Mesleğim, çevrem, kafa karışıklığım.

arkadaş muhtemeln özel okulda okudu hani belrtmiş ya çok ileri seviyede fransızca fln bliyorum die hiç o orta seviyeli insanlarla bir arada okur mu

Evet devlet cok zengin, okulu temizlemek icin alınan temizlik görevlisinin paraları velilerin aidatları ile ödeniyor bu yüzden. Hangi Türkiye'de hangi devlette yasıyorsunuz Allah askına?

Elmy öyle ama eskisi gibi değil okullar. Yani yine devletten aldıkları bir ödenek var. Ama extralar velilerden. Mesela; okullarda artık sıvı sabun var bunlar hep markalı; aktivex, proteks. Havlu peçeteler ya solo ya papia..gıda sektörü büyüdükçe içine şike karıştıkça artık okullar çocuklarımızı olabilidiğnce korumaya çalışıyor güvenli markalarla. Hatta tuvalet kağıdı bile inan bak… kırtasiyeyi söylemiyorum bile olmazsa olmaz artık..
Ama devlet de hepsini yapamaz sonuçta.. bir tuvalet kağıdı 8 li rulo bu markalarda 6-8 tl arası. Her ay alınan bir miktar para var, ben seve seve verilmesi taraftarıyım.

arkadaş muhtemeln özel okulda okudu hani belrtmiş ya çok ileri seviyede fransızca fln bliyorum die hiç o orta seviyeli insanlarla bir arada okur mu

Özel okulların eğitim fakülteleri var doğru.. olabilir tabi..ama yine de özel okulda da okumak çok bir şey değil. Kolej fiyatları özel üni fiyatlarıyla kafa kafaya… 2 kişi çalışan anne babalar rahatlıkla gönderebilir.

Canım bölge bölge ayrılır ödenekler Çankayada bir ilkokulla Mamak'ta bir ilkokul arasında dağlar kadar fark var. Sırf aidat veremediği icin okulu bırakan cocuklar tanıyorum burda. Keşke ben de zengin bir öğretmen olsam ve okula yardım edebilsem. Bu durum devletin zenginliğinden cok kişinin iyi niyetini gösterir.

amaç eğitim vermek,yardımcı olmaksa sevgiyle yapılmayacak şey yoktur.ve fakat ben şuna inanıyorum.
bu kadar iyi şartlarda doğmuş,büyümüş,bu yaşa gelmiş birisi içindeki bu istekle olsa dahi kolay kolay zor karşısında dayanamaz.
örneklerini gördük,aksi olur mu olabilir evet.ama gerçekten çok büyük özveri ister.

bahsettiğin gibi bir maaştan yüksek çizme,araba vs..tok açın halinden anlamaz lafı boşuna denmemiştir geçmişte büyüklerimiz tarafından.özverini ve isteğini anlamak ile birlikte eğitimci yanını başka açılardan kullanman daha iyi diye düşünüyorum.

Konu sahibi arkadasim
Ben de ogretmenim icinizdeki meslek askini hissettim..
Bence yapın faydali olun öğrencilere.
Kimse de sizi arabanizdan cizmenizden dolayi yadirgamaz.

Ayrica maddiyatinizla ilgili yorumlar kisilerin niyetini gosterir.
Sen sen ol maddiyatla ilgili konu acma.
Burasi boyle insanlar konu ozunden uzaklasip farkli seyler dusunebiliyor.
Siz iyiniyetlisiniz.
Eminim boyle yorumlar beklemiyordunuz.

Biri de devlet zengin senin parana ihtiyaci yok demis
Guler misin aglar misin?

Son düzenleme:
Evet devlet cok zengin, okulu temizlemek icin alınan temizlik görevlisinin paraları velilerin aidatları ile ödeniyor bu yüzden. Hangi Türkiye'de hangi devlette yasıyorsunuz Allah askına?

Ellerine sağlık dicem.
Bence arkadaşlar başka ülkede yaşıyor..
Okulda çalışmasam bilmesem inanacağım..
Velilerin verdikleri aidatlar dışında devlet çalışanlar için ödenek göndermiyor..
Kimseyi çalıştırma ama okuldaki bütün işler de yürüsün diyor.
Kadrolu personel, memur da atamıyor.
Hayal dünyasında takılıyorlar..

