Mesleğim, çevrem, kafa karışıklığım.

Siz zaten bu işi para için yapmayacaksınız. Hobi için yapacaksınız gibi bişey. Neden sıkılasınız ki.
Genelde kadınlar neden işleriinden şikayet ederler, evlerine kendilerine vakit ayıramadıkları için. Onun dışında çoğu kadın evde oturmaktan sıkılır zaten.
Sizde saatleri size uygun bi iş seçin, ne öğretmenisiniz çalışma şartlarınız ne bilmiyorum ama bu mümkün çoğu öğretmenlikte. Memur olmadığınız takdirde.

Bir diğer konu maaşınızdan daha pahalı ayakkabınızla işe gitmekten niye utanacaksınız ki. İş arkadaşlarınız hatta öğrencilerinizdende çeşitli yorumlar alacağınıza eminim ''okadar zengin öğretmenlik yapıyo'' diye. Desinler, sizde paraya ihtiyacım yok mesleğimi seviyorum dersiniz.

Baktınız olmadı, aileniz haklı çıktı sıkıldınız bırakırsınız. Evet haklıymışsınız dersiniz. Sonuçta sizinler inatlaşmıyorlar, sadece fikirlerini söyleyip kararı sze bırakıyorlars bukadar saorun etmeyin bence.

Belkide çok seveceksiniz.

Konunun oralarını gormemısım.Pahalı ayakkabılara burjuva .olduguna kanaat getırenler.Köy çocugu için 100 tl bile buyuk bir meblagdır.Belki konu sahıbının kadar pahalı bır ayakkabım saatim telefonum olmasa da uretımden kalkmıs okula goturdugum samsung dokunmatık telefonum bile onlar için uzay mekıgı gıbı gelıyor.Neyin karsılastırmasını yapıyorsunuz kı ?? Köy çocugu siz soylemedıkten sonra bir ayakkabının 3000 lira mı 300 lira mı 30 lıramı oldugunu bılemez. Hemen taaruza ne meraklıyız biz.

Maddi durumun iyi olması bence avantajdır.Özellikle köy okullarında.Üstelik pahalı şeyler giymek zorunda değilsiniz en azından okulda giymezseniz olur biter.

Neden olmasın?
Bence ilk önce kolejde çalışın.
Eğer yapabileceğinize inanırsanız kpssye girer atanırsınız.
Ne giydiğinizin ne ile gittiğinizin bir önemi yok.
Önemli olan minik yavrucaklara neler öğreteceğiniz
Umarım herşey dilediğiniz gibi olur

Öğretmenlik kesinlikle aşkla yapılması gereken bir meslek .

Çocukların geleceği anne-babalardan sonra öğretmenlerin ellerinde şekilleniyor .

Bu kadar istek duyuyorsanız o aşk sizde var olmalı .

Ama ya geçici bir hevesse ?

İki seçeneğiniz var bence , özel bir okula başvurabilir ve arabanızla , pahalı çizmelerinizle okulunuza gidebilir , çocuklarınızı yetiştirebilirsiniz .

Ya da ,

Atanmayı tercih edebilir , doğunun ücra okullarında hem çocuklara maddi olarak da destek olabilecek bir öğretmen olabilirsiniz .Eşiniz demiş ya hayır kurumlarında görev al diye .Onun yerine öğretmeni olduğunuz okulu güzelleştirebilir , öğrencilerinizi pırıl pırıl yetiştirebilir , görev aldığınız okulda ve okulun öğrencilerinin hayatına önemli izler bırakabilirsiniz .

Tercih sizin ?

Maddi durumun iyi olması bence avantajdır.Özellikle köy okullarında.Üstelik pahalı şeyler giymek zorunda değilsiniz en azından okulda giymezseniz olur biter.

