• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesleki tatminsizlik kamudan istifa

Merhaba hepinize. 10 yıldır kamuda sağlıkla ilgili bir branşta çalışıyorum. Nöbetli bir alan değil haftaiçi 8-5 çalışıyorum. İlk atandığımda her şey gayet güzeldi kazancım pek çok şeye yetiyordu hatta ev bile aldım. Ama şu sıralar hem maddi tatminsizlik yaşadığım için hem de artık insanlarla uğraşmaktan dolayı ve bakanlık içindeki yeniliklerle beraber eklenen görevlerle birlikte işimden çok bunalmış durumdayım. Aslında üniversite tercihimi yaparken fena bir puanım yoktu bazı mühendislikler tutuyordu. Ancak fizik dersini yapamıyorum diye hiç düşünmedim bile. Şu an mühendis olup ya da alakasız bir bölümde okuyup bilişim sektörüne yönelen arkadaşlarımı gördükçe çok üzülüyorum. Ne yaparsam yapayım üzüntüm geçmiyor. Evden çalışma gibi bir imkanımın olmaması, özel sektörde -kurumsal olanlardan bahsediyorum- özel sağlık sigortası yemek kartı çeşitli sosyal aktiviteler olması gibi nedenlerden dolayı işim gittikçe kötü görünmeye başladı gözüme. Arkadaş çevrem de ona göre şekillendi çalıştığım kurumlarda üzülerek söylüyorum ki hiç kafa dengi birilerine denk gelmedim. Biz biraz işçi ailelerin memur çocuklarıyız ve hemen para kazanabilmek için sağlıkla ilgili bir bölüm seçmiştim zaten. Ama şimdi dönüp baktığımda bunun dar bir vizyon olduğunu görüyorum. 32 yaşındayım bu sürede açıktan sosyoloji okudum yani yönlendiren yoktu ben kendi kendime farklı bir seçenek yaratmaya çalıştım. Çalıştığım branşımda yüksek lisans yaptım ama tabi kamuda bunun bi önemi yok bi kademe ilerlemekten başka. Kendimi sıkışmış hissediyorum emekliliğe kadar bu işi yapmak istemiyorum. Yani herkesin deli gibi kpss çalıştığı bu sitede ben nasıl yaparım da kamudan kurtulurum onun peşindeyim açıkçası. Göründüğü gibi değil çoğunlukla avam insanlar saçma prosedürlerle dolu maaşı tatmin etmiyor. Daha iyisini yapabilirdim düşüncesi beni daha da kötü etkiliyor. Bir kaç iş başvurusunda bulundum insan kaynakları alanında vs ama görüşmeye bile çağrılmadım. Bu sitede herkese çok güzel fikirler veriyorsunuz. Bana ne önerirsiniz buradan nasıl kurtulurum bu yaştan sonra başka bir işte çalışabilir miyim? Bu mümkünse başlangıcı nasıl yapabilirim? Şu an istifa edemiyorum çünkü kredilerim var. Ancak daha düşük maaş da olsa yan hakları ve çalışma ortamı güzel olan bi yerde çalışmaya okeyim bu arada.
Çalıştığınız ortamda kafa dengi arkadaşlarınız yoksa bu da motivasyon düşürüyor. İş değiştirmek yerine başka bir çalışma ortamına geçseniz mesela

Fikir için teşekkür ederim ben de bu aralar cv mi yenileyip yurtdışında klinik araştırmacı ilanlarına başvurmak istiyordum. Dediğinize bakacağım
daha önce klinik araştırma tecrübeniz var mı?

Türkiye klinik araştırmada oldukça büyük bir pazar ve Türkiye'de bir sürü SAK (CRO) var benim gördüğüm yurtdışına gidenlerin hepsi buradaki operasyonlardan gittiler şirket içi tayin gibi oldu yani bir sürü şirket için eğitimi var bu işin ve o eğitim süreçlerini burada alıp gittiler (en basitinden GMP eğitiminiz var mı?)

avrupada bildiğim regulatory kısımda çalışan daha küçük pazarlardan gelen (moldovalı belaruslu vs.) arkadaşlarım var onlar da doktoralı ve 3-4 dilli kişiler. avrupada sadece İngilizceyle bu işi yapan ve doktorası olmayan kimse bilmiyorum mesela.

tabi deneyin de devlette memurluktan klinik araştırmaya iş tecrübesi olmadan nasıl geçeceğinizi bilmiyorum, türkiyede TİTCK çalışanı filan mısınız?

