• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesafeli olduğunuz eş ailesi ve beklentiler ?

Elif3211

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
268
Puanlar
53
3 yıldır evliyim şimdide 15 aylık bir bebeğim var elhamdulillah. Eş ailesiyle nişanlıyken/ düğüne yakın herkes gibi bazı şeyler oldu ozamandan beri mesafeme dikkat ediyorum. Eşimin ailesi herseyi çok kişisel algılayıp yeri geldiğinde pasif agresif davranışları sergiliyorlar. Bu yüzden eşimle çok tartıştığımız oldu. Başta eşimde anlamıyordu ama zamanla daha çok gördü ve bana artık hak verebiliyo.

Bir tane görumce var ve kv dahil ikiside bana hic bi şekilde değer vermez, aileme de öyle ki benim çok ufak bi ailem var. Annemde bende çalışıyoruz kimseye muhtaç değilim hiç bir konuda.
Kendileri çok kalabalık ne misafirlikleri biter ne Mevlütleri ne biseyleri.
Her neyse geçen sene 2 tane Mevlüt yaptılar bebeğim vardı eşime bıraktım gittim her seferinde bi pasta yada bisey istediler yaptım göturdum. Onlari memnun etmek için değil eşimin hatri için.

Sonra yılbaşı geldi tüm aile toplandılar bi bizi seçtiler. Biz bebeğim küçük diye ztn 19.30 da fln yatiriyoruz hergun rutinli şekilde ama sorabilirlerdi diye düşünüyorum neticede kv 10 dk uzaklıkta oturuyor. Gitmesek bile hersey gönül almak degilmi? Bana gelince değil heralde :)
Kızımın doğum günü oldu yılbaşına yakın yine öyle ne hatırladılar ne sordular doğum günü yapicakmosiniz vs diye hic bi şekilde ilgi alaka 0. Esim sonra annesine dedi daha sonradan kendisinin eski bi altın künyesini hediye etti üstüne biraz tabir yapıp doğum gününe getiticektim yaptı. Esime göre torunlarının doğum günlerini hatorlamiyormusmis birinin hatırlatması gerekiyormuş fln fln.
Her neyse şimdi sonradan aileye giren eltim var benden 10-11 yaş büyük daha önceden çocukları var, şimdi doğum yaptı ona babyshowerler vs vs göklere çıkariorlar. Görümcemi hic sevmem ailede cok kindar olarak bilinir hiç iyiligmizi istemez hic bi şekilde o elti aileye girdiginden beri benim yanımda kiskandirmaya vs çalışır daha sonra kendisine itiraf etti bu durumu. Yani böyle nasıl desem oda yaşça büyük ama kavga çıkarmayı , ortalığı karıştırmayı bayılır kvimode bana çok doldurur.

Her neyse kv bi müddet sonra umreye gidicek ve yemek daveti verdiler. Bende ise başladım bu hafta kimse bilmiyor çünkü en son 3 hafta önce görüştük . İçimden gelmedi arayıp sormak biseye ihtiyacınız varmi diye demek. Görümce ztn esime epey bi içecek fln aldirdi misafir çok olucak diye birde zaten pek arayıp sormam genel olarak onlarda öyle.

Görumce bi kaç hafta öncesi eltime supriz babyshower yapicajni söyledi benide davet etti bende güzel şekilde o gün başka planlarım olduğumu söyledim. Tabi benden yardım isticekti peşlerinde koşturacaktım. Ben hamile olduğumda ise anne-kız benimle hic bi şekilde bırak ilgiyi o dönem aramızda gerginlik vardi. Hamile hakimle eşim bu kusluk gibi durum olduğu için oturup konuşuldu. 6 aylık hamileligimde benim gereksiz üzerime geldiler neyse p gin bugündür hala mesafeni koruyorum. Görümce tüm hamileliğim boyu bi kere bile ne mesaj attı ne aradı. Oyuzden beni babyshowern çağırması çok acayip geldi çünkü ben hamileyken yapmadigi kötülük kalmadı…

