- 24 Nisan 2018
- 660
- 382
- 23
- 31
- Konu Sahibi resurrection93
Ben İngilizce mütercim tercümanlık mezunuyum. Ama aslında okuduğum yıllar boyunca sporu daha çok sevdiğimi ve bu alana yönelmek istediğimi fark ettim. Böyle anatomi öğrenmek, Latince kas isimlerini ezberlemek, kişilere rahatsızlıkları doğrultusunda hangi hareketler yaptırılır gibi konular çok daha fazla ilgimi çekiyordu. Bunların hepsi rutin bir spor yapma alışkanlığı ile başladı. Gel zaman git zaman mezun olduktan sonra spor eğitmenliği ile ilgili çeşitli belgeleri aldım. Çeşitli yerlerde çalıştım, insanlara da epey faydam oldu aslında. Bir üye gelip bana “hocam geçen grup dersinde yaptırdığınız bel hareketi bel fıtığı ağrımı hafifletti” dediği zaman benden mutlusu yoktu. Ama özel sektör işte, hiç birinde aradığım şeyi bulamadım. Şimdi yakın zamanda gene spor üstüne inşallah iyi bir yerde biraz da resmî sayılan bir yerde işe başlayacağım. Ama ailem özellikle annem pedagojik formasyon alıp öğretmenlik yapmam konusunda bana inanılmaz baskı yapıyor. O istiyor diye gittim mecburen kayıt oldum çünkü formasyon alınınca her şeyin çok iyi olacağını zannediyor. Bu arada okuduğum bölümü de daha farklı bir imkanım olmadığı için mecburiyetten okudum, hiçbir zaman sevemedim ve benimseyemedim bölümümü. Ve spora ve sporculuğa olan ilgimi üniversitede 2. Sınıftan sonra fark etmiştim o saatten sonra da bölüm değiştiremedim haliyle daha doğrusu cesaret edemedim. Ama araştırma ve okuma Azmimle epey yol katettim spor konusunda. Tercümanlık ofislerinin durumu malum az ücrete insanın suyunu çıkarana kadar çalıştırıyorlar. Öğretmenlik yapma fikri ise bana zaten korkunç geliyor, asla sevebileceğim bir iş değil. Pedagojik formasyon alırken yapacağım zorunlu stajı bile kara kara düşünmeye başladım şimdiden. Öğretmen oluncada her şeyin çok güllük gülistanlık olmayacağının farkındayım açıkçası. Sorum; ben inşallah bu bahsettiğim resmî sayılan yerde spor eğitmenliğine başladıktan sonra ailemi özellikle de annemi istemediğim mesleği yapmaktan vazgeçilebilir miyim? Hayatımı istemediğim mesleği yaparak zehir etmek istemiyorum açıkçası. Ama ailemi güzellikle de tartışarak da bu konuda tam anlamıyla ikna edemiyorum. Bana kalsa formasyon almaya bile gitmezdim ama işte sürekli evde “bak gitmedin de ne oldu işsiz kaldın, gitsen İngilizce öğretmeni olurdun şimdiye sen anca otur” lafları dönünce bir nevi mecbur kaldım. Gidip 30 kişilik bir gruba rahatça ve en ufak bir sıkılma utanma olmadan pilates dersi verebilirim ama bir çocuğa gidip ders anlatamam gibi geliyor çünkü öğretmenlikten kelimenin tam anlamıyla nefret ediyorum. Mesleği sevip sevmeme meselesi bu. Acaba bu bahsettiğim düzenli ve iyi koşulları olan işe girdikten sonra onları da beni öğretmen yapma fikrinden vazgeçilebilir miyim? Böyle bir konu hakkında siz de benzer baskılara maruz kaldıysanız, siz ne yaptınız? Teşekkür ederim şimdiden. :)
Son düzenleme: