- Emoji Skoru
- 22.376
- Puanlar
- 548
Bu mantıklı. Onların memur olduğunu düşünmemiştim. Doktorlar istediğini alıyor sanıyordum1. basamak bir yerdeyse
yani aile hekimlikleri gibi
gecesi olmaz o zaman
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu mantıklı. Onların memur olduğunu düşünmemiştim. Doktorlar istediğini alıyor sanıyordum1. basamak bir yerdeyse
yani aile hekimlikleri gibi
gecesi olmaz o zaman
onların devlette bir kadrosu oluyor ama aile hekimliğinde çalışmak üzere sözleşme imzalıyorlar, kadroları duruyorBu mantıklı. Onların memur olduğunu düşünmemiştim. Doktorlar istediğini alıyor sanıyordum![]()
Bende teknoloji alanında kamu hariç bi yerde çalışmak istiyorum. Nereden başlanır bilmiyorum, benim yaş geçmiş olabilir aslında… dışarıdaki maaşları duydukça vay diyorum. Yaptığım iş maddi olarak artık tatmin etmiyor.Teknoloji isi istiyorsan biotech alanina ne dersin konu sahibesi... 2 yillik yuksek lisansi var, kodlama da ogrenirsen gayet teknoloji alaninda calisirsin. memurluk dedigin gibi uzamazsin kisalmazsin ama dikkat mezun olunca junior olarak ise baslayacaksin. Meslegini yazarsan daha iyi olur hemsire mi, laborant mi, doktor mu baska bir sey mi... Bir de emslegini seviyorsan ve gelisme alani ariyorsan kendi isini kurmaya ne dersin? Cihaz teknikeri olup, medikal cihaz satisi isini yapmaya gecen simdi de is adami olan bir hazret taniyorum mesela, kendi isini yapmak da her zaman bir secenek![]()
Medikal ürün üreten bi firmadaydı ama klinik araştırmacı değildiTürkiye'den hiç iş tecrübesi olmadan iş bularak mı gitti?
Böyle bir hata sakın yapmayın. Meslek ne olursa olsun bence özel sektör insanı sömürür. Devlette 8.5 sındır ama özelde öyle mi. Belki daha çok kazanırsınız (Ki bence daha önce özelde çalışmadığını için o paraları asla göremezsiniz) ama her kurusunu sizden çıkarırlar.Merhaba hepinize. 10 yıldır kamuda sağlıkla ilgili bir branşta çalışıyorum. Nöbetli bir alan değil haftaiçi 8-5 çalışıyorum. İlk atandığımda her şey gayet güzeldi kazancım pek çok şeye yetiyordu hatta ev bile aldım. Ama şu sıralar hem maddi tatminsizlik yaşadığım için hem de artık insanlarla uğraşmaktan dolayı ve bakanlık içindeki yeniliklerle beraber eklenen görevlerle birlikte işimden çok bunalmış durumdayım. Aslında üniversite tercihimi yaparken fena bir puanım yoktu bazı mühendislikler tutuyordu. Ancak fizik dersini yapamıyorum diye hiç düşünmedim bile. Şu an mühendis olup ya da alakasız bir bölümde okuyup bilişim sektörüne yönelen arkadaşlarımı gördükçe çok üzülüyorum. Ne yaparsam yapayım üzüntüm geçmiyor. Evden çalışma gibi bir imkanımın olmaması, özel sektörde -kurumsal olanlardan bahsediyorum- özel sağlık sigortası yemek kartı çeşitli sosyal aktiviteler olması gibi nedenlerden dolayı işim gittikçe kötü görünmeye başladı gözüme. Arkadaş çevrem de ona göre şekillendi çalıştığım kurumlarda üzülerek söylüyorum ki hiç kafa dengi birilerine denk gelmedim. Biz biraz işçi ailelerin memur çocuklarıyız ve hemen para kazanabilmek için sağlıkla ilgili bir bölüm seçmiştim zaten. Ama şimdi dönüp baktığımda bunun dar bir vizyon olduğunu görüyorum. 32 yaşındayım bu sürede açıktan sosyoloji okudum yani yönlendiren yoktu ben kendi kendime farklı bir seçenek yaratmaya çalıştım. Çalıştığım branşımda yüksek lisans yaptım ama tabi kamuda bunun bi önemi yok bi kademe ilerlemekten başka. Kendimi sıkışmış hissediyorum emekliliğe kadar bu işi yapmak istemiyorum. Yani herkesin deli gibi kpss çalıştığı bu sitede ben nasıl yaparım da kamudan kurtulurum onun peşindeyim açıkçası. Göründüğü gibi değil çoğunlukla avam insanlar saçma prosedürlerle dolu maaşı tatmin etmiyor. Daha iyisini yapabilirdim düşüncesi beni daha da kötü etkiliyor. Bir kaç iş başvurusunda bulundum insan kaynakları alanında vs ama görüşmeye bile çağrılmadım. Bu sitede herkese çok güzel fikirler veriyorsunuz. Bana ne önerirsiniz buradan nasıl kurtulurum bu yaştan sonra başka bir işte çalışabilir miyim? Bu mümkünse başlangıcı nasıl yapabilirim? Şu an istifa edemiyorum çünkü kredilerim var. Ancak daha düşük maaş da olsa yan hakları ve çalışma ortamı güzel olan bi yerde çalışmaya okeyim bu arada.
klinik araştırmacı diye ne kast ettiğinizi bilmiyorum zatenMedikal ürün üreten bi firmadaydı ama klinik araştırmacı değildi
Sadece IT değil ik cı da evden çalışabilir finans uzmanı da öğretmen bile evden ders verebilir bence bir tek sağlıkta öyle olmuyor.Sırf evden çalışıyorlar diye IT ci arkadaşlar çok imreniliyor, sitede var olanlar yazsa ya, dışarıdan göründüğü kadar iyi mi?
