Mesele "Ev Kirasi" ..Fikirlerinize ihtiyacim var..

bu işlerden pek anlamam biz 30 yıldır kiradayız babamlar 8 kardeş hemen hepsinin evi var .çalıştılar kazandılar ev sahibi oldular darısı bize inşallah:) yanlız bir kaç arkadaş kiracıya söyleyin eşinizin hesabına kira yatırsın demiş ya o konuda bilgim var , o öyle basit olmuyor tapu kimin üstüneyse başta kiminle anlaşıldıysa ona kira vermek zorunda kiracı , bizim eski ev sahibimiz almanyada yaşayan yaşlı bir çiftti kendileri ile anlaştık biz ama 2. yıl türkiyedeki oğlu benim hesabıma yatırıcaksınız dedi babamda ben yaş tahtaya basmam arar sorarım onay alırsam olur dedi aradık adamın haberi yok eğer öyle birşey yapmış olsaydık mahkemeye verme hakkı doğuyormuş,çünkü ev oğlunun değil kendisinin ve anlaşmada kendisiyle yapıldı, kiracı olarak sen istediğin kadar ama öz oğlu de haksız duruma düşüyorsun bu sebebden kiracıdan isteseniz bile babanızın onayı olmadan sizin hesabınıza yatıramaz yatırırsa başı derde girer .Allah size kolaylık versin,bana da garip geldi ama şartlarınızı bilmediğim için birşey söylemek saçma olur ,, iyi günler

ah be arkadaşım ,bende çok takılmıştım bir ara şu kardeşlere yapıpta bize gelince yokki evladım demelerine ama uzun zaman oldu umursamıyorum ,napalım vermiyorsa vermiyordur .

benim kayınpeder ,bi tarlam var ,sizindir ,ne zamanki biraz değerlensin satar ev alırız size derdi ,7 yıl oldu hiç lafını etmedi ,bizde etmedik ,en sonunda ev aldık adam 6 ay sonra tarlayı sattı işe bak ,çocuklarına pay etti aynen sizdeki gibi 4 çocuğu var ,hani bizimdi ,benim ev almamı mı bekledin ,ama ağzımı açıp ne eşime ne kayınpedere tek laf etmedim ,o düşünmüyorsa oğlunu ben ne yapayım dimi ama ..

iste bizimde anlayamadigim nokta bu..
kardesler arasinda ayrimcilik yapilmasi..

sizin kayinpederinizde ilgincmis.. sizin ev almanizi beklemis sonrada tarlayi satiyor.
cocuklarini zora kosuyorlar resmen..
Ama inan ki her Anne Baba boyle degil..
Evladini dusunen, zora girmesin diyen anne-babalar da var..

Ama ne yapabiliriz onlar ogullarini dusunmuyorsa, elden birsey gelmez..

cok haklisiniz...

bu işlerden pek anlamam biz 30 yıldır kiradayız babamlar 8 kardeş hemen hepsinin evi var .çalıştılar kazandılar ev sahibi oldular darısı bize inşallah:) yanlız bir kaç arkadaş kiracıya söyleyin eşinizin hesabına kira yatırsın demiş ya o konuda bilgim var , o öyle basit olmuyor tapu kimin üstüneyse başta kiminle anlaşıldıysa ona kira vermek zorunda kiracı , bizim eski ev sahibimiz almanyada yaşayan yaşlı bir çiftti kendileri ile anlaştık biz ama 2. yıl türkiyedeki oğlu benim hesabıma yatırıcaksınız dedi babamda ben yaş tahtaya basmam arar sorarım onay alırsam olur dedi aradık adamın haberi yok eğer öyle birşey yapmış olsaydık mahkemeye verme hakkı doğuyormuş,çünkü ev oğlunun değil kendisinin ve anlaşmada kendisiyle yapıldı, kiracı olarak sen istediğin kadar ama öz oğlu de haksız duruma düşüyorsun bu sebebden kiracıdan isteseniz bile babanızın onayı olmadan sizin hesabınıza yatıramaz yatırırsa başı derde girer .Allah size kolaylık versin,bana da garip geldi ama şartlarınızı bilmediğim için birşey söylemek saçma olur ,, iyi günler

Amin sagol arkadasim..

