merkez seçiminde çok kararsızım, lütfen bana yardım edin..

idil07

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2009
1.822
9
156
44
Antalya
merhaba,
ben 3 negatif aşılama ve 2 negatif tüp bebeğin ardından önümüzdeki ay 3. denemeyi yapmak istiyorum. iki denemem de maya da oldu. maya ile ilgili olumsuz hiç birşey yaşamadım ,herşey çok iyiydi ama 2 negatif olunca insanın aklı karışıyo.. şimdi acaba merkez değiştirmeli miyim diye düşünüyorum. çünkü tüp bebek için eşimin de benim de durumu çok iyi.. yani sperm sayımız az ama tüp bebek için fazla bile deniliyor. yumurtalarda çok sayıda ve iyi kalitede oluyor. genetik analiz de yapıldı.. ortada görünür zor bi durum yok ama olmuyo :( acaba merkezimizi değiştirmeli miyiz? ankara tüp bebek merkezi, anatolia ya da recai pabuçcuyu çok duydum etrafımdan. bana destek ve yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar...

canım bence önemli olan doktorundan memnun kalman.ben 2 kez aşılama ve 2 kez de tüp bebek denemesi yapmış biri olarak böyle düşünüyorum.çok sayıda doktorla görüştüm ama içime sadece son tedavim sindi diyebilirim.çünkü doktorum çok içten ve ilgiliydi sonucum negatif olmasına rağmen tekrar onunla devam edeceğim.önemli olan doktoruna güvenmen yani.mayada benim 7.kez tüp bebek denemesinde hamile kalan ve oğluna kavuşan bir arkadaşım var onu da söylemek istedim.inşallah en kısa zamanda sende kavuşursun bebişine :)

saol arkadaşım.. haklısın tabii mayaya güveniyorum aslında ama nedense içim huzursun acaba keşke değiştirseydim dermiyim diye endişe ediyorum. bi negatifi daha kaldıracak gücüm de yok aslında.. yaptırmayı erteliyorum da nereye kadar, doğla şansımız çok az çünkü..

canim benim yeniden start verceksin demekki nerde yaptirirdan yaptir insallah bu defa göbüsün dollu geri dönersin.Öpüldün canim..

canim benim yeniden start verceksin demekki nerde yaptirirdan yaptir insallah bu defa göbüsün dollu geri dönersin.Öpüldün canim..

asumaan, canım ya, sorma çok kararsızım, ilk ikisi negatif olunca kafası karışıyo insanın. aslında biraz da kısmet ama...sen olsan ne yapardın?

ben olsam ucuncusune yeni bir merkez denerdim muhtmelen iyi merkezlerin aslinda hepsi ayni tekniklere teknolojiye sahiptir ama hani yeni bir yer yeni bir heyacan olurdu belki. zor bir karar ama cok duydugun icinden gecen baska bir yer daha varsa denenebilir. Insallah en hayirli yer neresiyse Rabbim ona karar vermeni saglar canim.

bir de tatlim merkezleri arstirirken dondurma islemleri hakkinda bilgi edinmeye calis, bu alandaki en iyi merkezi sec.

iki olumsuzluktan sonra psikolojik olarak ordan uzaklaşman daha mantıklı
eğer istanbuldaysan bahçeciyi öneririm
ben ikizlere hamileyim çok başarılı bir ekip.... sanırımseninde bizimki gibi spermsayısı düşüklüğü sende bi sorun yoksa tutma şansı daha çok diyo drlar hakkınızda hayırlısı

mutlaka yeni bir doktor, yeni bir merkez öneririm, oranın senin için yapabileceklerini denedin bitti, artık o standardın dışına çıkıp, farklı bir doktorun bilgisinden, tecrübesinden, teknolojisinden yararlanmalısın. yoksa dön dolaş aynı çerçevenin içinde kalırsın. ben doktoruma çok güveniyordum, son derece ilgili görünüyordu, her doktor aynı standart işlemleri yapacak, doktor doktor gezmeye gerek yok diyordum, 3 denemem negatif sonuçlanınca, yeni bir merkeze gittim ve çok ciddi problemlerim olduğunu gördüm. böylesi daha ağır geliyor inan. maddi manevi onca kayıp, geçip giden zaman , tüm psikolojim bozuldu. yeni ameliyat oldum ve artık bir doktora güvenmem çok zor. doktorunun teşhis ve tedavi kısımlarında gerekeni yaptığından emin olmak lazım. gerekli tetkikleri, araştırmayı detaylı yapıyormu ona bakmak lazım. yoksa topla yumurtayı, yap transferi olayın en basit kısmı. zor olan problemi ortaya koyabilmek. ama malesef bunlara zaman ayırmak yerine hemen tüp bebeğe başlatıyorlar.
istanbulda olsaydın, merkez önerebilirdim ama eskişehirde bilmiyorum.

