Doğuma Hazırlık Mersin hamileleri burada mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kaçıncı haftadasın şimdi? normal doğuma uygun olup olmadığına kaçıncı haftada bakıyorlar?
Yanl doktorum şu an normal doğum için bi sıkıntı görünmüyor dedi çatı muayenesi olmadım daha. Şimdi 35 haftalık hamileyim 37 den sonra bakacaklar ı zaman daha net belli olur galiba

Şimdi doktordan geliyorum bebeğin biraz iri dedi. Eğer 4kiloyu geçerse sezeryana alırım dedi hayırlısı artık ne diyim
hadi ya..işte tam bu aşamada başka bir doktora daha git bence...doktorların yorumları farklı olabiliyor...forum yaşamda gülay özdemir diye bir doktor var ona iyi dedi geçende bir arkadaşım doğumunu o doktor yaptırmış ama doktor konusunda malum benimde kafam çok karışık:(

hadi ya..işte tam bu aşamada başka bir doktora daha git bence...doktorların yorumları farklı olabiliyor...forum yaşamda gülay özdemir diye bir doktor var ona iyi dedi geçende bir arkadaşım doğumunu o doktor yaptırmış ama doktor konusunda malum benimde kafam çok karışık:KK43:
Bende böyle düşünüyorum bi doktora daha gitmeliyim bence sonuçta ultrason da ölçülen kilo net de değil forum yaşama gideceğim galiba. Acaba şehir hastanesinde de 4kiloyu geçince sezeryana mı alıyorlar

aslında 4,5 kg doğum yapan duydum ben ama işte doktorların yorumu farklı olabiliyor ve çoğu risk almak istemiyor hiçbir konuda.evet ultrasonda ölçülen kilo kesin değil diyorlar.forum yaşamda ahmet ışıktan iki arkadaşımın doğumunu yaptırmış ikisi de sezeryan ama tesadüf mü öyle mi gerekiyordu bilmiyorum. ben gidecek olsam orda gülay hanıma giderdim sanırım duyduklarımdan yola çıkarak...

ben de konuyu görünce üye olayım dedim, dışardan dışardan takip ediyordum :) ben 25 haftalığım, Arzu Doruk’a gidiyorum. doğum için muhakkak yenidoğan ünitesinin iyi olduğu bi hastaneyi seçin diyorlar çok önemliymiş. ki mantıken düşününce de doğumu illa ki bi şekilde yapacağım ama doğum sonrası bebeğin sağlıklı takibi, Allah korusun acil bi durumda yenidoğan bebek için yeterli teçhizatın donanımın olması benim için daha önemli. henüz karar vermedim. Arzu Hanım city’de, ortadoğu’da ve akademi’de yaptırıyormuş doğumları. ben hastane ortamlarını hiç sevmediğim ve doktora istediğim an rahatça ulaşmak istediğim için özele gittim, ama daha az mızmız olsaydım forum yaşam’a Ahmet Işıktan’a veya Akademi Hastanesi Banu Atay’a gidebilirdim. doğum olarak da normal doğumu çok istiyorum. herşeyin doğalından yanayım ama normal diye girip sezaryene dönen de çokmuş sanırım :)

