Meslek sorunu

Ben üniversite okudum/okuyorum.
Meslek amacıyla seçtim ama asıl amacım kendimi geliştirmektir.
Ki geliştirdim de. Okurken bir benzincide marketi olarak işe başladım. Daha sonra yükselip muhasebenin yanına attım kendimi. Okuldan sonra harıl harıl çalıştım, sonra patronun yanına girdim. Bunları üniversite okuyor olduğum için başarmadım, azimli olduğum için başardım.
Sonra istanbulda olan okulumu Ankaraya aldırıp Hacettepe'de okumaya başladım, bunların hepsi azimle oldu ve ben bunu yine meslek edinmek için yapmadım, kendimi geliştirmek için yaptım.
Hangi bölümü okuyorsunuz

Mevzu okumak istememek değil. Okumak istemesem kafam karışık diye buraya yazmazdım. Uzun zamandır çocuk gelişimi ya da anasınıfı öğretmenliği düşünüyorum. Ancak okuduktan sonra işsiz kalmaktan korkuyorum. Çevremde çok iyi okullarda öğretmenlik okuyup açıkta bekleyenler çok var. Öğretmenliğin hali malum. Kpss sorunu var. Atanamamak var. Dershanelerde sürünmek var. Allah aşkına bir şekilde mesleğine sahip olup düzenini kurmuş olanlar yorum yapmasın. Emin olun dışardan konuşmak o kadar kolay ki. Lisede üniversitede gelecek kaygısı yaşayan öğrencilerin durumunu düzenini kurmuş insanlar anlayamaz. Sizden istediğim yardım acaba başka bir şekilde kendimi geliştirip iş sahibi olabilir miyimdi
Yeni gördüm mesajını. Bu bölümlerde kendini o kadar güzel geliştirebilirsin ki... Mesela bu bölümleri okurken açıktan edebiyat oku. Bir de çocuk edebiyatında derinleş, oyun terapileri kurslarında eğitimlerinde vakit geçir. Ama gerçekten bunları yapabileceksen çık yola. Ve muhakkak ingilizce öğren. Bu alanda ingilizce daha çok işe yarar. Mevzuyu atanma derdiyle baskılamayın. Atanmaktan çok daha iyisi yapılabilir.

Hangi bölümü okuyorsunuz
İfşa olmamak adına söylemeyi doğru bulmuyorum. Ama iyi ve rövaçta olan bir bölümü okuyorum.
Şunu söyleyeyim, Hacettepeye girmek hiç zor değil. Sadece düzenli çalışma ve azimle girebileceği bir okul. Ben istanbulda üniversite okurken Hacettepeyi kazandım. Bu yılda üniversite sınavına gireceğim mesela kendimi denemek için.

Üniversite sana şunu katar, bunu katar demeyeceğim. İnsanlar kendini geliştirmek için her türlü araca ulaşabilecek ortama, olanaklara sahip. Üniversiteler eğlence odaklı, gerçekten üretim yapılan yerler değil. Saçma sapan insanların, gereksiz egolarıyla karşılaşman daha muhtemel. Ve hatta aynı özelikleri segileyebilecek olman dahada muhtemel. O yüzden senin de kaygılarından anladığım kadarıyla çokta okuyasın yok. Gerçekten iyi bir okul ve iyi bir bölümde okumayacaksan da üniversite okumana gerek yok.
Mesela iktisat, işletme tarzı bir şeyler düşünüyorsan mis gibi açıköğretim var. Orayı bitirir sonrasına bakarsın. Bir kaç yıl ne yapmak istediğini bulabilmek için çeşitli girişimler deneyebilirsin. Belki güzel yemek yapıyorsundur aşçı olursun, baktın iyi gidiyorsun gir okulunu da oku. Velhasıl, gerçekten üretebileceğini düşündüğün şeylere odaklanmak hem senin hem toplumun hayrına olur.
O bölümleri hiç düşünmedim. Çocuk gelişimi ya da anasınıfı öğretmenliği var aklımda

İfşa olmamak adına söylemeyi doğru bulmuyorum. Ama iyi ve rövaçta olan bir bölümü okuyorum.
Şunu söyleyeyim, Hacettepeye girmek hiç zor değil. Sadece düzenli çalışma ve azimle girebileceği bir okul. Ben istanbulda üniversite okurken Hacettepeyi kazandım. Bu yılda üniversite sınavına gireceğim mesela kendimi denemek için.
Anladım

Yeni gördüm mesajını. Bu bölümlerde kendini o kadar güzel geliştirebilirsin ki... Mesela bu bölümleri okurken açıktan edebiyat oku. Bir de çocuk edebiyatında derinleş, oyun terapileri kurslarında eğitimlerinde vakit geçir. Ama gerçekten bunları yapabileceksen çık yola. Ve muhakkak ingilizce öğren. Bu alanda ingilizce daha çok işe yarar. Mevzuyu atanma derdiyle baskılamayın. Atanmaktan çok daha iyisi yapılabilir.
Bunu soruyorum işte. Yıllarca atanma derdiyle cebelleşmeden kendime çizebileceğim başka yollar var mıdır?

