Mesleğimi yapmak istemiyorum

Melegimbenim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
170
0
0
- Yurtdışı
hemen konuya giriyorum arkadaslar nolur yardim edin nolur..
(baska konularimda var ancak orda yasimi dogru yazmadim af ola)

beynimi kemiriyorum artik gercekten, sorun su: nisanliyim yasim 20, 2013 mart aylarina evlenicez insallah
yurtdisinda yasiyoruz, meslegim var hemsire olarak ancak ben bu isi yapmak istemiyorum, doktor yardimcisi olarak calismak istiyorum ancak onada meslek gerekiyor.
sorun suki evlenince meslege baslasam 3 sene sürüyor bitirdigimde yasim 23 oluyor. siz ne yapardiniz?? sizce evlilik ve okul ayni anda yürütülmesi mümkünmü? (aranizda tecrubesi olanlar veya yasiyanlar lütfen allah rizasi icin bana akil verin kendimi yiyip bitiriyorum) 3 sene uzun evlenmeden yapim desem 3 yil daha nisanli kalip ayri kalmaya dayanamam aramiz biraz uzak cünki, nisanlim evlenince yaparsin niye olmasin diyor destek veriyor, ancak ben gögüs gelemem basaramam diye cok korkuyorum, ancak buna bi taraftan mecburum ilerde yasim 30 a geldiginde is bulamassam, almanyada hersey meslekle dönüyor, mesleksiz cöpcü olarak bile calismak imkansiz düsünün yani... ne yapayim ben simdi ah benim salak aklim hemsirelik yapacagima keske zamaninda doktorun yanina girseymisim...hemsireligi neden istemiyorsun derseniz, bana göre zor is, is saatleri yogun, hafta sonlari calisiliyor bunlardan bunaldim mutsuzum bu is te... akil verin nolur, yorumlariniz icin simdiden tskler

avrupanın birçok yerinde evlilikle okulu birlikte götüren tanıdıklarım oldu. hatta amerikada. bu eğitim sisteminin kalitesiyle alakalı. ben isviçrede yaşadım örneğin orada olsam hem evlenir hem okuyabilirdim eşinin maddi durumu da önemli bir ayrıntı ev kirasını vs. karşılayabilecek güçte olacaktır sanırım. dolayısla senin okulun problem olmaz diye düşünüyorum. VEEE kesinlikle kariyerine yatırım yap derim

tek derdin bu olsun arkadaşım bence evlen ve okuluna git yeni gelinler evde sıkılıyor zaten

yorumun ici cok tskler moral verdigin icin cok sagol insallah olur bakalim hem meslek yaparkende 500 euro falan ödüyorlar yani ve yine bir katkim olacak:)
tek derdin bu olsun arkadaşım bence evlen ve okuluna git yeni gelinler evde sıkılıyor zaten

haklisin canim yorumun icin cok tskler

Melekcim, ilk önce hayırlı olsun, umarım Allah tamamına erdirir.Bende evlendikten sonra çok fazla sosyallikte bulundum.Açıköğretimden Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdim, şimdi de Sosyoloji okuyorum, ehliyetimi aldım, ingilizce kursuna gittim.Bunları yapabildim, çünkü eşim hep yanımdaydı.Ama bekarken bişileri yapmak çok daha kolay.Şöyleki yemek derdiniz, temizlik derdiniz vss yok.Biran önce evlenmek adına birçok şeyi evlilik sonrasına bıraktıran, ardındanda bunların yapılmasını kısıtlayan çok kişiye tanık oldum.İyi düşün en azından okula başla ilk seneni bitir daha sonra evlen. Bol şans

haklisin canim yorumun icin cok tskler gercekten icimi öyle bir rahatlattin ki allah razi olsun senden, internet üzeri bir kac bilgide edindim 3 sene yerine 2 sene olabiliyormus okul ,önceden hemsirelik meslegim oldugu icin, is merkezine danisicam en kisa zamanda allahim insallah bana bir kapi acar, nisanlimi okadar cok seviyorumki 5 senedir mücadele verdik bir cok seye,herzaman herseyde yanimda oldu, 4 4 lük insan diyebilirim (sinirine basmaigim sürece:)))) ) beni mutlu etmek icin gece gündüz calisirim yeterki senin is hayatin gerceklessin disimizi sIkariz dedi, insallah hersey iyi olur canim cok tsklerr

