- 30 Haziran 2018
- 188
- 159
- 33
- Konu Sahibi Mervesevecen
-
Çevremde bu şekilde evlenen arkadaşlarım oldu.Yalniz doğrudan erkek ailesi kapilarina dayanıp "Allah'ın emri peygamberin.." diye kızı istediği türden değildi bu...önce iki tarafın da tanıdığı bir aracı ile kızın annesine çaya gelip oğlunun resmini gosteren ,izinleri olursa oğlu ile kızı tanıştırmak istediğini söyleyen oğlan annesi de oldu,hiç aileleri devreye sokmadan yine bir tanıdık vasitasi ile niyetin aktarıldığı yöntemler de (sonrası sosyal medyadan eklesip diyalog ,görüşme ayarladı kendilerine gençler) ....3/5 ay sonra da evlilik hazirligina baslanildi.Ben herkesin müdahil olmaya dünden hazır olduğu ve karşımdaki kişiyi gerçekten "tanıma" firsatimin olmadığı bir ilişki biçimiyle böyle ciddi bir karar almak istemedim. Bu yüzden hiçbir zaman tanıştırilmaya sıcak bakmadım.arkadaşlar yanlış anlaşılmak istemiyorum ama merak ettiğim birşey var. muhendis öğretmen doktor vs. gibi mesleği olupta görücü usulü tanışan sonrada evlenen var mi? sanki mesleği olan biri görücü usulü değilde kendi görüp tanışıp evlenir gibi bi izlenim var bende. lakin ben kimseyi görüp sevemedim
görücü usulü de çok içime sinmiyor o yüzden sizlere soruyorum var mı aramızda böyle bir evlilik yapan ? varsa nasil oldu anlatır mısınız.
Evet var böyle evlenen tanidiklarim görücü usulü deyince olunca hemen evlenilmiyor ki, arkadaş ortamında da birbirine yakistirilip tanistirilan ciftlerde bana göre görücü usulü oluyor aile ortamında da tanistirilip çiftlerde görücü usulü oluyor.arkadaşlar yanlış anlaşılmak istemiyorum ama merak ettiğim birşey var. muhendis öğretmen doktor vs. gibi mesleği olupta görücü usulü tanışan sonrada evlenen var mi? sanki mesleği olan biri görücü usulü değilde kendi görüp tanışıp evlenir gibi bi izlenim var bende. lakin ben kimseyi görüp sevemedim
görücü usulü de çok içime sinmiyor o yüzden sizlere soruyorum var mı aramızda böyle bir evlilik yapan ? varsa nasil oldu anlatır mısınız.
benim dediğim görücü usulü anne geliyor sonra erkekle görüşülüyor sizin tanidiklarinizda böyle mi oldu ?Gayet iyi kariyerleri olup iyi yerlerde olan iki arkadaşım (biri kadın diğeri erkek) ailelerinin/yakınlarının tanıştırdığı kişilerle bir süre ilişki sürdürüp sonra da evlendiler. Çok da memnunlar.
Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi sonuçta kapıya direkt istemeye gelmiyor kimse, aileleler (görücü diyorsunuz siz) sizi birbirinize uygun görüp tanıştıracak, siz de birbirinize uygunsanız ve mutluysanız kararınızı vereceksiniz. Eski tip görücü usulü bana da çok cahilce geliyor, sonuçta evlilik kurumu ve onu yürütecek insanların beklentileri hafife alınıyor. Ama tanıyıp severek yürütülen ilişki görücü usulü sayılmaz.
benim dediğim görücü usulü anne geliyor sonra erkekle görüşülüyor sizin tanidiklarinizda böyle mi oldu ?
biraz anlatır mısınız nasıl oldu lütfen:)O benim!Valla eskide kaldı o anası babası gelip Allahın emri peygamberin kavliyle lafları. Ya bi eş dost ya bi arkadaş, konu komşu "denk" olduklarını düşünüp görüşmek ister misin diye soruyorlar. Arada tabiri caizse kefil olunuyor bazı şeylere. Ben bu şekilde tanıştım, evlendim çook çok memnunum nazar değmesin
Ablamın iş yerine gitmiştim, arkadaşları görmüştü beni. Ablamı da çok severler, keşke oğlumun kızımın yaşı uygun olsa sizin aileden kız almak lazım demişlerbiraz anlatır mısınız nasıl oldu lütfen:)
Valla öğretmen bir hanıma benden bahsetmişler. mühendis oğlu için bizim eve çaya gelmek istedi. Annem olmaz dedi, ben de zaten olumsuz düşündüm anneai ben önce bir geleyim deyince. O şekilde görücüye çıkmal istemedim yaşım 25 idi öğretmenim. İki yıl sonra eşimin eilesine bahsetmişler. Eşim okul çıkışı gelip benden habersiz görmüş beni. “Ben görüşmek isterim kendisi de isterse telefon numarasını alın ben ararım memlekete gelince , şimdi hemen dönmek zorundayım“ demiş. Tamam numaramı verin arasın dedim. Geldiğinde aradı görüştük. 1 yıl sonra falandı sözlendik. Annesi ve babası beni istemeye gelince gördü. 7 yıldır evliyim. Öğretmen arkadaşım da astsubay eşiyle fotoğraf gösterilerek başlayan bir görüşme sürecinin sonunda evlendi, 10 yılı aşkın süredir evlibenim dediğim görücü usulü anne geliyor sonra erkekle görüşülüyor sizin tanidiklarinizda böyle mi oldu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?