- Konu Sahibi kalbiminaruzvezni
-
Sabah sabah içime düştü..merakımı gidermek için sorayım dedim. Acaba konu sahibi sen eğitim fak okurken bu aradaki muazzam uçurumdan etkilenmedin mi diğer öğrencilerle aranda olan? Sonuçta hepimiz biliriz ki eğitim fak. Genelde orta gelirli ailelerin çocukları seçer. Dolar milyoneri hiç görmedim ben eğitimde. Yani o zaman da öğretmen maaşı çizmelerle falan okula gitmek sorun olmuyor muydu? Arkadaş çevren nasıldı?
Sadece merak ediyorum. Hani okulda yadırganacağını düşünüyorsun ya öğrenciliğin nasıldı acaba?
Evet devlet cok zengin, okulu temizlemek icin alınan temizlik görevlisinin paraları velilerin aidatları ile ödeniyor bu yüzden. Hangi Türkiye'de hangi devlette yasıyorsunuz Allah askına?
arkadaş muhtemeln özel okulda okudu hani belrtmiş ya çok ileri seviyede fransızca fln bliyorum die hiç o orta seviyeli insanlarla bir arada okur mu
Elmy öyle ama eskisi gibi değil okullar. Yani yine devletten aldıkları bir ödenek var. Ama extralar velilerden. Mesela; okullarda artık sıvı sabun var bunlar hep markalı; aktivex, proteks. Havlu peçeteler ya solo ya papia..gıda sektörü büyüdükçe içine şike karıştıkça artık okullar çocuklarımızı olabilidiğnce korumaya çalışıyor güvenli markalarla. Hatta tuvalet kağıdı bile inan bak kırtasiyeyi söylemiyorum bile olmazsa olmaz artık..
Ama devlet de hepsini yapamaz sonuçta.. bir tuvalet kağıdı 8 li rulo bu markalarda 6-8 tl arası. Her ay alınan bir miktar para var, ben seve seve verilmesi taraftarıyım.
Evet devlet cok zengin, okulu temizlemek icin alınan temizlik görevlisinin paraları velilerin aidatları ile ödeniyor bu yüzden. Hangi Türkiye'de hangi devlette yasıyorsunuz Allah askına?
Canım bölge bölge ayrılır ödenekler Çankayada bir ilkokulla Mamak'ta bir ilkokul arasında dağlar kadar fark var. Sırf aidat veremediği icin okulu bırakan cocuklar tanıyorum burda. Keşke ben de zengin bir öğretmen olsam ve okula yardım edebilsem. Bu durum devletin zenginliğinden cok kişinin iyi niyetini gösterir.
Ellerine sağlık dicem.
Bence arkadaşlar başka ülkede yaşıyor..
Okulda çalışmasam bilmesem inanacağım..
Velilerin verdikleri aidatlar dışında devlet çalışanlar için ödenek göndermiyor..
Kimseyi çalıştırma ama okuldaki bütün işler de yürüsün diyor.
Kadrolu personel, memur da atamıyor.
Hayal dünyasında takılıyorlar..
Orası kesin elmişim de. Devlet de yani Çankayadaki zengin çocuğu onun ihtiyaçları daha lüks olur, Mamaktaki nasıl olsa varoş onunki daha az olur diye düşünmez. Mutlaka bir kıstası vardır ama ödeneklerin de arasında çok fark olduğunu sanmıyorum.
Yardım konusuna gelince.. elbette bu şekilde yardım edenin önünde düğmemizi ilikleriz. Sadece reklam olmasın da..
Ellerine sağlık dicem.
Velilerin verdikleri aidatlar dışında devlet çalışanlar için ödenek göndermiyor..
Ellerine sağlık dicem.
Konuyu siyasi boyuta taşımaya gerek olmadığı kanaatindeyim eLmayRa_ hanım. Eğitim camiasında çalışıyorum, neyin nasıl ödendiğini bizzat görüyor ve biliyorum. Kulaktan dolma, kimsenin hakkında en ufak bilgisi olmadan söylediği bu tip şeyler inanın hayal ürününden başka bir şey değil. Kimsenin maaşını kimse ödemiyor.
Bilmemek önemli değil arkadaşım.Başka ülkede yaşıyor da ne demek? Çocuğu olan bilir de çocuğu olmayan bilmeyebilir. Ülkede olan her şeyi herkes takip mi ediyor. Başbakan yardımcısı kim diye sorulunca sokakta 10 kişiden 5 kişinin bilemediği bir ülkede insanların bunu bilmemesi neden hemen ötekileştiriliyor ki. Benim çocuğum var da ben biliyorum ama belki yazan kişi bilmiyordur..
Okullarda hizmetlilerin memurların hepsini devlet mi atıyor zannediyorsun?
Eminmisiniz ? okullarda 2 tip hizmetliler vardır, 1. memur olan yani hizmetli kadrosundan atananlar ki onlar zaten devletten her ayın 15'inde alır maaşlarını, bir de TYÇP işçileri vardır. Bunlarda işkurun gönderdiği, maaşlarını da işkurdan alan süreli çalışanlardır. Dönemlik çalışırlar. Bilmiyorum sizin çalıştığınız okul nasıl bir okul :26:
sizin öğretmen maaşındanda yüksek olan çizmelerinizin markasını fiyatını merak etmeyin kimse anlamaz. bunun çakmalarıda var. olsa olsa anlayan bile çakma der. yada çoğunluk farketmez. bunu anlamak için bu işin erbabı olmak lazım.
dert etmesin eşiniz çizmelerinizi. hatta bol bol giyin. insanların gözü gönlü açılsın. ne güzell işte:))
Elmy öyle ama eskisi gibi değil okullar. Yani yine devletten aldıkları bir ödenek var. Ama extralar velilerden. Mesela; okullarda artık sıvı sabun var bunlar hep markalı; aktivex, proteks. Havlu peçeteler ya solo ya papia..gıda sektörü büyüdükçe içine şike karıştıkça artık okullar çocuklarımızı olabilidiğnce korumaya çalışıyor güvenli markalarla. Hatta tuvalet kağıdı bile inan bak kırtasiyeyi söylemiyorum bile olmazsa olmaz artık..
Ama devlet de hepsini yapamaz sonuçta.. bir tuvalet kağıdı 8 li rulo bu markalarda 6-8 tl arası. Her ay alınan bir miktar para var, ben seve seve verilmesi taraftarıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?