- Konu Sahibi kalbiminaruzvezni
-
Öğretmen maaşından yüksek çizme ha vay beee
burjuva olunca böle oluyor boşver konu sahibi bu kafyla çocuklara zaten bişe veremez otursun nası giyinlir nerelerden giyinilir unları düşünsün
Hiç öyle bi öğretmenim olmadı, hep mütevazı, kendini bilen insanlardı. Köy okuluna gidipte rüyalarında göremeyeceği çizmeyi önlerine sunmak, pek iyi bi psikoloji oluşturmaz, tavsiyem konu sahibesinin öğretmen maaşından yüksek fiyatlı ayakkabı giyen öğrencilerin olduğu okulda ders vermesi, böylece kimsenin kimseye zararı olmaz.
Bu şekilde tepki vermek ne kadar ayıp! Konu sahibesinin derdi geçim sıkıntısı olsaydı böyle söyleyen çıkmayacaktı değil mi ? Gayet düzgün bir dille paylaşmak istemiş, fikirlerinizi sormuş. Neden böyle bir iğnelemeye,burjuva etiketine gerek duyulur ki? Geçim sıkıntısı yok diye mi?burjuva olunca böle oluyor boşver konu sahibi bu kafyla çocuklara zaten bişe veremez otursun nası giyinlir nerelerden giyinilir unları düşünsün
idealist öğretmenlerin köy okullarına çok emek harcadıklarını biliyorum.çoğu şeyi yoktan var ediyorlar.idealist zengin bir öğretmenin de avantaj olacağını düşünüyorum
Bu şekilde tepki vermek ne kadar ayıp! Konu sahibesinin derdi geçim sıkıntısı olsaydı böyle söyleyen çıkmayacaktı değil mi ? Gayet düzgün bir dille paylaşmak istemiş, fikirlerinizi sormuş. Neden böyle bir iğnelemeye,burjuva etiketine gerek duyulur ki? Geçim sıkıntısı yok diye mi?
Yazık,gerçekten kompleksli insanlar varmış burada.
Manevi tatminsizliğim yok aslında sadece istediğim mesleği yapamıyorum. Yapabilecek miyim bilmiyorum. Yoksa memnunum hayatımdan. Yanlış anlaşılırım diye detayda girmek istemiyorum ama en basitinden eşim arabanla mı okula gitmeyi düşünüyorsun diyor, yada maaşının kat kat fazlası olan çizmeyle okula gittiğinde ayıp etmiş olmayacak mısın diyor. Öyle gitmem diyorum, sen kendine can sıkıntısından macera arıyorsun diyor. Şimdi bu kadar konuşmanın üstüne başlayıp bırakırsam olmaz. Eşim hayır kurumları ile uğraşmamın daha iyi olacağını düşünüyor. iyidir eşim kendi fikrini belirtip yine de sen bilirsin diyor.
Konuyu nerelere getirdiniz Allah aşkına.
Ayakkabı örneğini veren konu sahibi değil onu vazgecirmeye calısan kocası.
Şu yapılanı ben yapsaydım yemin ederim taşlarlardı
ben de konu sahibinin üslubunda rahatsız edici bir şey göremedim. abartmaya gerek yok. durumu daha iyi açıklamak için o örneği verdiği ortada.
Bu şekilde tepki vermek ne kadar ayıp! Konu sahibesinin derdi geçim sıkıntısı olsaydı böyle söyleyen çıkmayacaktı değil mi ? Gayet düzgün bir dille paylaşmak istemiş, fikirlerinizi sormuş. Neden böyle bir iğnelemeye,burjuva etiketine gerek duyulur ki? Geçim sıkıntısı yok diye mi?
Yazık,gerçekten kompleksli insanlar varmış burada.
Ben bu şekilde yazdım arkadaşım (kırmızılı yere dikkat) tekrar tekrar okudum neden yanlış anlaşıldım diye, ama ben göremedim. Ben yanımda çalışanlarla bile abla kardeş gibi konuşan bir insanım. Neden önyargılı yaklaşıyorsunuz.
Varlıklı bir aileden geliyorum, hiçbir eksiğim olmadı yetiştirilirken. Başarılıda bir öğrenciydim, Fransızca İngilizce çok iyi derecede biliyorum.. Liseden sonra hayran olduğum bir öğretmenim nedeniyle iyi bir üniversitenin eğitim fakültesini kazandım,mezun oldum. Çalışmaya ve paraya ihtiyacım olmadığı için üniversiteden sonra çalışmadım, ama aklım sürekli öğretmenlikte. Eşim de dahil olmak üzere herkes yapamazsın, ayak uyduramazsın, sıkılırsın diyor. Hatta babam bana hobi olsun diye okudun sen o üniversiteyi, napıcaksın çalışıp o maaşlamı geçineceksin diyor. Ailemin iş sahasında çalışmak istemiyorum, hiç bana göre deil, hep bu köy öğretmenleri oluyor ya onlara özeniyorum. Çok sıcak ve samimi geliyor bana. Hayır kurumları dışında da birilerine faydalı olmak istiyorum. Hiç bir şey gözüme gelmiyor arabam evim eşyalarım. Öğretmenliğe başlasam sonra ailem haklı çıksa yapamayıp bıraksam, gururuma yediremem. Kafam çok karışık.
5senedır köyde görev yapıyorum.
İlk 4 senem dağların arasında geçti.
İzmir merkezde dogdum buyudum atanana kadar köyde hiç bulunmamıstım.
23-27 yaş aralığımı çevrem,arkadaslarımdan çok çok çok farklı bir hayat tarzı yasayarak geçirdim.
Nasıl ?? Soba yaktım,tutuşturmak için çalı çırpı topladım,elektrik kesintileriyle saatlerce bazen günlerce elektriksiz kaldiım.Haftada bir ilçeye inip erzak aldım.Ilcede lokantada yemek yemek bile lukstu.Vaktımı dere kenarında yuruyerek,fırından ekmek almaya gıderek,ogrencılerımızın evlerıne gıderek geçirdim.
Sankı yakınıyormusum gibi anlaşılmasın.Kendi fikrimdir kimse de alınmasın ama bir öğretmen köyde çaışmadan bu meslegın çok çok zorluklarından bahsetmesı benim için havada kalıyor.Polemiğe yol çmasın bu soyledıgım cünkü babam 29 senelik emekli öğretmen köyde çalışmamış.Abim 12.senesine giricek o da çalışmamış yengemde aynı şekilde.Ben bunu onlarada soyluyorum.
Karar senin ama zaten eşin çalışıyor ve ondan ayrı kalamazsın.Muhtemelen atansan dahi eş durumuyla gidersin yanına.
Bu arada babanız çalışıp o maaşlamı geçineceksin demiş ya siz çalışmıyorum yazmıssınız.Çalışmadıgınız halde aile şirketinizden maaş mı alıyorsunuz ?Yoksa şirkette çalışıp mı o parayı alacaksınız demek istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?