Yok biz kesinlikle kiracidan bize yatir diye birsey talep etmeyiz..
Haddimizi biliriz..
Kesinlikle bunu yapmadik su zamana kadar.
yapmayizda..

Dunya mali icin kimseyle kotu olmaya degmez cunku..
Zorla degil ya, adam yardimci olmuyor.. Kendi vicdani ile basbasa kalsin..
Birsey diyemem...

bu kayınpederinizin kendi istedği...
belkide siz türkiyeye dönün diye böyle birşey yapıyor olabilir.
tabiki anne babalar çoçukları arasında adaleti sağlamalı. ama kendi kazanmış. biz de onun hangi şartlar altında bu parayı kazandığını bilmiyoruz. kaldı ki sattığında size hiç parada vermeyebilir. yine insaflıymış yarısını yada bir miktarını size veriyor.

Tsk.ederim yorumunuz icin..

Ben saygi duyuyorum zaten.. kendi kazanci, kendi evi..Nasil isterse oyle yapabilir.
Ama ayirimcilik yapinca zorumuza gidiyor.
Bize vermiyorsa, diger cocuklarina da vermesin.. Ama koskoca adamida bu sekilde yonlendiremeyiz.. Onun kendi tutumu bu..

siz insafliymis yinede diyorsaniz, dogrudur ne diyeyim...:))

iste bizimde anlayamadigim nokta bu..
kardesler arasinda ayrimcilik yapilmasi..

sizin kayinpederinizde ilgincmis.. sizin ev almanizi beklemis sonrada tarlayi satiyor.
cocuklarini zora kosuyorlar resmen..
Ama inan ki her Anne Baba boyle degil..
Evladini dusunen, zora girmesin diyen anne-babalar da var..

Ama ne yapabiliriz onlar ogullarini dusunmuyorsa, elden birsey gelmez..

cok haklisiniz...

var elbet ,evladını düşünen var olmazmı ,çok yakınlarım da var hatta ,ama bize böylesi denk geldi napalım ,
bizde şu an kredi ödüyoruz ,baktık bi numara yok ,eşime dedim hiç güvenmeyelim biz babana
onun sağı solu belli olmaz ,alalım evimizi ,sonra satarsa satsın napalım dedik girdik borca ,
allaha şükür ki kendi kendimizi çeviriyoruz işte ,
sizde bence çok üstelemeyin artık ,herşey olacağına varır ,
hakkınızda hayırlısı olsun ..

var elbet ,evladını düşünen var olmazmı ,çok yakınlarım da var hatta ,ama bize böylesi denk geldi napalım ,
bizde şu an kredi ödüyoruz ,baktık bi numara yok ,eşime dedim hiç güvenmeyelim biz babana
onun sağı solu belli olmaz ,alalım evimizi ,sonra satarsa satsın napalım dedik girdik borca ,
allaha şükür ki kendi kendimizi çeviriyoruz işte ,
sizde bence çok üstelemeyin artık ,herşey olacağına varır ,
hakkınızda hayırlısı olsun ..

Amin arkadasim Allah razi olsun..
Sizde evinizde gule gule oturun, hayirli ugurlu olsun...

sevgilerimle

Selam arkadasim

Biz evin derdine dusmedik.. Benim esyalarim orda o evde duruyor. Ustteki yorumlarimi okumadin sanirim?
Beni Kayinpederin mal varligi, evi ilgilendirmiyor.. Hicbir beklentimde yok..istemem de asla!
Oglunun durumu iyi degil ?
Avrupada yasiyoruz diye cok iyi miyiz biz ?
Biz burda kirada oturuyoruz, her sene Turkiyeye gidemiyoruz yeri geliyor. Maddi olanaksizliklardan..
Catir catir niye yesinler?
Kendi oz oglu zor durumda iken, onlar yesin oyle mi ? siz evladiniz icin boyle mi dusunursunuz ?
Ben asla sizinle ayni fikirde degilim.. Ama bu da sizin fikriniz saygi duyarim.
Benim maddi durumum cok iyi olsa, asla catir catir yerim kime ne demem!! Evladim zor durumda ise, ben yemem ona yediririm..
benim hayat felsefem budur..