Zaten araba ayarlanır orta halli, kıyafetlerimin üstünde fiyatı da yazmadığına göre. Bunu söylerken bile utanıyorum inanınki. Bu kıyafet olayı eşimin söylediği bir sözü söylememden çıktı.

kırmızladığım yer çizmeden nefret etmeme neden oldu gerçekten. Ne çizmeymiş bu. Pahalı çizmeyle okula gitme gibi bir hevesim yok. Görgüsüz ya da sonradan görme değilim ben. Çok küçük bir detaya takıldı birçok kişi. Giymeyi veririm. eşime de böyle söylemiştim zaten.

hem dershanede hem de devlet okulunda öğretmenlik yapmiş biri olarak söylüyorum ki, öğretmenlik para için yapilacak bi iş değil ,gönül işidir...olay dersimi anlattim bitti demek değil maalesef , öğrencilerin bir sürü sorunu olur, velilerle uğraşirsin vs...ve artik öğrencilerde eski öğrenciler değil..yapmadiklari saygisizlik ,atmadiklari yalan yok ki ben neler neler yaşadim..gerçekten de sabir işi...ücretli öğretmenlik için başvuru yap..zaten geçicidir sen de biliyorsundur...bir süğre çalişirsin olmazsa kadrolu öğretmen geldi ,ayrilmam gerekti dersin ailene..hem kendini denemiş olursun hemde ailenin ağzini kapatirsin ...

Bende çok farklı şeylerden , öğrencilere verebileceğiniz destekten , hayatlarına yapabileceğiniz katkıdan ,içinizdeki aşkla kahraman köy öğretmeni olabileceğinizden uzun uzun bahsetmiştim ama sizde sadece ''çizme'' detayına takılmışsınız mesajımda

o çizmeden üstüme çok gelindi başım ağrıyor şu an hatta. onu görünce isyan edesim geldi artık. Saol arkadaşım yorumların için

Bütün çizmelerimi toplatıcam şimdi. Uzun süre giyebileceğimi zannetmiyorum.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim tüm yorum yapanlara. Bir süredir siteyi takip ediyordum, girip konu açtığıma değdi gerçekten.. Saolun öğretmenlikle ilgili gelişme olursa yazarım buraya. Sevgiler.

Tesekkur ederım dusunceniz için.Tabi bu detaylar işin içine girince iş değişiyor haklısınız.Sartlarrda detaylarda atanma durumunda gerçekleşiyor.
Hangı ildesiniz bilmiyorum ama sömestr yaklaşıyor tüm il mem ler öğretmen açıklarını bildiriyorlar.Maaş sizin için mühim değil sonucta ücretli öğretmenliğe başvurabılırsınız.Bu ücretli öğretmenlik özel okulda sanırım.Dediğim gibi çünkü devlet okullarında ücretli ogretmenlik oluyor.Bu sayede ıstersenız maddı olanakları dusuk bır ılce okulunda bıle gorev yaparsınız.

dünyanın en güsel mesleklerinden biri öğretmenlik
başaramıycaksınız diye bişi yok
neden kendinizie güvenmiyorsunuz
ögrendikleriniz boş beyinlere aktarmak
düzgün bir fert yetiştirmek çok çok güzel olamlı
bence kimseye bakmayın hayalinzi gerçekleştirin
başarın yada başarmayın
ama ilerde keşke demeyin

İşe arabası ile giden bir sürü bayan var, maaşınızdan daha fazla para ile alınmış çizmenizde olabilir ama demek ki siz bu şekilde mutlu değilsiniz.

Kim ne derse desin bence çalışıp değerlendirmeyi kendiniz yapmalısınız.

branşınız nedir? devlette şu an için ücretli yapma şansınız var ya da özel okullara başvurabilirsiniz. deneyin ne kaybedersiniz ki içinizde kalacağına

Bu mantiga gore multimilyarder aileler Sabancilar,Koclar cok fazla paralari oldugu icin calismamali ve dukkani kapatip calismayi birakmalilar ?
Bencek meslek, maddi ihtiyactan cok toplumda yer sahibi olmak ve ne olursa olsun kendi ayaklari uzerinde durabilmek icin yapilan seydir.
Zaten calisma hayatina atilirsaniz basarili ve guzel bir meslek sahibi olmanin trilyon sahibi olmaktan cok daha saygideger goruldugunu anlayacaksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…