Ne parası iyidir ne de çalışma koşulları. Rahatınıza düşkünseniz özel sektörde üzerler sizi.

Yan hakları olan kaç firma var ki? Çay ve kahve makinesi, peçete, tuvalet kağıdı ve su sebili var 🤣 Sosyal medyaya ne aldanıyorsunuz?

Yemek kartı verilen bir işte çalışmadım ama istemezdim. Bu kartı olanların primlerini düşükten yatırmak için yemek kartı verip maaşı azaltıyorlar. Kartlarla alışveriş yapıldığında indirim varsa yararlanamıyorsun vs. Bana göre saçmalık. Aksi durumu varsa daha hiç denk gelmedim.
Sosyal medyada öyle hesaplara denk gelmiyorum aslında kendi arkadaş çevremden örnekler. Koşulları benden iyi yaz partisi kış partisi hiç bitmiyor partileri 😄

Kurumun adını merak etmiyoruz ama en azından mezuniyetinizi hafiften de çıtlatın. Bölüm var bölüm var. Yüksek lisansınızı hangi fakültede yaptığınızı da yazarsanız daha iyi yönlendirilirsiniz.

lBir kaç iş başvurusunda bulundum insan kaynakları alanında vs ama görüşmeye bile çağrılmadım.
22 yasinda memur olmussun sen özel sektorde yapamazsin. hele de ik falan
sakin düşünme bile.
yapacagin en dogru sey bir yandan mesleğine devam et bir yandan da bilisim alaninda online dersler al, kendini gelistirmeye calis. zaman içinde baktin iyi gidiyorsun bir sure ucretsiz izin alip kendini dene, portfoy olustur. sonra is arama surecine baslarsin. baktin hersey yolunda gitti istifani basarsin ya da guzel bir is bulana kadar kendini baska kurslarla - egitimlerle gelistirirsij

Sosyal medyada öyle hesaplara denk gelmiyorum aslında kendi arkadaş çevremden örnekler. Koşulları benden iyi yaz partisi kış partisi hiç bitmiyor partileri 😄
Benim eski iş yerim de bize mangal partisi yapıyordu ama o kadar yırtınmamın karşılığı mıydı? Hayır. Arada çift maaş verseler tamam derdim.

daha önce klinik araştırma tecrübeniz var mı?

Türkiye klinik araştırmada oldukça büyük bir pazar ve Türkiye'de bir sürü SAK (CRO) var benim gördüğüm yurtdışına gidenlerin hepsi buradaki operasyonlardan gittiler şirket içi tayin gibi oldu yani bir sürü şirket için eğitimi var bu işin ve o eğitim süreçlerini burada alıp gittiler (en basitinden GMP eğitiminiz var mı?)

avrupada bildiğim regulatory kısımda çalışan daha küçük pazarlardan gelen (moldovalı belaruslu vs.) arkadaşlarım var onlar da doktoralı ve 3-4 dilli kişiler. avrupada sadece İngilizceyle bu işi yapan ve doktorası olmayan kimse bilmiyorum mesela.

tabi deneyin de devlette memurluktan klinik araştırmaya iş tecrübesi olmadan nasıl geçeceğinizi bilmiyorum, türkiyede TİTCK çalışanı filan mısınız?
Teşekkür ederim yorumunuz için eğitimim yok şu an araştırıyorum aynı konuları. Doktoradan sonra şansım daha yüksek tabi şu an abde BİR kuzenim çalışıyor yüksek lisansı var sadece ondan ilham aldım ben de.