Bu beklenti zor durumda oldugumuz icin.. Ev alabilme gucumuz olsa, zaten tenezzul etmeyiz onun kirasina..
insan zor durumda, muhtac durumda olana yardim eder benim bildigim. Ki, bu oz evladi ise..
zaten yeterince catir catir yediler bu zamana kadar..
Onlarin evinde olanlar bizim evimizde yok, Allah daha cok versin gozumuz yok!
Ama biz de onlarin cocuklariyiz.. Ne olmus bizede yardimci olsalar.

Esim olanca gucu ile calisiyor, yetmeye calisiyor bize..
Ama bir turlu tamamlanmiyor para.. Ev alamiyoruz..
cok mu zor, ogluna yardimci olup da bir EV SAHiBi YAPMALARI ?

Bunu demek ne zamandan beri suc oldu ?
Kiramizi istemek niye suc olsun, o ev sizindir diyorlar.. ona dayanarak istiyoruz zaten..
Turkiyeye gelirseniz bu ev sizin diyorlar ama ?
Yani biz avrupada yasiyoruz diye, bizi o evin hakkindan mahrum ediyorlar..Hepsinin durumu iyi, kirada oturmuyorlar
Biz kiradayiz, elimizden geleni yapiyoruz kimseye muhtac olmamak icin..
zaten o kirayida catir catir yemek icin istemiyoruz, ev almak icin istiyoruz.
kiranin uzerine bizde ekleriz bir ev aliriz diyoruz..

Avrupada yasiyoruz diye biz super zengin degiliz..
burda neler cekiliyor, ancak yasayan bilir..

bırıncısı cok sınırlısın yazdıgın her kelımeden bu anlasılıyor.senı haklı bulmadıgım ıcın her harfınde bana ofkenı kusmussun.kusura bakma burada saksakcı pek bulamazsın ARKADASIM.madem kp nızın oglunu ev sahıbı yapması gerekıyor.sızın de kendı cocuklarınızı ev sahıbı yapmanız gerekıyor.o zaman daha cok calısın.belkı de sız calısmıyorsunuz bıle ondan hıc bahsetmemıssınız.kp sızı dusunecekse sız de cocuklarınızı dusunup onlara ev bırakacaksınız kı arkanızdan gelınler damatlar evlatlar laf etmesın en fazla 1000 tl lık kıraya goz koymasın.lutfen benımle daha sakın konusun

bırıncısı cok sınırlısın yazdıgın her kelımeden bu anlasılıyor.senı haklı bulmadıgım ıcın her harfınde bana ofkenı kusmussun.kusura bakma burada saksakcı pek bulamazsın ARKADASIM.madem kp nızın oglunu ev sahıbı yapması gerekıyor.sızın de kendı cocuklarınızı ev sahıbı yapmanız gerekıyor.o zaman daha cok calısın.belkı de sız calısmıyorsunuz bıle ondan hıc bahsetmemıssınız.kp sızı dusunecekse sız de cocuklarınızı dusunup onlara ev bırakacaksınız kı arkanızdan gelınler damatlar evlatlar laf etmesın en fazla 1000 tl lık kıraya goz koymasın.lutfen benımle daha sakın konusun

Arkadasim beni tanimazsin etmezsin ama uzuldum senin yorumuna..ama canin sagolun..

Biz kimsenin parasina goz koymadik, sen diger yorumlarimi okumadin sanirim? Laf da etmiyoruz..
Anne Babasi, esimin diger kardeslerine kiradan yardimci oluyor, kiralarini veriyor, bize niye vermiyor o zaman diye sorma hakkina sahip oluyoruz onlarin tutumu nedeniyle.. Bu ayirma degilde nedir ??

1-Birincisi ben sinirle yazmadim
2-Beni bir insan hakli bulsun diye konu acmadim, hakli bulunmazsam bile kin,ofke kusmam! bu nasil bir tabir boyle..ne kusmasi?
3-Beni saksaklayacak kimse aramiyorum, hic alakam olamaz bu tur cocukca seylerle..
4-Ben suanda calisamiyorum cunku kucuk cocugum var? O buyusun elbette bende calisacagim..Benim cocuklarimi ev sahibi yapmak istemedigimi ne biliyorsunuz? Once ben bir kalkinayim elbette yavrularimida ev sahibi ederim Allah izin verirse... Zaten onlar rahat etsin,mutlu olsunlar diye ugrasiyoruz. Ben calismiyorum ama esim calisiyor..Hemde nefes bile almadan,gecesini gunduzune katarak..cok sukur kimseyede muhtac etmedi bizi simdiye kadar.. Ben calismiyorum diye yan gelip yatmiyorum ki :) Bende tutumluyum evimde ..Yaptigim yemegi 2-3 gun yiyoruz,gereksiz harcamalardan kaciniyorum, kendime ait,ozel hicbir masrafim yok.. Ne kuafore gidip bir sac kestiriyorum,kas aldiriyorum nede kendime ait ozel bir makyaj malzemeleri,ivir,zivir...bayansal ihtiyac olan vs.. hicbirsey alamiyorum. Kiyafetlerimi bile uzun bir sure giyiyorum,cok alis veris yapmiyorum kendime..cunku niye?

