meslek farkı

Hersey iyi güzelse sorun sadece maaş'mı ?
Emin olun ilerleyen zamanlarda sizden daha fazla maas alicak , ilk evlendiğimiz zaman eşimden fazla maaş aliyordum kidemli olduğum için, mali müşavirlik sinavlarini kazanirsa benim aldiğim maaşin abartisiz 10 katini alicak , ne yani şimdi şimdi eşim bunu problem mi etmeli ? Evlilikte senin benim maaşimi var o da ayri tabiki.

3 seneden daha fazlada az kazanabilirdi. 5-6 yılı bulabilir mesela. 10 yılıda bulabilir.

Belki seni sınıyordur neden bitirdikten sonra o kadar uzun sürsün ki iyi para kazanması? Ne demişler biliyor musun : "dünyayı hırsla dolaşana söyle insanı kanaat zengin eder. "

Niye bu kadar kafaya takıyorsun kafana göre insansa hem boş da durmuyor gayret ediyor. Eğer bu kadar büyük problemse gelir - gider işleri senin çocuğu bırak gitsin

ayyyy içim sıkıldı, böyle sevgi aşk mı olur yahu...
erkek tarafı gayet güzel bir mesleğe adım atmış, önü de açık olur inşallah... öğretmen maaşı da amma büyütülmüş... adam da mantıklı makul biri, ucu açık vaatler vermiyor, olumsuz ihtimalleri de düşünüyor (10 puan:)

ben 2006dan beri özel sektörde çalışıyorum, hep de iyiydi gelirim, eşim 2004den beri özel sektörde asgari ücreti anca 2011de yakaladı...

o zamana kadar hep 3-5 katını kazandım, sevgiliydik lafını bile etmedim, burs aldığımız öğrencilik yıllarında bile kesemiz ortaktı

şimdi o benden fazla kazanıyor, önü de bana göre çok açık... herzaman elimizdekine göre yaşadık, hiçbir zaman para için birbirimizi eziklemedik

kıssadan hisse olsun size

Sana değer veriyormu seviyormu el üstünde tutuyormu zor gününde yanında olacakmı en önemlisi bunlar.Sonuçta yan gelip yatan biri değildi.Daha iyi olması için çalışıyor çabalıyordu.Azmi vardı.Sizde ona köstek yerine destek olsaydınız hedeflerinize ulaşırdınız.Evliliğin iyi günleride oluyor zor günleride.Herşey maddiyat değil.2 ay içinde hep paradan konuşmanız hata olmuş.Neyse bitmiş gitmiş ayrılmakla çocuk doğruyu yapmış zararın neresinden dönsen kardır.

Adam kendini ezik hissediyorsa bu ise girisme, burnundan gelir. Yok adam ozguvenli, bunlari takmayan biriyse hicbir sikinti olmaz. Esim benden az kazaniyor, hatta aramizdaki makas yillar ilerledikce açılıyor ve ben hep daha fazla kazanacağım ama biz bunu hic sorun etmedik. Esim güler gecer, doğum iznine ben cikayim cocuk olursa karda oluruz der hatta. Bunu kafaya takan adam sonra baska yerden patlak verir

KONUYA biraz uzak yorum yapmışsınız.
ben takıldım bu konuya o değil.
yani ben biraz maaşı önemsedim.
ben önemsediğim için oda ister istemez rahatsız olmuştur

kusura bakmayin ben adam bundan rahatsiz sandim. O sorun etmiyorsa takilmayin bence.

konuya geri dönmüş olacağız ama ....
o bundan rahatsız değildi. ama benim ileride bunu probem yapacağım ile ilgili endişesi vardı.
sanırım ben de ağır laflar ettim. Ayrıldık ondan sonra.

ayrılalı 2 ay oldu.
beni çok sevmiş ama
beni unutmamış halen. takip ediyormuş. (internetten, ortak arkadaşlardan)
unutsa iyi olur.

ben yeni biriyle konuşmaya başladım. konuştuğum kişide öğretmen.
bu çocuğuda öğrenmiş hatta ????

Şaka gibi bir konu bir de ayrılmış. Yahu o kişi mali müşavir olsa aylık 15 binden fazla (en azı bu) geliri olur. Senin maaşını katlardı hemde fazlasıyla... Sizde ki bu kafayla zor valla. Böyle paragözlerden hiç hazetmem ama ayrıldığınız kişi adına da sevindim. İyi olmuş adına. Yarın evlenseydiniz, ne çoraplar örerdin kimbilir başına.

İkinizde okumuş kültürlü insanlarsınız
Neden maaş konusuna takılacaksınız ki
Ama yok ben ilerde bunu önemserim ve yüzüne devamlı senden fazla alıyorum farkındamısın diye yansıtacaksanız hiç bulaşmayın.Şakası bile kötü .Artık harcamalarınız bir olacak senin paran onun parası diye birşey yok.

evet mali müşavir olursa o zaman kazandıgının daha fazlasını kazanacak eger parası ıcın ayrılduysa konu sahıbı

gelecek şubat ayında aileme konuyu açmayı düşünüyordum.
benimle evlenmek istiyorsan bazı şeyleri değiştirmen lazım dedim.
Bir evin bir kızı olarak bunu kabul edemem dedim. şu halinle evlenmemize ihtimal bile vermiyorum dedim.
işini değiştirmesini söyledim. kabul etmedi.
ben bile bu durumu kabullenmedim. ailem hiç kabul etmez dedim.
ben de ona ailemi bu duruma ikna edemem, geçerli bir sebebim yok dedim.
bu durum şimdi olmasada ileride muhakkak problem olacak dedim.

oda; "sen ve ben oluruz ama biz olamayız,bunu anlıyorum" dedi.

uzatmanın anlamı yok dedi. Allaha emanet ol dedi.

böyle oldu işte

Mali müşavir olmak için bir yerde 3 yıl staj yapması gerekiyor, o para da onun duruma göre iyiymiş. Kimse staj yapan birine çok daha fazlasını vermez, genelde alt miktardan tutarlar çünkü o staj yapmaya muhtaç gözüyle bakıyorlar ve mutlaka yapması gerektiğinden işverenlerinde işlerine geliyor. Mali müşavirlik hakkında bu kadar saçma fikirler yürütmeseydiniz keşke. Onun sonrası aylık 15 binden fazla gelirdir.

ben ve eşim meslektaşız mühendisiz. ben eşimden daha çok kazanıyorum. bunda bozulacak birşey yok..
kalp bir olunca kese de bir oluyor.

İlerde daha çok kazandığında oda sizin hakkınızda böyle düşünebilir...dimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…