meslek farkı

Eger dogru hatirliyorsam ki neredeyse eminim böyle bir konuyu bir iki gün önce okuduguma konu sahibi o erkek olmasi gerek yada ´konu fake

Sen kocanı seviyorsan kimsenin iması bozamaz sizi hiç kusura bakma Bizim türk küçtürü diyorsun da en çok da gelinler erkekten ve rkek tarafından beklentiye giriyor, adama bana bilmemkaç liralık gelinliği al almazsan küserim ayy düğünüm ucuz olursa rezil olurum havasına girecek kafada biriysen tabi ki sana 1500 yetmez

Tamam o dediklerinde haklisin ama ben diyorum ki bizim turk toplumu bu kadar anlayisli olabilecek kadar genis toleransli insanlar degiller. Damat calisirken isten atilsana 1 sene falan yada bir kac ay issiz kalsa bile hemen fisiltilara baslarlar zihniyet boyle cunku. Sonra sen istedigin kadar benim icin sorun yok de kocan o laflarin altinda exilir duydukca cani sikilir sikildikca gerginlesir ofkelenir. Kisacasi bu olaylari sakinlik ve olgunlukla karsilayabilecek insan cok az bizim toplumda.

Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ama bana göre bir kişi böyle düşünüp soruyorsa gerçekten kendi için sorundur ve sevmiyordur benim gözümde maddiyata önem veriyordur.

Öğretmen sanki trilyonlara mı oynuyor. Devletin memurusun abartma .

Tamam o dediklerinde haklisin ama ben diyorum ki bizim turk toplumu bu kadar anlayisli olabilecek kadar genis toleransli insanlar degiller. Damat calisirken isten atilsana 1 sene falan yada bir kac ay issiz kalsa bile hemen fisiltilara baslarlar zihniyet boyle cunku. Sonra sen istedigin kadar benim icin sorun yok de kocan o laflarin altinda exilir duydukca cani sikilir sikildikca gerginlesir ofkelenir. Kisacasi bu olaylari sakinlik ve olgunlukla karsilayabilecek insan cok az bizim toplumda.
Böyle bi durumda bir erkek eşinin altında ezilmekten çekindiği için herkese karşı da sıkıntı duyar Sen onu ezdirmezsen o da ezilmez Ama kardeşim bak bence boşuna konuşup tartışılıyor burda , hala bu tezini savunmak için argümanlar üretiyorsan bence sevmiyorsun sen o adamı Kendine de yazık etme İyi adamdı evlendim,hala da İyi adam ama sıkıldım diyenlerden olma sonra

Ya adamın evi varmış aynı maaşı alsaydınız evi olmasaydı zaten aradaki farkı kiraya verecektiniz.. sizin anlayacağınız şekilde bence bu yaptığınız geleceğe yatırım :KK31:

Böyle bi durumda bir erkek eşinin altında ezilmekten çekindiği için herkese karşı da sıkıntı duyar Sen onu ezdirmezsen o da ezilmez Ama kardeşim bak bence boşuna konuşup tartışılıyor burda , hala bu tezini savunmak için argümanlar üretiyorsan bence sevmiyorsun sen o adamı Kendine de yazık etme İyi adamdı evlendim,hala da İyi adam ama sıkıldım diyenlerden olma sonra

Kime diyorsun ?

Mali müşavirler çok iyi kazanıyor... 3 yıl sabretmek zor olmaz sanırım? Ben de başlığı okuyunca işsiz güçsüz biri sandım :işsiz:

Sana :) ablacım samimiyetle söylüyorum Kötülüğüne algılama Belli ki sen rahat bi hayat istiyosun Eşinin parası mevzu olmasın , bunun sözü bile edilmeyecek rahatlıkta bi maddi durumu olsun istiyosun vs vs Kendini de adamı da sıkıntıya sokma Sevseydin maaşını görmezdin

kendi mesleğim diye demiyorum erkek arkadaşınızı çok uzun ve zorlu bir süreç bekliyor.Ancak önü çok açık meslek, eğer işini oturtursa onun kazandığının yanında sizinki komik bile kalır ileride...