Benim sorum, mesafeli oldugnuz eş ailelerin herseylerine kosturiyormusunuz?
Elim bonkördür herkesten çok pasta kurabiye vs alırım bayramlarda ufak çocuklara hediyeler vs ama bizi basbaya dışlıyorlar genel anlamda. Kimseye saygısız degilim. Ama 5 davette 1-2 sine gelmeyince hemen Pasif agresif davranışlarda bulunuyorlar. Hayat onların etrafında döniyor çünkü. kendi hallerine bırakıyorum ztn benim için mrb nasılsın okadar. Daha fazla umursamıyorum dediğim gibi oda eşim hayrına. Konuşulursa konuşuyorum yoksa onlar gibi, zaten kendimle ilgili özel hiç bisey paylaşmıyorum onlarda çok sormuyor meraklı değil.

Son düzenleme:
Umursamaz haliniz bu mu? Kocanızdan yeterli ilgiyi ve sevgiyi görüyorsanız onların sizi sevmesine, ilgi göstermesine falan ne gerek var? Bir de lütfen şu yazım kurallarına dikkat edin, gözlerim kanadı okurken.
Ben onlardan ilgi alaka beklemiyorum genel olarak kendi işime bakiyorum ama benden herseyi bekliyorlar üstüne en ufak bişeyle pasif agresif davranışlarda bulunuyorlar. Ben hepsinden en küçükleriyim bile isteye kimseye kirmamisimdir sadece mesafemi koruyorum. Onlar benim veya benim çocuğuma hic bi ilgi alaka göstermezlen ben her işlerine koşturmuyorum diye soğuk yapmaları çok tuhaf geliyor

Tam olarak mesafe koymamışsınız. Her istediklerinde gitmeyin. Müsait değilseniz talep ettikleri pasta böreği yapmayın.
Karşılığını almayacağınız vakti fedakarlığı yapmak değerinizi düşürür.

Pasif agresif hareketlerle yönetmeye çalışan kişiyi görmezden gelin. Eltiniz için davete gitmeme sebebiniz sırf hizmetse öncesi için müsait olmadığınızı söyleyip davet zamanı hizmete dahil olmamak üzere katılabilirsiniz. Oturur muhabbet eder dönersiniz. Ama sizi kötü hissettirmelerine düşüyorsunuz bunu kullanıyorlar. Kendinizi kullandırmayın.

Ben onlardan ilgi alaka beklemiyorum genel olarak kendi işime bakiyorum ama benden herseyi bekliyorlar üstüne en ufak bişeyle pasif agresif davranışlarda bulunuyorlar. Ben hepsinden en küçükleriyim bile isteye kimseye kirmamisimdir sadece mesafemi koruyorum. Onlar benim veya benim çocuğuma hic bi ilgi alaka göstermezlen ben her işlerine koşturmuyorum diye soğuk yapmaları çok tuhaf geliyor
Koşturmayın işte, mesafe dediğiniz şey bu değil.

