- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi kalbiminaruzvezni
-
Hangi okul orası ?? Manisa-Giresun-Trabzon-Ordu genelinde hiç rastlamadımda.Fotograflandırmak isterim okulumun tuvaletlerini ama ayıp olur şimdi.
Yalan mı söyleyeceğim sana. Bana yalancı mı diyorsun sen?
Herkesin bir çizgisi vardır, beni de bilenler bilir
Benim kızımın okulunda öyle biz kendimiz veriyoruz ektra paraları her ay. Ama hiç gocunmuyorum..
Dediklerim eksik fazla değil..ama böyle konuşmanız çok ayıp. Kibarca bile değil, yalancı sıfatını yapıştırmanız çok çok acımasızca..
Evet devlet cok zengin, okulu temizlemek icin alınan temizlik görevlisinin paraları velilerin aidatları ile ödeniyor bu yüzden. Hangi Türkiye'de hangi devlette yasıyorsunuz Allah askına?
Elmy öyle ama eskisi gibi değil okullar. Yani yine devletten aldıkları bir ödenek var. Ama extralar velilerden. Mesela; okullarda artık sıvı sabun var bunlar hep markalı; aktivex, proteks. Havlu peçeteler ya solo ya papia..gıda sektörü büyüdükçe içine şike karıştıkça artık okullar çocuklarımızı olabilidiğnce korumaya çalışıyor güvenli markalarla. Hatta tuvalet kağıdı bile inan bak kırtasiyeyi söylemiyorum bile olmazsa olmaz artık..
Ama devlet de hepsini yapamaz sonuçta.. bir tuvalet kağıdı 8 li rulo bu markalarda 6-8 tl arası. Her ay alınan bir miktar para var, ben seve seve verilmesi taraftarıyım.
Konuyu siyasi boyuta taşımaya gerek olmadığı kanaatindeyim eLmayRa_ hanım. Eğitim camiasında çalışıyorum, neyin nasıl ödendiğini bizzat görüyor ve biliyorum. Kulaktan dolma, kimsenin hakkında en ufak bilgisi olmadan söylediği bu tip şeyler inanın hayal ürününden başka bir şey değil. Kimsenin maaşını kimse ödemiyor.
ben 3 yaşında bir çocuğun velisi olarak hemen yaşayan biri olarak yazayım o zaman,oğlum devlet anaokuluna gidiyor.yardımcı bayanlar ve okul giderleri için aylık 50 tl para ödüyoruz.ancak sene başında alınan malzemeler;üstelik markası ve hangi kırtasiyeden alınacağına dair herşey elimize veriliyor,inanın 250 tl kadar tuttu..şimdi kim zengin devlet mi ben mi???
elkelle arkadaşım kimsenin maaşını kimse ödemiyorsa ben 50 tl yi kime veriyorum acaba??
devlet anaokullarına yardımcı kadınların,ki çocuklar küçük tuvalet,okul temizliği vs konularında mecburen gerekiyor,maaşını vermyor..
ben 3 yaşında bir çocuğun velisi olarak hemen yaşayan biri olarak yazayım o zaman,oğlum devlet anaokuluna gidiyor.yardımcı bayanlar ve okul giderleri için aylık 50 tl para ödüyoruz.ancak sene başında alınan malzemeler;üstelik markası ve hangi kırtasiyeden alınacağına dair herşey elimize veriliyor,inanın 250 tl kadar tuttu..şimdi kim zengin devlet mi ben mi???
elkelle arkadaşım kimsenin maaşını kimse ödemiyorsa ben 50 tl yi kime veriyorum acaba??
devlet anaokullarına yardımcı kadınların,ki çocuklar küçük tuvalet,okul temizliği vs konularında mecburen gerekiyor,maaşını vermyor..
Anaokulları-anasınıfları bu konuda biraz şanssız hele ki küçük bi il veya ilçedeyse, ama diğer okullarda böyle bi uygulama hiç görmedim açıkcası, benim çalıştığım il'de anaokulu müdürü arkadaşım ondan biliyorum bu tarz şeyleri, hatta velilerden çok küçük meblağlar istediği halde alamıyor dolayısıyla bazen kadının parasını kendisi veriyor, ben anaokullarını göz önünde bulundurmadım o yorumu yaparken. O konuda haklısınız. Umarım bu konuda bi çalışma yapılır
guartacım okuldan okula değişiyor bu durum,benim çocuklarım da devlet anaokulunda ve aylık hiç bir aidat ödemiyoruz,kadrolu hizmetliler var temizlikten onlar sorumlu.demik ki her yerde farklı uygulamalar var.
belki de hizmetli kadrosu her okulda aynı olmayınca her okulda ,mecburen dışardan birilerini tutuyorlar..
kadiş ama siz de okul başlarken malzeme aldınız herlde di mi? boya kalemleri,hamurları,kağıtlar,alıştırma kitapları,vssss o kadar çok ki..
başta ben de konu sahibinin öğretmen olma isteğini samimi buldum. ama sayfalar ilerledikçe baktım ki, en alakasız yerlerde maddiyat meselesi, para meseleleri falan. en son "kocam işte bundan bahsediyorum dedi" deyince artık samimiliğine zerre itimadım kalmadı. niyeti güzel olan bir insan bu kadar carta curta takılmaz. üstüne basa basa ama ben şöyleyim ama ben böyleyim diye ısrarla yazıp durmaz. tamam daa anladık öylesin, böylesin.. senin içinde olduktan sonra kimse senin giyimine, kuşamına, arabana takılmaz. öğretmenler de sandığın gibi fakirlik, rezalet içinde yaşayan insanlar değil. kimse üzerine atlamaz.
Benim meramimi anlayan anladi. İgneleyici dilleri daha fazla muhattap almiycam. Yorum yapan herkese vaktini ayirdigi icin tesekkur ediyorum. Konum kararimi netlestirmemle birlikte benim icin sonuclanmistir. İyi yada kotu hic bir sey yazmiycam bu vakitten sonra. Tesekkurler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?