- Konu Sahibi kalbiminaruzvezni
-
Hayatiniz sizi manevi olarak tatmin etmiyorsa sahip oldugunuz maddiyatin ne onemi var? Etrafinizdaki heves kiricilara bakmayin siz.Gonlunuzden ne geciyorsa yapin.
Aynen katiliyorum...
Manevi tatminsizliğim yok aslında sadece istediğim mesleği yapamıyorum. Yapabilecek miyim bilmiyorum. Yoksa memnunum hayatımdan. Yanlış anlaşılırım diye detayda girmek istemiyorum ama en basitinden eşim arabanla mı okula gitmeyi düşünüyorsun diyor, yada maaşının kat kat fazlası olan çizmeyle okula gittiğinde ayıp etmiş olmayacak mısın diyor. Öyle gitmem diyorum, sen kendine can sıkıntısından macera arıyorsun diyor. Şimdi bu kadar konuşmanın üstüne başlayıp bırakırsam olmaz. Eşim hayır kurumları ile uğraşmamın daha iyi olacağını düşünüyor.
Birarkirsan neden olmasin ki?
Insanoglu mükemmel degildir.
Biz ne zaman ders aliriz? Ancak hata yapinca.
Yaptigimiz hersey attigimiz her adim dogru olsa hayatin imtihani nerede kalir?
Kaybedecegin inan ki hic bir sey yok benim baktigim pencereden.
Aksine manevi acidan kazanabilecegin cok sey var eger dedigin gibi o okullarda ögretmenlik yaparsan.
Biraz cesaret gerek sanirim.
Olduda diyelim yapamadin seni gelip tebrik etmeleri gerekir 'masAllah en azindan denedin' diye.
Varlıklı bir aileden geliyorum, hiçbir eksiğim olmadı yetiştirilirken. Başarılıda bir öğrenciydim, Fransızca İngilizce çok iyi derecede biliyorum.. Liseden sonra hayran olduğum bir öğretmenim nedeniyle iyi bir üniversitenin eğitim fakültesini kazandım,mezun oldum. Çalışmaya ve paraya ihtiyacım olmadığı için üniversiteden sonra çalışmadım, ama aklım sürekli öğretmenlikte. Eşim de dahil olmak üzere herkes yapamazsın, ayak uyduramazsın, sıkılırsın diyor. Hatta babam bana hobi olsun diye okudun sen o üniversiteyi, napıcaksın çalışıp o maaşlamı geçineceksin diyor. Ailemin iş sahasında çalışmak istemiyorum, hiç bana göre deil, hep bu köy öğretmenleri oluyor ya onlara özeniyorum. Çok sıcak ve samimi geliyor bana. Hayır kurumları dışında da birilerine faydalı olmak istiyorum. Hiç bir şey gözüme gelmiyor arabam evim eşyalarım. Öğretmenliğe başlasam sonra ailem haklı çıksa yapamayıp bıraksam, gururuma yediremem. Kafam çok karışık.
Varlıklı bir aileden geliyorum, hiçbir eksiğim olmadı yetiştirilirken. Başarılıda bir öğrenciydim, Fransızca İngilizce çok iyi derecede biliyorum.. Liseden sonra hayran olduğum bir öğretmenim nedeniyle iyi bir üniversitenin eğitim fakültesini kazandım,mezun oldum. Çalışmaya ve paraya ihtiyacım olmadığı için üniversiteden sonra çalışmadım, ama aklım sürekli öğretmenlikte. Eşim de dahil olmak üzere herkes yapamazsın, ayak uyduramazsın, sıkılırsın diyor. Hatta babam bana hobi olsun diye okudun sen o üniversiteyi, napıcaksın çalışıp o maaşlamı geçineceksin diyor. Ailemin iş sahasında çalışmak istemiyorum, hiç bana göre deil, hep bu köy öğretmenleri oluyor ya onlara özeniyorum. Çok sıcak ve samimi geliyor bana. Hayır kurumları dışında da birilerine faydalı olmak istiyorum. Hiç bir şey gözüme gelmiyor arabam evim eşyalarım. Öğretmenliğe başlasam sonra ailem haklı çıksa yapamayıp bıraksam, gururuma yediremem. Kafam çok karışık.
zaten öğretmen alımları ortada. yüzbinlerce öğretmen atama beklerken, ihtiyacınız olmadığı halde sırf denemek için birilerinin hakkına girmeyin bence. çok istiyorsanız gidin bir dershanede yada özel okulda kendinizi deneyin. yapabileceğinizden emin olursanız o zaman devlet memurluğuna başvurursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?