Mesleğim, çevrem, kafa karışıklığım.

Hangi okul orası ?? Manisa-Giresun-Trabzon-Ordu genelinde hiç rastlamadımda.Fotograflandırmak isterim okulumun tuvaletlerini ama ayıp olur şimdi.

Yalan mı söyleyeceğim sana. Bana yalancı mı diyorsun sen?
Herkesin bir çizgisi vardır, beni de bilenler bilir…
Benim kızımın okulunda öyle… biz kendimiz veriyoruz ektra paraları her ay. Ama hiç gocunmuyorum..
Dediklerim eksik fazla değil..ama böyle konuşmanız çok ayıp. Kibarca bile değil, yalancı sıfatını yapıştırmanız çok çok acımasızca..

Bi sakinleşseniz nasıl olur ?Derin nefes alıp yazdıgımı tekrardan okuyun.Ayrıca sen diye hıtap etmezseniz sevinirim.
Neden bu konuyu savunmayı misyon edindiniz kendinize.
Ben bu bölgelerde rastlamadıgımı soyledım sadece.Size yalancı dediğimi nerden çıkardınız?
Bu şehirde bu okulda var deseniz kafidir.Nedir bu taarruz ??Kendinize gelin.
3 cümlede 8 defa sizi yalancılıkla ıtham ettiğimi dile getirince gerçekleşiyormuymuş?
Konunun başından beri sürekli ya konu sahıbını asagılıyorsunuz ya da saldırı durumundasınız.Kimsenin sizinle bir alıp veremediği yok. Size verilecek son cevabımdır.Ne istiyorsanız yazıp çizebilirsiniz.

buradan anladığım kadarıyla her okula aynı olanaklar sağlanmıyor demek ki.belki de il ilçe olarak farklılık gösteriyor.benim çocuklarımın okulu ilçenin en büyük okuluydu ve 2 hizmetlisi vardı.haliyle her işe yetişemiyordu.biz veliler olarak sınıflarımıza temizlik yapacak kişiler ayarladık,haftada gelip temizlik yapıyordu.tabii ücretini sınıfça paylaşıyorduk

Evet devlet cok zengin, okulu temizlemek icin alınan temizlik görevlisinin paraları velilerin aidatları ile ödeniyor bu yüzden. Hangi Türkiye'de hangi devlette yasıyorsunuz Allah askına?

ben 3 yaşında bir çocuğun velisi olarak hemen yaşayan biri olarak yazayım o zaman,oğlum devlet anaokuluna gidiyor.yardımcı bayanlar ve okul giderleri için aylık 50 tl para ödüyoruz.ancak sene başında alınan malzemeler;üstelik markası ve hangi kırtasiyeden alınacağına dair herşey elimize veriliyor,inanın 250 tl kadar tuttu..şimdi kim zengin devlet mi ben mi???
elkelle arkadaşım kimsenin maaşını kimse ödemiyorsa ben 50 tl yi kime veriyorum acaba??
devlet anaokullarına yardımcı kadınların,ki çocuklar küçük tuvalet,okul temizliği vs konularında mecburen gerekiyor,maaşını vermyor..

Konunu okudum da,ne acı biliyor musun?Bir insanın çalışmayı sadece paraya ihtiyaç olarak görmesi,babasının üniversiteyi hobi olarak okuduğunu düşünmesi,eşinin mesleki kariyerle,giydiğin çizmeyi eş değer tutması.Karra verme özgürlüğüne çelme atmaları.

