meslegi olup gorucu usulu evlenmek.

Olabilir neden Olmasın.
Görücü usulü evlenenler de sonuçta bi süre görüşüp öyke evleniyorlar.
Hm tamam bu iyiymiş hadi evlenelim demiyorlar.

Zaten günümüzde sizin de söylediğiniz gibi sadece tanistiriliyor. Onun disinda begenirseniz huyunu suyunu devam ediyorsunuz çevremizde örnekleri cok. Ogretmen oldugunuzu varsayalim ogretmenler odasinda size hemsir bir arkadasim var sizi birbirinize cok yakistirdim tanisin bi konuşun denilmesi gibi bisey :))

benim dediğim görücü usulü anne geliyor sonra erkekle görüşülüyor sizin tanidiklarinizda böyle mi oldu ?

Bu bence saçma.once neden anne geliyor ki?evet var bazı yerlerde bu olay.
Anne gelir kıza bakar anne uygun görürse ve beğenirse erkek de kiza bakar.

Ben böyle bi durumu kendime yetiremem
Biraz pazardan meyve seçmeye benziyor bence.

Ama gençler tanistirilir önce konuşurlar sonra aileler tanışır bu tarz görücü usulü bana normal geliyor mesela.

Onyargili olmayin bende esimde evlenmeyi dusunmedigimiz bir donemde eşimin annesine bir tanıdık beni soylemis oda bir gun caya geldi sonra biz facebooktan iletisme gectik bi sekilde ama muhabbet okadar sardi ve bulusunca okadar elektrik aldikki hatta sanirim onu gorunce asik oldum bile diyebilirim kisa surede evlenmeye karar verdik ama evlenmemiz bir yili buldu sonucta ve mutluyuz ailelerimiz tam birbirine denk ben modelistim esim bilgisayar muhendisi. Hicbir zaman gorucu usulune onuargili olmadim sonucta arkadaslar da tanistirabilirdi bizi biz gene evlenirdik biz konusurken bulusurken yanimizda kimse yoktu sadece tanismamiza vesile oldular bence cok iyi oldu cunku ailesi hakkinda bilgimiz vardi falan birbirimizede cok uyup aevince evlendik cokta mutluyuz

artik ailesi gelip gormekten ziyade gencler bi tanissalar bir cay icseler belki anlasirlar deniliyor

göücü usulü olup da 2 sene 3 sene sevgili olup evlenen var mı kızlar en fazla 3-5 ay
sanki görücü usulü normal tanışmakla aynı gibi düşünülmüş ama bence öyle değil
evlenmek isteyen iki taraf birileri tarafından tanıştırılıyo kafa uyuşursa kısa sürede evleniliyo
ama normal ilişkiye evlenme düşüncesiyle kim başlamış ki akışına bırakırsın zamanı gelir zaten
arkadaşım sorunu da ceavplayayım
okuyup meslek sahibi olanların ortam olanağı daha fazla übiversite de ya da iş ortamında ya da arkadaş çevresinde tanışmao lsalığı daha yüksek ama evde oturan çalışmayan okumamış insanın çevresi daha dar
bunu için genelde bu şartlardaki kişiler görücü usulü evleniyo

Arkadaşım muhendis.
Eczacı biriyle eski görücü usulü tarzinda evlendi.
Adamın anası geldi kızı gördü,beğendi,oğluna aldı.
Bizim muhendis kızda yok eltimle suraya gitcem yok görümcem gelecek..kafasında topu gibi bir ev kızı oldu.
Yani tam olarak neyi merak ediyorsun bilmiyorum ama benim cevremde çok var boyle eski tarz görücü usulüyle evlenen.