valla benim de enzer sorunum var .ben de senın gıbı meslegımden memnun degılım .tekstıl mezunuyum ve modelıstlık yapıyorum .tekstıl sektorunu hıc ama hıc sevmıyorum .bu meslegı tercıh yaptıgım da sevmıyordum benım aklım hep cocuk gelısımı bolumunu tercıh yapmaktı .neyse aılem cocuklarla ugrsamazsın kafayı yedırerler sana dedıler ,hocalarım cızımı begendıgı ıcın bır de kucukken sureklı bebeklerıme elbıse tasarladıgım ıcın tutturdu herkez tekstıl tekstıl dıye .neyse okul zamanında memnundum cızım yapmayı sevıyordum ama ıs hayatına atılana kadar hersey degıstı .nefret edıyorum bu sektorden herkezın agzının kokusunu cekmekten ,bunca yıl emek verıp d emegıne saygı duyulmamasından ,herkezın patron olmasından bıktım artık .dedım ya aklımda hep cocuk gelısımı vardı .ıcımde hep ukte kaldı valla .ben de yenıden hazırlanmak ıstıyorum ama 2013 de benım de dugun olucak kısmet olursa.erkek arkadasım da evlendıkten sonra devam edersın dıyo ama nasıl olur bılmıyorum ya .hem evlılık hem okul .bılemıyorum .

Bende Hollandada yasiyorum.
Kuzenim 17 yasinda evlendi.
Ve o zamanlar daha meslek lisesindeydi.
Okumaya devam etti hatta cocuk bile yapti.
Eline diplomasini aldiginda karni burnunda gibi biseydi.
Durumundan dolayi okurken bir cok avantajlarlada karsilasti.
Bence evlilik hayirli bir istir geciktirmemekte fayda var :)

ayrıca canm hemsırelık guzel bır meslek .doktor yardımcılıgına tercıh etmene sasırdım .saatlerı acısından demıssın ama benım bıldıgım doktor yardımcıları da hemsırelerle hemen hemen aynı saatte .tabı bılemeyız cnm ne zorluklar yasadıgını .

canim ya seni okadar iyi anliyorumki bende nefret ediyorum hemde nasil nefret anlatamam... annem cok kiziyor isin var bunu bulamiyanlarda var bilmem ne ama inan zorlugunu bilmiyor anlamak istemiyor. canim güzel is yazmissinda benim hafta sonu calismak okadar zoruma gidiyorki nefret ediyorum, nisanlimda bi sabahci bi öglenci gidiyor hadi diyelim ben sabahci o öglenci nezaman firsat olacak görüsmeye?? birde bu yanlari düsünüyorum. heleki cocuk olunca hafta sonlari sabahci öglenci asla istemiyorum o yüzden yasim henüz gencken firsati tepmek istemiyorum, dün ögrendimki 3 seneden 2 seneye kisaltma imkanim varmis hemsirelik meslegim oldugu icin, nisanlima anlatim neden olmasin evlenine yaparsin dedi, hem benimde eve katkim olacak az da olsa yine 500 euro falan, kardesim sana bisey diyimmi emekliligimize kadar calisacakmiyiz? evet! ozaman mutlu olacagin iyi para kazanacagin bir meslek yap icimde kaldi diyorsun, yillar geciyor coluk cocuk olmadan kesinlikle yap bence nisanlin destekliyorsa, bende yapacam 2013e kadarda doktorun yaninda calismayi düsünüyorum insallah alinirsam önceden tecrube olsun diye

Bu arada hem evliligi hemde okulu yurutebilmek icin esinin anlayisli ve fedakar biri olmasi sart.
Tipik bir Turk erkegi ise isin zor.

haklisiin her ikisinide yürütebilmek insanin kendi elinde, binlerce insan var hem okuyup hem evlilik yürüten üstüne birde cocuk yapan veya ek is yapan...
benim nisanlim cok sükür öyle degil yeri geldiginde bana yardim eder, ne biliyim ortaligi süpürür mesala diyince veya bulasiklari bosaltip yerlestirir kaynanamlarda..
sen ne gibi mesala dedin tipik türk erkegi derken hani pasakli falan olursami kast etin anamadim tam:)

