Mesele "Ev Kirasi" ..Fikirlerinize ihtiyacim var..

Ahuzarim

Isvicreden
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
2.291
497
398
Selam Herkeze

Kafama cok takilan bir sorunu paylasip fikirlerinizi almak istedim..
biz esim ve cocuklarimla isvecte yasiyoruz. Turkiyede esimin babasindan kalma bir evi var..
Buraya gelince o evi kiraya verdiler,kirasini da kendileri aliyor.Epeyce bir suredir bu boyle ne yazik ki..
Esim cok kez istedigi halde vermediler. Ev sizindir diyorlar ama kirasini alamiyoruz.
Esim cok agir sartlarda calisiyor burda,gec saatlere kadar. bir ev almak istiyoruz. cunku her yil bizimde hakkimiz tatile gitmek
cocuklar cok istiyor. ucak paralarina guc dayanmiyor, otel tutsanda o da cok pahali.
bizde istiyoruz ki bir Ev alalim. Ama malum burda da hayat cok pahali, para biriktirelim diyoruz kendimizden,ihtiyaclarimizdan kisiyoruz.
cok zor geciniyoruz yeri geliyor. cocuklarin ihtiyaclarida malum..
Kac kez dedim kayinpedere bize evin kirasini ver, enazindan bizde bir ev sahibi olalim..
ordan gelen kira ile bizde ustune katalim biriksin, ev alalim.. her sene evimize gideriz. cocuklar tatil yapar..yazlik bir evimiz olur.
ama orali olmuyorlar. yardimci olmuyorlar. o kirayi bizden baska herkez kullaniyor. hayrini goruyor.
bize gelince ise "borcumuz cok,onu oduyoruz" diyorlar. Bu borc hic bitmedi nedense?
Esim ve ben cok uzgunuz bu konuda.
Daha gecenlerde istedik 1 sene sonra veririm kiranizi dediler, 1 sene doldu gecti hic orali olmadilar.
Evi satalim dedik, ev alalim ustune katip?
Evi satarim sadece 100 milyari veririm, gerisi yok!
Geriside niye yok, borclarini odeyecekmis ... yahu bu ne borcudur boyle bitmez?
senin oglun evi sat diyor sana, evin tutari neyse onu vermen gerekmez mi ogluna? niye evin tutarindan bizi mahrum edip eksik veriyorsun parayi? demezler mi...
Ben hic o ev icin benimdir bile demem, ne haddime.. Ama bu senin oglun, torunlarin..
Hic mi acimaz insan? Oglunun hakki yok mu o evde..
Esim cok istedi ama hep bir bahane vermemek icin.. Esimde cok suskun birisidir. Hic hakkini aramaz,pesine dusmez.. cok iyi bir insandir..onu iyi niyetini kullanmak ayiptir ... Oglu ile ne ilgilenirler,ne arar, ne sorarlar.. Bir derdin varmi, diye sormazlar..

simdi ne kirayi goruyoruz nede evi satsak tam tutari neyse onu alabiliyoruz ...
sastik kaldik bu duruma.. inanilmaz uzuluyorum.. Kayinpederimin durumu cok cok iyi.. Emeklisi var, ogluna verdigi bu ev disinda 3 evi daha var..Ayrica calisiyorda.. Oglum sen gurbettesin,coluk cocugun var, senin daha cok ihtiyacin var bu paraya, al kirani demesi gerekir olgun bir Baba`nin... Hem bizde burda kirada oturuyoruz.. En azindan bana bir yan gelir olurdu, kiramizi verirdik o parayla..

Nedir bu cimrilik, varyemezlik? insan kendi oz evladindan nasil parasini esirger? ihtiyacimiz olmasa zaten beklemeyiz..
Ama sen zaten yapacagini yapmissin, evlerin var,emeklin var,calisiyorsunda..senin oglun senden daha kritik durum olarak ne diye yardim etmez ki insan?
Bana ne onerirsiniz.. ?

Tapu esinizin ustuneyse kiraciyla konussun parayi kendi alsin ya da evi satsin.

Esiniz hakkini arayacak. Siz karisinca siz kotu oluyorsunuz malesef.

Tapu esinizin ustuneyse kiraciyla konussun parayi kendi alsin ya da evi satsin.

Esiniz hakkini arayacak. Siz karisinca siz kotu oluyorsunuz malesef.

