Meslek sorunu

Mevzu okumak istememek değil. Okumak istemesem kafam karışık diye buraya yazmazdım. Uzun zamandır çocuk gelişimi ya da anasınıfı öğretmenliği düşünüyorum. Ancak okuduktan sonra işsiz kalmaktan korkuyorum. Çevremde çok iyi okullarda öğretmenlik okuyup açıkta bekleyenler çok var. Öğretmenliğin hali malum. Kpss sorunu var. Atanamamak var. Dershanelerde sürünmek var. Allah aşkına bir şekilde mesleğine sahip olup düzenini kurmuş olanlar yorum yapmasın. Emin olun dışardan konuşmak o kadar kolay ki. Lisede üniversitede gelecek kaygısı yaşayan öğrencilerin durumunu düzenini kurmuş insanlar anlayamaz. Sizden istediğim yardım acaba başka bir şekilde kendimi geliştirip iş sahibi olabilir miyimdi
Mantikli dsunmissun
Özel sektore uyan bir iş ariyorsan nadir de olsa sertifika da olur herkes vasifli is yapmiyor ztn

Bu yasta bunca bahane. Hem de okumamak icin. Universite mezunu kasiyer olmak istemeyip lise mezunu kasiyer ya da ev hanimi olmak mi istiyorsunuz? Hayattaki idealiniz bu mu?
Ulkedeki issizlik gercegi ortada,kimse bunu inkar etmemeli. Lakin is bulmak icin de caba sarfetmeli. Sizin cevrenizdeki universite mezunu issizler kim mesela? Avukat mi,savci mi,doktor mu,muhendis mi? Ha yok mudur issiz avukat,dolu var. Atanamayan ogretmenler var. Ama is sahibi olanlar da cogunlukta. Neden olumlu ornekleri gormemekte direniyorsunuz? Siz daha iyisini yapin is sahibi olun o zaman. Universite insana vizyon katar,bakis acisi katar. Hayatin daha once hic gormedigin yonlerini gormeni saglar. Gidip bu saatten sonra ucra yerdeki ucra bolumu secmeyin,duzgun bir okulda okumak icin caba sarfedin,eskisinden daha kolay o bolumleri kazanmak. Bu konuyla ilgili istatistikleri incelemenizi oneririm. Misal 2000 yilinda kac ogrenci sinava girdi,kac tanesi hangi universitelerin hangi bolumlerine girdi? Ayni istatistigin 2018 versiyonunu da inceleyin ve artik ne kadar kolaylastirildigini gorun genc arkadasim

Lise mezunu kasiyer olursan ömrün boyunca kasiyer olursun, üni mezunu kasiyer bile olsan 3 seneye müdür olabilirsin. Çevremde üni okuyup kasiyer olanı da görmedim ayrıca

Geçerli atanması kolay bi bölüm okuyun. İngilizce öğretmenliği gibi, düşük puanlarla kapatıyor. Anaokulu öğretmenliğinin kpss puanları, atamaları nasıl ona göre karar verin.
Kasiyer mi olmak istersiniz hayatınız boyunca yoksa öğretmen mi? size kalmış okumak istemiyorsanız okumazsınız.
Üniversite okumak insanı geliştirir, bi vizyon getirir. Üniversite mutlaka okunmalı

Back
X