Bak canım,onların bu tavrına sebep sensin aslında.İnsanın idealleri olmalı.Hayatta çalışmak sadece para kazanmak için geçerli olsaydı,kimse okuyarak vakit kaybetmez,direk küçük yaşta ticarete atılırdı.Hayat sana uymaz,sen hayata uyarsın.Köy okulu dediğin yerde eşinin verdiği örnekler havada asılı kalır.Bak bir tane pırıl pırıl köy öğretmeni yazmış zorluklarını.Köyde zaten okula arabayla gitmeye gerek kalmıyor.İklim ve bulunduğun ortam şartlarından giysiyide çok önemsemiyorsun.Amaç o çocuklara ışık tutmak.Bak köy öğretmeninin amacı sadece para kazanmak olsaydı,gider metropol bir şehirde başka iş yapardı.Kat be kat fazlasını kazanırdı.Okul sırasında dirsek çürütmenin,okuduğu yılların hakkını vermeye çalışıyor,ideali için savaşıyor.
Bunca iş güç sahibi çalışanların hepsinin mi paraya ihtiyacı var,hepsi mi sadece para için çalışıyor.Ya da okullardaki öğretmenlerin öğrencilerin hepsi mi fakir.Bir kurumsal şirkette bile yöneticiden zengin çalışan vardır.Mesleğinin gereğini yapıyordur.

Çok çok iyiyse durumun,aile şirketinde de olsa çalışabilirsin.Kendin bir iş kurabilirsin.Hiç birşey yapamazsan bile,mesleğin var elinde,hem körelmemek,hem okuduğun yılların boşa gitmemesi,hem defaydan olsun diye,fakir ama zeki çocuklara belirli saatlerde ücretsiz ders verebilirsin.İnsan yeter ki istesin.

Anaokulları-anasınıfları bu konuda biraz şanssız hele ki küçük bi il veya ilçedeyse, ama diğer okullarda böyle bi uygulama hiç görmedim açıkcası, benim çalıştığım il'de anaokulu müdürü arkadaşım ondan biliyorum bu tarz şeyleri, hatta velilerden çok küçük meblağlar istediği halde alamıyor dolayısıyla bazen kadının parasını kendisi veriyor, ben anaokullarını göz önünde bulundurmadım o yorumu yaparken. O konuda haklısınız. Umarım bu konuda bi çalışma yapılır

guartacım okuldan okula değişiyor bu durum,benim çocuklarım da devlet anaokulunda ve aylık hiç bir aidat ödemiyoruz,kadrolu hizmetliler var temizlikten onlar sorumlu.demik ki her yerde farklı uygulamalar var.

guartacım okuldan okula değişiyor bu durum,benim çocuklarım da devlet anaokulunda ve aylık hiç bir aidat ödemiyoruz,kadrolu hizmetliler var temizlikten onlar sorumlu.demik ki her yerde farklı uygulamalar var.

belki de hizmetli kadrosu her okulda aynı olmayınca her okulda ,mecburen dışardan birilerini tutuyorlar..
kadiş ama siz de okul başlarken malzeme aldınız herlde di mi? boya kalemleri,hamurları,kağıtlar,alıştırma kitapları,vssss o kadar çok ki..

almaz olur muyuz dünyanın parası tuttu bi de iki çocuk baya masraf yaptık.

Konu yanlış yerlere gelmiş.
7. sınıfta bir öğretmen geldi . orta bir devlet okulu bizim okulumuz.
Bayanın jip son model range rower . kıyafetler o biçim kolejden gelmiş .
Okula gelme seebebi bu zamana kadar devlette çalışmadığı için belli bi yaştan sonra hiç çalışamıycak olması hep kolejde çalışmış .
Eşinin hastanesi falan var amerikada doğmuş büyümüş siz düşünün .
İngilizce hocamızdı . Çok mükemmel bir insandı biz ondan çok çekinirdik ama kitap okuycak seviyeye getirmişti ingilizcemizi.
Hiç bir zaman çizmesine bakmadık bizim için önemli olan öğrettiğiydi. Çocuk aklımızla anlamazdıkda.
Kadının devleti bırak kolejden aldığına bile ihtiyacı yoktu.
Konu çok başka yerlere gitmiş ama ben anladım sizi sadece aktarımınız yanlış olmuş.
Üzülmeyin olur böyle şeyler.
Deneyin neden olmasıın , çalışmak güzeldir.