2 kurus daha biriktirelim,atalim bir koseyede..Cocuklarimiz icin bir ev alalim.. Kalkinalim diye.. Biz zaten bir Ev almak icin elimizden gelen cabayi gosteriyoruz, bir ev almak 3- 4 yili bulur bu sekilde devam edersek.. Ama esimin babasi bize kiramizdan verip biraz destek olsa, bizde ustune eklesek cok mu kotu olur, 4 yil sonra alacagimiz evi 1 yil icinde aliriz belki? Evimiz olmadigi surece Turkiyeye de gidemiyoruz cunku kimsenin evine sigamiyorsunuz bu devirde.. cocuklar dagitiyor,uslu durmuyorlar diye laf da yiyebiliyorsunuz, insan kendi evinde cok daha rahat eder hak verirsiniz ki.. Bazi anne-babalarin tek yaptigi cocuklarini iyice yokusa sokmak..Destek olsalar ne olur? Onlarin kaybedecegi ne olur ? Ben evlatlarima maddi durumum iyi oldugu surece Allahin izniyle herzaman da destek olurum.. Bir evi 4 yil sonra almak nerde, 1 yil icinde almak nerde? Canlarini istemiyoruz ki, ufak da olsa diger cocuklarina yardimci oluyorsun madem oyle bizede yardimci olun, sizin durumunuz iyi diyoruz.. Ben bunda bir art niyet goremiyorum..

Valla ne ana-babalar var, cocuklari gidiyorlar kumar oynuyorlar, gereksiz kredi cekiyorlarda, musrif,masrafci olup anne-babalarina bosu bosuna yuk oluyorlarda yinede giklari cikmiyor yardimci oluyorlar bir ebeveyn olarak.. Biz boyle insanlarda degiliz.. Tek sucumuz sanirim, bir ev sahibi olmak istemek ve bize sizde biraz yardimci olun demek..

Sucsa da suc.. napalim.. Kabul ediyorum ...

Ben suan icin calisamiyorum ama enazindan esime bu sekilde,kendimden bir cok sekilde fedakarlik yaparak destek olmus oluyorum.. Elbet Allah buyuktur.. Allah herkezin gonlune gore versin..

suanda gayet sakin yazdim arkadasim.. Kimseyle niyetim kavga,tartismak degil..

sevgiler..

Son düzenleme:
Boşver canım sen üzülme ,elbet bulunur bir hal çaresi,çocularının geleceğini düşünmek en doğal hakkın,doğru diyorsun ,kimsenin evine sığamıyor insan çocuklarla ,olmuyor yani,fenamı olur tr de bi eviniz olsa geldikçe kalsanız,hem vatan hasreti çekmeseniz,ama işte insanların boğazına çökemessiniz ,vermiyorsa yapacak bişey yok elbet ama ,bize açtığın gibi konuyu ,k.pedere hiç açtınızmı,onunla da böyle konuştunuzmu,yetmiyor olmuyor ,şartlar zor dedinizmi ,belki dediğim gibi ,yurt dışı diye geçim kolay sanıyor,bence etraflıca bi konıuşun ,bu kadarda acımasız değildir elbet,herkese bir ev veren adamın bu kadar gaddar olabileceğini düşünmüyorum ,bence bir hal çare bulup bu yaz gelin tr ye ,sende eşinde iyice bir konuşun,bana çözülecek gibi geliyor,kimse isytemez çocuğu yaban ellerde dert çeksin.