ben de konuyu görünce üye olayım dedim, dışardan dışardan takip ediyordum :) ben 25 haftalığım, Arzu Doruk’a gidiyorum. doğum için muhakkak yenidoğan ünitesinin iyi olduğu bi hastaneyi seçin diyorlar çok önemliymiş. ki mantıken düşününce de doğumu illa ki bi şekilde yapacağım ama doğum sonrası bebeğin sağlıklı takibi, Allah korusun acil bi durumda yenidoğan bebek için yeterli teçhizatın donanımın olması benim için daha önemli. henüz karar vermedim. Arzu Hanım city’de, ortadoğu’da ve akademi’de yaptırıyormuş doğumları. ben hastane ortamlarını hiç sevmediğim ve doktora istediğim an rahatça ulaşmak istediğim için özele gittim, ama daha az mızmız olsaydım forum yaşam’a Ahmet Işıktan’a veya Akademi Hastanesi Banu Atay’a gidebilirdim. doğum olarak da normal doğumu çok istiyorum. herşeyin doğalından yanayım ama normal diye girip sezaryene dönen de çokmuş sanırım :)
Yani arzu hanım muayeneyi özel muayenesinde yapıp doğumu saydığınız hastanelerde mi yaptırıyor. Sayfasında bi numara var orayı aramıştım muayene ücreti 150 tl demişlerdi sırf o yüzden gitmemiştim. Muayene bu kadar yüksekse doğum daha pahalı olur diye düşündüm açıkçası. Çünkü ödeme yapabileceğim miktar maksimum 1500 tl

özel muayeneye gidip hastanelerle nasıl anlaşmalı oluyor doktorlar tam bilmiyorum ama duymuştum.bir sıkıntı olmaz inşallah ne bilim hastane ile anlaşmazlık vs. of ne zor ya bütün hastanelere yeni doğan bebek ünitesi yapılmalı bence.buna göre seçecek olursak zaten kaç tane hastane kalıyor ki geriye?ve kaç tane doktor seçeneği?

test sonuçlarımı bekliyorum hala şu an için doktor seçiminden daha büyük sorunum var benim:( Hergün bugün gelir mi acaba diye beklentideyim içimde umutla bekliyorum...
inşallah bunu atlatayım da sorunum doktor hastane seçmek olsun diyorum...

test sonuçlarımı bekliyorum hala şu an için doktor seçiminden daha büyük sorunum var benim:KK43: Hergün bugün gelir mi acaba diye beklentideyim içimde umutla bekliyorum...
inşallah bunu atlatayım da sorunum doktor hastane seçmek olsun diyorum...
Canım ne zaman sonuç çıkacaj peki
Ben şehir hastanesinde perinatolojiye giderken bi bayanla tanışmıştım ikili test sonucu baya yüksekti. 150 kişi de birdi. Ancak amniyosentez yaptırmıştı. Temiz çıktı. Doktor amniosentez temiz çıkınca bi sorun olmayacağını bi daha kontrole gelmesine bile gerek olmadığını söylemişti. İnşallah senin test sonuçlarında temiz çılar

Yani arzu hanım muayeneyi özel muayenesinde yapıp doğumu saydığınız hastanelerde mi yaptırıyor. Sayfasında bi numara var orayı aramıştım muayene ücreti 150 tl demişlerdi sırf o yüzden gitmemiştim. Muayene bu kadar yüksekse doğum daha pahalı olur diye düşündüm açıkçası. Çünkü ödeme yapabileceğim miktar maksimum 1500 tl
evet aynen, muayene kendi özelinde mezitli’de. doğumda saydığım hastanelerden birini seçiyorsun. ama henüz kendisine sormadım en çok hangi hastaneyi tavsiye ettiğini. 2 gün sonra kontrol var o zaman sormayı düşünüyorum. başlarda 3 haftada bir muayneye alıyordu artık ayda bire düştü. eşim de ben de çalışıyoruz diye çok sıkıntı etmedik, başka şeyden kıstım. ama doğumu forum’dan, imc’den ordaki doktorlardan vs. pahalı olabilir evet.. işte dediğim gibi ilk çocuk, hem muaynede hem doğumda ilgi göreyim, bi soru sorduğum zaman iyice açıklasın diye ve de normal doğumu çok seven gebelerini tehlike olmadığı sürece hep normale yönlendiren bi doktor olduğu için tercih ettim. ama insan doktorunu seçerken elbette ki kriterleri neyse ona göre davranmalı, işte o zaman en doğru doktoru bulmuş olur.