Evet değilim öyle olsa medikal firmalara başvururdum. Keşke kimya okusaydım diyorum çok çok pişmanım bu pişmanlık beni yiyip bitiriyor. Dediğinizi eşim de diyor özel sektörde çalışıyor aşağı yukarı aynı problemler iş arkadaşları ve üstleriyle yaşadıkları ona katılıyorum. Özelde asgari ücretin bir tık üstünü verirler. Ya da bireysel çalışabilirim hastalarla ama ona da artık enerjim yok genel olarak insanla uğraşmaktan yoruldum. Online ne olabilir mesela? Çağrı merkezi falan gibi mi?

Üniversirsite zamanı bir dönem çağrı merkezine girmistim harçlığımı çıkarmak için.
Okuyup, iyi bir yerlere gelmeye orada karar verdim.
Güzelde bir yerdi ama perişan olmuştum.. sürekli konuşuyorduk tekrar tekrar aynı şeyleri farklı insanlara anlatıyorduk.
Karşımızda her türlü insanlar vardı ve yüzlerini görmeden bir şeyler anlatmak kabus gibi.
Eve geldiğimde, evdekilerle konuşacak gücüm kalmıyordu.
Çok sosyal bir insan olmama rağmen, kalabalık ortamlardan uzak durmaya başlamıştım.
Beyin hücrelerime kadar ses vardı sanki 😄
Zaten insanlarda bunalan birinin çok yanlış bir tercihi olur çağrı merkezi.

Çok haklısınız ne zaman hastaneye gitsem Allah burada çalışanlara ve buradaki hastalara yardım etsin diyerek ayrılıyorum. Her iki profilde de çok sıkıntılı tipler var. Ama çalışmanız okumaniza engel değil. Eşim ve ben öğretmeniz. Eşim elektrik elektronik mühendisliği okuyor ben de bu sene bir bölüme yazıldım ama memnun değilim 😂 seneye başka bir bölüme nasip kısmetse inşallah. Eğer ekstra planlarımız tutarsa öğretmenlikten ayrılabiliriz. Yani kısacası bir dalı tutmadan digerini bırakmayın.

22 yasinda memur olmussun sen özel sektorde yapamazsin. hele de ik falan
sakin düşünme bile.
yapacagin en dogru sey bir yandan mesleğine devam et bir yandan da bilisim alaninda online dersler al, kendini gelistirmeye calis. zaman içinde baktin iyi gidiyorsun bir sure ucretsiz izin alip kendini dene, portfoy olustur. sonra is arama surecine baslarsin. baktin hersey yolunda gitti istifani basarsin ya da guzel bir is bulana kadar kendini baska kurslarla - egitimlerle gelistirirsij
Çok teşekkür ederim gerçekten çok değerli bilgiler verdiniz. Bu şekilde yapmaya çalışacağım. Kafam karışık olduğu için ve elimde sadece sosyoloji diploması olduğu için ik düşünmüştüm.

madem ebesiniz doula egitimleri alip sosyal medya hesabi açabilir misiniz yoksa yasak mi?
bu sekilde hem sosyal medyadan para kazanirsiniz hem az musteriniz olur hem cok para kazanirsiniz. hamile herkes ilgilenir kolay dogum ipuclari - yapilacak hareketler - dogumdan once yapilmasi gerekenler vs vs icin.
hatta ilginiz varsa yoga egitimi alin, zamanla yoga eğitmenligi sertifikasi alir hamile yogasi alaninda uzmanlasirsiniz. ebeden hamilelik yogasi diye parayi kirarsiniz:)
benim eski supervizyorum yoga egitmenligi egitimi aliyordu. ogrenci bulmasi gerekiyordu o donem de ben ani ofke patlamalarim icin yogaya baslamayi düşünüyordum, ogrencisi olmustum. sonra antalyada yoga kamplari falan acar oldu - eski guzel turkiye zamaninda. uzun zamandir takip etmiyorum simdi ne durumda bilmem ama o zamanlar iyi is yapiyordu

Benim eski iş yerim de bize mangal partisi yapıyordu ama o kadar yırtınmamın karşılığı mıydı? Hayır. Arada çift maaş verseler tamam derdim.