Tapuyu esimin ustune yapmisti, ancak buraya gelmeden once degistirdi kendi ustune yapti..
Evi satsin evet ama tam meblasi ne ise vermiyor ki :((

Ben karismiyorum zaten, hic karismadim da.. benim ne haddime?
Ama zoruma gidiyor.. bu durum

Kusura bakma canım ama burada hatalı olan eşin evinin tapusu eşinin üzerine imiş madem neden babasına geri veriyor ne yazıkki ev satılsa bile resmi olarak bir hak iddia edemezsiniz yani evin bütün parasını size vermez şimdi o evin tapusu babasının üzerine oldugu için diger kardeşlerde ev satılırsa kesin pay isteyeceklerdir.

Siz evi nereden almak istiyorsunuz bazı tatil beldelerinde ucuz evler vardır kredi çekip alabilirsiniz.

Kusura bakma canım ama burada hatalı olan eşin evinin tapusu eşinin üzerine imiş madem neden babasına geri veriyor ne yazıkki ev satılsa bile resmi olarak bir hak iddia edemezsiniz yani evin bütün parasını size vermez şimdi o evin tapusu babasının üzerine oldugu için diger kardeşlerde ev satılırsa kesin pay isteyeceklerdir.

Siz evi nereden almak istiyorsunuz bazı tatil beldelerinde ucuz evler vardır kredi çekip alabilirsiniz.

Canim bizde oyle uygun fiyata ev arastiriyoruz kredi cekelim dedik..
Diger kardesleri Bu ev icin, hak iddia edemez ki, babasinin 4 evi var, 4 cocuguna da ev vermis.. Ama tapulari babasinin uzerinde..
Diger kardesleri kira da oturmuyor, kira sorunlari yok.. durumlari iyi onlarin..
Ayrica esimin evinden aldigi kira ile de, onlara eminim yardimci oluyorlar orda, ihtiyaclarini gideriyor babasi onlarin.. destek oluyor.
Peki biz niye bu kiradan bir hayir goremiyoruz???
Bu aldigi kira ile, valla herkeze yardimci oluyor orda.. Bize sira geldimi zirnik yok ... Oysa digerleri kirada oturmuyor orda, kayinpeder bile.. Ama suan icin kirada oturan sadece biziz.. hem kira oduyoruz burda, hemde para yapmaya calisiyoruz ki ev alalim ...
Ama mantalite "hep bana hep bana" ! yardimci olun diyoruz, kiramiza dokunmayin enazindan diyoruz.. Bu ev sizin diyorlar ama? madem bizim ise, niye kirayi vermiyorsunuz..

Kizginligimiz buna...

Son düzenleme:
O zaman kiracıyla konuşun kiracınız parayı sizin banka hesabınıza yatırsın.

Ahh arkadasim ahh
keske hersey bu yazdigin kadar basit olsa..
Oyle birsey yapsak, kayinpeder esimi rezil eder..
Zaten esimde asla bunu yapmaz.. Onlarin rizasi olsun ister cunku..

:(

bu evı kp hendı calısıp aldı yanılmıyorsam.daha adam olmeden evın derdıne dusmussunuz bana gore.bırakın ınsanlar yıllarca calısmıs sımdı de onun kıra gelırını ıstedıgı gıbı catır catır yesın.beklentınız cok yanlıs.ben sahsen kendı aılemden de esımın aılesınden de asla boyle bır talepte bulunamam.ne guzel ev almıslar ılerıde sıze kalacak zaten.sımdı onlar keyfını sursun olmaz mı.

bu evı kp hendı calısıp aldı yanılmıyorsam.daha adam olmeden evın derdıne dusmussunuz bana gore.bırakın ınsanlar yıllarca calısmıs sımdı de onun kıra gelırını ıstedıgı gıbı catır catır yesın.beklentınız cok yanlıs.ben sahsen kendı aılemden de esımın aılesınden de asla boyle bır talepte bulunamam.ne guzel ev almıslar ılerıde sıze kalacak zaten.sımdı onlar keyfını sursun olmaz mı.

