için ,hem ileride üstüne eklenme olasılığı yüksek Yeni takıntıların önüne geçmek için faydalı olacaktır.Kimse (güzel olsa bile) sürekli " ben güzel miyim..ben güzel miyim..öyle mi güzelim böyle mi güzelim ?"diye bunaltan bir insanla arkadaşlık ilişkisine girmek istemez ,ya da arkadaşlarına tanışma önerisinde bulunmaz

Bana cirkinsem yüzüme karsi açıkça söyleyebilecek bayan arkadaş var mı burada acaba ?Bende ne olduğumu bilmek istiyorum
Çirkin insan yoldur çirkin gören gözler var. İnsanı cirkinlestiren ameller hatalar günahlar var Allah'ın yaratdigi her kes sadece bir birinden farklı çirkin insan yok. İçi çirkin insanlarin gözlerinde güzel goremez

Çirkin insan yoldur çirkin gören gözler var. İnsanı cirkinlestiren ameller hatalar günahlar var Allah'ın yaratdigi her kes sadece bir birinden farklı çirkin insan yok. İçi çirkin insanlarin gözlerinde güzel goremez
Yoo vardır basbayağı. Bir sürü kusurlu, sakat, deforme bebek doğuyor her gün. Kendimizi kandırmayalım. Yüzünde sadece tek bir çalışmayan göz olan, başka hiçbir organ olmayan insana da mı "farklılık" diyorsunuz?

"Çirkin" kelimesi dilimizde direkt olumsuz çağrışımlar yapıyor ama güzellik ve çirkinlik dediğimiz şeyler esasında sağlık ve üreme yetisiyle doğrudan bağlantılı.

Neden burada sadece fotoğrafınızı ya da videonuzu görecek olan insanlardan yorum bekliyorsunuz ki? Fotoğraf ve videolarda insanlar olduğundan çok başka çıkabiliyor mesela benim eşim, hangi açıdan hangi ışıktan çekilirse çekilsin bambaşka biri gibi çıkıyor, en kalitesinden en kötüsüne tüm kameralar kendisine en az on kilo ekliyor. Yüzünün şekli bile farklı çıkıyor adamın 😄
Güzelseniz zaten çevrenizde tanıdık samimiyetine inandığınız kişiler hatta hiç tanımadığınız insanlar bile gelip size güzel olduğunuzu bir şekilde söyler, size söylemeseler bile arkanızdan söylenir illa ki duyarsınız bilirsiniz hiç olmadı hissedersiniz insanların size olan bakışlarından tavırlarından ne bileyim yani bunu burada sizi gerçek hayatta hiç görmemiş ve görmeyecek insanlara sormanız çok anlamsız geldi bana 🤷

Güzellik gibi geçici bir şeyi de bu kadar kafanıza takmayın ne Marilyn Monroeları ne Audrey Hepburnleri, ne Grace Kellyleri harcadı bu yalan dünya 😄😄😄 hepinizden geriye kalacak olan bir buruk hatıra 💙

Yoo vardır basbayağı. Bir sürü kusurlu, sakat, deforme bebek doğuyor her gün. Kendimizi kandırmayalım. Yüzünde sadece tek bir çalışmayan göz olan, başka hiçbir organ olmayan insana da mı "farklılık" diyorsunuz?

"Çirkin" kelimesi dilimizde direkt olumsuz çağrışımlar yapıyor ama güzellik ve çirkinlik dediğimiz şeyler esasında sağlık ve üreme yetisiyle doğrudan bağlantılı.
Kusurlar çirkinlik gibi gelmiyo bana herkes farklı yüze göze sahib her kes bir birine benzemeli diyilki en esası birisinin burnu ağzı gözü biyeri bizden farklıysa.ona cirkinsin demeye haqqimiz yok.bence. estetik olarak her keson kendine ait yüz hatları falani var. İnsan var çok güzel gozeleri var ama.burnu büyük bir tek burnu için o gözleri kimse gormuyo halbuki sadece burnuda küçük olsa çoklarinda çok.cok.guzel

Ben sizi hatırladım. Fotonuzu da görmüştüm.
Yanlış hatırlamıyorsam 38 yaşında idiniz.
Cildiniz temizdi.
Bir tık kilonuz vardı ama bu kilo daha çok spor yapmadığınızdan ve sıkılaşmadığınızdan dolayı (benim de fazla kilolarım var maalesef).
Onun dışında giyim kuşamınız demode idi.

Ancak bunlar bana göre…..

Çünkü güzelliği belirleyen belli başlı kriterler olsa da bu aslında sizin sosyal çevrenizin normları ve sizi değerlendiren kişi ve sizin ortak beklentileri ile belirlenir. Mesela, annem zayıf, uzun bacaklı kadınları sevmez. Çünkü o öyle görmüş öyle kanıksamış. Halbuki genel geçer güzellik normlarının dışında. Kimisi dişlere ayrı önem verir kimisi ellere… kimi sarışın sever kimi esmer. Kimi eş adayı olarak türbanlı birisi olsun ister kimine türbanlı birisini önersen ne alaka der.

Önemli olan şu: Fiziksel olarak dünya güzeli olabilirsiniz ama konuşmanız kötüdür, kendinizi ifade edemiyorsunuzdur, davranışlarınız iticidir vs o güzellik beş para etmez.

Çirkin değilsiniz ama aman aman bir güzelliğinizi görmedim ben. Gecen bir arkadaşta yazmisti. Yolda görsem ikinci defa dikkat edip bakmam buna katılıyorum. Ayrica milletin görüşü değil kendi bakış açınız önemli. Kendinizi sevin lutfen

Back
X