Hiç birimizin yok. Ama bu ağır bir yük, ağır gelirse bu hanıma da yazık, eşine de, o hasta abiye deKendi çocuğunun yada kendinizin engelli olmama garantisi yok.
Tabiki de hepimiz birer engelli adayıyız. Ama sevgiliside sonuçta atamaz bakmak durumunda. Durumları iyi gibi bakıcı tutulabilir. Konu sahibi de bakmak zorunda değil tabikideHiç birimizin yok. Ama bu ağır bir yük, ağır gelirse bu hanıma da yazık, eşine de, o hasta abiye de
Mantıklı olanı yapıyorsun. Kimseyi kınamak değil bu, merhametsizlikte değil. Kalıtımsal bir durum da olabilir. Evlat sahibi olmak hakkınız. Hayırlısı olsunIyi geceler kizlar.
Biriyle tanistirildim. İş ortaminda. Kendisi benim gibi bosanmis ve cocuksuz bir beyfendi. Mali musavir. Saygili. Hayata bakis acimiz, siyasi goruslerimiz ve beklentilerimiz ayni.
Saniyordum...
2-3 gundur kendimle savasiyorum. Icimden bir ses hayir diyor.
Iyi bir ailesi var. Caliskan insanlar. Yalniz kendinden buyuk zihinsel engelli bir ağabeyi var. Hayatta insanin basina hersey gelebilir. Ben olsam sonuna kadar sahip cikardim. Zihinsel engelli kardeslerimize karsi önyargili degilim. Hepsini seviyorum saygi duyuyorum.
Kardesinden pek bahsetmiyor. Konuyu degistiriyor. Anne ve babasi yasli insanlar , Allah onlara da uzun ömür versin. Lakin onlara birsey oldugunda dogal olarak birlikte yasamak durumunda kalacagiz.
Bosanmadan once baska bir sehirde yasiyordum ve zihinsel engelli oglu olan bir kadinin ne kadar uzuntuler yasadigina bizzat sahit oldum. Bazen de korktum cunku her defasinda cam kapi iniyordu. Evden kaciyordu.
Huzur istiyorum. Sorunlara tahammulum yok. Bencilce bir yaklasim tarzi . Farkindayim. Sanirim tahammulsuzlestim. Yalniz bir ömür boyu ayni evde olma sabrini kendimde bulamiyorum. Dört duvar arasindan cikmak ve sevdigim adamla biraz olsun gezmek isterim yalniz.
Kafam cok karisik gorusmeyi kesmeli miyim? Bana ayni evde olacagiz demedi.Bu konuyu acma cesaretim yok.
Beni yanlis anlamasindan korkuyorum.Iyi de adama sormamissin ki daha. Belki baska care bulunacak. Ayrıca bir seyler sormaya cesaret edemeyeceğin kişiyle evlenme. Her sey net olsun kafanda.
Ikinci evliligin olacak. Ve sen ne istediğini cok net biliyorsundur. Tecrubelerin sana hayır diyorsa, aklında en ufak suphe varsa sonlandir. Merhametsizlikle alakası yok bence.
Ilk esi bakim evine yerlestirilmesini talep etmis, ortak bir arkadas vasitasiyla ogrendim. Ama gorustugum kisi cok buyuk tepki gostermis. Hatta söyle bakin, kendisi sehir merkezinde calisiyor. Her ct ve pazar köye gidiyor ailesinin yanina ve onunla ilgileniyor. Dogru olan bu elbette. Bakim evlerinin de cok kötü oldugunu duydum. Bu iyiligi yapacak cesareti kendimde görmüyorumSanki adam sana zihinsel engelli kardesime bak demis de kahirlanmissin. Anasi babasi basinda, onlara bi sey olursa da bakim evine yerlestirilir sana noluyo ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?