Selam arkadasim

Biz evin derdine dusmedik.. Benim esyalarim orda o evde duruyor. Ustteki yorumlarimi okumadin sanirim?
Beni Kayinpederin mal varligi, evi ilgilendirmiyor.. Hicbir beklentimde yok..istemem de asla!
Oglunun durumu iyi degil ?
Avrupada yasiyoruz diye cok iyi miyiz biz ?
Biz burda kirada oturuyoruz, her sene Turkiyeye gidemiyoruz yeri geliyor. Maddi olanaksizliklardan..
Catir catir niye yesinler?
Kendi oz oglu zor durumda iken, onlar yesin oyle mi ? siz evladiniz icin boyle mi dusunursunuz ?
Ben asla sizinle ayni fikirde degilim.. Ama bu da sizin fikriniz saygi duyarim.
Benim maddi durumum cok iyi olsa, asla catir catir yerim kime ne demem!! Evladim zor durumda ise, ben yemem ona yediririm..
benim hayat felsefem budur..

Bu beklenti zor durumda oldugumuz icin.. Ev alabilme gucumuz olsa, zaten tenezzul etmeyiz onun kirasina..
insan zor durumda, muhtac durumda olana yardim eder benim bildigim. Ki, bu oz evladi ise..
zaten yeterince catir catir yediler bu zamana kadar..
Onlarin evinde olanlar bizim evimizde yok, Allah daha cok versin gozumuz yok!
Ama biz de onlarin cocuklariyiz.. Ne olmus bizede yardimci olsalar.

Esim olanca gucu ile calisiyor, yetmeye calisiyor bize..
Ama bir turlu tamamlanmiyor para.. Ev alamiyoruz..
cok mu zor, ogluna yardimci olup da bir EV SAHiBi YAPMALARI ?

Bunu demek ne zamandan beri suc oldu ?
Kiramizi istemek niye suc olsun, o ev sizindir diyorlar.. ona dayanarak istiyoruz zaten..
Turkiyeye gelirseniz bu ev sizin diyorlar ama ?
Yani biz avrupada yasiyoruz diye, bizi o evin hakkindan mahrum ediyorlar..Hepsinin durumu iyi, kirada oturmuyorlar
Biz kiradayiz, elimizden geleni yapiyoruz kimseye muhtac olmamak icin..
zaten o kirayida catir catir yemek icin istemiyoruz, ev almak icin istiyoruz.
kiranin uzerine bizde ekleriz bir ev aliriz diyoruz..

Avrupada yasiyoruz diye biz super zengin degiliz..
burda neler cekiliyor, ancak yasayan bilir..

Son düzenleme:
kayınpederin ister 4 evi olsun ister 14 ,ister çalışır ,ister yan gelir yatar ,adam yıllarca didinmiş çalışmış emekli olmuş hala çalışıyor ,
verir vermez ,bu sizi bağlamaz ki ,ona bu sitem bu tutum niye ,
adam daha ölmeden mal tartışmasına girmişsiniz ,
onun malı istediğine verir kirasını ,tutumunuz çok yalnış ,
eşinizde dişini tırnağına taksın çalışsın kazansın ,
malesef hayat şartları zor evet ama başkasından beklenti yerine siz yapın yapacağınızı ,
kimseden kimseye ,hatta babadan oğula fayda yok ..

benim babamı, babası yani dedem 18 yaşında evlendiğinde evden kovmuş ,git nerde çalışıyosan ne yiyosan ye ,benden hayır yok sana demiş ki memlekette hatırı sayılır malı mülkü varmış o zamanlar .
babam annemi ve ablamı almış ,ben yokmuşum daha o zaman ,istanbula gelmiş ,yıllarca amelelik yapmış inşaatlarda çalışmış ,didinmiş ,şimdi 52 yaşında 2 evi 1 yazlığı ,arabası ,birkaç tane arsası ve oldukça iyi sayılacak gayrımenkul değerinde yatırımı var ,ayrıca emekli ,kim yaptı bunları ,tabiki kendisi ,babadan hayır varmı ,malesef .peki ben çıksam desemki evinin birinin kirasını bana ver ,hakkımmı sizce ,yapabilrimiyim ,benimde kocam çalışsın kazansın yapsın ,bende 7 yıl kirada oturdum ,ne benim babam ne eşimin babası biride çıkarıp bi kiranıda biz verelim demedi ,eğer evlenip yuva kuruyorsan kendi kendine geçinmeyi bilmeli insan
demekki herkes kendi yaşamını kendi gelirine göre ayarlayacak ,sırtınızı bir yere dayamanıza gerek yok ..bu dünyada herkesin bir rızkı var ve onu yer ,sizde rızkınızı yiyin ..

