- 8 Haziran 2016
- 52
- 13
- 88
- 33
- Konu Sahibi turkuaz0758
-
ben ve eşim meslektaşız mühendisiz. ben eşimden daha çok kazanıyorum. bunda bozulacak birşey yok..
kalp bir olunca kese de bir oluyor.
tabii keseler bir olur. ayrı gayrı olmaz.
ama ben şunuda dedim çocuğa.
erkeğin maaşı kadından fazla olmalıdır. ve ya birbirine yakın olmalıdır. erkek aşağıda olmamalı.
baştan beri süre gelen bir durum bu ...dedim.
düşüncen buysa bırak da bozulsun çocuk
nasıl yani anlamadım ???
gelecek şubat ayında aileme konuyu açmayı düşünüyordum.
benimle evlenmek istiyorsan bazı şeyleri değiştirmen lazım dedim.
Bir evin bir kızı olarak bunu kabul edemem dedim. şu halinle evlenmemize ihtimal bile vermiyorum dedim.
işini değiştirmesini söyledim. kabul etmedi.
ben bile bu durumu kabullenmedim. ailem hiç kabul etmez dedim.
ben de ona ailemi bu duruma ikna edemem, geçerli bir sebebim yok dedim.
bu durum şimdi olmasada ileride muhakkak problem olacak dedim.
oda; "sen ve ben oluruz ama biz olamayız,bunu anlıyorum" dedi.
uzatmanın anlamı yok dedi. Allaha emanet ol dedi.
böyle oldu işte
ence neden erkeğin maaşı kadından fazla olmalı peki ?
Kadin ve erkek olmakla ilgili
Su durumda yer değiştirmiş olsaydik asla bir sorun olmazdi
Bu eskiden beri süregelen bir durum
Erkeğin maasi kadindan ustun olmalidir
Aramizdaki fark az bir fark olsa neyse ama gittikçe fark artmaya basladi
ozaman adamı oyalama bacım
Sizi anlamakta ciddi güçlük çekiyorum. Fikrinizi savunurken tek dayanağınız eskiden beri süregen bir durum olması mı? Şu an şoktayım. Ve mesleğiniz ögretmenlik. Yani pozitif ilim, insanların cehaletine son vermek, yüzyıllar boyunca sürse bile yanlışları düzeltmek. Karanlıkları aydınlatmak. İnsanlar eskiden beri süregelen şekilde dünyanın düz olduğuna da inanıyorlardı. Yada köleliğin doğal olduğuna, yada bir buçuk yüzyıl öncesine kadar akıl hastalarının içine şeytan girdiğine, tedavilerinin işkence ve öldürülmek olduğuna, yada yakın zamana kadar kadınların ikinci sınıf insan olduğuna, mens günlerinin kirli ve pis olduklarına vs ... Kesinlikle değerini sadece maddi getiri olarak ifade ettiğiniz mesleğinizi idrak edememişsiniz.Kadin ve erkek olmakla ilgili
Sizi anlamakta ciddi güçlük çekiyorum. Fikrinizi savunurken tek dayanağınız eskiden beri süregen bir durum olması mı? Şu an şoktayım. Ve mesleğiniz ögretmenlik. Yani pozitif ilim, insanların cehaletine son vermek, yüzyıllar boyunca sürse bile yanlışları düzeltmek. Karanlıkları aydınlatmak. İnsanlar eskiden beri süregelen şekilde dünyanın düz olduğuna da inanıyorlardı. Yada köleliğin doğal olduğuna, yada bir buçuk yüzyıl öncesine kadar akıl hastalarının içine şeytan girdiğine, tedavilerinin işkence ve öldürülmek olduğuna, yada yakın zamana kadar kadınların ikinci sınıf insan olduğuna, mens günlerinin kirli ve pis olduklarına vs ... Kesinlikle değerini sadece maddi getiri olarak ifade ettiğiniz mesleğinizi idrak edememişsiniz.
Sizinle kesinlikle katılmadığım fikrinizi tartışmayacağım bile. Çünkü fikir alışverişinde bulunduğum insanların fikirlerini savunurken mantık çerçevesinde konuşmasını beklerim. Aksi insanlara ise her kelimenin zaman kaybı olduğunun bilincindeyim. Sadece çok iyi bir karar vermişsiniz. Karşınızdaki insana da yazık. Umarım ikinizinde karşısına mutlu olabileceğiniz insanlar çıkar.
Not: sosyal medyadan takip etmek sadece unutamamak anlamına gelmez.
ayrıldık zaten.
ben başka biri ile konuşşuyorum. yeni tanıştım.
