Mesajlasmalarimizi okumus

Annenizle ablanızı dedikodusunu yapıp birde , "abla" olarak lafın sözün peşine düşmemesi lazım diyorsunuz. Pes doğrusu. Yapmışsıniz bir hata özür bari dileyin.
yok pardon orda ikisinin birbiriyle alakasi yok! ablama kizma sebebimiz ile alakali o 'laf pesine dusme' olayi. annemle ablami konusmus olmamizla alakali degil o soyledigim yani.

yok pardon orda ikisinin birbiriyle alakasi yok! ablama kizma sebebimiz ile alakali o 'laf pesine dusme' olayi. annemle ablami konusmus olmamizla alakali degil o soyledigim yani.
Bakin bu kendi yazdiginiz;

elestirdigimiz seyler hos degildi, kendini gercekten kotu hissedebilir bu yuzden, bi yandan ‘akli basina gelir belki biraz daha yapici olur daha *abla* gibi toparlayici olur laf soz pesine dusmez’ diye dusunuyorum, diger yandanda hic hos olmadi. kiyamiyorum yani uzulmesine. ama okumasina da cok bozuldum. ne sacma bi durum yaa bu simdi uff

Nasıl alakası yok konuyla onu anlamadım.

Arkasında durmayacağınız söz söylemeyin yazmayın
Abla düşüncem böyle niyetim seni kırmak değil biz karseşiz de sevgiyle yaklaş yüzüne söyllemediğin için alınmıştır haklı olarak okumaya hakkı yok belki ama görmüş atrık

Bu arada benimde en iyi sırdaşım annemdir hiçbi durumde sırtımdan vurmaz en garanti insan yani dertleşmek için ama mesajlaşamayız arada açmayınca anne yazar yollarım bi hafta sonra okur arar anlamaz pek telefondan canım
Hem söz uçar yazı kalır mesajla dedikodu yapmamak lazım birazda

Bir gün annemi, kızkardeşime beni kötülerken yakaladım

Kızkardeşim canımın içi gözümün nuru anneme inanmış o an,
annemi destekliyordu kapı eşiğinde duyduğum kadarıyla

O kadar çok üzüldüm ki
Yabancı yapsa bu kadar zoruma gitmezdi
Ablanızın neler hissettiğini anlayabiliyorum

Bence gönlünü alın ve bir daha böyle bir olayın yaşanmasına mahal vermeyin derim

Her şeyi büyük diye ablalardan bekliyorsunuz.. Size bişey diyim mi? Yıllar önce kardeşim de messenger da benim de tanıdığım bir arkadaşıyla benim dedikodumu yapmış.. O zaman ortak bilgisayar kullanıyorduk.. Mesajları aynen okudum.. Yazdığı şeyde bir gerçeklik olsa içim yanmayacaktı.. Uzun süre söylemedim. Zaten çok iyi değildi aramız.. Bir gün bir tartışma çıktı söyledim.. Annem de vardı böyle böyle söylemiş dedim.. Şok oldu.. Annem de hiç öyle şey söylenir mi dedi ona.. Sonra ağladı helallik istedi ama nafile.. Affedilecek bir yönü yok. Kısacası abla diye her zaman ondan beklemeyin.. Ablalar da insan. Duyguları var, küsüyorlar inciniyorlar.Daha anlatsam çok uzun. Bana kesin hak vereceğiniz konular ama anlatması uzun olur.

Bence sürpriz yapıp evine gidin yakınsanız “canım ablam bal ablam kırılmış bize dedikodusunu yapınca” falan gibi yağlar ballar methiyeler dizin hadi çay koy bende pasta aldım barışalım falan diyin
Olana çare yok nasılsa düzeltmiş olursunuz belki

Bir gün annemi, kızkardeşime beni kötülerken yakaladım

Kızkardeşim canımın içi gözümün nuru anneme inanmış o an,
annemi destekliyordu kapı eşiğinde duyduğum kadarıyla

O kadar çok üzüldüm ki
Yabancı yapsa bu kadar zoruma gitmezdi
Ablanızın neler hissettiğini anlayabiliyorum

Bence gönlünü alın ve bir daha böyle bir olayın yaşanmasına mahal vermeyin derim
yani konu birbirmizin arkasindan atip tutmak degil, birbirimizin yuzune de soyledigimiz bi konu uzerinden annemle ablamin haksiz oldugunu konusuyorduk. kiziyorduk ikimizde.
haklisiniz ama cok kiricidir eminim, inanin icim acidi okadar uzuldum ki ablama.