Son düzenleme:
kayınpederin ister 4 evi olsun ister 14 ,ister çalışır ,ister yan gelir yatar ,adam yıllarca didinmiş çalışmış emekli olmuş hala çalışıyor ,
malesef hayat şartları zor evet ama başkasından beklenti yerine siz yapın yapacağınızı ,

benim babamı, babası yani dedem 18 yaşında evlendiğinde evden kovmuş ,git nerde çalışıyosan ne yiyosan ye ,benden hayır yok sana demiş ki memlekette hatırı sayılır malı mülkü varmış o zamanlar .
babam annemi ve ablamı almış ,ben yokmuşum daha o zaman ,istanbula gelmiş ,yıllarca amelelik yapmış inşaatlarda çalışmış ,didinmiş ,şimdi 52 yaşında 2 evi 1 yazlığı ,arabası ,birkaç tane arsası ve oldukça iyi sayılacak gayrımenkul değerinde yatırımı var ,ayrıca emekli ,kim yaptı bunları ,tabiki kendisi ,babadan hayır varmı ,malesef ,
demekki herkes kendi yaşamını kendi gelirine göre ayarlayacak ,sırtınızı bir yere dayamanıza gerek yok ..bu dünyada herkesin bir rızkı var ve onu yer ,sizde rızkınızı yiyin ..

Yazdiklariniza itirazim yok

Ama bilmediginiz birsey var, biz hicbir zaman esimin ailesine muhtac olmadik ve bir beklenti icinde olmadik.
suan gercekten cok zor durumdayiz ve yardimci olmasini istiyoruz. hepsi bu..
kimseye sirtimizi dayayacak insanlarda degiliz.
Esimde bende asla bu tip karakterde olamayiz zaten.
Ne yaptiysak bu zamana kadar kendimiz yaptik, bundan sonrada yapariz zaten..

Kiralarini istemiyoruz zaten.. zorla degil ya.. insan isterse verir..
Kendisi dedi satayim diye zaten, biz demedik ona sat diye..

Kimseden kimseye hayir yok bunu bizde biliyoruz..
Ama bizde kimseden birsey dilenmedik dilenmiyoruz da..
Hani kirayi alsak,bizde ekleriz cok daha cabuk bir ev alirdik, cocuklarimiz rahat bir tatil yuzu gorurdu dedik..
Cunku evimiz olmadigi icin hep gurbette kalmak zorunda kaliyoruz, gidemiyoruz biryere..

Rica ediyorum konuyu baska yerlere cekmeyin, biz kimseden hesap sormuyoruz.. Kendi calisip almis, onun evi sonucta.. Bizim boyle bir hakkimiz yok, talebimizde yok.. Kendisi diyor bu ev sizin diye.. Bizde kiradan bizde alsak, yararlansak diyoruz.. Sirf bir ev alabilmek icin.. Bizden baska herkez yiyor ama o evin kirasini, diger kardesleri kullaniyor o kirayi..

Biz su zamana kadar hic birsey istemedik ki, zaten.. Ama diger cocuklarina niye kiralarini veriyor ? Aldigi ev kiralarindan onlara destek oluyor Turkiyede..

Bu sizce haksizlik degil mi ?????

Son düzenleme:
Yazdiklariniza itirazim yok
Ama bilmediginiz birsey var, biz hicbir zaman esimin ailesine muhtac olmadik ve bir beklenti icinde olmadik.
suan gercekten cok zor durumdayiz ve yardimci olmasini istiyoruz. hepsi bu..
kimseye sirtimizi dayayacak insanlarda degiliz.
Esimde bende asla bu tip karakterde olamayiz zaten.
Ne yaptiysak bu zamana kadar kendimiz yaptik, bundan sonrada yapariz zaten..

Kiralarini istemiyoruz zaten.. zorla degil ya.. insan isterse verir..
Kendisi dedi satayim diye zaten, biz demedik ona sat diye..

