meslek farkı

ben ve eşim meslektaşız mühendisiz. ben eşimden daha çok kazanıyorum. bunda bozulacak birşey yok..
kalp bir olunca kese de bir oluyor.

tabii keseler bir olur. ayrı gayrı olmaz.

ama ben şunuda dedim çocuğa.

erkeğin maaşı kadından fazla olmalıdır. ve ya birbirine yakın olmalıdır. erkek aşağıda olmamalı.
baştan beri süre gelen bir durum bu ...dedim.

düşüncen buysa bırak da bozulsun çocuk

akıllı adammış

geleceği de parlak

bekar arkadaşlar işte böyle haysiyetli adamlar bulun kendinize

ence neden erkeğin maaşı kadından fazla olmalı peki ?

Kadin ve erkek olmakla ilgili
Su durumda yer değiştirmiş olsaydik asla bir sorun olmazdi
Bu eskiden beri süregelen bir durum
Erkeğin maasi kadindan ustun olmalidir
Aramizdaki fark az bir fark olsa neyse ama gittikçe fark artmaya basladi

Sizi anlamakta ciddi güçlük çekiyorum. Fikrinizi savunurken tek dayanağınız eskiden beri süregen bir durum olması mı? Şu an şoktayım. Ve mesleğiniz ögretmenlik. Yani pozitif ilim, insanların cehaletine son vermek, yüzyıllar boyunca sürse bile yanlışları düzeltmek. Karanlıkları aydınlatmak. İnsanlar eskiden beri süregelen şekilde dünyanın düz olduğuna da inanıyorlardı. Yada köleliğin doğal olduğuna, yada bir buçuk yüzyıl öncesine kadar akıl hastalarının içine şeytan girdiğine, tedavilerinin işkence ve öldürülmek olduğuna, yada yakın zamana kadar kadınların ikinci sınıf insan olduğuna, mens günlerinin kirli ve pis olduklarına vs ... Kesinlikle değerini sadece maddi getiri olarak ifade ettiğiniz mesleğinizi idrak edememişsiniz.

Sizinle kesinlikle katılmadığım fikrinizi tartışmayacağım bile. Çünkü fikir alışverişinde bulunduğum insanların fikirlerini savunurken mantık çerçevesinde konuşmasını beklerim. Aksi insanlara ise her kelimenin zaman kaybı olduğunun bilincindeyim. Sadece çok iyi bir karar vermişsiniz. Karşınızdaki insana da yazık. Umarım ikinizinde karşısına mutlu olabileceğiniz insanlar çıkar.

Not: sosyal medyadan takip etmek sadece unutamamak anlamına gelmez.

Senin için edebileceğim tek iyi dilek şu : Allah gözünü doyursun .

Niye eşin senden fazla alsaydı bi sorun yoktu? Lafa gelince eşitiz diye yırtınıoz biz hani ben burda eşitlik goremedim? Ha bide ilerde evlenip adamın basına kalkcaksan hiç bulaşma

Tam bir kezo değil mi ya eskiden süre gelen eskiden süre gelen :d iki gün sonra dayak yese erkektir döver de sever de der.
eskiden beri süre gelen bir şey ne de olsa der :d
valla çok sevindim ayrılmalarına zira biraz daha bekleseydi erkeğin o şimdiki maaşını 5 e katladığı zamanlarda o paraları bu kızın yemesini istemezdim

Dünya bazı kadınların paradan önce birçok kritere önem verdiğinde güzel bir yer olmaya başlar ancak
Nerede şeref yoksunu cebi dolu adam varsa yanında güzel, eğitimli kadınlar var
Acı olan tarafı da eğitimli olmaları
Yahu ekmeğin markası mı olacak ki, alırız fırından otururuz yeriz
Öbür dünyaya sırtımda mı götüreceğim kazandığım malları bir de inanan bir insansınız
Kırdığınız kalbin de bir vebali var.

Yazıktır, ayıptır
Öğretmen olanla görüşün, diğeri zaten şükür namazını kılmıştır çoktan
Bakalım maaş denkliği, zeka uyumuna oranla ne kazandıracak
Doktorlarda boşanıyor bu ülkede
Neyse daha fazla katlanamayacağım bu cehalete.

Farzetki bişey oldu mesleğinden atıldın uzaklaştrıldın vs o zmn nabcan? Dha kucuksun cocuklarımızı senin gbi dusuncesz insanlar mj okuttuyo smdi? Sen kendni cok kaf dagnda gormuşsun cnm bıraktgn ii olmuş cocugun basını yaakma bosver

En guzelini yapmissin. Gitsin mutlu olsun cocuk Allah senin de gozunu doyursun. Meslegimden utandim sen anlattikca. Ben de ogretmenim ek ders ozel ders derken 3000 lira aldigim oldu esimin de issiz gunleri. Ilerde o cocuk senin 10 kati kazandiginda asil rahatsiz olmasi gerekenin kim oldugunu anlarsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…