Esim 19 yasinda yanliz basina yurt disina cikmis cebindeki harcliga kadar gondermis biri... Dugunuluz oldu kurus yardim etmediler ama emegi olmayan ogluna dortdortluk dugun yaptilar.... Mal varliginin cogu esimin hakki.... Zar zor bir Ev aldik krediyle verdikleri cevap turkiyede niye almadiniz biz kendimiee zor yeterken halada beklentileri var... Mali mulku baya var bizden istemesinlerde varsin o mallarini bize vermesinler....

Yazan bayan kendisi için değil kocası için konuşuyor.Benim çocuğum bir ev alabilmek için zor şartlarda çalışacak ve benim 4 tane evim olacak yine de ona yardım etmeyecem.O zaman o biriktirdiğim kazandığım paraya lanet olsun.Aileler ne diye çalışıyor çocukları rahat etsin sıkıntı çekmesinler diye.Ama belli ki sizin kayınpederiniz kendi rahatlığı için çalışmış bugüne kadar yazık.Ben bile eşiniz ve sizin için üzüldüm o adam nasıl rahat uyuyor anlamıyorum.Allah yardımcınız olsun umarım en kısa zamanda ev sahibi olursunuz

Boşver canım sen üzülme ,elbet bulunur bir hal çaresi,çocularının geleceğini düşünmek en doğal hakkın,doğru diyorsun ,kimsenin evine sığamıyor insan çocuklarla ,olmuyor yani,fenamı olur tr de bi eviniz olsa geldikçe kalsanız,hem vatan hasreti çekmeseniz,ama işte insanların boğazına çökemessiniz ,vermiyorsa yapacak bişey yok elbet ama ,bize açtığın gibi konuyu ,k.pedere hiç açtınızmı,onunla da böyle konuştunuzmu,yetmiyor olmuyor ,şartlar zor dedinizmi ,belki dediğim gibi ,yurt dışı diye geçim kolay sanıyor,bence etraflıca bi konıuşun ,bu kadarda acımasız değildir elbet,herkese bir ev veren adamın bu kadar gaddar olabileceğini düşünmüyorum ,bence bir hal çare bulup bu yaz gelin tr ye ,sende eşinde iyice bir konuşun,bana çözülecek gibi geliyor,kimse isytemez çocuğu yaban ellerde dert çeksin.

Eylul,

cok sagol canim verdigin morel icin.
canim biz cok konustuk esimin babasi ile.. Esim kac kez rica etti, istedi zorlaniyorum dedi.
benimde bir evim olsun.. Tatile geliyoruz olmuyor boyle ev ev ustunde, cocuklar kucuk.. sizde rahatsiz oluyorsunuz belli yasa gelmissiniz...dedi.
Ama islerine gelmiyor sanirim.
En cok uzuldugum esime hic acimiyor olmalari?
Ben bile esime aciyorum gozumun onunde cunku nasil calisiyor, ne sartlarda ...
bir anne baba olarak o kadar anlattigim halde, orali olmuyorlar, cok gamsiz bir aile..
Esimin kolestrolu cikti, tansiyon hafiften yukseliyor simdilerde.
cunku uzuluyor dert ediyor o kadar calisiyorum bir ev alamiyorum diyor..

Burda beni elestirenler oluyorda ?
Bir Anne Baba icin evi,barki,parasi mi daha onemlidir yoksa evladi ve evladinin sagligi mi ?
Sahsen bana dunyalari verseler, evladima degismem..Allah korusun boyle vicdani rahat, genis bir ebeveyn olmak hic istemem acikcasi..

Herkez evladini torunlarini dusunur.. Eminim ben buna
Ama bize dusunmeyenleri denk gelmis bu kadar basit...

Canim bu senede Turkiyeye gidemiyoruz.. O nedenle konusamayiz..
Bosver ben Allahtan istiyorum hayri .. Allahtan gelsin hayir,bereket bize.. onemli olan O...

Esim 19 yasinda yanliz basina yurt disina cikmis cebindeki harcliga kadar gondermis biri... Dugunuluz oldu kurus yardim etmediler ama emegi olmayan ogluna dortdortluk dugun yaptilar.... Mal varliginin cogu esimin hakki.... Zar zor bir Ev aldik krediyle verdikleri cevap turkiyede niye almadiniz biz kendimiee zor yeterken halada beklentileri var... Mali mulku baya var bizden istemesinlerde varsin o mallarini bize vermesinler....