başta ben de konu sahibinin öğretmen olma isteğini samimi buldum. ama sayfalar ilerledikçe baktım ki, en alakasız yerlerde maddiyat meselesi, para meseleleri falan. en son "kocam işte bundan bahsediyorum dedi" deyince artık samimiliğine zerre itimadım kalmadı. niyeti güzel olan bir insan bu kadar carta curta takılmaz. üstüne basa basa ama ben şöyleyim ama ben böyleyim diye ısrarla yazıp durmaz. tamam daa anladık öylesin, böylesin.. senin içinde olduktan sonra kimse senin giyimine, kuşamına, arabana takılmaz. öğretmenler de sandığın gibi fakirlik, rezalet içinde yaşayan insanlar değil. kimse üzerine atlamaz.

Son düzenleme:

Bence yanlış düşünüyorsunuz.
Çünkü konunun açılma sebebi zaten bu ince detay.
Baba ve koca çalışmasını istemiyor ve bunun için bayana hep maddi koşulların farklılığından bahsedilmiş.
Oda eşinin ve babasının dediklerini aktarmış buraya bir şekilde.
Olay burda kopmuş ben yanlış anlaşıldığını düşünüyorum.

İdealist bir öğretmen alacak maddi gücü olsa bile marka giysi kullanmayandır. Öğretmenliği bir hobi olarak görmekten ziyade sevdiğiniz ve istediğiniz için yapsaydınız başkalarının laflarına kulak asmak yerine zaten mesleğinizi yapıyor olurdunuz. Köy okulları sizin çok extrem olur; onun yerine özel okullarda sevgili arabanızla işe başlarsanız daha az sıkıntı çekersiniz. Birde deil g ile , ya da ayrı yazılır. Yazılım hatalarına çok takılmam ama üstüne basa basa iyi bir eğitim aldığınız için bunu yazdım. Umarım ukalalık olarak anlamazsınız.

Bende eğitim fakültesini zar zor kazandım çünkü meslek lisesi çıkışlıydım. Üniv bitti kesin atanırım çok çalıştım kpss ye dediğim anda atanamadım. Yüksek puan almıştım halbuki. Evlendim. Yine girdim yine atanamadım. Bölümünüzü bilmiyorum ama ben öğretmen olmayı istiyorum ama olmuyor.
Kolay öğretmen olunmuyor.
Köy öğretmenliğine özeniyorsanız küçük bi ilde ücretli öğretmenliğe başvurun.

--------------------

Bazı yorumlar dikkatimi çekti, maddi durumunu belirttiği için kırıcı sözler söyleyenler olmuş.

Konu sahibesi,
eğer öğretmenlik yapmayı gerçekten ama gerçekten çok istiyorsanız yapmalısınız.

Sanırım sizin burda vurgulamak istediğiniz ne gelir düzeyiniz ne de başka birşey, öğretmenlik yapma hayaliniz var ama babanız ve eşinizin sözleri yüzünden kafanızda acabalar oluşmuş, insanlar birşeyi gerçekten istiyorsa yapmalı.

Benim bir akrabam var, yaşı bizlerden büyük, dışardan liseyi bitirdi, çalıştı emekli oldu, istese artık emekliliğin tadını çıkarayım der ama idealist bir kadın, okuma aşkına gem vurmadı, üniversite sınavına girdi geçen yıl ve kazandı, şu anda okuyor ve bütün hayali 1 yıl dahi olsa öğretmenlik yapmak.
Ki eminim bu hayalini de gerçekleştirecek, şayet öğretmenlik yapmak sizin hayalinizse ve ilerde yapamazsın diyenlerin sözünü dinlediğiniz için pişman olacağınızı düşünüyorsanız ideallerinize sahip çıkın.

Maddi durumunuz dezavantaj olmaz,önemli olan kişiliğiniz, mütevaziliğinizdir, hayatta herzaman üstünüzdeki abanın değil karakterinizin ekmeğini yersiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…