Görücü usulunun söyle bir artısı var, ailelerin uyum, kültür uyusmazlıkları yaşama ihtimalini direkt ortadan kaldırıyorsun. dezavantajı görüştüğün süre boyunca gözler senin üzerinde. ama dediiğin gibi hemen evleneceksin diye bir şey yok.

bu kötü bişey mi işte bende orda takılı kalıyorum sanki evlenme meraklısı gibi mi gözüküyor kız görücü usulunde

bu kötü bişey mi işte bende orda takılı kalıyorum sanki evlenme meraklısı gibi mi gözüküyor kız görücü usulunde
yoo bence hayır
bu şekilde evlenip uzun yıllar evli kalanlar var
genelde bu tipler çok kendini aşmamış ortam görmemiş daha ev hanımı olmaya yatkın tiplero lduğu için daha bile çok tercih edilebiliyolar
ona bakarsan erkek de evlenme meraklısı oluyo
ben bunu karşılıklı bi anlaşma gibi görüyorum

Biz de eşimle tanistirildik. Eniştemin çok yakın arkadaşıydı. Şükürler olsun Çok mutluyuz. Sizi tanıştıran insanlar sizi de karşı tarafı da tanıyor ve az çok bir öngörü oluyor birbirinize uygun olup olmamanıza ilgili. Çoğu zaman daha sağlam oluyor ilişkiler çünkü duygular devreye girmeden o insanı tanıyıp olumlu veya olumsuz bir fikriniz oluyor.

Gorucu usulu artik gunumuzde baska biseye evrildi. Hala gorucu usulunu eski zamanlardaki haliyle karistiranlar var. Benim arkadasimin babaannesi kocasini dugun gecesi gormus. Bize cok utopik geliyor ama o zamanlar yadirganmiyordu ve gorucu usulu boyleymis. Gunumuzde gorucu usulu demek, aile uyeleri ya da tanidiklar vasitasiyla birileriyle tanistirilmak demek. Ve bence cok guzel bisey. Begenirsin begenmezsin anlasirsiniz anlasamazsiniz o ikinize kalmis. Ama hicbir zaman bu sekilde tanismayi kucumsemem. Ben esimle gorucu usulu tanismadim ama onla tanismadan once iki kisiyle bu sekilde tanistirildim. Ikisi de iyi insanlardi, aileleri duzgundu vs, fakat o elektirigi alamadim nitekim her sey kismet ki simdi esimle birlikteyim. Ayrica cok yakin akrabam ikisi de iyi meslek sahibi zamaninda yine boyle gorucu usulu tanisip evlendiler. 20 senedir gorudugum en guzel cift

Ben eşimle öyle tanışmadım ama tanışmak isteyenler oldu. Hatta bir tanesinin teyzesi benim teyzemle arkadaş. Kadın beni biliyordu. Tanışmamızı istediler ama cümbür cemaat Yani ben o benim annem teyzem ve onun annesi teyzesi. Öyle olunca olmaz dedim tabii ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görücü usulü de bir tanışma şeklidir neden olmasın ki. Belki o şekilde tanışıp aşık olursun. Diğer meseleye gelince mesleği olup çalışan insanın çevresi çok daha geniş oluyor. Ben dahil bir çok arkadaşım üni zamanından tanıştıklarımızla evlendik.

görünce ne hissetmistiniz

Çevremde böyle çok örnek var. O çevremin bir bana faydası yok zatenNeyse işte olabiliyor, olabilir yani. Neden olmasın?

Çok yakın Bi arkadaşım var kendisi savcı. Çok sevdiği Bi kızla olmadı olamadı.
1 yıl öyle hiç Bi ilişkili olmadan bekledi. Halası çoook ısrar üzerine komşusunun kızıyla tanıştırdı.
Hep şöyle anlatır. "İlk gördüğümde gözlerimi ayıramadım ondan. Gözlerinin içi gülen mutlu bir kadından güzeli olmuyormuş dedim" der.
Çok mutlu çocukları var şimdi. Kızda kamuda mühendis bu arada.
Neden olmasın

ay maşallah ne güzel söylemiş öyle

Hayırlı kişi olsun da nasıl tanisilirsa tanıssin ne olacak ki? Eşimle tanışmadan önce görücü usulü tanistiklarim da oldu. O zmn mantığıma uysaydi onlarla da devam ederdim.meslekle ne alakası var. Bir arkadaşın tanıştırsa iyi de görücü usulü mahalleden teyze tanıştırinca kötü mü oluyor

Eskiden komşu teyzeler yengeler tanıştırırdı şimdi arkadaşlar tanıştırıyor modern görücü usulü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…