mersin nasil bir yer

Aboww memleketimi resmen gömmüşsün parkon

Bir kalemde harcadım demi

Mersinli bir arkadaşım var, çok sinirleniyor bana.

Yaşayınca güzel tarafları vardır muhakkak, ama ben alışamıyorum.

Erdemli tarafında yazlığımız , yıllardır gidiyoruz şehre arabayla inmeye bile korkuyorum niyeyse

Etrafta sanayi çok gelişmiş olmamasına rağmen çok ciddi bir para dönüyor orda.

Kışın bir hafta sonu gittik , erdemliden kızkalesine gidene kadar 11 tane porche panamera gördüm mesela

Sanki o şehirde hertürlü yasadışı iş çevriliyor gibi geliyor( uyuşturucu, kaçakçılık.. Vb)

Tabii bunlar benim paronayalarımda olabilir

oww hanımlar ne kadar olumsuz şeyler yazılmış ben mersin üniversitesi mezunuyum mersinliyim ayrıca. göç var da artık nerede yok ki göç? büyük bir şehir tabi ki her türlü insan olması normal. en basiti her şehirden öğrenci geliyor her birisi ayrı ayrı kültür değil mi?

mersini hiç bir yere değişmem ah imkanım olsa da orada yaşasam. adana izmir istanbul vs hangisinde yerlisi kaldı ki? doğudan en büyük göç alan şehir istanbuldur mesela.

kiralar uygun bolca özel yurtta var öğrenciyi de severler.sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum hakkında hayırlısı olsun inşallah

ayy hemşehri buldum sanırsam nersinden mersinin? ben silifkeliyim

ve ayrıca şu an sivasta yaşıyorum merkezdeyim. burda da acayip afgan ve suriyeli var allah aşkına bir mersinde mi var göçmen ne çok abartmışlar. orda 1-2 hafta kalmakla yada duyumlarla yorumlar yapılmış bu kadar da abartmasak keşke.

Ben de merkeze geldiğimde genel de foruma ve marinaya gidiyorum işim olmadıkça çarşıya falan girmiyorum ama o kadar korkma ya Zengin bir kesimi var arabalara benim de ağzım açık kalıyor sanayi Tarsus tarafında, tarımda Silifke ye doğru yayılmış baya geniş bağı bahçesi olanlar da fazla

Silifkeliyim bende kimlerdensin acaba? :))

Son düzenleme:

Benimki paranoya olabilir dediğim gibi
Yaşayanlar çok seviyor, dışardan gelenler için soğuk bir şehir demekki

memleketim olduğumdan mıdır nedir bana o kadar urkutucu gelmiyor. daha once farkli yerlerde de kaldim . her yer göc aliyor. guzelim memleketimin adi cikmis dokuza inmez sekize.

Benimki paranoya olabilir dediğim gibi
Yaşayanlar çok seviyor, dışardan gelenler için soğuk bir şehir demekki

Göç durumundan kaynaklı o da bir de yazın hafta sonları falan Adana, Konya hep denize girmek için buralara geliyor plajlar çok kalabalık oluyor Bana da Adana çok güvensiz gelir hiç rahat olamıyorum orda Mersinliyim dediğimde niye bu kadar beyazsın diye soruyorlar bana Yapraklıyı, cennet cehennemi falan gezdin mi ?

beyaz misin:) bende tum arkadaslarimin icinde ennnnn esmeri olurum hep. onlar bana ozenir ben onlara:)

Mersin uni. ye misafir olarak gitmistim ve hem kampusu hem de bizi goturdukleri yerleri cok begenmistim.
Esnafi yerlisi cok yardimci olmustu. sicakkanli insanlar...

Ayrica sehrin olanaklarini da begenmistim. Ustelik muzik anlaminda da gayet iyiydi mersin, jazz yapan basarili kisilerle tanismistim ki ank.da bile bulmak zor oluyor.

Teknik alanlarda egitim goren ogrencilere kotu diyemem ama beklentim biraz daha yuksekti.

Herkes adana ile kiyaslamis. Orayi da cok begenmistim ve hem kampus hem sehir icin benzerdi dusuncelerim. Hatta cukurova uni.nin bukadar iyi oldugunu bilmedigim icin kendimden utanmistim.
Mersin sahili gibi olmasa da gol kenari cok hostu. Iki sehirde de takilan satasan olmamisti bize.

Iki uni.deki ogrenciler de gayet memnunlardi ev yurt sorunu pek yoktu soyledikleri kadariyla.
Sehir bana fazla pahali da gelmemisti.
Tabi tum dusuncelerim -en yakin tarih verecek olursam- 3sene oncesine dayaniyor...

Tercihlerde tavsiyem sadece uni sehir yorumlari degil, sectiginiz bolumun kadrosunun iyi olmasina bakin. Hatta ilk olarak buna dikkat edin.
Suruyeliler elbette sorun olabilir ama kampus uni.lerinden birine giderseniz hergun muhatabiniz akademik kadro olacak ki egitiminiz daha onemli zaten.
Belki bolum ismi verseydiniz daha yonlendirici yorumlar gelebilirdi.

Vala bian tirsmistim teşekkür ederim olumlu yorumlariniza :)

Bugün tanıştığım arkadalar 1+1lerin eşyasız okul etrafnda 500-600 olduğunu söylediler ki 1+1 ler genelde pahalı olur zaten, dolmuş sivil 1,75 öğrenci 1,50 du galiba yurtlar güzeldir devlet 2012 de Akdeniz Olimpiyatları için yurtlar yapmışlardı. Kampüs içinde zaten yemek, içecek çok ucuz dışarıda da çok pahalı değil zaten. Bugün mesela okulun hemen dışında bir yerde tantuni+kola+ 2çaya 6,5 lira ödedim.

Adana içinde genelde Mersin gibi yorumlar yapılır.
Ciddi anlamda Tekin olmayan semtleride var aslında, ama ben Adana'da oturdum bir süre ve bayılırım
Cennet cehennemi gezdim canım, yapraklı neresi, ilk kez duyuyorum:26:

Mersin' e gitme şansım olmadı ama insanı iyidir. En azından tanıdıklarım gerçekten iyi insanlar...

beyaz misin:) bende tum arkadaslarimin icinde ennnnn esmeri olurum hep. onlar bana ozenir ben onlara:)

Beyazım, 10-15 kere denize girdim bu yaz güneşlendim de daha doğru düzgün bikini izim bile çıkmadı 1-2 ton o da bacaklarım koyulaştı

Mersin güzel yer evet biraz fazla göç aldığı için karışık ama Adanayı kötüleyenleri anlayamadım siz Adana'nanın neresini gezdiniz acaba? Adana yaşanabilecek en güzel şehirlerden biri bence..insanları da öyle Tv'lerde gördüğünüz gibi değil fazlasıyla elit ve modern.o tvlerde gördüğünüz varoşlar...

Mersin'i yazmayı düşünüyorsan bence yaz korkma

İçinde Mersinli olmayan bir İl.. Fena halde nemli.. Hayvani boyutlarda sinekleri olan bi şehir, oranın sineğiyle Ankara'nın kedisi aynı boyutta diyebilirim
Arıza tip çok fazla gördüğüm kadarıyla. Denizi Türkiye'nin en temiz denizi seçilmişti sanırım bi yılda ama pek öyle değil. 5-6 defa bulundum, sıkılmadım.. Üniversite için nasıl olur bilmiyorum tabi.

Bi de Mersinli insanlar kese nedir bilmiyor malesef.. :///

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…