evet aynen, muayene kendi özelinde mezitli’de. doğumda saydığım hastanelerden birini seçiyorsun. ama henüz kendisine sormadım en çok hangi hastaneyi tavsiye ettiğini. 2 gün sonra kontrol var o zaman sormayı düşünüyorum. başlarda 3 haftada bir muayneye alıyordu artık ayda bire düştü. eşim de ben de çalışıyoruz diye çok sıkıntı etmedik, başka şeyden kıstım. ama doğumu forum’dan, imc’den ordaki doktorlardan vs. pahalı olabilir evet.. işte dediğim gibi ilk çocuk, hem muaynede hem doğumda ilgi göreyim, bi soru sorduğum zaman iyice açıklasın diye ve de normal doğumu çok seven gebelerini tehlike olmadığı sürece hep normale yönlendiren bi doktor olduğu için tercih ettim. ama insan doktorunu seçerken elbette ki kriterleri neyse ona göre davranmalı, işte o zaman en doğru doktoru bulmuş olur.
Çok haklısın canım bilmiyorum bende galiba ilk çatı muayenemden sonra belli olacak ona göre ayarlicaz bişeyler inşallah sağlıkla alırsın bebeğinizin kucağına :anne:

özel muayeneye gidip hastanelerle nasıl anlaşmalı oluyor doktorlar tam bilmiyorum ama duymuştum.bir sıkıntı olmaz inşallah ne bilim. hastane ile anlaşmazlık vs. of ne zor ya bütün hastanelere yeni doğan bebek ünitesi yapılmalı bence.buna göre seçecek olursak zaten kaç tane hastane kalıyor ki geriye?ve kaç tane doktor seçeneği?
işte anlaşmayı ona göre yapıyorlar hastaneyle. zaten hastanelerin de işine geliyor aslında bakma. her gebe bi müşteri canlarına minnet. bakma biz böyle pinpirikleniyoruz. dediğin gibi çok düşününce de kaç doktor kaç hastane kalıyor, yeni nesil doktorlar hep belli toplasan 10 tane anca çıkar . ben çok yaşlı doktorlarla hiç iletişim kuramıyorum mesela. genelde suskun, bezmiş. tecrubelerine diyeceğim yok tabi, saygımız sonsuz. şehir hastanesini filan hiç düşünmezdim zaten, oraya varıp doğumhaneye girene kadar yolda doğururum :) araya kaynarım heralde. bi de nöbetçi doktor kimse o yaptırıyormuş doğumu. benim kız gecenin köründe doğar kesin :) ne gebelik geçmişimi biliyor ne ismimi. ama öncelik yenidoğan yoğun bakım ünitesi olsun bence bak onu iyi araştır hatta ben diyorum ki üniversite sınavından önce sınav yerini gören çocuklar gibi gidip doğumhaneyi ve yenidoğan yoğun bakım ünitelerini gezmeli :)

Çok haklısın canım bilmiyorum bende galiba ilk çatı muayenemden sonra belli olacak ona göre ayarlicaz bişeyler inşallah sağlıkla alırsın bebeğinizin kucağına :anne:
çok sağolun, inşallah siz de sağlıkla ve kolaylıkla kucağınıza alırsınız. şansı ve bahtı açık olsun

