Mesleğim, çevrem, kafa karışıklığım.

kalbiminaruzvezni

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2014
214
27
0
35
İzmir
Varlıklı bir aileden geliyorum, hiçbir eksiğim olmadı yetiştirilirken. Başarılıda bir öğrenciydim, Fransızca İngilizce çok iyi derecede biliyorum.. Liseden sonra hayran olduğum bir öğretmenim nedeniyle iyi bir üniversitenin eğitim fakültesini kazandım,mezun oldum. Çalışmaya ve paraya ihtiyacım olmadığı için üniversiteden sonra çalışmadım, ama aklım sürekli öğretmenlikte. Eşim de dahil olmak üzere herkes yapamazsın, ayak uyduramazsın, sıkılırsın diyor. Hatta babam bana hobi olsun diye okudun sen o üniversiteyi, napıcaksın çalışıp o maaşlamı geçineceksin diyor. Ailemin iş sahasında çalışmak istemiyorum, hiç bana göre deil, hep bu köy öğretmenleri oluyor ya onlara özeniyorum. Çok sıcak ve samimi geliyor bana. Hayır kurumları dışında da birilerine faydalı olmak istiyorum. Hiç bir şey gözüme gelmiyor arabam evim eşyalarım. Öğretmenliğe başlasam sonra ailem haklı çıksa yapamayıp bıraksam, gururuma yediremem. Kafam çok karışık.

Aynen katiliyorum...

Manevi tatminsizliğim yok aslında sadece istediğim mesleği yapamıyorum. Yapabilecek miyim bilmiyorum. Yoksa memnunum hayatımdan. Yanlış anlaşılırım diye detayda girmek istemiyorum ama en basitinden eşim arabanla mı okula gitmeyi düşünüyorsun diyor, yada maaşının kat kat fazlası olan çizmeyle okula gittiğinde ayıp etmiş olmayacak mısın diyor. Öyle gitmem diyorum, sen kendine can sıkıntısından macera arıyorsun diyor. Şimdi bu kadar konuşmanın üstüne başlayıp bırakırsam olmaz. Eşim hayır kurumları ile uğraşmamın daha iyi olacağını düşünüyor. iyidir eşim kendi fikrini belirtip yine de sen bilirsin diyor.

Son düzenleme:

Birarkirsan neden olmasin ki?
Insanoglu mükemmel degildir.
Biz ne zaman ders aliriz? Ancak hata yapinca.
Yaptigimiz hersey attigimiz her adim dogru olsa hayatin imtihani nerede kalir?
Kaybedecegin inan ki hic bir sey yok benim baktigim pencereden.
Aksine manevi acidan kazanabilecegin cok sey var eger dedigin gibi o okullarda ögretmenlik yaparsan.
Biraz cesaret gerek sanirim.
Olduda diyelim yapamadin seni gelip tebrik etmeleri gerekir 'masAllah en azindan denedin' diye.

Son düzenleme:

Ne güzel yazmışsınız. saolun. Ailem bu konuda bana sadece fikirlerini söyler her zaman böyle yapmışlardır, kararıma saygı duyarlar. Onlar çok istediğim için duruma dışarıdan bi göz olarak fikirlerini belirtiyorlar gerisini bana bırakıyorlar. Yetiştirilme tarzımdan mı bilemiyorum. Gurur yaparım gibi geliyor yapamazsam geri dönmek zor gelir gibi, ancak aklımdan da atamıycam sanırım. Tavsiyenizi dikkate alıcam

Su an calismayip, universite diplomaniz olmasina ragmen kendi paranizi kazanmamayi gururunuza yediriyorsunuz da, sansinizi deneyip, hayalinizi gerceklestirdiginiz zaman onlar hakli cikarlar diye mi gurur yapiyorsunuz...
Elestirmiyorum, sadece bakis aciniza kiziyorum...
Ne demek sen yapamazsin, ayak uyduramazsin...
Ne kadar guzel bir meslek istiyorsunuz...
Ustelik icinizden ne kadar guzel seyler geliyor ama etrafinizdakilerin lafiyla yasiyorsunuz...
Calisin, kazanin paranizi, ne olursa olsun o sizin emeginizin parasi olacak...
Hem hayaliniz gerceklesecek...
Belki de olmak istediginiz kadin olacaksiniz...
Tut ki farkli geldi, vazgectim dedin denemis olacaksin...
Bu arada calismak tabi ki zor, fakat insana kazandirdigi sifatlar, imkanlar cok daha guzel, maddiyattan bahsetmiyorum...
Size bunu diyenler nasil becerip, calismislar sordunuz mu?

