Mesleğim, çevrem, kafa karışıklığım.

Haklisiniz sanirim. Koy okuku ogretmenligi hayalini abartmayayim dediginiz gibi atanamayn bir cok kisi var. İhtiyaci olan. Hos kpss nin garantiside olmaz. Bir kolejde ders ayarlamaya calisicam. Bakalim..

kpss ile atanmayayım ihtiyacı olanlar var derseniz.. ihtiyacı olan başka bir öğretmenin yerini almamak adına özel okulda da çalışmamalısınız bu mantığa göre.. hiçbir yerde çalışmayın o zaman.. dersane kapılarında da başvuru kuyruğu oluyor..

o zaman zenginler evde otursun hep.. böyle bir mantık yok..

cv lere zenginim fakirim yazarak iş aramıyoruz.. kim olduğumuz önemli..

maddi durumu iyi olup çalışan ilk insan değilsiniz..

çalıştığı kurumu satın alacak güçte öğretmenler bile tanıdım..

sizin çalışma hayatınızı şekillendirmeniz kimseye "lütuf"ta bulunmanızı gerektirmez..

diğer öğretmen adaylarının da ihtiyacı yok buna..

herkes kendi hakkıyla mevkisini kurar ya da kuramaz..

önemli olan istekli yetenekli işini bilen öğretmenlerin çocuklarımızı eğitmesi..

not: spor arabayla köy okuluna gitmek! yapmayın allah aşkına.. atanırsanız bi zahmet arabanızı evinizin otoparkında bırakırsınız.. hangi çizmeyle gideceğiniz değil hangi duygularla amaçlarla hedeflerle gideceğiniz önemli..

allah gönlünüze göre versin..

sevgiler..

burjuva olunca böle oluyor boşver konu sahibi bu kafyla çocuklara zaten bişe veremez otursun nası giyinlir nerelerden giyinilir unları düşünsün

Hiç öyle bi öğretmenim olmadı, hep mütevazı, kendini bilen insanlardı. Köy okuluna gidipte rüyalarında göremeyeceği çizmeyi önlerine sunmak, pek iyi bi psikoloji oluşturmaz, tavsiyem konu sahibesinin öğretmen maaşından yüksek fiyatlı ayakkabı giyen öğrencilerin olduğu okulda ders vermesi, böylece kimsenin kimseye zararı olmaz.

katılıyorum cnm sana

idealist öğretmenlerin köy okullarına çok emek harcadıklarını biliyorum.çoğu şeyi yoktan var ediyorlar.idealist zengin bir öğretmenin de avantaj olacağını düşünüyorum

burjuva olunca böle oluyor boşver konu sahibi bu kafyla çocuklara zaten bişe veremez otursun nası giyinlir nerelerden giyinilir unları düşünsün
Bu şekilde tepki vermek ne kadar ayıp! Konu sahibesinin derdi geçim sıkıntısı olsaydı böyle söyleyen çıkmayacaktı değil mi ? Gayet düzgün bir dille paylaşmak istemiş, fikirlerinizi sormuş. Neden böyle bir iğnelemeye,burjuva etiketine gerek duyulur ki? Geçim sıkıntısı yok diye mi?
Yazık,gerçekten kompleksli insanlar varmış burada.

Ben kelimelerimi secerken dikkat etmeye calistim yanlis anlasilmamak adina. Demekki basaramadim. Yanlis anlasildim. Hic parasiyla hava atan bir insan olmadim hayatimda.. esimin bana soyledigi bir kac seyi paylastim sadece. Ozur dilerim yanlis anlasildiysam. Hic oyle bir niyetim yoktu.. neyse ben kararimi verdim zaten. Tesekkurler yorumlar icin

neye kompleks yapacağım arkadaşım benim de geçim sıkıtısı çekmişliğim ay sonunda para hesabı yapmışlığım yoktur hiç bana konu çok saçma geldi madem çalışmayacaksan ne die bölüme girip bir kişinin kontenjan hakkını çalıyosun o bölümü okuyup gerçekten öğretmen olmak isteyenler varken yok maaşı çizmemden düşük napsam fln garip bir hayli

Konuyu nerelere getirdiniz Allah aşkına.

Ayakkabı örneğini veren konu sahibi değil onu vazgecirmeye calısan kocası.

Şu yapılanı ben yapsaydım yemin ederim taşlarlardı

Ben bu şekilde yazdım arkadaşım (kırmızılı yere dikkat) tekrar tekrar okudum neden yanlış anlaşıldım diye, ama ben göremedim. Ben yanımda çalışanlarla bile abla kardeş gibi konuşan bir insanım. Neden önyargılı yaklaşıyorsunuz.

Konuyu nerelere getirdiniz Allah aşkına.

Ayakkabı örneğini veren konu sahibi değil onu vazgecirmeye calısan kocası.

Şu yapılanı ben yapsaydım yemin ederim taşlarlardı

ben de konu sahibinin üslubunda rahatsız edici bir şey göremedim. abartmaya gerek yok. durumu daha iyi açıklamak için o örneği verdiği ortada.

teşekkür ederim gerçekten. bu yorumlarınız olmasa kendi üslubumdan şüphelenicem.

