Meslek uyumu?

nabermaykil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2015
67
72
88
Merhaba.. İki tarafta universite mezunu ama kadının isi daha garanti erkeginki freelancer tarzına daha uygun bi meslek. Uyumlu olur mu sizce bu cift? Gecim sıkıntısı cekmeden yasamak mumkun mu

Merhaba.. İki tarafta universite mezunu ama kadının isi daha garanti erkeginki freelancer tarzına daha uygun bi meslek. Uyumlu olur mu sizce bu cift? Gecim sıkıntısı cekmeden yasamak mumkun mu
Arada sevgi yok mu? iş sözleşmesi mi yapılıyor?

Geçim sıkıntısı çekmemek için sabancı, koç vs olmak lazım sanırım bu dönemde.. üstelik bakın hiç aklımıza gelmeyecek bir şey oldu, virüs çıktı ve çoğu insan işinden oldu. Hiçbirimiz buna göre planlama yapmamıştık. Demem o ki hiçbir şeyin garantisi yok, bu sorunun cevabını bulamazsınız bence..

Haklısınız ama gecim sıkıntısı da ortada
Ben bu tarz yaklaşımları doğru bulmuyorum. İleriye dönük ne olacağını bilemezsiniz. Şu anda çok iyi bir işiniz olabilir ama iş yeri iflas etse aynı düzeyde iş bulamayabilirsiniz ya da şu an freelancer işi vardır ama çevre edinip çok daha iyi iş yapabilir. İş vs önce çalışkan mı ona bakın derim. Maddiyat çok önemliyse zaten bu kişiyle devam etmeyin

Haklısınız zaten onlarda artık Türkiyede kalmıyor

Sizin için bu kadar önemliyse memur bulsaydiniz.
Benim için önemli değil eşim kamu bankasında görevli ama keske freelance calissaydi diyorum bazen. Mesela emlakcilik yap diyorum ama ikna edemedim. Çünkü eşim her işte para kazanacak kadar sosyal zekası yüksek bir insan, ona güveniyorum. Bence olay da bu zaten. Ne yaparsa yapsın beni ve kızını düşünerek yapar, bizi yari yolda bırakmaz diyorum

Evet oymuş. Konu sahibi kesinlikle çok takıntılı biri. Daha evlenene kadar çok konu açar

Kendim icin sormadım

O işler öyle olmuyor maalesef biz evlenirken benim işim daha iyidi. Daha garanti ve maaşım daha yüksekti. Şimdi işler değişti. Eşim kendi işini yapıyor daha iyi kazanıyor ben şu an ücretsiz izinde bebek bekliyorum. Eşimden yiyoruz. Biz o zaman da bunu söz konusu yapmadık şimdi de yapmıyoruz. Yeri gelir onun işi tekrar kötüye gider benim maaşımla geçiniriz. O evde çocuk bakar. Kader kısmet nereye sürükler belli olmaz ki.
Önemli olan ne yaşarsan yaşa ömür boyu yanında görmek istediğin insanla evli olmak.

Kendim icin sormadım
sevgiliniz için mi sordunuz yoksa? babasıyla ilgili olan konuda da sevgiliniz için sormuştunuz hatta ileri giderek bize bela olur mu falan demiştiniz maalesef ki konularınız aklımda kaldı.
bu konunuzda da kendi bencilliğiniz ve sevgilinizi kendinize uydurma gibi tuhaf bir duyguyla yazdığınızı klavyenin bu noktasından tahmin edebiliyorum :) o yüzden diyorum zaten; zavallı adam

O konuya bu kadar hakimseniz ikimizin de gayet iyi bi isi ve meslegi var yazdıgımı da okumussunuzdur diye dusunuyorum:)

Biz böyle bir çiftiz. Eşim freelance çalışıyor ben kamudayım. Benim maaşıma güveniyoruz, ayağımızı ona göre uzatıyoruz. Eşim bazen aylarca çalışmayabiliyor, bazen de 1 ayda 15 bin 20 bin kazanıyor. Böyle eline toplu para geçtiğinde evimizin tüm eşyalarını borçsuz aldık. Geçim sıkıntısı yaşıyor muyuz , evet, ama kim yaşamıyor ki? Karı koca öğretmen olan arkadaşlarım bile yaşıyor. Bizim tek problemimiz eşimin sabit bir geliri olmadığı için kredi çekmeye ev alma işine cesaret edemiyorum.

O konuya bu kadar hakimseniz ikimizin de gayet iyi bi isi ve meslegi var yazdıgımı da okumussunuzdur diye dusunuyorum:)
ee o zaman neden meslek uyumu soruyorsunuz? ikinizin de işi 'gayet iyiyse' sorun yoktur? o zaman gidin mesleğinizden insanı bulun niye bu kadar yoruyorsunuz insanları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…