meslegi olup gorucu usulu evlenmek.

Ben görücü uslü evlendim ama tamamen görücü usulü Esimi Nisanima gördü düsünün bi senelik evliyiz usak tefek olaylar olsada mutluyum huzurluyum

Evet Nisanimizda ilk gördük birbirimzi
Hatta o benim Tam neye benzedigimi bile bilmiyordu cünkü benim cok eski fotolarimi göstermisler
peki nasıl sevdiniz birbirinizi bide neden böyle yaptınız ki önceden görüşmediniz:)
birde sevgi zamanla mi oluyor

Şimdiki gorucu usulleri eskisi gibi degil ki ?
Yani onceden bir kez gorup tamam diyormussun ama tanima firsatinda olmuyor.
Ama simdi gorucu usulu olup mesajlasip gezen tanima firsati yakalayanlar oluyor. Gorucu usulu kotu birsey degil. Benide esime bir arkadasim tavsiye etmis aramizi yapmişti ben bundan bir fark goremiyorum

Bizde bir arkadaş vasıtasıyla tanıştık eşimle, 1 yılı aşkın süre görüştük, sonra resmiyete döktük işi.

Eski görücü usulleri yok şimdi.

Ama ilk önce annesinin görmesi gibi birşeye girmek saçma geliyor bana, direkt karşıdaki kişiyle görüşüp evlilik kararından sonra ailelerin devreye girmesi daha doğru, olumsuz olursa da tek bir kişiyle muhattap olmuş olursunuz.

Mesleğe takılıyorsanız biz dahil birçok kişi var çevremde, güzel meslekleri olup görücü usulü tanışıp evlenen, garipsenecek bir durum yok yani.

Son düzenleme:
peki nasıl sevdiniz birbirinizi bide neden böyle yaptınız ki önceden görüşmediniz:)
birde sevgi zamanla mi oluyor
Benim hic Sevgilim olmadi istemedimde Evlenme gibi bir düsüncemde yoktu. Annemin israri üzeri daha fptpsunu görmeden sizin icin uygunsa olur deyi verdim.

Evlilikdeki beklentilerimi karsiyliyordu ki fazla bi beklentimde yoktu acikcasi ki bu Meslek fln degil daha cok Manevi seyler acikca konustuk herseyi . Nisanimizdan sonra bisiler hissetmeye basladim ben ama ona kalirsa ilk sesimi duydugu zaman kalbi carpinca anlamis. Ben yurt disinda yasiyordum... aslinda önceden görüsebilirdik ama hic aklimiza bile gelmedi Kopmle bi sene olmadan evlendik ztn

Sana da tavsiyem Es adayinda Meslekden cok caliskan olup olmamasina bak Eger iyi bir isde calsiyorsa bi kovulmasina bakar vesaire .. Ama Calsikan Insan Ekmegini tas dan bile cikartir Ac kalmaz .

Onun haricinde Evlenecegin kisinin Mesleginden cok kendine bak Sen tek basina Ayaklarinin üstünde durabiliyormusun ? Birilerine Muhtac misin ? bunlar olduktan sonra sirtin yere gelmez...

Meslek sahibi olmak demek belki daha çok çevre ortam demek olabilir ama çoğu insan bu ortamlarda kafasına göre birini bulamıyor ahh olsa ısınsak da görücü olsa keşke

anneci biriyse doktor mühendis vs..görücü usulü evlenebilir.
ama görücü usulü tanışıp aşık olan evlenen de var..aracılar vesile oluyor

Ben de dalga geçerdim görücü usülü işine.Bir gün ortak akrabamız bana tanış ona da dedi bizi bir araya getirdi.Elektriğimiz tuttu şu an çok aşığız ve 1 yıldır beraberiz☺

Bu anlatılan özellikler görücü usulü değil ki bana göre. Sadece istemede birbirini görüp evlenen bir sürü insan var. Görücü usulü Budur. Diğer türlü flört oluyor. Tanışıp görüşüyorsunuz sonuçta. Kimse buna görücü usülü demesin. Benim açımdan dışarda oturup bir bardak çay içmemiş ama evlenmiş insan görücü usülü evlenmiştir.

Türk filmlerindeki gibi sallana sallana karşıdan gelirken çarpışma olmuyorsa zaten herkes görücü usulü tanışıp evleniyor.

Çooook var. Bence iki tarafında hayatında biri yoksa aileler vasıtası ile tanışılmasında sakınca yok. Bu aile de oalbilir arkadaş da. Neticede bir anda gelip anne babadan istemeyecekler :)

Görücü usulune oldum olası karşıydım
Zira evleneceğim kişiyi bir insanin bana önermesi veya evlenme maksadiyla tanıştırmasi çok saçma gelmistir bana.
Ha saçlarima saç bakım yağı önerebilir ama onun harici onerilerilere kapaliyim.
Bir tanesi boyle geldi yok biri var şöyle böyle şöyle zengin zart zurt hayır dedim direkt.
Ileride de cocugum kimle evlencekse evlensin beni bulastirmasin sonra ben görür, beğenir, öneririm ilk kavgada beni arar ugrasamam
Herkes basının caresine baksın.
Birde görücu usuluyle evlenince birbirleriyle yüz göz olmadığını ve saygili olduklarini iddaa edenler var birisi babam.
Annem onun önünde ayaklarını uzatarak yatmiyormus saygısından dmlslskejoelwmwmemee

Mesleğim vardı ama arkadaşlar tanıştırdı öyle evlendim bi nevi görücü usulü mü oldu ki ? Tanıştırıyorlar gerisi sizde canım ister evlen ister evlenme.

Görücü usulünün şöyle bir artısı var ..
Aracı olanlar sana ve mesleğine uygun birilerini tavsiye ederler ..
En azından senin dengin olduğunu bilirsin geriye kafa yapinizin uyması kalır .

Şimdiki görücü usulü çokta görücü usulü gibi değil.Eskisi gibi değil yani.Görücü usulü dediğimiz şey erkek tarafi gidip kizi görüyor.Kiz erkek birbirini görüyor sadece.Sonra kiz tarafi okeylerse gelip isteyip yüzük takiyorlar.Ondan sonra kiz erkek görüsüyor heralde Yani benim anam babam böyle evlenmis.Bunun adi da görücü usulü.
Onun disinda biri seni tanistirip,görüsüp anlasirsan ondan sonra evlilik yoluna girilirse bu cok da görücü usulü değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…