arkadaşlar Antalyadan yazıyorum.2 aydır konuştuğum bir erkek arkadaşım var. ben öğretmenim ve atandım. 23 yaşındayız ikimizde. oda üniversiteyi bitirip askere gidip gelmmiş ve mali müşavirlik staj başlatma sınavını kazanmış. ve şu an da 1500 tl ye bir iş yerinde çalışıyor. stajını orada yapıyor. kendine ait ailesinden ayrı bir evi var.
ikimizde muhafazakar görüşe sahibiz. namazlarımızı elimizden geldiği kadarıyla kılıyoruz.

serseri biri değil. bana değer veriyor. gayet te olgun biri. düşünceli biri aynı zamanda. askere gitmeden evvel 3 yıl muhasebe ofisinde çalışmış.

ben ondan maaş olarak fazla kazanıyorum. onun mali müşavir belgesini alması için 3 yılı var.

kişiliğiyle ilgili problemim yok. hatta ailemin aradığı damat profiline sahip.

maaş konusuna takılmalımıyım. kendisi bu konular açıldığında üzülüyor. stres yapıyor kendine.

ama ben yinede fikir almak istedim.
bence takılmamalısın:)

ya sen belliki bu kişiyi istemiyosun. beklentilerin farklı. bende mali müşavirim ilerde daha iyi şartlarda iş bulur elbette. evide varmış. ama sen mesleğinede takılmış olabilirsin.sonuçta öğretmen olup atanamayabilir. iyi bir işte 10 katı maaş alırken evlendikten sonra işsiz kalabilir yada zengindir batabilir. ozman boşanacak mısın

Ya kusuruma bakmayin ama konunuz bana komik geldi :) Adama arsa muamelesi yapmissiniz resmen :) Siz kelepir ama ileride imara açılacak onunden yol gececek arsam var ama simdi biraz bakimsiz maliyeti cok acaba alsam mi prim yapar mi kafasindasiniz ileride o arsayi muteahhite verip 3 ev alirsa baskalari vala cok pisman olursunuz
Biraz espri katmak istedim konunuza, ama hakikaten bu adam mali musavir oldugunda ayda en az 15 bin kazanması isten bile degil. O yuzden hic kafaniza takmayin mutluysaniz iliskinize devam edin :KK66:

Sana :) ablacım samimiyetle söylüyorum Kötülüğüne algılama Belli ki sen rahat bi hayat istiyosun Eşinin parası mevzu olmasın , bunun sözü bile edilmeyecek rahatlıkta bi maddi durumu olsun istiyosun vs vs Kendini de adamı da sıkıntıya sokma Sevseydin maaşını görmezdin

Valla hangi kafayla tanimadan etmeden kendi kendine cikarim yaptin bilmiyorum ama cidden saglam uydurma kabiliyetin varmis.. Ne kocamin issizligi az maas kazanmasi ,ne ondan sikilmam nede adama yazik etmem kalmis.
Cidden hayati hakkinda en ufak bir bilgiye sahip olmadigin biri hakkinda boyle uydurmasyon cikarimlar yaparken hicmi beyninde iki tur dondurmuyorsun yazacagin cumleleri ? Yani insanda azicik suur azicik bilinc olmasi lazim, ya ben bunu yaziyomda ama neye dayanarak yaziyom diye. Sana acimakla kizmak, ve yine gulmekle acimak arasinda birseyler hissettim suanda.

Konuya gelecek olursak

Turk toplumunun %95 i parayi evlilik kriterlerinde ilk 3 e koyuyor artik sen istersen inan istersen inanma, burda da cikip kimsenin ay evet para cok onemli ben paraya cok onem veririm demesini tabiki beklemem ama hepimiz bu gercegin farkindayiz. Ben etrafimdaki yapilan evliliklerden bunu cok iyi gorebiliyorum.

