meslek değiştirmek mümkün mü? yapabilir miyim?

fuume

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
514
72
123
İstanbul
kızlar merhaba,

ben 23 yaşındayım , 4 yıllık gıda mezunuyum 3 yıldır yemek şirketinde proje sorumlusu olarak çalışıyorum. yemek şirketlerini bilen bilir zor iştir ve ne yazık ki insanı ölümüne yıpratır. ben mezun olur olmaz bu sektörde başladım ama hep sıkıntılı geçti. şimdi ki çalıştığım firma alanında büyük sayılacak bir firma ve ben 2 yıldır çalışıyorum. çalıştığım proje bir devlet kurumu ve hafta sonlarımda yok maaşımda çok iyi değil doğrusu 4 yıllık bir bölüm için bence çok çok az. şimdi gelelim derdim var kısmına... hep masa başı düzgün giyinebileceğim ve arkadaşlık kurabileceğim bir işim olmasını istedim. ama ne yazık ki sürekli mutfak içerisinde ayağımda galoş kafamda bone ve önlükle koşturuyorum. bir gün olsun saçımı yapamıyorum sürekli yemek kokularının içindeyim . yeri geliyor masa siliyorum , bulaşık yıkıyorum , paspas atıyorum... proje olduğu için de tek başımayım yani çalışan personeli saymazsak onlarında yaş ortalaması 35 üstü. sürekli sirtesli ve yorucu bir iş yani... ben bu şekilde çalışmak istemiyorum ama ne yapıcağıma da bilmiyorum çünkü eğitimim bu yönde. daha önce farklı bir dalda hiç çalışmadım . bu işte de yükselmek gibi bir şey de yok hep aynıyım. en yakın arkadaşım sigorta işinde ve ben ona imreniyorum. çalışma şekli , sürekli terfi imkanları beni çok cezbediyor.

kızlar bana akıl verin ne yapmam lazım.. tekrar yeni bir bölüm oku demeyin ne yazık ki çalışmam gerekiyor. ya da susup oturayım mı?

fikirlerinizi bekliyorum, okuduğunuz için şimdiden teşekkürler..

kpss ye çalışıp masa başı tercih yapabileceğin bir meslek seçsen

kpss ye çalışıp masa başı tercih yapabileceğin bir meslek seçsen

ahh ahh keşke mümkün olsa bölümümden en son 4 yıl önce 1 kişi atandı atama vermiyorlar ne yazık ki. 4001 den deneyim desem ne kadar zor biliyorsunuz puanlar fena..

İşkur kurslarına gıdebılırsın açıköğretimden başka bölüm okuyabılırsın

Okudugun bolumun yapabılcegı baska işler yok mu acaba bılgım olmadıgı ıcın yazamıyorum aklıma gelen kurslarla fılan kendını gelıstırıp farklı işler yapman

Yemek şirketi yerine gıda firmalarını seçsen. Burda ısım vermek dogrumu bılmıyorum ama. Sen bılırsın zaten benım de gıda muh. Arkadasım var o bır fırmada calısıyo ısınden cok memnun.

Yemek şirketi yerine gıda firmalarını seçsen. Burda ısım vermek dogrumu bılmıyorum ama. Sen bılırsın zaten benım de gıda muh. Arkadasım var o bır fırmada calısıyo ısınden cok memnun.

yemek şirketi dışında geri dönüş yapan firma olmuyor tecrübe de bu yönde olunca... gıdanın başka bir sektöründe çalışmak istiyorum ama iş bulamıyorum ya. yemek şirketinden kurtulmak istiyorum artık , açık öğretimden yeni bölüm okumayı da düşünüyorum ama 4 yıl bitine kadar sürünecek miyim burada yine

çok bunalmış durumdayım, sigorta şirketlerine geçsem diyorum ama alırlar mı bilemiyorum. kendime de güveniyorum işi öğrettikleri sürece o işin en iyisini yapacak kapasiteye sahibim ..

kızlar akıl verin bana

özel olmazsa hangı ılde oturuyosun sorabılırmıyım?. Benım bulundugum yerde bır cok gıda uzerıne fabrıka var ve maaslarıda cok tatmın edıcı

hım ben ızmırdeyım. Istanbulda pek fazla yoktur canım.

ne yazık ki böyle araştırmaya devam ediyorum. bir arkadaşa sordum sigorta firmasında pazarlama bölümüne her alandan mezunu alıyorlar dedi, ama sanırım o da pirim üzerinden satış yapamazsan çıkış veriliyormuş sanırım tabii kendini yetiştirirsen başka departmana geçişte varmış yapabilir miyim bunu acaba. 3 yıldır hep yönetici pozisyonundaydım şimdi satış şeklinde nasıl olur acaba

siz gıda mühendisi misiniz? gıda bitirdim demişsiniz de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…