Öğretmen maaşından fazla olan çizme giyebilirsiniz. Ama herşey maddiyat değil. Hayatı isteklerimize göre yaşamadıktan sonra ne önemi var? Mesele öğretmen maaşında değil, manevi doygunluk...

bence de denemekle hiçbişey kaybetmezsiniz, bunu öğretmen olmayı çok istemiş ve olamamış biri olarak söylüyorum yapamadın derlerse de en azından denedim, aklımdan çıktı, ağırlığından kurtuldum dersiniz

Hayatın ne getirip götüreceği belli olmaz. Bence her kadın kendi ayakları üstünde durmalı. Bugün beğenmediğiniz o öğretmen maaşını arayabilirsiniz. İhtiyacınız yoksa o maaşa, o para ile okuldaki ihtiyaç sahibi çocuklara burs verebilir, kitap defter palto alabilirsiniz. Benim işverenimin eşi de öğretmendi. Okulda hem öğretmenler hem de çocuklar tarafından çok sevilirdi. Okuttuğu çok çok çocuk vardı. Bir öğretmen maaşı kadar tutan kıyafetleri içinse, öğretmen arkadaşları tarafında dışlandığını sanmıyorum. Çünkü tavırları gülen yüzü o pahalı kıyafetleri hiç bir zaman ön plana çıkarmadı. Tercih sizin

anlayamadım siz hangi okulda çalışacağınızı düşündünüz de araba ile gidemeyeceksiniz? pahalı çizmenizi giyemeyeceksiniz?

kpss ye girdiniz mi? nereye atandınız? gidebilecek misiniz farklı bir şehire?

yok devlette değil kolejlerde dersanelerde mi iş arayacaksınız?

planınız ne ki maddi durumunuz sorun yaşatacak size anlamadım..

"öğretmen" olduğunuzda hangi sınıf ortamlarında nasıl giyinmeli nasıl davranmalı öğrenirsiniz merak etmeyin..

öğretmenlik okumuşsunuz.. ama meslek icra edilmeden "öğretmenim" denmiyor bana göre..

önce bir deneyin madem çok istiyorsunuz.. bakalım mutlu olacak mısınız? başarılı olacak mısınız?

olmuyorsa bırakırsınız.. aileniz hobi olsun diye okudun demiş zamanında yine öyle derler geçerler..

siz ne yapmak istediğinize karar verin ve deneyin..

pek burjuvaymış...

Seni anliyorum,

hayatindan cok hoslaniyorsun ama sanki icinde kalan birsey var, eksikligini hissettigin, yasamak istedigin farkli seyler var. Valla guzelim, oncelikle bu dunyadaki sansli insanlardan oldugunu hatirlayip, yat kalk Allah'a sukret. Hele bir de sagligin varsa, evladin, sevdigin esin, ailen, paran da varmis, en mesut insanlarindan birisin bu koca dunyada. Ama iste insaniz, hic birzaman doyuma ulasamaz bazi duygularimiz, sanirim sonsuzluga proglandigimizdan olabilir bu.

Sana diyecegim o ki, gurur olayini bir kenara birak. Olumlu bir fani oldugunu kendine hatirlat, ve yapmak istedigin sey seni veya cevrendekileri kotu anlamda etkilemiyecekse, dene ve gor. Bu hayatta tek beceremeyen bazi seyleri sen olmiyacaksin merak etme. Eyer olumsuz bir sonuc alirsan, dersin ki denedim gordum. Pilavdan donenin kasigi kirlisin olayina takilma. Ayrica bazi seyler bizde romantik hayaller olusturuyor ki ancak o isin icine girdigimizde anliyabiliyoruz isin aslini. Disi seni ici beni yakar misali.

ogrencılerın arabayla gıttıgı okullar varken bır ogretmenın gıtmesı gayet dogal olabılır
pahalı cızme ve cantalarla okuyan kolejlıler var
zaten bu kadar ara verdıysenız kpssyle atanmanız zor
siz de ozelde calısın nasılsa gelecek kaygınız yok
hem aynı dılı konuştugunuz insanlarla aynı ortamda olmus olursunuz
ama sız hayır ben sımarık yetıstırıldım, cekemem bır grup zengın ogrencıyı dıyorsanız degısır tabıı
bahsettıgınız ımkanların bende ıcındeyım
ve maddı durumu orta hallı olan arkadaşlarımla onlara uygun yerlerde, ben gıbı olan arkadaşlarımla ıse daha farklı yerlerde takılıyorum ama nıhayetınde devlet unıversıtesıne ayak uydurabılıyorum her ne kadar adım arıstokrat olarak anılsa da..
marıfet kosullarının sımarıklıgına kapılmak değılde her ortama ayak uydurmak degıl mıdır

Tesekkur ederim yorumlariniz icin. Esimin soyledigi cizme spor araba ornegi koy okullari icindi. Ayip olur simarikli olur diyordu.... kpss yi gozumde buyutmuyorum cunku kendi hakkimla yuksek puanla iyi bir universiteyi kazandim okudum... kararimi netlestirebilirsem kpss kismini halletmeye calisirim..gerci isin icinde degilim detaylari bilmiyorum..... Olmadi bir kolejde calisayim. Sonra degerlendireyim bir kez daha. Trkrar tesekkurler yorumlar icin. Farkli bakis acilari iyi geldi.

Son düzenleme:

Bu kadar ürküten ne sizi? KPSS ile atanamayacağınıza göre (hazırlanmadığınız icin) girin bir dersaneye calısın, bakın bakalım yapabiliyor musunuz?

Kaybedilecek pek birşey göremedim ben.

zaten öğretmen alımları ortada. yüzbinlerce öğretmen atama beklerken, ihtiyacınız olmadığı halde sırf denemek için birilerinin hakkına girmeyin bence. çok istiyorsanız gidin bir dershanede yada özel okulda kendinizi deneyin. yapabileceğinizden emin olursanız o zaman devlet memurluğuna başvurursunuz.

katılıyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…