Selam arkadasim
Ya anlamiyorum ki, neden yurt disina cikan cocuklarina karsi bu kadar acimasiz olabiliyorlar ?
cok beklenti icindeler.
Bak orda hepsi kendi evinde oturuyor kirada degiller... Ama biz burda kiradayiz..
ne yani ben buraya cocuklarimin gelecegi icin geldim diye, kendi dusen aglamaz moduna mi sokturmaya calisiyorlar bizi ??
belkide o yuzden herseyden bizi mahrum ediyorlar
Ama Allah yanina birakmaz kimsenin..

sevgilerimle. hayirli olsun yeni evinizde..

Yazan bayan kendisi için değil kocası için konuşuyor.Benim çocuğum bir ev alabilmek için zor şartlarda çalışacak ve benim 4 tane evim olacak yine de ona yardım etmeyecem.O zaman o biriktirdiğim kazandığım paraya lanet olsun.Aileler ne diye çalışıyor çocukları rahat etsin sıkıntı çekmesinler diye.Ama belli ki sizin kayınpederiniz kendi rahatlığı için çalışmış bugüne kadar yazık.Ben bile eşiniz ve sizin için üzüldüm o adam nasıl rahat uyuyor anlamıyorum.Allah yardımcınız olsun umarım en kısa zamanda ev sahibi olursunuz

ALLAH RAZI OLSUN senden..
insallah bu duan kabul olurda bizde hayirlisi ile bir ev sahibi oluruz :(
O kadar dogru ve guzel yazmissin ki.. Aynen katiliyorum sana..
Ben burda esim icin konusuyorum.. bir baba ogluna nasil acimaz diyorum ?
yoksa banane kayinpederin evinden..

Hem herkeze bu sorum ?

Anne ve Babalar zor duruma dusunce, yardima ihtiyaci olunca her anlamda...Hemen evlatlari nerde?
Niye bakmiyorlar~? Bu ne bicim evlatlar boyle? insan anasina-babasina yardim etmez mi ? derler KINARLAR..
Soz konusu EVLATLAR olunca niye Anne-Babadan birsey beklenmesin ?
AAA!! olmaz onlar anne-baba onlardan birsey bekleme, sen calis-kazan koca herifsin!! deniliyor ?
Evlatlarinda anne-babalarindan yardim alma ihtiyaci olamaz mi yani?
Belki durumlari kotu, niye el atmasin analar-babalar?

Benim Annem koca kadin, torun torba sahibi.. Babasi (yani dedem) kizi icin ugrasiyor halen.. kizini emekli yapabilmek icin ugrasti, 2 sene sonra emekli olacak nasipse Annem, kizina zamaninda 2 tane ev aldi verdi.. Durumu var ki, yapiyor sagolsun..Annemin durumu iyi degil maddi anlamda cunku..
Ama durumu iyi oldugu halde, evladina ZIRNIK koklatmayan nice babalar var.. Ayni Kayinpederim gibi..

Saglik olsun
Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin....

cocuklar arasindaki adaletsizlik konusunda haklisiniz ama sonuc olarak kimse kimseye ev vermek bakmak veya maddi destek olmak zorunda degil.

bizim de esimin ailesi diger ogullarina bir nevi bakiyor ama bizden maddi destek bekliyorlar. malesef yurtdisindaki yasami dortdortluk saniyorlar, sizin esiniz rica etmis durumunu soylemis en azindan ama bizim inatci kan kusar kizilcik serbeti ictim der. asla babasindan yardim istemez, durumumuzdan bahsetmez.

ne yazık ki kayın pederinizin size evi vermesi gibi bir zorunluluğu yok. benim çevremde de var böyle mal varlığı bol olup da çocuklarına eşit davranmayan veya onları kirada bırakan adamlar. ama dediğim gibi adam vermek istemiyorsa vermez. sonuçta ölmüş de mal paylaşımı olmuş gibi bir durum da yok. mülk hala adamın elinde ve tasarruf etme hakkı tamamen ona ait. adamın gönlü yoksa zorlamanın da alemi yok. siz o evi unutun. bir gün olur da eşinize hak düşerse veya kayın pederinizin gönlü olursa o zaman düşünürsünüz o evi ne yapacağınızı. adam vermiyorsa inatla istiyorum istiyorum demenin anlamı yok. o da onun vicdanı. naapcan...

Back
X