Kimseden kimseye hayir yok bunu bizde biliyoruz..
Ama bizde kimseden birsey dilenmedik dilenmiyoruz da..
Hani kirayi alsak,bizde ekleriz cok daha cabuk bir ev alirdik, cocuklarimiz rahat bir tatil yuzu gorurdu dedik..
Cunku evimiz olmadigi icin hep gurbette kalmak zorunda kaliyoruz, gidemiyoruz biryere..

umarim Allah gonlumuze gore verir..

peki türkiyeye dönseniz ,o evde yaşasanız ,diğer kardeşler gibi kira vermeseniz ,eşiniz tr de bir iş tuttursa ,daha iyi olmazmı
,muhtemelen yurt dışında yaşadığınız için gelir seviyeniz yüksek gibi düşünüp vermiyor olabilirler ,
hep öyle bildik ya küçüklüğümüzden beri ,dayılar ,teyzeler almanyadan gelir ,çikolata getirir ,5-10 mark para verir bizde onları çok zengin sanırız ,
annem bi sene gitti de almanyaya abisinin yanına ,bizim evler saray vallahi dedi ,bizler daha iyi şartlarda yaşıyoruz dedi ,çok havalı görünen kuzenim bile orada lokantada bulaşıkçıymış meğer ..türkiyeye geldiklerinde ooo almancı bunlarz engin derlerdi hep ..ama görünen gibi değil malesef büyüdükçe anlıyor insan ..

babam annemi ve ablamı almış ,ben yokmuşum daha o zaman ,istanbula gelmiş ,yıllarca amelelik yapmış inşaatlarda çalışmış ,didinmiş ,şimdi 52 yaşında 2 evi 1 yazlığı ,arabası ,birkaç tane arsası ve oldukça iyi sayılacak gayrımenkul değerinde yatırımı var ,ayrıca emekli ,kim yaptı bunları ,tabiki kendisi ,babadan hayır varmı ,malesef .peki ben çıksam desemki evinin birinin kirasını bana ver ,hakkımmı sizce ,yapabilrimiyim ,benimde kocam çalışsın kazansın yapsın ,bende 7 yıl kirada oturdum ,ne benim babam ne eşimin babası biride çıkarıp bi kiranıda biz verelim demedi ,eğer evlenip yuva kuruyorsan kendi kendine geçinmeyi bilmeli insan

helal olsun... benim düşüncem de budur...

peki türkiyeye dönseniz ,o evde yaşasanız ,diğer kardeşler gibi kira vermeseniz ,eşiniz tr de bir iş tuttursa ,daha iyi olmazmı
,muhtemelen yurt dışında yaşadığınız için gelir seviyeniz yüksek gibi düşünüp vermiyor olabilirler ,
hep öyle bildik ya küçüklüğümüzden beri ,dayılar ,teyzeler almanyadan gelir ,çikolata getirir ,5-10 mark para verir bizde onları çok zengin sanırız ,
annem bi sene gitti de almanyaya abisinin yanına ,bizim evler saray vallahi dedi ,bizler daha iyi şartlarda yaşıyoruz dedi ,çok havalı görünen kuzenim bile orada lokantada bulaşıkçıymış meğer ..türkiyeye geldiklerinde ooo almancı bunlarz engin derlerdi hep ..ama görünen gibi değil malesef büyüdükçe anlıyor insan ..

iste ben bu yorumu ayakta alkislarim..
Ozet budur.. Onlarda boyle dusunuyor eminim.
Ama keske anlayabilseler yurt disinin hicte boyle dusundukleri gibi olmadigini..

Arkadasim, bizde istemez miyiz donmeyi, ama cocuklarim burda okula gidiyorlar.. nasil donelim?
Buraya alistilar, okullarini seviyorlar. burdaki egitim cok daha guzel ve iyi.. daha once konuda acmistim donsek mi, kalsak mi diye?
Ama inan burdaki cogu bayan arkadas sakin gelmeyin dediler..

iki arada kaldik bizde..
Esimin diger kardesleri kira odemedikleri gibi, birde babasinin kirada olan butun evlerinden parasal anlamda yararlaniyorlar..
madem adalet varsa, bu ayrimciligin yapilmamasi lazim.. Biz yurt disinda yasiyoruz diye bizim durumumuzu iyi dusunup bize yardimci olmamak, cok haksizlik..

Demek istedigim tamda buydu aslinda..
Madem kendi emegi, kendi evleri.. o zaman hicbir cocuguna ayrimcilik yapmasin..
Bize vermiyorsa kira, kendi bilir? zorla onun parasini istemiyoruz cok sukur. bu zamana kadar kendi emegimizle geldik..
O zaman diger cocuklarina da vermesin.. biz bunu duyunca ister istemez burda uzuluyoruz..

YURT DISI, AVRUPA iste ismi var..
Biz asla hava da atmiyoruz Turkiyeye gidince.. Tam tersi burda ne zor sartlarda kazaniliyor o para bunu her firsatta belirtiyoruz esimle.. Ama herkez anlamak istedigi gibi anliyor..