öğretmen .
ama ayrıldığımızın beni unutması lazım.
Kadin ve erkek olmakla ilgili
Niye eşin senden fazla alsaydı bi sorun yoktu? Lafa gelince eşitiz diye yırtınıoz biz hani ben burda eşitlik goremedim? Ha bide ilerde evlenip adamın basına kalkcaksan hiç bulaşmaarkadaşlar Antalyadan yazıyorum.2 aydır konuştuğum bir erkek arkadaşım var. ben öğretmenim ve atandım. 23 yaşındayız ikimizde. oda üniversiteyi bitirip askere gidip gelmmiş ve mali müşavirlik staj başlatma sınavını kazanmış. ve şu an da 1500 tl ye bir iş yerinde çalışıyor. stajını orada yapıyor. kendine ait ailesinden ayrı bir evi var.
ikimizde muhafazakar görüşe sahibiz. namazlarımızı elimizden geldiği kadarıyla kılıyoruz.
serseri biri değil. bana değer veriyor. gayet te olgun biri. düşünceli biri aynı zamanda. askere gitmeden evvel 3 yıl muhasebe ofisinde çalışmış.
ben ondan maaş olarak fazla kazanıyorum. onun mali müşavir belgesini alması için 3 yılı var.
kişiliğiyle ilgili problemim yok. hatta ailemin aradığı damat profiline sahip.
maaş konusuna takılmalımıyım. kendisi bu konular açıldığında üzülüyor. stres yapıyor kendine.
ama ben yinede fikir almak istedim.
Sizi anlamakta ciddi güçlük çekiyorum. Fikrinizi savunurken tek dayanağınız eskiden beri süregen bir durum olması mı? Şu an şoktayım. Ve mesleğiniz ögretmenlik. Yani pozitif ilim, insanların cehaletine son vermek, yüzyıllar boyunca sürse bile yanlışları düzeltmek. Karanlıkları aydınlatmak. İnsanlar eskiden beri süregelen şekilde dünyanın düz olduğuna da inanıyorlardı. Yada köleliğin doğal olduğuna, yada bir buçuk yüzyıl öncesine kadar akıl hastalarının içine şeytan girdiğine, tedavilerinin işkence ve öldürülmek olduğuna, yada yakın zamana kadar kadınların ikinci sınıf insan olduğuna, mens günlerinin kirli ve pis olduklarına vs ... Kesinlikle değerini sadece maddi getiri olarak ifade ettiğiniz mesleğinizi idrak edememişsiniz.
Sizinle kesinlikle katılmadığım fikrinizi tartışmayacağım bile. Çünkü fikir alışverişinde bulunduğum insanların fikirlerini savunurken mantık çerçevesinde konuşmasını beklerim. Aksi insanlara ise her kelimenin zaman kaybı olduğunun bilincindeyim. Sadece çok iyi bir karar vermişsiniz. Karşınızdaki insana da yazık. Umarım ikinizinde karşısına mutlu olabileceğiniz insanlar çıkar.
Not: sosyal medyadan takip etmek sadece unutamamak anlamına gelmez.
Tam bir kezo değil mi ya
Farzetki bişey oldu mesleğinden atıldın uzaklaştrıldın vs o zmn nabcan? Dha kucuksun cocuklarımızı senin gbi dusuncesz insanlar mj okuttuyo smdi? Sen kendni cok kaf dagnda gormuşsun cnm bıraktgn ii olmuş cocugun basını yaakma bosverKadin ve erkek olmakla ilgili
En guzelini yapmissin. Gitsin mutlu olsun cocuk Allah senin de gozunu doyursun. Meslegimden utandim sen anlattikca. Ben de ogretmenim ek ders ozel ders derken 3000 lira aldigim oldu esimin de issiz gunleri. Ilerde o cocuk senin 10 kati kazandiginda asil rahatsiz olmasi gerekenin kim oldugunu anlarsin.konuya geri dönmüş olacağız ama ....
o bundan rahatsız değildi. ama benim ileride bunu probem yapacağım ile ilgili endişesi vardı.
sanırım ben de ağır laflar ettim. Ayrıldık ondan sonra.
ayrılalı 2 ay oldu.
beni çok sevmiş ama
beni unutmamış halen. takip ediyormuş. (internetten, ortak arkadaşlardan)
unutsa iyi olur.
ben yeni biriyle konuşmaya başladım. konuştuğum kişide öğretmen.
bu çocuğuda öğrenmiş hatta ????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?