Her şeyi büyük diye ablalardan bekliyorsunuz.. Size bişey diyim mi? Yıllar önce kardeşim de messenger da benim de tanıdığım bir arkadaşıyla benim dedikodumu yapmış.. O zaman ortak bilgisayar kullanıyorduk.. Mesajları aynen okudum.. Yazdığı şeyde bir gerçeklik olsa içim yanmayacaktı.. Uzun süre söylemedim. Zaten çok iyi değildi aramız.. Bir gün bir tartışma çıktı söyledim.. Annem de vardı böyle böyle söylemiş dedim.. Şok oldu.. Annem de hiç öyle şey söylenir mi dedi ona.. Sonra ağladı helallik istedi ama nafile.. Affedilecek bir yönü yok. Kısacası abla diye her zaman ondan beklemeyin.. Ablalar da insan. Duyguları var, küsüyorlar inciniyorlar.Daha anlatsam çok uzun. Bana kesin hak vereceğiniz konular ama anlatması uzun olur.
elbette haklisinizdir o konuda bi suphem yok, ama bu konuda inanin ablama kizmakta annemde bende hakliydik. herneyse konu o degil, konu konusmamiz ve ablamin bunlari okumus olmasi tabi.
ablalardan beklentiler konusuna gelince, biraz talihsiz mi olunuyo ne evin ablasi olunca insan... :))

Bence sürpriz yapıp evine gidin yakınsanız “canım ablam bal ablam kırılmış bize dedikodusunu yapınca” falan gibi yağlar ballar methiyeler dizin hadi çay koy bende pasta aldım barışalım falan diyin
gonlunu kesinlikle almam lazim, ama bu konuyu tekrar acmak istemiyorum aslinda..buyumesini onlemek istiyorum..
guzel fikir. keske yakinimda kalsalarda iki dakka gidebilsem dediginiz gibi.

Bence ablanız okumasına rağmen sadece okuduğunu belli edecek bişiler söylemiş açık açık hesap sormamış, unutmak ikiniz için de daha iyi, konu açılırsa çok kızgındım dersiniz açılmazsa unutun gitsin!

Off annem ve kardesimin kizginlikla benle ilgili yaptiklari yazismalari okusam cok cok uzulurum. Kimbilir ne yazismalardir. Cok uzucu. Boyle birseyin nasil telafisi olur, nasil gonul alinir bilemiyorum. Cok kirici bir durum.

umarım düzeltirsiniz arayı,üzüldüm ama okuması da hiç doğru gelmedi bana ablanızın bi tek ben böyle düşünüyorum sanırım

Yabanciya anlatamadigin icin olabiliyo bu durum. Konu ne bilmem ben olsam konuyu acmam ve baska bi zaman laf acilirsa anlatirim durumu.

Ben de aile arasında olur böyle şeyler diyenlerdenim.
Şu aralar morali nasıl ona göre davranın.
Siz zaten yanlış yaptığınızın farkındasınız.
Ama o da farkında olay yaşanmamış gibi de kapanabilir. Bizde genelde öyle olur. Ben yazışarak dedikodu yaptı isem muhakkak silerim. Benim x kaynanam x kocama benimle ilgili oyle bir laf etmişti ki asırlar geçse unutmam. Bu tarz birşeyse yani kabahatiniz büyükse özür dileyip en sevdiği şeyi yapın. Çaktırmadan da araya sizin mesajlarınızı okumaması gerektiğini söyleyin.

elbette haklisinizdir o konuda bi suphem yok, ama bu konuda inanin ablama kizmakta annemde bende hakliydik. herneyse konu o degil, konu konusmamiz ve ablamin bunlari okumus olmasi tabi.
ablalardan beklentiler konusuna gelince, biraz talihsiz mi olunuyo ne evin ablasi olunca insan... :))

Sizin konunuzu bilmiyorum ama konunun başında ablana aklı başına gelir demek, saygısızlığını gösteriyor zaten. Aklı başında olmasa okuduğuna kızmazdın, hareketlerini önemsemezdin ben konunda hakli bile olsan bir haklılık payı göremiyorum.

Evet siz annenizle bir olup ablanizin dedikodusunu yapmissiniz hic sucunuz yok o mesajlari okumus tuh kaka... hakketen ne kadar da dusuncelisiniz.

Of cok igrenc. :kusmuk:

Hic de etik kumkumasi değilimdir ama bu konu tüylerimi ürpertti. Hic mi kalp yok şu ne var bunda yazanlarda. Insanliga dair umutlarim kayboldu yemin ederim.

Degil. Bana da gelmio. Ama asla yapmam. Bu adilik.
Annemin biz küçükken yaptığı bazı yanlış davranışlar olmuştu. Ne zaman konu açılsa kırılıyor, kızıyor küsüyor ama bizim kişiliğimizi etkileyen şeyler olduğu için ablamla ara sıra konuşuruz.
Ya da ablamın evliliği onaylı bir evlilik değildi, bazen annemle oturur konuşuruz. Çünkü ablamla konuştuğumuzda küsüyor
Bu adilik değildir.
Başkasının dedikodusunu yapıp onların günahını alcağıma, annemin dedikodusunu yaparım.

Back
X