Herkes gibi nişan/düğün sırasındaki bir şeyler yaşandı demişsiniz ama bence herkes bir şeyler yaşamıyor. Yaşanan şeyleri herkes yaşıyor diye genellemektense, iyi analiz edince bugün yaşadığınız sıkıntıların fragmanı olduğunu anlayabilirsiniz bence. İki aile de çocuklarının iyiliğini düşünen aileler ise, kendileri bir şeyleri doğru bulmasa da, en önce evladım üzülür diye sorun çıkarmamayı da tercih edebiliyor. Bizimkilerin de aynı fikirde olmadığı konular vardı ama hep orta yol bulundu.
Ben 6 yıldır evliyim. Eşimin ailesiyle hiçbir sorun yaşamadım. Tabiki her şey güllük gülistanlık değil. Benim de hoşuma gitmeyen şeyler oldu, onların da mutlaka olmuştur. Ama bence herkes farklı aileler olduğumuzun ve alıştığımız şeylerin farklı olduğunu biliyor. O yüzden birbirimize kırılıp gücenmeyiz. Eşimin ailesi de ne zaman yardıma ihtiyacımız olsa, yardımımıza koştu. Zaten normali de budur. Adı üstünde "aile". Beni sevmelerine bile gerek yok, sonuçta çocuklarıyla evliyim. Ve tüm bu sıcak ilişkiye rağmen, sizin mesafeliyim dediğiniz dönemde yaptığınız kadar şey yapmadım eşimin ailesi için. Hiç de beklemediler. Yemeğe çağrılsam, ne yapayım diye sorsam "Siz gelin yeter" dediler hep. Ben içimden geldiği için vaktim varsa yapıp götürdüm sevindiler. Yoksa yapmadıysam da kimse umursamadı. Kaldı ki beni sevmediklerini hissetsem, eşimin hatrı için de olsa hiçbir şey yapmam. Zaten eşim de yapmamı istemez. Bence bu sınır koymuş halinizle, bir yanlış var ortada. Ben olsam hayatlarımda yoklar gibi yaşardım, aradıklarında veya geldiklerinde normal iş yerinden biri gibi sınırlı ama kibar sohbet eder geçerdim. Ve ne kadar yapıp yapmadığım ile ilgili de hiç kafa yormazdım. aynı şekilde ama onlardan da beklentim olmazdı.

Tam olarak mesafe koymamışsınız. Her istediklerinde gitmeyin. Müsait değilseniz talep ettikleri pasta böreği yapmayın.
Karşılığını almayacağınız vakti fedakarlığı yapmak değerinizi düşürür.

Pasif agresif hareketlerle yönetmeye çalışan kişiyi görmezden gelin. Eltiniz için davete gitmeme sebebiniz sırf hizmetse öncesi için müsait olmadığınızı söyleyip davet zamanı hizmete dahil olmamak üzere katılabilirsiniz. Oturur muhabbet eder dönersiniz. Ama sizi kötü hissettirmelerine düşüyorsunuz bunu kullanıyorlar. Kendinizi kullandırmayın.
Her istediklerinde gitmedim hic bir zaman 🥰
Demek istediğim su, bazı seferler gidip bazen uymayınca kv veya görimce tavır aliyoelar hemen belli ediyorlar bunuda bilerek yaptıklarını biliyorum ama problem istemesigim için bunu görmezden geliyorum kendileri bilir. Eltimin o babyshowerune gitmedim onların mic mic hareketlerini görmeye meraklı değilim açıkçası çünkü görimcem dediğim gibi hep bilerek kıskandırmaya çalışıyor üstüne benim ilk bebeğimde bana bunları bırakın normal bi insan gibi davranmadilar oyuzden ne kendimi ne değerli vaktini böyle şeyler için harcarim. Ben elitimle hiç bi problemim yok ama güvenmem kendisine çünkü görümceyle çok yakın

Klavyenizden dolayı sanırım çok zor okudum. Sorunuza gelirsek eş ailesi benden yardım isterse elimden geleni yaparım fazlası için kendimi zorlamam haricinde hiçbir şeye ben yaparım, hallederim diye atlamam. Nişanlım baba tarafında sevilmeyen, dışlanan kişi dolayısıyla ben de sevilmeyen, ortamlara çağırılmayan gelin adayıyım. Eltimi daha çok severler çünkü o ve eşi yalakadır biraz :). Alakalarının olmadığı yerlere bile giderler. Hiç kafama takmam işime geliyor hatta ordan oraya kısır partilerine gitmek bana göre değil çünkü. Diyeceğim şu ki eğer eşiniz size hak ettiğiniz ilgiyi, sevgiyi veriyorsa gerisi umrunuzda olmamalı. Kv torununun doğum gününü kutlamıyorsa kendi ayıbı der geçerim mesela. Görümcem eltime daha çok değer veriyorsa, partiler düzenliyorsa kendimle kıyaslamaya girmem kimsenin partisine, yemeğine, eğlencesine ihtiyacım yok kafasındayım. Benden her şeyi bekliyorlar demişsiniz yardım etmek zorunda değilsiniz, surat asıyorlarsa da ayda yılda bir görüşürsünüz her çağırdıklarında gitmezsiniz olur biter bence.