bizde yemekler, happy hourlar vs gırla ama gel gör ki verdikleri maaş kuş kadar istedikleri iş deve kadar :( mobbingi de cabası, değersizlik hissi bir başka artısı :( izin alsan işini bırakıp alamıyorsun çünkü sana destek atabilecek bir 2. kişi yok. hastalıktan sürünsen yine gelmek zorundasın

ben kafamı duvarlara vuruyorum keşke zamanında anne babamı dinleyip kpss çalışsaydım keşke diye

Teşekkür ederim yorumunuz için eğitimim yok şu an araştırıyorum aynı konuları. Doktoradan sonra şansım daha yüksek tabi şu an abde BİR kuzenim çalışıyor yüksek lisansı var sadece ondan ilham aldım ben de.
Türkiye'den hiç iş tecrübesi olmadan iş bularak mı gitti?

Üniversirsite zamanı bir dönem çağrı merkezine girmistim harçlığımı çıkarmak için.
Okuyup, iyi bir yerlere gelmeye orada karar verdim.
Güzelde bir yerdi ama perişan olmuştum.. sürekli konuşuyorduk tekrar tekrar aynı şeyleri farklı insanlara anlatıyorduk.
Karşımızda her türlü insanlar vardı ve yüzlerini görmeden bir şeyler anlatmak kabus gibi.
Eve geldiğimde, evdekilerle konuşacak gücüm kalmıyordu.
Çok sosyal bir insan olmama rağmen, kalabalık ortamlardan uzak durmaya başlamıştım.
Beyin hücrelerime kadar ses vardı sanki 😄
Zaten insanlarda bunalan birinin çok yanlış bir tercihi olur çağrı merkezi.
Aynı sebeplerden dolayı zaten insandan bunalmış durumdayım 😄 onu da bir arkadaşım önermişti anca öyle sıfırdan başlayıp iş öğrenip ilerleyebilirsin demişti.

Ebelikten sıkılmadıysanız doula olarak çalışabilirsiniz. Hem serbest takılırsınız hem de eğitimlerle belki kendi firmanızı kurarsınız.

Bir ebe tanıdığım şimdi tüp bebek merkezinde çalışıyor. Muhtemelen yorucudur ama parası iyi diye biliyorum. Şubeleri olan bir yer.

Hemşire olan bir arkadaşım da IT için eğitim aldı. Devlette çalışıyor. O da IT'de ilerleyecek. Bir de o arkadaş çıkıyormuşsunuz 🤣

Ebeler gece doğum olunca çalışmıyor mu? Garip geldi bana. Sancılar gece daha çok oluyormuş.

Çok haklısınız ne zaman hastaneye gitsem Allah burada çalışanlara ve buradaki hastalara yardım etsin diyerek ayrılıyorum. Her iki profilde de çok sıkıntılı tipler var. Ama çalışmanız okumaniza engel değil. Eşim ve ben öğretmeniz. Eşim elektrik elektronik mühendisliği okuyor ben de bu sene bir bölüme yazıldım ama memnun değilim 😂 seneye başka bir bölüme nasip kısmetse inşallah. Eğer ekstra planlarımız tutarsa öğretmenlikten ayrılabiliriz. Yani kısacası bir dalı tutmadan digerini bırakmayın.
Okuyunca iş bulabileceğimi bilsem hiç düşünmeden tekrar gireceğim sınava. Tebrik ederm sizi çok iyi yapmışsınız

bizde yemekler, happy hourlar vs gırla ama gel gör ki verdikleri maaş kuş kadar istedikleri iş deve kadar :( mobbingi de cabası, değersizlik hissi bir başka artısı :( izin alsan işini bırakıp alamıyorsun çünkü sana destek atabilecek bir 2. kişi yok. hastalıktan sürünsen yine gelmek zorundasın

ben kafamı duvarlara vuruyorum keşke zamanında anne babamı dinleyip kpss çalışsaydım keşke diye
İzin konusu aklıma gelmemişti. Hastane muayenen vardır, gitsen maaştan kesilir. Bazı yerler manyak.

Back
X