Ben de Arzu hanıma gidiyordum ama Doğum için 2000 tl yi bulur dedi. Ayrıca her muayene pahalı ve benim hissiyatım eğer mesela kan testini anlaşmalı olduğu labaratuvarda yaptırmazsanız sormuyor bakmıyor siz söylemeden. Biz iki kişiydik birlikte giden ve vazgeçtik ikimiz de değiştirdik doktorumuzu.
City hospitalda Dilek güler hanıma gidiyoruz ve çok memnunuz. Normal Doğum konusunda da bi sıkıntı Yok kendisi mümkün olduğunca normal doğum yanlısı. Hastahaneyi ve doğumhaneyi odaları gördüm. Doğumhane tertemiz. Odalar biraz küçük ama ekstra ödeme ile büyük oda seçebilirsiniz. Herşeyden önemlisi Dilek hanım sizi bir an önce göndermeye çalışan başından savan bi tavırla hareket etmiyor. Sabırlı her soruya cevap verir Güleryüzlü ve ilgili. Ben bi gece hastahaneye nst ye gittim hareketlerini hissetmediğimiz için bebeğin, oradaki hemşireler Dilek hanıma sonucu attığı ve sorun olmadığı halde beni rahatlatmak için kendisi aradı, tavsiyelerde bulundu, stres yapmamamı söyledi vs..
tüm bunları yazıyorum çünkü doktor seçme konusunda Mersin'e gelene kadar çok sorun yaşadım. Neyse ki şimdi kafam rahat. Normal Doğum için bekliyorum evet ama sezeryana alırsa doktorum ona da güveniyorum çünkü son anda neler olur sadece Allah bilir ve doktorumun da elinden gelenin en iyisini yapacağına inanıyorum.
Uzun oldu ama umarım yarımı dokunur :)

Bende böyle düşünüyorum bi doktora daha gitmeliyim bence sonuçta ultrason da ölçülen kilo net de değil forum yaşama gideceğim galiba. Acaba şehir hastanesinde de 4kiloyu geçince sezeryana mı alıyorlar
Bu arada ikinci kişi kardeşim onun da bebeği iri Dilek hanım şimdiye kadar normal Doğum konusunda sıkıntı olacağını söylemedi. O da şuan 36. Haftada

Ben de Arzu hanıma gidiyordum ama Doğum için 2000 tl yi bulur dedi. Ayrıca her muayene pahalı ve benim hissiyatım eğer mesela kan testini anlaşmalı olduğu labaratuvarda yaptırmazsanız sormuyor bakmıyor siz söylemeden. Biz iki kişiydik birlikte giden ve vazgeçtik ikimiz de değiştirdik doktorumuzu.
City hospitalda Dilek güler hanıma gidiyoruz ve çok memnunuz. Normal Doğum konusunda da bi sıkıntı Yok kendisi mümkün olduğunca normal doğum yanlısı. Hastahaneyi ve doğumhaneyi odaları gördüm. Doğumhane tertemiz. Odalar biraz küçük ama ekstra ödeme ile büyük oda seçebilirsiniz. Herşeyden önemlisi Dilek hanım sizi bir an önce göndermeye çalışan başından savan bi tavırla hareket etmiyor. Sabırlı her soruya cevap verir Güleryüzlü ve ilgili. Ben bi gece hastahaneye nst ye gittim hareketlerini hissetmediğimiz için bebeğin, oradaki hemşireler Dilek hanıma sonucu attığı ve sorun olmadığı halde beni rahatlatmak için kendisi aradı, tavsiyelerde bulundu, stres yapmamamı söyledi vs..
tüm bunları yazıyorum çünkü doktor seçme konusunda Mersin'e gelene kadar çok sorun yaşadım. Neyse ki şimdi kafam rahat. Normal Doğum için bekliyorum evet ama sezeryana alırsa doktorum ona da güveniyorum çünkü son anda neler olur sadece Allah bilir ve doktorumun da elinden gelenin en iyisini yapacağına inanıyorum.
Uzun oldu ama umarım yarımı dokunur :)
paylaşımınız için teşekkürler bu şekilde bilgi sahibi olabiliyoruz ancak her doktoru deneyemiyoruz malum...bundan sonraki süreç içinde yazarsanız hepimize faydalı olur diye düşünüyorum.hayırlı doğumlarınız olsun...
bu arada 2000 tl gerçekten pahalı bence hastaneye de ücret ödemek zorunda kalıyor olabilir o şekilde muayenehanesi olan doktorlar.muayene ücreti de pahalı 150 tl az değil. tabi ki özel bir işyerini işletmek mutlaka ki daha zordur ama önemli olan doktorun iyi olması.yani özel hastanede iyi bir doktor olduktan sonra neden muayenehanesi olan bir doktora gidelim ki değil mi?

Back
X