mesafe koymak istiyorum

pamukkiz

gun dogmadan neler dogar
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
1.224
656
323
Merhabalar,1 yillik evliyim daha oncede konu acmisligim olmustu aileme cok bagli degilim cok zor kosullarda devamli annemlebabam arasinda kavga siddet bu sekilde buyudum yedigimiz ictigimiz bile laf oluyordu neyse kisaca boyle cok sukur eskimle iyiyim rahatim, cok gidesim gelmiyor aileme saygim sonsuz ihtiyaci olursa gideririm gelirler gideriz vs.
Sorum su ;anneme yuz versem haftada iki gun filan gelmek istiyor ,kayinvalidem cagirmadan gelmez belki 1 ayda ancak gelir hal bole olunca ister istemez esimden cekiniyorum, anneme dedim ki bir hafta siz gelin 2. Hafta biz gelelim yani 15 gunde bir gelmis olacaklar 1 hafta biz 1 hafta onlar gibi anneme dedim kaynanamlar cok gelmiyolar esimde bizimkilerde surekli gelsin istiyor o yuzden bir hafta siz geliyosaniz 2.hafta biz gelelim dedim kaynanamlarla mesafeyi bu sekilde olusturabiliyorum dedim aslinda annemler gelsede esim bisey demez belki ama icinden gecirebilir surekli geliyolar gibisinden bisey demedi esim ama anneme bole soyledim sizin fikriniz ne? dogru yaptigimi dusunuyorum

Bence planlamak yerine "musait degiliz" "dinleniyoruz" "isimiz var" gibi bahaneleri kullanmalisiniz.

Bence planlamak yerine "musait degiliz" "dinleniyoruz" "isimiz var" gibi bahaneleri kullanmalisiniz.
Aslinda oyle yapiyordum ama bu seferde laf yapmaya basladi babam yok cok geziyonuz yok bahaneniz bitmiyo dedi babam bi kac kez uydurdum oyle iyi aman tamam kapat telefonu dedi babam mecbur kaldim planlamaya

Benim Ailem sık gelmez biz gideriz çoğunlukla ama gelmek isteseler bi hafta siz gelin bi hafta biz asla demezdim.
Hele ki anneme yüz vermek istemiyorum demen beni çok şaşırttı. Bazen huzur için evde tartışma çıkmasın diye ne tavizler ne yüzler veriyoruz annemize de yüz vermisiz çok mu

Geldiklerinde huzursuzluk mu çıkartıyorlar.öyleyse uyar. Ama değilse benim ailemin de elimin ailesinin de başımın üstünde yerleri var. Müsait olduğum her an gelebilirler. Birisi az geliyo diye diğeri ona da uymak zorunda değildir ayrıca. Aileleri evde istemediğimiz Zaman'dan beri sanırım aile olmayı beceremiyoruz

arkadaşlar sana gerekli yorumları yapacaktır ama ben sana başka birşey demek istiyorum. Allah korusun yarın birgün eşinle tartıştın, büyük kavga ettiniz, seni ezdi, aldattı, mahkeme vs. birşey oldu diyelim. o zaman tutunacağın tek dal ailen olacak. istediğin kadar sevme ama mesafeyi de pek açma derim.

Mesafeyi cok acmiyorum zaten herhafta gorusuyoruz ama biz gitmeden surekli gelmek istiyorlar kaynanamlarda gelmeyince cekiniyorum gercektn ama anlamiyorlar ,tabiki kimsenin garantisi yok ama esimle ayrılık gibi bi durum olursa ayri eve cikarim hicbirseye buyuk konusmak istemem ama annem rahat durdurmaz laf yapar birilerini bulur ben kizken mutlu olamadim herseyim laftı dulken mi mutlu olacam o evde Allah muhtac etmesin beni onlara ama hastalik durumu filan olursa bakarim onlara

Her anne bir degil!
Lutfen yorum yaparken buna dikkat edin.
Benimde aile iliskilerim hic iyi degildi.
İlk evlendigim yil hem cok ofkeliydim hemde bana zarar vereceklerinden korkuyorum.
Maddi olarak yardim bekliyordu babam hemde geri odemeyecegini bildigim halde ustelik acaip savurgandir agabeyim issiz ve alkol problemi var hemde evli vs...
İlk evlendigim yil cok panik olmustum ofke saciyordum cunki korkuyordum agzima gelen gidiyordu hayatim boyunca ezdiler beni evlendigimde de aynisini yapmayi umdular fakat ben kabimdan tasmistim...
Gecde olsa onlara hadlerini bildirdim baktim ki ben galip geliyorum artik onlar geri adim atiyor ben rahatladim.
Suan sakinim daha ilimli ama yine ezdirmiyorum kendimi.
Birde ne zamn baba evine gitsem hir gur kavga eksik olmuyor.
Babam hala daha laf carpar bana ne gununu gorduk, buyuttuk besledik ne hayrin dokundu diye,
bende abim ve kizkardesim gibi zararim dokunuyor mu? Hah! Op opte tepende gezdir beni diyorum susuyor.
Esim calisiyor bebim maasim yok ha olsa yardim ederdim ama baba evine alinan ickiler akilli tablet/telefonlar sunlar bunlar girla giderken esime yardim etmesini rica edemem!!!
Bunun icinde suclandim cok defa.
Kk da bircok uye tasa tuttu beni sonucta onlar anninle babinn yhaaa diyenlere oyle anne baba var Alahim diyorum.
Son olarak kv ile hic anlasamam sevmeyiz birbirimizi ne zaman annemin gozlerine baksam kayinvalidemden farksiz baktigini goruyorum.
Hissiz ruhsuz...