Hayirlisi...

orada kalmak tamamen sizin seçiminiz. çünkü çoçuklarınız iyi okullarda okuyacak.

kayınpederiniz size para vermeyeceğim demiyorki. türkiyeye gelin size kirayı vereyim. yada gelin evde oturun diyor. niye ıslarda ev kirası diye bana versin diye kendinizi yoruyorsunuz.

bu düşüncenizle hem kendinizi hemde eşinizi istemenden de olsa yoruyorsunuz.

adam kendisi almış, etmiş, çalışmış didinmiş...

siz kendi yağınızda kavrulmak için çabalayın. başkasından gelecek parayı düşünmeyin.

annemin özlü sözü """ ELDEN GELEN ÖĞÜN OLMAZ, O DA HER ZAMAN BULUNMAZ""

helal olsun... benim düşüncem de budur...

yani konu sahibi kendince haklı olabilir ama yinede o evi yokmuş gibi düşünmesi lazım ,gelin oturun demiş adam ama onlar yurt dışını tercih etmiş ,ee o zamanda gözden uzak gönülden uzak lafı gibi ,kirayı kendi almış yiyor adam ,yine demiş ama bu ev sizin diye ,gitseler otursalar adam para mı isteyecek ..

banada kayınpeder kendi evinin üstüne kat çıktı ,inşaat halinde hala ,burası sizin diyip duruyor ,ama ben hiç benimmiş gibi hissetmiyorum ,yapsın bitsin ,alın size ev yaptım güle güle oturun derse o zaman amenna ,ama lafta sizin demekle olmuyor ,bende hiçbir hak talep etmiyorum ..

geçen günde kayınvalidem beni çıkarttı üst kata ,planlarını anlatıyor ,'' bak şimdi şurası mutfak olacak ,şurası oturma odası ,yatak odası ,burası böyle boydan boya balkon ,eh bu yaştan sonra bize yeter ,alt katıda küçük oğlana verdikmi tamamdır '' bende e yeter anne 2 kişisiniz şurda ,napıcan büyük daireyi diyorum ,e hani benimdi :1: işte gelin çocuklar alın sizin burası güle güle oturun demeden gelin güvey olmam ben ,zaten kısmette olmadı ,ben hiç kızmadım ,adam kendi yapmış çalışmış ,ister otursun ister satsın banane ..

Anne ve Babalar cocuklari arasinda adaleti saglamali.
Sen butun evlerinden aldigin kirayi, cocuklarinin arasinda ayrimcilik yapar gibi kullanirsan.. Diger ayirima maruz kalan cocugun kizar..
Madem bu evler senin, tamam al kirani catir catir ye..
o zaman niye cocuklarinin arasinda ayirim yapiyorsun?

Diger cocuklarina kiralarini veriyorsun, onlari bir sekilde yararlandiriyorsun kiralarindan
bu oglunuda ayiriyorsun?
Madem oyleyse kimseye verme kira
haksizlik yapma..

Kim olsa kizar buna..Bu haksizliga..
Biz buna kizincada ne yazik ki ismimiz hemen "paraci,dayanmayin sirtina,adamin parasi size ne" oluyor..
aslinda derdimiz bu degil ama kimse nedense anlamak istemiyor..

saglik olsun..

orada kalmak tamamen sizin seçiminiz. çünkü çoçuklarınız iyi okullarda okuyacak.

kayınpederiniz size para vermeyeceğim demiyorki. türkiyeye gelin size kirayı vereyim. yada gelin evde oturun diyor. niye ıslarda ev kirası diye bana versin diye kendinizi yoruyorsunuz.

bu düşüncenizle hem kendinizi hemde eşinizi istemenden de olsa yoruyorsunuz.

adam kendisi almış, etmiş, çalışmış didinmiş...

siz kendi yağınızda kavrulmak için çabalayın. başkasından gelecek parayı düşünmeyin.

annemin özlü sözü """ ELDEN GELEN ÖĞÜN OLMAZ, O DA HER ZAMAN BULUNMAZ""

Arkadasim ben dusunupde kendimi uzmuyorum
Oglu uzuluyor.. banane onun evinden.. Ben zerre kadar onemsemem.
benim olmayana tenezzul etmem ben... Oglu ile babasi konussun beni ilgilendirmez..

Biz zaten onlara hic muhtac olmadik, Allah muhtac etmesinde..
Evi satin diyor..
Tamam cok guzel.. Peki niye diyor size sadece satis rakamindan su kadar veririm ???
Bu yanlis degil mi ? Evin satilacagi mebla ne ise yarisini veririm diyor.. Madem bir babalik yapiyorsun, buyukluk yapiyorsun.. O zaman boyle niye konusuyorsun..

Ama eminim diger cocuklarina boyle bir sart kosmazdi

Buna ne diyeceksiniz ? Yine onlar mi hakli ?

Arkadasim ben dusunupde kendimi uzmuyorum
Oglu uzuluyor.. banane onun evinden.. Ben zerre kadar onemsemem.
benim olmayana tenezzul etmem ben... Oglu ile babasi konussun beni ilgilendirmez..

Biz zaten onlara hic muhtac olmadik, Allah muhtac etmesinde..
Evi satin diyor..
Tamam cok guzel.. Peki niye diyor size sadece satis rakamindan su kadar veririm ???
Bu yanlis degil mi ? Evin satilacagi mebla ne ise yarisini veririm diyor.. Madem bir babalik yapiyorsun, buyukluk yapiyorsun.. O zaman boyle niye konusuyorsun..

Ama eminim diger cocuklarina boyle bir sart kosmazdi

Buna ne diyeceksiniz ? Yine onlar mi hakli ?

bu kayınpederinizin kendi istedği...
belkide siz türkiyeye dönün diye böyle birşey yapıyor olabilir.
tabiki anne babalar çoçukları arasında adaleti sağlamalı. ama kendi kazanmış. biz de onun hangi şartlar altında bu parayı kazandığını bilmiyoruz. kaldı ki sattığında size hiç parada vermeyebilir. yine insaflıymış yarısını yada bir miktarını size veriyor.

iste ben bu yorumu ayakta alkislarim..
Ozet budur.. Onlarda boyle dusunuyor eminim.
Ama keske anlayabilseler yurt disinin hicte boyle dusundukleri gibi olmadigini..

Arkadasim, bizde istemez miyiz donmeyi, ama cocuklarim burda okula gidiyorlar.. nasil donelim?
Buraya alistilar, okullarini seviyorlar. burdaki egitim cok daha guzel ve iyi.. daha once konuda acmistim donsek mi, kalsak mi diye?
Ama inan burdaki cogu bayan arkadas sakin gelmeyin dediler..

iki arada kaldik bizde..
Esimin diger kardesleri kira odemedikleri gibi, birde babasinin kirada olan butun evlerinden parasal anlamda yararlaniyorlar..
madem adalet varsa, bu ayrimciligin yapilmamasi lazim.. Biz yurt disinda yasiyoruz diye bizim durumumuzu iyi dusunup bize yardimci olmamak, cok haksizlik..

Demek istedigim tamda buydu aslinda..
Madem kendi emegi, kendi evleri.. o zaman hicbir cocuguna ayrimcilik yapmasin..
Bize vermiyorsa kira, kendi bilir? zorla onun parasini istemiyoruz cok sukur. bu zamana kadar kendi emegimizle geldik..
O zaman diger cocuklarina da vermesin.. biz bunu duyunca ister istemez burda uzuluyoruz..

YURT DISI, AVRUPA iste ismi var..
Biz asla hava da atmiyoruz Turkiyeye gidince.. Tam tersi burda ne zor sartlarda kazaniliyor o para bunu her firsatta belirtiyoruz esimle.. Ama herkez anlamak istedigi gibi anliyor..

Hayirlisi...

ah be arkadaşım ,bende çok takılmıştım bir ara şu kardeşlere yapıpta bize gelince yokki evladım demelerine ama uzun zaman oldu umursamıyorum ,napalım vermiyorsa vermiyordur .

benim kayınpeder ,bi tarlam var ,sizindir ,ne zamanki biraz değerlensin satar ev alırız size derdi ,7 yıl oldu hiç lafını etmedi ,bizde etmedik ,en sonunda ev aldık adam 6 ay sonra tarlayı sattı işe bak ,çocuklarına pay etti aynen sizdeki gibi 4 çocuğu var ,hani bizimdi ,benim ev almamı mı bekledin ,ama ağzımı açıp ne eşime ne kayınpedere tek laf etmedim ,o düşünmüyorsa oğlunu ben ne yapayım dimi ama ..

Back
X