meslegi olup gorucu usulu evlenmek.

O dediğiniz kisilerin müdahil olam durumu olmasa iyi olay aslinda.Ama sırf bu yüzden hiç sıcak bakmiyorum bu tarz olaya.
Gecen yil kuzenimi biriyle tanistirdi annem.Cocukla kiz anlasti ama teyzem,annem,dayim,o,bu,şu herkes olayin içinde.Hadi ne zaman evleniyorsunuz,hadi şunu yapin vs.

Bnm memleketimde çok yaygın olan bı durum. İlk önce damat adayı tarafı bakmaya gelir sonra siz ister kendi evinizde isterseniz dışarda bı kafe yada uygun olan bı mekanda çay kahve icersiniz eğer elektrik aldıysan ok dersin. Sonra 3/5 ay birbirinizi tanirsiniz ve nişan derken evli mutlu çocuklu) eğer elektrik anlamadıysanız kahve sonrası damat adayı tarafı sizi arar ne düşündünüz diye söz de kibar dille olmadı dersin. Tabiki kısmet bu işler iş yerinde tanismisin,ünv tanismisin yada sosyal medya ortamında tanismisin hepsi aynı bana göre

Bmce

Olur neden olmasin. Bu kariyerle degil kulturle alakali bir sey. Mesel Hindistanlilar kendilerine en cok uyacak kisiyi hem deneyimli olduklari hem de onlari cok iyi tanidiklari icin ailelerinin bulacagina inanirlar ve evliliklerin neredeyse tumu gorucu usulu olur. Cogu da acayip yuksek egitimli insanlar. Birisi falancaya iyi anlasirsin sen derse tanisin bence mutlaka. Ailemden kimse huysuz bendenizin muruvvetine kefil olmak istemedigi icin ben kendi isimi kendim gormek zorunda kaldim

İşte karıştırıldığı vakit sıkıntı yoksa gayet normal bi durum :)

Cok severek evlendim. Esim de oyleydi. Bir suru de engel aştım. Ne yazikki evliligimde aradigimi bulamadım.

Gorucu usulü evlenip cok mutlu olan ciftler var cevremde. Bazen bir onlara bakiyorum bir kendime. Onlar hala yeni evli cift gibi mutlu mesut cicim ayinda gibi. Bense cicim ayimi bile dogru duzgun hatirlamiyorum, iki yabanci gibiyiz.

Evlilikte sadece mantik yada ask yetmez. Once asik olunca mantigi asla bulamiyorsun. Mantiksiz seyelr de mantikli geliyor. Once mantik oluyor gorucu usulünde. Aklina yatarsa görüşüyorsun. Sonra taniyorsun ve birşeyler hissediyorsan evleniyorsun. Oyle daha guzel bence. Eskiden askin ilk anda olmasına inanirdim. Ilk goruste birine o gozle bakmamissam ne kadar israr etseler de asla gorusmezdim cikma tekliflerini haliyle hic kabul etmezdim. Degil ki gorucu usulu. Ama su an cok mantikli geliyor. Sonradan da seviliyor bence.

Ailesi gelıyo degılde Hanı cocuk evlenmek istiyordur. Sende istiyorsundur bunu ailene dersın. Es dost tavsiye eder falancanın oglu soyle boyle diye aklına mantığına uyuyomu bakarsın cocuga da senden bahsederler. Zaten nasıp degılse olmaz o is. Bence daha güzel görücü usulu. O erkegı biliyorlar tanıyorlar sana referans oluyor gıbı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…