Evet anneme yuz versem lafi yadirgandi dogru aslinda anneler haketmez aslinda ama ben annelik gormedim benimde ailem hala laf yapar herseyi sevinmezler mutluluguma rabbim cektiklerime karsilik harika bi es verdi sukur elhamdülillah
Kayinvalidem annemden anlayislidir
Gorumcen 18 yasinda kayinvalidemin tepesinden inmez cok demisimdir keske sevgi gorcegim sevgi gosterebilcegim bir annem olsaydi olmadi hep horlandik bilmiyorum

Essekten dusenin halini yine essekten dusen anlar...
Sizinle benzesiyoruz.
Esinizden yana kaygilanmaniz ailede deger gormediginiz icin bir nevi.
Sevildigimiz yeri onlarla paylasmak istemiyoruz.
Dedim ya kv ile hic anlasamayiz gecenlerde hastalandim bana ihlamur kaynatmis getirdi surat bes karis midem agriyo midem bulaniyo deme ic sunu simdikiler cok nazli vs diye burnum sizladi icim kabardi kv mi opesim geldi icimden.
Annem bana birkez bile ne corba ne ihlamur yapmis degildir.
Kalk kendin yap essegin mi var senin derdi.
Biz yinede kotu bisey demeyelim.
Allah sabredenleri sever
eskileri maziye gomun.
Artik olan oldu biten gitti.
Rabbim ne onlari bizim elimize nede bizi onlarin eline dusurmesin
Allah kendinden gayrisini muhtac etmesin

aslında haklısınız

ama anneniz her hafta size neden geliyor ki

genelde aileler davet eder

gelin yemek yaptım gelin şunu hazırladım vs

benim annem başka şehirde

görümcem ve ben aynı sitede oturuyoruz

2,5 senede toplam 3 kere geldiler

sen annene git arada belki o zaman gelmeye kalkamazlar bu kadar sık

Evt cok iyi anlamissiniz gercekten onlarla olmak mutlu etmiyor beni
Benim annemde bisey yapmamistr bana hatta tam tersi kendisi yesin biz yemiyelim
Evt Allah rizasi icin gecmisi gomdum ama sicaklik yok onlara karsi saygi gosteririm ama sicaklik hic icimden gelmiyor
Dualarimda o var zaten ne muhtac olayim nede olsunlar

annenle baban akşam oturmasına mı geliyor yoksa annen tek mi geliyor öğlen onu anlayamadım?

başlığı neskafe koymak istiyorum diye okudum ne alakaysa

Ben gidiyorum ama sık degil sanki o evde buyumemis gibi sıkılıyorum ama yinede gidiyorum
Hic yemek yapip cagirdigini gormedim annemin
Nede biseyini gordum
Kizkende derdi annem evi otel gibi kullaniyon para vermiyon diye hic ceyizim yoktu nisanlaninca ceyiz yapmaya basladim evede vermedim onceden maasimin hepsini babama verirdm ceyiz almaya baslayinca vermedim hep laf oldu ne annemden ne babamdan ceyizimde ve evimde bi igneleri yoktur hatta ben calisiyordum davetiyeleri dagitiverin dedim babama annem benzin parasini istedi senin davetiyerin icin biz benzn harcicaz dedi

Ben gidiyorum ama sık degil sanki o evde buyumemis gibi sıkılıyorum ama yinede gidiyorum
Hic yemek yapip cagirdigini gormedim annemin
Nede biseyini gordum

peki o hangi saatte geliyor

yani yemeğe mi çaya mı gündüz oturmaya mı

gece ise eve kaçta ve nasıl dönüyorlar arabaları vs var mı

annenle baban akşam oturmasına mı geliyor yoksa annen tek mi geliyor öğlen onu anlayamadım?

başlığı neskafe koymak istiyorum diye okudum ne alakaysa
Hic gulecegim yoktu nescafe koymakk
Aksamlari 6 da geliyolar babamla 11-12ye kadar oturuyolar

Hic gulecegim yoktu nescafe koymakk
Aksamlari 6 da geliyolar babamla 11-12ye kadar oturuyolar
Valla bende neden neskafe koymak istiyor diye açtım başlığı şaşkınlıkla

Konuya gelirsek şimdi herkesin ailesiyle arasındaki bağ farklı olduğu için aslında görüşme sıklığı da değişebilir.
Mesela ben aileme çok yakınım hergün annemle görüşürüz ama akşam ayrıca onlar oturmaya pek gelmez. Tabi arada gelip gideriz ama ayda en fazla iki kere çoğu kez bir kere yani. Kaynanamlara da genelde biz gideriz onlar iki ayda bir falan gelir. Aslında aynı mahalledeyiz ama anneme göre biraz daha uzak sayılırız.
Benim ailem haftada iki kere gelse sanırım eşim sorun yapmaz ama ailem rahatsız etmemek için gelmezler sürekli.
Zaten gün içinde ben hergün annemi babamı görüyorum.
Aslında ailelerin bu konuda anlayışlı olup konuyu açtırmaması gerekir.
Sen ailenle pek iyi değilmişsin ama demek ki evlenince kıymete bindin sürekli görmek istiyorlar.
Açıkcası ailem sürekli bize haftada iki gün gelseler ben gelmeyin diyemem ama bahane de sürekli ne bulacaksın yani o da saçma
Gerçi annem senin annen gibi çıkarcı olsaydı belki açıkça söylerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…