Daha gecen gun burda kendim esimin kuzenini, damat adayinin isini maasini begenmedikleri icin polisi begenmeyip sonra bir baska aday bulup doktora verdiler ailenin kadinlari bu operasyondan pek bir mutlulardi pek gururlulardi dedigimde ve bunu elestirdigimde bazi suursuzlar sen onu kiskaniyorsuna kadar uzattilar konuyu. Benim asil deginmek istedigimde buydu iste kimse ayy ask onemli sevgi onemli demesin baya bildigin herkes kizini oglunu verecek evlendirecek zengin kapi derdine dusmus bu gercegi birtek ben goruyor olamam herhalde.
Eh is bu raddeye gelince kocasi az maas alan kadinada toplum akraba acayip baski yapiyor ben baskinin bu davranisin bu kafa yapisinin ve zihniyetin savunmasini yapmiyorum ki ben toplumdaki olan bu egilimden bahsediyorum ve bu egilimin sonuclarindan tabi anlayabilene anlatiyorum ben.

arkadaşlar Antalyadan yazıyorum.2 aydır konuştuğum bir erkek arkadaşım var. ben öğretmenim ve atandım. 23 yaşındayız ikimizde. oda üniversiteyi bitirip askere gidip gelmmiş ve mali müşavirlik staj başlatma sınavını kazanmış. ve şu an da 1500 tl ye bir iş yerinde çalışıyor. stajını orada yapıyor. kendine ait ailesinden ayrı bir evi var.
ikimizde muhafazakar görüşe sahibiz. namazlarımızı elimizden geldiği kadarıyla kılıyoruz.

serseri biri değil. bana değer veriyor. gayet te olgun biri. düşünceli biri aynı zamanda. askere gitmeden evvel 3 yıl muhasebe ofisinde çalışmış.

ben ondan maaş olarak fazla kazanıyorum. onun mali müşavir belgesini alması için 3 yılı var.

maaş konusuna takılmalımıyım. kendisi bu konular açıldığında üzülüyor. stres yapıyor kendine.

ne varkı yanı ılerde çok fazla para kazanıcak ve yaşlarınız küçük.23 yaşında kaç tl kazanmasını beklıyordun

serbest mali müşavirlerin ne kadar kazandığından haberiniz yok sanırım

Şu kk' da bir gün de bir kadın ben 1500 maaş alıyorum, sevgilim 5000-6000 diye konu açsın. Buna eziklensin, dişimi kırıcam.

Neden erkekler sizden fazla kazanmak zorunda ya.. Aradaki gelir adaletsizliğini( eğer bu bir sorun ise) neyinizle kapatmayı düşünüyorsunuz?

Sorun değilse; ha siz fazla alırsınız ha o ne fark eder? Erkek fazlasını alınca sorun olmuyorsa kadın fazla alınca da olmamalı.

birçok arkadaşın dediği gibi, sevseydiniz gözünüz görmezdi kısmına katılıyorum ben de.
bahsettiğiniz fark bizde de var, ben mimarım, nişanlım 2 yıllık okul mezunu, ancak ancak mobilya - dekorasyon konusunda uzmanlaşmaya çalışıyor kurslarla kendini geliştiriyor, asgari ücretten biraz yüksek bir maaş alıyor yani şuan. aramızdaki fark onu rahatsız eder mi diye düşündüm, ama ben rahatsızz olur muyum diye hiç düşünmedim. 15 aylık ilişkim boyunca bunu hiç düşünmedim hem de. evimize net girecek para bizi geçindirir mi ona baktım, o şart oluşunca da (yani ben bi iş bulunca) evlilik adımlarını atmaya başladık. bunu çevre, aile, eş dost sorun eder diyenler olmuş. çevreden çevreye fark var demek, benim çevrem o laf edecek olanların aksine bizim işimizi kolaylaştırmaya çalıştılar. hatta ananem kendi evini verdi oturalım kira vermeyelim diye. demek ki gerçekten sevenin gözü de böyle şeyleri görmüyormuş, Allah da yardımcılar oluyormuş :KK51:

keşke maaşınız karşınızdaki kişiyi ezebilecek kadar olsaydı, ben de isterim öğretmenler öyle şartlarda yaşasın da inanın kafaya takılacak bir fark yok aranızda. ayrıca erkek arkadaşınız 5-6 yıl sonra çok katlar o parayı. o zaman da ben ona layık değilim deyip efkarlanır mısınız? sanmam

Back
X