Bir de madem eşit ağırlıkçısın, psikolojiyi de düşün eğilimin varsa. Bak bende bu yıl tekrar hazırlanacağım psikoloji için. :)
Sınıfımın yarısı hukuk yarısı psikoloji istiyor. O kadar çok mezun var ki. Yurt dışına çıkabilme imkanım da yok. Bilemiyorum burada ne kadar tutunabilirim neler yapabilirim

Sınıfımın yarısı hukuk yarısı psikoloji istiyor. O kadar çok mezun var ki. Yurt dışına çıkabilme imkanım da yok. Bilemiyorum burada ne kadar tutunabilirim neler yapabilirim
Herkesin ne istediğinin bir önemi yok. Gerçekten ne istediğiniz önemli. Sen kendine bi yol çiz bakalım. Hiçbir şey kolay olmayacak, emeksiz, zahmetsiz olmayacak. Özellikle çocuk varsa işin içinde tertemiz şeyler üretmek için çok çabalayacaksın. İyi bir okula girdiğin zaman biraz ufkun açılacak, yolları göreceksin, sonrası sende. Şimdi biz buradan sana yeterli bilgiyi veremeyiz. En azından ben veremem zira bilmiyorum alanını. Ama instagramda gördüğüm çok güzel oyunlar anlatan, kitaplar yazan, çocuk ve gelişimi üzerine yazılar yazan harika insanlar var takip edebilirsin.

Şu an üniversite son sınıf öğrencisiyim. Sadece 3 ay lise mezunu olarak kaldım. Hemen sonrası üniversiteye başladım. Şu an ki durumum ile lisedeki veya lise mezunu olan halim ile arkadaş dahi olmak istemezdim. Aradaki farkı siz düşünün.

canin okumak istemiyorsa bosuna bahane bulma cunku komik oluyor.

agri cecen universitesi at yetistiriciligi bolumunu okursan herhalde mezun oldugun bolumun isini yapamazsin.
Mesleğiniz nedir ve eğer üniversite okuduysanız okuduğunuz bölümün mü işini yapıyorsunuz
Çevremde gördüklerim edebiyat öğretmenliği besyö mühendislik laborantlık vs. Ben bu bölümlerin de at yetiştiriciliği bölümü kadar vasıfsız olduğunu sanmıyorum.
Ha eğer düzenini kurmuş çoluk çocuğa sahip biri falansanız bir gencin gelecek kaygısını anlamamanızı anlayışla karşılıyorum

Şu an üniversite son sınıf öğrencisiyim. Sadece 3 ay lise mezunu olarak kaldım. Hemen sonrası üniversiteye başladım. Şu an ki durumum ile lisedeki veya lise mezunu olan halim ile arkadaş dahi olmak istemezdim. Aradaki farkı siz düşünün.
Muhakkak öyledir. Aradan geçen yıllar var. Lise öğrencisiyle üniversite öğrencisi arasında dağlar vardır tabi ki. Umarım bu senenin sonunda hayatınıza güzel bir yön verebilirsiniz

Herkesin ne istediğinin bir önemi yok. Gerçekten ne istediğiniz önemli. Sen kendine bi yol çiz bakalım. Hiçbir şey kolay olmayacak, emeksiz, zahmetsiz olmayacak. Özellikle çocuk varsa işin içinde tertemiz şeyler üretmek için çok çabalayacaksın. İyi bir okula girdiğin zaman biraz ufkun açılacak, yolları göreceksin, sonrası sende. Şimdi biz buradan sana yeterli bilgiyi veremeyiz. En azından ben veremem zira bilmiyorum alanını. Ama instagramda gördüğüm çok güzel oyunlar anlatan, kitaplar yazan, çocuk ve gelişimi üzerine yazılar yazan harika insanlar var takip edebilirsin.
Öyle tabi ki. Çocuklar çok önemli. Hele o okula ilk başladıkları yıllarda güzel öğretmenlerle karşılaşmaları çok önemli. Uyduruk bir öğretmen olursam vicdanen de asla rahat olamam. Umarım yıllar sonra minik hayatlara güzel şeyler yaşatabilirim

Mesleğiniz nedir ve eğer üniversite okuduysanız okuduğunuz bölümün mü işini yapıyorsunuz
Çevremde gördüklerim edebiyat öğretmenliği besyö mühendislik laborantlık vs. Ben bu bölümlerin de at yetiştiriciliği bölümü kadar vasıfsız olduğunu sanmıyorum.
Ha eğer düzenini kurmuş çoluk çocuğa sahip biri falansanız bir gencin gelecek kaygısını anlamamanızı anlayışla karşılıyorum

2 gun once mezun oldum bilgisayar muhendisiyim. bombos okul okusam ben de issiz kalirdim ama su an ben cvmi ekliyorum firmalar bana teklifte bulunuyor. usenmemen lazim is sahibi olmak icin.

2 gun once mezun oldum bilgisayar muhendisiyim. bombos okul okusam ben de issiz kalirdim ama su an ben cvmi ekliyorum firmalar bana teklifte bulunuyor. usenmemen lazim is sahibi olmak icin.
Muhtemelen iyi bir üniversitedir. Yoksa teklif falan imkansız. Mühendislik hiç düşünmedim istesem de olmaz eşit ağırlıkçıyım.

Muhtemelen iyi bir üniversitedir. Yoksa teklif falan imkansız. Mühendislik hiç düşünmedim istesem de olmaz eşit ağırlıkçıyım.

evet iyi bir universite ama oraya da insanlar giriyor sonucta calisinca oluyor. sen kararini vermissin bence bosver herkes okumak zorunda degil sen de erkenden is hayatina atilirsin devam.

Her bölüm boşta kalmıyor hep revanşta olan bölümler de var saglık gibi hukuk gibibu tarz bölümler düşüne bilirsin bende sınava hazırlanıyorum tekrardan bi yandan da afad okuyorum unutma kötü bölüm yok ders çalışmayı sevmeyen bi milletiz oturup da adam akıllı sınavlara çalırsak iş buluruz devlette olmak her zaman garantilidir

Back
X