- 24 Nisan 2018
- 660
- 382
- 23
- 31
- Konu Sahibi resurrection93
-
Evet garanti mesleğim olsun istiyorlar ama insan bence sevdiği meslekte “garantili” bir hale gelir. Öğretmenlik yapmaya kalksam 2 günde atarlar beni ciddiyim.Aileniz de haklı olarak garanti işiniz olsun istiyordur. Yapmak istediğiniz işte tutunmak daha zor görünüyor. Diğeri de garanti değil tabi. Şu sıralar yaşam koçluğu (spor ve beslenme), kişisel spor koçluğu vs. epey revaçta. Gönlünüzden geçen mesleği yapın. Kendinizi her yönden geliştirin.
Teşekkür ederim. Bölümüm iyi ama işte ben hevesli olmadığım için çok fazla geliştirmedim kendimi kendi bölümüm ile ilgili. Benim girebileceğim bir yer anca çeviri ofisi olur o da az ücrete afedersiniz eşek gibi çalışmak olur. Ya da öğretmenlik yapıp hasta olurum genç yaşımda çünkü dediğim gibi sevmiyorum. Yoksa sözlü çeviride falan çok fazla para var ama ben kendimi geliştirmedim hiç sözlü çeviride okulda ne gördüysem anca onunla kaldım, hevesim Yoktu bir kere. Gönülleri olsun diye formasyonu alacağım mecburen evet ama sevdiğim işten vazgeçeceğimi pek zannetmiyorum.bence herkes herşeye zamanla alışır. önemli olan kişinin istediğini yapması. siz onların istediklerini yaptıkça, baskıları azalmayacak ki, bu sefer farklı alanlarınıza müdahale etmeye koyulacaklar, taki siz tamamen onların istediği hayatı yaşayana kadar.
bence madem de başarılısınız, kendi kariyer hedefinizden vazgeçmeyin.
yine de formasyon almak vs size bir şey kaybettirmez, aksine vizyonunuz artar, bu şekildeki önerileri de göz ardı etmeyiniz.
ve bölümünüz bence çok iyiymiş, şu anki kariyer hedefinize bile katkısı olabilir bence.
Teşekkürler. Yok elbette bel fıtığında uzman gibi asla konuşmuyorum zaten. Ama bir takım bel rahatlatan hareketler var. O tarz hareketleri derslerde yaptırınca o tarz rahatsızlıkları olanlar hareketten yararlanabiliyorlar, toplu derslerde yani. Benim kişiye özel gidip gösterdiğim bir şey değil. Yoksa bir besyo mezununun bile fizik tedavi uzmanının yerini tutacağını pek zannetmiyorum.Tercümanlıkta da öğretmenlikte de iş garantisi yok ki. Gönlünüzden geçen mesleği yapın. Herkes gerçekten sevdiği işte başarılı oluyor. Ama başka alanlara da dahil olmayın, o bel ağrısını hafifletme falan yani fizik tedavi uzmanlarının işi değil mi o? Spor eğitmeni de olsanız doktor değilsiniz.
Teşekkürler. Yok elbette bel fıtığında uzman gibi asla konuşmuyorum zaten. Ama bir takım bel rahatlatan hareketler var. O tarz hareketleri derslerde yaptırınca o tarz rahatsızlıkları olanlar hareketten yararlanabiliyorlar, toplu derslerde yani. Benim kişiye özel gidip gösterdiğim bir şey değil. Yoksa bir besyo mezununun bile fizik tedavi uzmanının yerini tutacağını pek zannetmiyorum.
Kusura bakacak bir şey yok zaten, öğretmen olsam 2 güne atarlar beni eminim. Hem çocuklara hem kendime zararım olmasın boşuna.Bence sevmediğiniz öğretmenliği yapıp öğrencilere de eziyet etmeyin. Karşılarında istekli, hevesli bir öğretmen olsun. Yaptığınız aileniz yüzünden öğrencilere de haksızlık. Kusura bakmayın.
Ne iş yapmak istiyorsanız ona yönelin. Her zaman kenarda köşede para tutun. Bunu da olur da işsiz kalırsanız diye diyorum. Gidip kimseden para istemeyin. Kendi yağınızda kavrulun da söz sahibi olmasınlar.
Amin, çok teşekkür ederim. :)Anladım. Başarılar diliyorum o halde, gönlünüzden geçen olsun. :)
Teşekkür ederim böyle güzel ve ayrıntılı yorumunuz için. 6 yıllık ilişkiyi aslında bitirdiğim gün aştım ben ama çok az bir etkisi kalmıştı üstümde. Onu da attığımı düşünüyorum. Bu konuda gösterdiğiniz hassasiyet için de ayrıca teşekkür ederim.ilk defa 6 yıllık ilişkiden bahsetmeden bir konu açmışsınız. Demekki aşmaya başladınız tebrik ederim.
Siz hatayı en baştan istemediğiniz bölümü okuyarak yapmışsınız. Şimdi spor diyorsunuz, ama bu işlerin bir de yaşlılığı var. Gençken güzelken yapılır ama belli yaştan sonra sonu ne olacak? Üstelik bu iş biraz da çevre ve sermaye işi. Bir spor salonu açıp idare edebilirseniz iyi para kazanabilirsiniz. Ama sağda solda plates dersi verip sonra anlaşamayıp ayrılıp başka yere geçip (tüm çevreyi kaybedip) vs o işler zor olur. Ha ama yapacaksanız instagram sayfası, youtube falan kurun reklamınızı yapın dersleri kaydedip, kişisel olarak reklamınız olur. Baya zamanla tutar bu işler. 2-3 sene youtube a 100 kişiye video yüklersiniz sonra kanal bir büyümeye başlar sonra aranan kişi olursunuz.
Öğretmenlik ise tam aranan kadın mesleği bizim halkın gözünde. Tatili bol, maaşı iyi. Hele bir de bir iki özel ders yakaladın mı tadından yenmez olarak bakılıyor. Annenizin ısrarı bu yüzdendir. Ama sevmeden de ne kadar yapılır tabi sizde haklısınız.
Mantık olarak bakıldığında kesinlikle öğretmenlik, çünkü garanti iş. Ama sizin açınızdan bakıldığında spor. Bence formasyonunuzu alın o da bir kenarda dursun. Eğer öğretmen olabilirseniz, işin içine girip seversiniz belki. Yok sevemezseniz sporu da hiç bırakmayın. Zaten öğretmenlerde atanmışlarsa eğer sözleşmeli değillerse 3.5 gün çalışıyorlar gerisi boş oluyor. Boş günlerde spora devam edebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?