Herkes gibi nişan/düğün sırasındaki bir şeyler yaşandı demişsiniz ama bence herkes bir şeyler yaşamıyor. Yaşana şeyleri herkes yaşıyor diye genellemektense, iyi analiz edince bugün yaşadığınız sıkıntıların fragmanı olduğunu anlayabilirsiniz bence. İki aile de çocuklarının iyiliğini düşünen aileler ise, kendileri bir şeyleri doğru bulmasa da, en önce evladım üzülür diye sorun çıkarmamayı da tercih edebiliyor. Bizimkilerin de aynı fikirde olmadığı konular vardı ama hep orta yol bulundu.
Ben 6 yıldır evliyim. Eşimin ailesiyle hiçbir sorun yaşamadım. Tabiki her şey güllük gülistanlık değil. Benim de hoşuma gitmeyen şeyler oldu, onların da mutlaka olmuştur. Ama bence herkes farklı aileler olduğumuzun ve alıştığımız şeylerin farklı olduğunu biliyor. O yüzden birbirimize kırılıp gücenmeyiz. Eşimin ailesi de ne zaman yardıma ihtiyacımız olsa, yardımımıza koştu. Zaten normali de budur. Adı üstünde "aile". Beni sevmelerine bile gerek yok, sonuçta çocuklarıyla evliyim. Ve tüm bu sıcak ilişkiye rağmen, sizin mesafeliyim dediğiniz dönemde yaptığınız kadar şey yapmadım eşimin ailesi için. Hiç de beklemediler. Yemeğe çağrılsam, ne yapayım diye sorsam "Siz gelin yeter" dediler hep. Ben içimden geldiği için vaktim varsa yapıp götürdüm sevindiler. Yoksa yapmadıysam da kimse umursamadı. Kaldı ki beni sevmediklerini hissetsem, eşimin hatrı için de olsa hiçbir şey yapmam. Zaten eşim de yapmamı istemez. Bence bu sınır koymuş halinizle, bir yanlış var ortada. Ben olsam hayatlarımda yoklar gibi yaşardım, aradıklarında veya geldiklerinde normal iş yerinde bir gibi sınırlı ama kibar sohbet eder geçerdim. Ve ne kadar yapıp yapmadığım ile ilgili de hiç kafa yormazdım. aynı şekilde ama onlardan da beklentim olmazdı.
Sizin düşünce yapınıza tamamen katiliyorum aslında öylede yapmaya calisiyorum arada eşimle gidiyorum men nasılsın iyimisin kısa okadar duruma göre. Ne yaptıysamda eşim için yaptim ama gerçekten degmiyor. Bundan sonra dahada böyle şeyleri olduğunda dahada az gidicem açıkçası ztn gittigmizde uzun oturmuyoruz kizimin uyku rutini var. Sınırinda iyi olmaya calisiyorum ama karsimdakildre degmiyor açıkçası.

Kim size ne kadar adım atıyorsa siz de ona göre atın. Böyle tiplere bin yaparsınız bir kere hayır dersiniz suçlu olursunuz. Mesafe çok güzel bir şey bırakın eltinize yapsınlar eltiniz bir şeylere hayır dıyene kadar sürer emin olun.

Sizin düşünce yapınıza tamamen katiliyorum aslında öylede yapmaya calisiyorum arada eşimle gidiyorum men nasılsın iyimisin kısa okadar duruma göre. Ne yaptıysamda eşim için yaptim ama gerçekten degmiyor. Bundan sonra dahada böyle şeyleri olduğunda dahada az gidicem açıkçası ztn gittigmizde uzun oturmuyoruz kizimin uyku rutini var. Sınırinda iyi olmaya calisiyorum ama karsimdakildre degmiyor açıkçası.