çok dogru soyluyorsun ,emeklı olana kadar calısıcagız madem dedıgın gıbı sevdıgın bır sektorde calısmak lazım .sevmedıgın meslegı nereye kadar surdurebılırsın kı .ben modelıstlıgı sevmıyorum .kalıp cıkarmayı sevıyorum aslında ama ben tekstıl sektorunu sevmıyorum cnm .ınan var ya hıc saygı yok.modelhanede olmama ragmen sureklı konfeksıyon katınada cıkmak zorunda kalıyorum numunenın takıbı ıcın .oradakı ıscılere numunenı dıktırmek ıcın resmen dıl dokuyorum .ustelık kendı ıslerı o yapmaları gerekırken suyuna gıtmeye calsıyorum.benımde sıtreslı oldugum zamanlar oluyor zamanlar demıyım cogu zaman streslıyım.ee ben herzaman 32 dısım dısarda sırıtamam kı .eger ıscılerın suyuna gıtmessem onları yaglamassam dıkmıyor adam numuneyı .sonrada sefımle ben sorun yasıyorum .dıkmedı dıyemıyorum .nasıl dıkmıyor bır numuneyı dıktırmeyı beceremedınmı dıye suclu oluverıyorum o anda.ya ben mecburmuyum konfeksıyondakı ıscılerın suyuna gıtmeye mecburmuyum onlara hergun pıskin pıskın sırıtmaya .o adama dıl dokmeye mecburmuyum ya ben.benım gorevım kalıbı cıkarmak sonrası benım ısım degılken onun bıle pesını kosturmak zorundayım .konfeksıyon bolumu zaten sırf erkek kız halıne oraya gırılmıyor omrunde kadın gormemısler gıbı suratına baka baka heryerını suzuyorlar .sadece benım calıstıgım yer boyle degıl hadı cık baska yere gır desen ,tekstıl sektoru hep boyle .modelıstlıgı anca kendıne aıt atolyen olucak o zaman severek yaparsın .yoksa elın ısınde yemn ederım cekılmıyor .ben bu meslegı yapmayıpda ne yapıyım sımdı .benım de zoruma gıdıyor hıc ılgı alanım olmayan bır meslekte calısmak .bunca yıl oku sonra gıt sen farklı sektorde calıs .olmuyor cnm .cok dogru soyluyorsun ınsan sevdıgı meslegı yapabılmelı .

tipik turk erkegi derken, eve geldiginde full hizmet bekleyen erkekler.
Coraplarini yere atip, koltuga yayilip elinden televizyon kumandasini dusurmeyen erkekler

valla cok iyi anliyorum canim, bence sende evlenince yeniden meslek yap, yapmak istedigini yap yoksa ilerde inan bana cok pisman olursun yas gecince coluk cocuk olunca o ise mahkum olursun, ben bu yüzden korktugum icin sanirim 2 sene meslegimi yapacam evlenince cok sükür nisanlimda destek veriyor, hem sevdigim adamla beraber olacam evli olacam hemde evde bos bos oturmicam calisip okula gitcem evede katkim olacak sende yap canim
tipik turk erkegi derken, eve geldiginde full hizmet bekleyen erkekler.
Coraplarini yere atip, koltuga yayilip elinden televizyon kumandasini dusurmeyen erkekler

yok canim cok sükür öyle degil:)) yoksa yandiydik

lise eğitimine devam eden hiçbir genç evlenmemeli. Hatta üniversiteyi bitirip çalışmaya başladıktan sonra evliliği düşünmeli.

Son düzenleme:

Akıl Vermek mi? Estağfurullah Size Sadece Tavsiye de Bulunabilirim..

Nişanlınız Bunu Sıkıntı Yapmıyor Evlenince de Okursun Diyorsa No Problem..
Fakat İsterseniz Yaparsanız Yeter ki Siz İsteyin..

Ama Dersen ki Yok Arkadaş Ben Yapamam..
Tabii ki Okulu Değil, Evlenmeyi Ertelemeni Tavsiye Ederim..

Başarılar..

Son düzenleme:

yorum icin tskler canim hayirli olsun:)

Kac tane cocukla, 40'indan 50'sinden sonra okuyan cok insan gordum. Yurtdisindayim, burda dolu oyle. Senin yasinda hicbirsey yok. Oku tabii, 23'te mezun olsan ne olur, cok mu gec? Bu arada ben de hemsireyim. Tabii ben meslegini seven bir hemsireyim. :)

tsklr yorum icin canim, öyle yapicam sanirim :) hem evlilik hem meslekk neden olmasinki ha öyle gitmisim calismisim gelmisim evime ha meslek yaparak haftada 2 defa okula gidip 3 günü calisip gelmisim evime ayni hesap :) tabi ders calismak gerekecek ama olacak okadar :) meslegini sevdigine sevindim canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…