Orası kesin elmişim de. Devlet de yani Çankaya’daki zengin çocuğu onun ihtiyaçları daha lüks olur, Mamak’taki nasıl olsa varoş onunki daha az olur diye düşünmez. Mutlaka bir kıstası vardır ama ödeneklerin de arasında çok fark olduğunu sanmıyorum.
Yardım konusuna gelince.. elbette bu şekilde yardım edenin önünde düğmemizi ilikleriz. Sadece reklam olmasın da..

Ben de senin gibi düşünüyorum devlet zaten zengin olsa ucua kacıp ücretli öğretmen atamaz, bu kadar acık varken hem de

Niyeyse ben reklam kokusu almadım ipeğim. Reklam kokan cok daha fazla konu okudum.

Konuyu siyasi boyuta taşımaya gerek olmadığı kanaatindeyim eLmayRa_ hanım. Eğitim camiasında çalışıyorum, neyin nasıl ödendiğini bizzat görüyor ve biliyorum. Kulaktan dolma, kimsenin hakkında en ufak bilgisi olmadan söylediği bu tip şeyler inanın hayal ürününden başka bir şey değil. Kimsenin maaşını kimse ödemiyor.

Başka ülkede yaşıyor da ne demek? Çocuğu olan bilir de çocuğu olmayan bilmeyebilir. Ülkede olan her şeyi herkes takip mi ediyor. Başbakan yardımcısı kim diye sorulunca sokakta 10 kişiden 5 kişinin bilemediği bir ülkede insanların bunu bilmemesi neden hemen ötekileştiriliyor ki. Benim çocuğum var da ben biliyorum ama belki yazan kişi bilmiyordur..

Eminmisiniz ? okullarda 2 tip hizmetliler vardır, 1. memur olan yani hizmetli kadrosundan atananlar ki onlar zaten devletten her ayın 15'inde alır maaşlarını, bir de TYÇP işçileri vardır. Bunlarda işkurun gönderdiği, maaşlarını da işkurdan alan süreli çalışanlardır. Dönemlik çalışırlar. Bilmiyorum sizin çalıştığınız okul nasıl bir okul :26:

Siyasi tek bir kelimem yok ki :)

Ben size bir kk repliği olarak "hı hı evet" ile veda ediyorum.

Hoşçakalın :)

konu farklı bi boyut almış ama benim okulumda dört hizmetli var va hepsi kadrolu yani maaşını devletten alan insanlar.velilerin aidatıyla falan ödenmiyor paraları.

her okul böyle değil tabii devletin hizmetli göndermediği okulun temizliğini velilerin ya da veliden alınan paralarla tutulan bir kişinin yaptığı okullarda var örneğin ilk çalıştığım okul böyleydi.

Bilmemek önemli değil arkadaşım.
Bilmeden konuşmayı doğru bulmuyorum..
Ve bu konu benim çok iyi bildiğim ve bizzat içinde olduğum bir konu..

Okullarda hizmetlilerin memurların hepsini devlet mi atıyor zannediyorsun?
Sorsan 6 personelden 1 tanesi kadroludur.
Diğerleri okul aile birliğinden çalışıyor.
Ben istanbulda büyük bir devlet okulundayım. Ve bizde durum böyle..
Devlet de okul aile birliğinden çalıştırılan temizlik elemanlarının maaşlarını falan göndermiyor..
İşte onların maaşlarını veliler ödüyor.. Çocuklarının temiz bir ortamda ders yapmaları için...
Oysa devletin göndermesi gerekmez mi? Ben bunu söylüyorum.

sizin öğretmen maaşındanda yüksek olan çizmelerinizin markasını fiyatını merak etmeyin kimse anlamaz. bunun çakmalarıda var. olsa olsa anlayan bile çakma der. yada çoğunluk farketmez. bunu anlamak için bu işin erbabı olmak lazım.
dert etmesin eşiniz çizmelerinizi. hatta bol bol giyin. insanların gözü gönlü açılsın. ne güzell işte:))

şu beğenme butonunu şu an deli gibi geri istiyorummmmmmm

Bizim okulda görevlinin parası okulda toplanan aidatlarla(toplayabilirsek) ödeniyor bir kısmı.Bir kısmını da yemek şirketi sahibi veriyor.
Elmayranın dediği gibi her okulu bir tutmak saçma olur.

Hangi okul orası ?? Manisa-Giresun-Trabzon-Ordu genelinde hiç rastlamadımda.Fotograflandırmak isterim okulumun tuvaletlerini ama ayıp olur şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…