Tabi ki arabanla gidebilirsin. Eşi üst düzey yönetici olan öğretmen arkadaşlarım var jeeple giden. Ne münasebet yani.

Önemli olan ne giyindiğin değil ki nasıl davrandığın

Çalışmak, üretmek, birilerine özellikle de öğrencilere yardımcı olmak, eğitimlerine katkıda bulunmak illa paraya ihtiyacı olduğu için yapılmaz ki onun maneviyatı çok farklı. İşe yaradığınızı, gün bittiğinde bugünde bunu yaptım deyip kendinizle gurur duymak çok güzel birşeydir. Zaten çalıştığınız zamanda evinizde yemeğinizi temizliğinizi yapacak bir kadınınız olacaktır durumunuz iyi yorulmayacaksınız Arabayla gitmekte ne var öğretmenler karı koca birleşip bir araba alabiliyorlar iyi kötü kimsenin kendini kötü hissedeceğini sanmam sorabilirler neden çalışıyorsun diye açıklarsınız hayatını dolu dolu arkanıza baktığınızda yetiştirmiş öğrencilerinizin sizi takdir eden sözcükleriyle dolu olduğunu görmek istemez misiniz diploma almak sadece okumuş olduğunu göstermek için olmamalı onu yapmalısınız da. Mesela bir gününüz nasıl geçiyor neler yapıyorsunuz. Paranızla ihtiyacı olan çocukları okutabilirsiniz defter kitabını alabilirsiniz yardım edebilirsiniz aile birliğine üye olup öyle yardımlarda bulunabilirsiniz. Ama elbette azminiz isteğiniz olmalı yoksa kolay değil öğretmenlik.

5senedır köyde görev yapıyorum.
İlk 4 senem dağların arasında geçti.
İzmir merkezde dogdum buyudum atanana kadar köyde hiç bulunmamıstım.
23-27 yaş aralığımı çevrem,arkadaslarımdan çok çok çok farklı bir hayat tarzı yasayarak geçirdim.
Nasıl ?? Soba yaktım,tutuşturmak için çalı çırpı topladım,elektrik kesintileriyle saatlerce bazen günlerce elektriksiz kaldiım.Haftada bir ilçeye inip erzak aldım.Ilcede lokantada yemek yemek bile lukstu.Vaktımı dere kenarında yuruyerek,fırından ekmek almaya gıderek,ogrencılerımızın evlerıne gıderek geçirdim.
Sankı yakınıyormusum gibi anlaşılmasın.Kendi fikrimdir kimse de alınmasın ama bir öğretmen köyde çaışmadan bu meslegın çok çok zorluklarından bahsetmesı benim için havada kalıyor.Polemiğe yol çmasın bu soyledıgım cünkü babam 29 senelik emekli öğretmen köyde çalışmamış.Abim 12.senesine giricek o da çalışmamış yengemde aynı şekilde.Ben bunu onlarada soyluyorum.
Karar senin ama zaten eşin çalışıyor ve ondan ayrı kalamazsın.Muhtemelen atansan dahi eş durumuyla gidersin yanına.

Bu arada babanız çalışıp o maaşlamı geçineceksin demiş ya siz çalışmıyorum yazmıssınız.Çalışmadıgınız halde aile şirketinizden maaş mı alıyorsunuz ?Yoksa şirkette çalışıp mı o parayı alacaksınız demek istiyor

üniversite mezunusun çok güzel. çalışmayada bazen insanların ihtiyacı oluyor. tabiki mesleğini yapabilirsin...

benim iki örnek vereceğim öğretmenim vardı liseden. birisinin eşi başsavcıydı. resmi arabayla, korumalarla gelirdi okulumuza...

diğer öğretmenimizinde ailesinin durumu çok çok iyiydi. şıkıdım şıkıdım lüks arabayla süper kıyafetlerle gelirdi.. içimiz açılırdı...

çokta iyi yaparsın... yapamazsanda bırakırsın ne olacak...

aklıma gelmişken branşını okuyamadım. halk eğitim merkezlerindeki sözleşmeli öğretmenler oluyor. oralardada kurs vererek başlayabilirsin. hem az ders saati istersin. bir denersin...

Öncelikle size hayran olduğumu belirtmek istiyorum. Tabi bu şartları bu detaylarıyla düşünmedim ben. Farklı ilde çalışmam gibi bir şey söz konusu olamaz benim için. Para almadan bir okulda çalışmak isterdim. Bunun alternatiflerini arıyorum bu aralar. Babacım saolsun izne ayrılmış bir öğretmenin yerine gönüllü çalışmam için birkaç yerle görüşecek...

Evet ben çalışmıyorum, aile şirketinden maaş alıyorum demeyeyim de giderlerim karşılanıyor diyeyim.

sizde çevrenizin anlayacağı dilden anlatın
" sıkıldım, hayatımda değişiklik istiyorum bu nedenle bu iişi yapacağım" gibi
onlar haklı çıkar ve siz yapamazsanız da gururunuz incinmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…