Ben şunu merak ediyorum. Eşim için yaptım diyorsunuz ama, eşiniz sizden bunu talep ediyor mu? Ya da rahatsızlığınızı belirttiğiniz halde ısrarcı oldu mu? Biz kadınlar bazen gereksiz verimkar olup, bizden belki hiç talep edilmeyen şeyleri bile varsayımla hareket edip yapmaya çalışıp kendimizi yıpratabiliyoruz

Babyshowere kadar okudum. Bu nasıl mesafe, hem mesafeliyim diyorsunuz hem karşı taraftan beklentileriniz var. Mesafe böyle bir şey değil. Ne yaparlarsa yapsınlar umrunuzda olmaması gerekir. Anlaşılan siz değil karşı taraf mesafeli daha çok.

Klavyenizden dolayı sanırım çok zor okudum. Sorunuza gelirsek eş ailesi benden yardım isterse elimden geleni yaparım fazlası için kendimi zorlamam haricinde hiçbir şeye ben yaparım, hallederim diye atlamam. Nişanlım baba tarafında sevilmeyen, dışlanan kişi dolayısıyla ben de sevilmeyen, ortamlara çağırılmayan gelin adayıyım. Eltimi daha çok severler çünkü o ve eşi yalakadır biraz :). Alakalarının olmadığı yerlere bile giderler. Hiç kafama takmam işime geliyor hatta ordan oraya kısır partilerine gitmek bana göre değil çünkü. Diyeceğim şu ki eğer eşiniz size hak ettiğiniz ilgiyi, sevgiyi veriyorsa gerisi umrunuzda olmamalı. Kv torununun doğum gününü kutlamıyorsa kendi ayıbı der geçerim mesela. Görümcem eltime daha çok değer veriyorsa, partiler düzenliyorsa kendimle kıyaslamaya girmem kimsenin partisine, yemeğine, eğlencesine ihtiyacım yok kafasındayım. Benden her şeyi bekliyorlar demişsiniz yardım etmek zorunda değilsiniz, surat asıyorlarsa da ayda yılda bir görüşürsünüz her çağırdıklarında gitmezsiniz olur biter bence.
Aynen sizin kafanızdayım bizded aynidir görumcenin kendi gibi arkadaşların doğum günlerine eltim gider onu her ortama sokar havalara kaldırır hiç umurumda değil benlik değil zaten. Vaktimde yok. Eşimle kızımla iyi oluyum kendi ailemle o bana yeter. Kvnin doğum gunun her sene msk attım ufak hediye aldim o bana almadığı halde ama bu sene kızımın doğum gününü unutunca benden onunkini unuttum gitti :))
Ben istemem onlar benim biseyimi kutlasın etsin çünkü kalpten yapmiyorlar yapmazlarda zaten sorun o. Ben bugüne kdr hic kimseden hic bi konuda yardım beklemedim ama isimede karistirmadim eltim ise tam tersi onu istedikleri gibi davraniyorlar. Aynen öyle mecbur değilim benimde küçük bi kızım var üstüne herkesten çok aldim gittigmizde pasta kurabiye hiç bi karşılık beklemeden . Zaten ayda bi fln anca görüyorum eşimin kardeşleri kvyide belki ayda 2 oyuzden sorun olmuyor ama fark ediyorum kavga etmek istiyorlar. Dediğim gibi biz misafirlerden önce geldik pasif agresifler slm vermek istememeler gibi hareketler ama asla hiç bi şekilde alindigmi fln göstermem çünkü amacım sadece mesafe

Eşiniz arkanizdaysa oldukça mesafeli olun hatta size bir şey söylendiğinde bile duymazlıktan gelin sanki onlar yokmuş gibi.. Siz o davranışlardan etkilenmezseniz onlar da o davranışları yapmaya devam edemezler..