mutlaka yeni bir doktor, yeni bir merkez öneririm, oranın senin için yapabileceklerini denedin bitti, artık o standardın dışına çıkıp, farklı bir doktorun bilgisinden, tecrübesinden, teknolojisinden yararlanmalısın. yoksa dön dolaş aynı çerçevenin içinde kalırsın. ben doktoruma çok güveniyordum, son derece ilgili görünüyordu, her doktor aynı standart işlemleri yapacak, doktor doktor gezmeye gerek yok diyordum, 3 denemem negatif sonuçlanınca, yeni bir merkeze gittim ve çok ciddi problemlerim olduğunu gördüm. böylesi daha ağır geliyor inan. maddi manevi onca kayıp, geçip giden zaman , tüm psikolojim bozuldu. yeni ameliyat oldum ve artık bir doktora güvenmem çok zor. doktorunun teşhis ve tedavi kısımlarında gerekeni yaptığından emin olmak lazım. gerekli tetkikleri, araştırmayı detaylı yapıyormu ona bakmak lazım. yoksa topla yumurtayı, yap transferi olayın en basit kısmı. zor olan problemi ortaya koyabilmek. ama malesef bunlara zaman ayırmak yerine hemen tüp bebeğe başlatıyorlar.
istanbulda olsaydın, merkez önerebilirdim ama eskişehirde bilmiyorum.

saol arkadaşım,ben de hep aynı şeyi düşünüyorum 3. de negatif olursa keşke başka yere gitseydim diyicem biliyorum bunu..ama yeni bi yeri tanımak, insanlara alışmak da zor geliyo o ayrı.. bu arada erzincanda yaşıyorum ama istanbul ya da ankaraya gelebilirim. merkez önerebilirsen sevinirim canım.

bir de tatlim merkezleri arstirirken dondurma islemleri hakkinda bilgi edinmeye calis, bu alandaki en iyi merkezi sec.

özlemcim en büyük sorunum da o zaten, 20 den fazla yumurta toplandı ikisinde de 15 civarı döllendi ama hiç embryo donduramadık biz. nasıl araştırıcam ben bu dondurma meselesini :)) beni bilgilendirirsen sevinirimm

merhaba,
ben 3 negatif aşılama ve 2 negatif tüp bebeğin ardından önümüzdeki ay 3. denemeyi yapmak istiyorum. iki denemem de maya da oldu. maya ile ilgili olumsuz hiç birşey yaşamadım ,herşey çok iyiydi ama 2 negatif olunca insanın aklı karışıyo.. şimdi acaba merkez değiştirmeli miyim diye düşünüyorum. çünkü tüp bebek için eşimin de benim de durumu çok iyi.. yani sperm sayımız az ama tüp bebek için fazla bile deniliyor. yumurtalarda çok sayıda ve iyi kalitede oluyor. genetik analiz de yapıldı.. ortada görünür zor bi durum yok ama olmuyo :( acaba merkezimizi değiştirmeli miyiz? ankara tüp bebek merkezi, anatolia ya da recai pabuçcuyu çok duydum etrafımdan. bana destek ve yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar...

canım sorun eşinde miydi? ben cuma günü hamile olduğumu öğrendim, ilk denemem ve ankara tüp bebek merkezinde yaptırdım, sonuç pozitif, nette merkezle ilgili fazla bilgi bulmazsın ama git bi konuş görüş derim sana, bence 1 kere olsun temiz olsun, diğer merkezleri bilemem, eğer çok derin araştırmaya girersen kafan çok karışabilir, çünkü her merkezin hem iyi yönleri var hem kötü yönleri, tam anlamıyla iyi bir yer zaten bulmazsın, herkes ilgiden alakadan bahseder merkezler için, benim için önemli olan ilgisi değil, tutturabildiği başarı oranıdır ve titiz çalışmasıdır...

Canım ben 2.denememi Maya da yaptım sonuç olumsuz olduğu için değil ama içime sinmeyen bazı şeyler oldu.3.yü kesinlikle farklı bir yerde denemeyi düşünüyorum.Memorial %99 ağır basıyor.Sanıyorum oraya gidicem.İçine sinmeyen birşeyler varsa sende acaba dememek adına değişik bir yerde dene bence.Tabi bu benim fikrim canım Allah ol dedikten sonra herşey bahane gerçi..RABBİM HEPİMİZE TEZİNDEN HAYIRLISINI NASİP ETSİN İNŞALLAH CANIM...

saol arkadaşım,ben de hep aynı şeyi düşünüyorum 3. de negatif olursa keşke başka yere gitseydim diyicem biliyorum bunu..ama yeni bi yeri tanımak, insanlara alışmak da zor geliyo o ayrı.. bu arada erzincanda yaşıyorum ama istanbul ya da ankaraya gelebilirim. merkez önerebilirsen sevinirim canım.

ankarada anatolia 'da Hakan Yaralıyı duydum, bir araştır istersen, bir arkadaşım gitti, bilgili, tecrübeli, güven verici şeklinde tarif etti.
istanbul'da memorial ile görüşmeni tavsiye ederim. araştırmaya önem veriyor. laboratuvarıda iyi diyorlar.

Back
X