Aynen sizin kafanızdayım bizded aynidir görumcenin kendi gibi arkadaşların doğum günlerine eltim gider onu her ortama sokar havalara kaldırır hiç umurumda değil benlik değil zaten. Vaktimde yok. Eşimle kızımla iyi oluyum kendi ailemle o bana yeter. Kvnin doğum gunun her sene msk attım ufak hediye aldim o bana almadığı halde ama bu sene kızımın doğum gününü unutunca benden onunkini unuttum gitti :))
Ben istemem onlar benim biseyimi kutlasın etsin çünkü kalpten yapmiyorlar yapmazlarda zaten sorun o. Ben bugüne kdr hic kimseden hic bi konuda yardım beklemedim ama isimede karistirmadim eltim ise tam tersi onu istedikleri gibi davraniyorlar. Aynen öyle mecbur değilim benimde küçük bi kızım var üstüne herkesten çok aldim gittigmizde pasta kurabiye hiç bi karşılık beklemeden . Zaten ayda bi fln anca görüyorum eşimin kardeşleri kvyide belki ayda 2 oyuzden sorun olmuyor ama fark ediyorum kavga etmek istiyorlar. Dediğim gibi biz misafirlerden önce geldik pasif agresifler slm vermek istememeler gibi hareketler ama asla hiç bi şekilde alindigmi fln göstermem çünkü amacım sadece mesafe
Ben ilk anneler gününde kv ye hediye aldım. Baktım aldığımı ne birine söylemiş ne de bı teşekkür... Kayinbabam in bile haberi yok alinandan. Evde saklamış çıkarmamış. Tamam kullanmak zorunda değil ama en azından gelinim bana bunu aldı sagolsun demeliydi. Ondan sonraki anneler gününde bisey almadım Bi daha da almayı düşünmüyorum. Kıymeti bilinmeyecekse Bi anlamı yok.

Babyshowere kadar okudum. Bu nasıl mesafe, hem mesafeliyim diyorsunuz hem karşı taraftan beklentileriniz var. Mesafe böyle bir şey değil. Ne yaparlarsa yapsınlar umrunuzda olmaması gerekir. Anlaşılan siz değil karşı taraf mesafeli daha çok.
Hanimefendi benim bi beklentim yok demek istedigim zaten karşılıklı mesafe var e daha ne diye benden bekliyorlar onları aramamı yatdim
İhtiyaç varmi diye sormamı? Ne misafirlik bitiyo ne o bu üstüne selam vermek istememelere kadar vardı. Babyshower giymedim diyede tavır aldıklarını biliyorum.

Ben ilk anneler gününde kv ye hediye aldım. Baktım aldığımı ne birine söylemiş ne de bı teşekkür... Kayinbabam in bile haberi yok alinandan. Evde saklamış çıkarmamış. Tamam kullanmak zorunda değil ama en azından gelinim bana bunu aldı sagolsun demeliydi. Ondan sonraki anneler gününde bisey almadım Bi daha da almayı düşünmüyorum. Kıymeti bilinmeyecekse Bi anlamı yok.
Sakin almayın insanın bazıları değer fln anlamiyor bende aynısını yaptım. İlk anneler gününden özel cicekli cikolatali buket yaptırdın ağladı bana kimde böyle yapmadı diye doğum gunlerinde parfum aldim, sepetli çikolata vs yaptım hiç ortaya bile gelmedi bundan sonra almam kızımın doğum günü onunkinden bir kaç gün önce. Çokta zor olmamalıydı hatirlamak

Sakin almayın insanın bazıları değer fln anlamiyor bende aynısını yaptım. İlk anneler gününden özel cicekli cikolatali buket yaptırdın ağladı bana kimde böyle yapmadı diye doğum gunlerinde parfum aldim, sepetli çikolata vs yaptım hiç ortaya bile gelmedi bundan sonra almam kızımın doğum günü onunkinden bir kaç gün önce. Çokta zor olmamalıydı hatirlamak
Çok haklısınız..

Ben şunu merak ediyorum. Eşim için yaptım diyorsunuz ama, eşiniz sizden bunu talep ediyor mu? Ya da rahatsızlığınızı belirttiğiniz halde ısrarcı oldu mu? Biz kadınlar bazen gereksiz verimkar olup, bizden belki hiç talep edilmeyen şeyleri bile varsayımla hareket edip yapmaya çalışıp kendimizi yıpratabiliyoruz
Eşim istemedi ben biraz annem gibiyim sanirim vermeyi seviyorum insanları mutlu etmeyi seviyorum eşini sevdiğim için yaptim ama fazla abartiya gerek yok heleki bu insanlar icin

Back
X