Deli dürtmedi deAfedersiniz ama sizi deli mi dürttü demek istiyorum. 10 yıldır memursanız bu düzene alışmışsınızdır artık. Milyonlarca kişi memur olmak için kendini yırtıyor. İşten çıkartılma korkusu olmadan belli saatlerde daha rahat kafayla çalışmak varken bu isteğiniz bana çok riskli geldi. 2. seçenekten emin olmadan sakın memurluğu bırakmayın. Çalıştığınız yeri değiştirseniz size iyi gelebilir bence.
Aslında hamile yogası eğitmenliği sertifikası aldım. Şu an yasal olarak ek gelir olacak bir işte çalışmam doğru olmaz. Yine de ben çok bunalmış olduğum için alandan komple çıkmanın yolu var mı bunu merak ettim. Yoksa bunlar da birer seçenek tabi. Çok teşekkür ederim yorumunuz için elimdekileri görmeyip olmayana ulaşmaya çalışıyorum sanırım bana bunu hatırlattınız. Eldekilerle ne yapabilirim ona bakmak lazım sanıyorum.madem ebesiniz doula egitimleri alip sosyal medya hesabi açabilir misiniz yoksa yasak mi?
bu sekilde hem sosyal medyadan para kazanirsiniz hem az musteriniz olur hem cok para kazanirsiniz. hamile herkes ilgilenir kolay dogum ipuclari - yapilacak hareketler - dogumdan once yapilmasi gerekenler vs vs icin.
hatta ilginiz varsa yoga egitimi alin, zamanla yoga eğitmenligi sertifikasi alir hamile yogasi alaninda uzmanlasirsiniz. ebeden hamilelik yogasi diye parayi kirarsiniz:)
benim eski supervizyorum yoga egitmenligi egitimi aliyordu. ogrenci bulmasi gerekiyordu o donem de ben ani ofke patlamalarim icin yogaya baslamayi düşünüyordum, ogrencisi olmustum. sonra antalyada yoga kamplari falan acar oldu - eski guzel turkiye zamaninda. uzun zamandir takip etmiyorum simdi ne durumda bilmem ama o zamanlar iyi is yapiyordu
İzin konusu yöneticiye göre değişiyor maalesef devlette de yasal hakkını sanki cebinden veriyormuş gibi neden 3 gün 5 gün değil bu hafta filan kişi çıkacaktı izne vs şeklindeki cümlelerle can sıkan tipler var. Hatta bazen yasak da geliyor 3 gün altı izin alınamaz diyor mesela. Ama benim 1 güne ihtiyacım var.İzin konusu aklıma gelmemişti. Hastane muayenen vardır, gitsen maaştan kesilir. Bazı yerler manyak.
Haha yok arkadaş değiliz :) doğumhanede çalışmıyorum.Ebelikten sıkılmadıysanız doula olarak çalışabilirsiniz. Hem serbest takılırsınız hem de eğitimlerle belki kendi firmanızı kurarsınız.
Bir ebe tanıdığım şimdi tüp bebek merkezinde çalışıyor. Muhtemelen yorucudur ama parası iyi diye biliyorum. Şubeleri olan bir yer.
Hemşire olan bir arkadaşım da IT için eğitim aldı. Devlette çalışıyor. O da IT'de ilerleyecek. Bir de o arkadaş çıkıyormuşsunuz
Ebeler gece doğum olunca çalışmıyor mu? Garip geldi bana. Sancılar gece daha çok oluyormuş.
Evet gerçekten ortamdan memnun değilm bir kaç defa yerdeğişikliği yapmama rağmen tatmin etmedi. İş yerinde ömürlük arkadaş aramıyorum tabi ama günün çoğunun geçtiği bir yerde insan en azından kahvesini keyifle içebildiği birini arıyor. Belki de haklısınız ama bana öyle gelitor ki alışmak yerine gittikçe sıkıldım bu rutinden. O yüzden böyle depresifimİş yerinizdeki sıkıcı insanlardan o kadar bunalmışsınız ki çağrı hizmetlerine bile olur mu gözüyle bakmışsınız. Arkadaşlarınızın imkanlarından soz ederken de mangal partilerini etkinliklerini ön plana çıkarmışsınız(ama arka planda verilenlerin 3 katını çalışanı sömürerek alıyorlar). Bence siz hayatınızdan sıkılmışsınız. İş yerinizdeki insanlardan memnun olsanız maaşı vs dert edinmezsiniz çünkü sağlıkçı maaşları kamuda kötü değil pek. Birisi yazmış yerinizi değistirin diye, kesinlikle katılıyorum. Biraz kafa dengi insanlarla çalışsanız gayet iyi bir konumda olduğunuza ikna olacağınızı düşünüyorum. Siz kabul etmesenizde yirmili yaşların başından beri memuriyettesiniz ve memur kafasına, rutin hayata iyice alıştınız. Aksi sizi yoracaktır artık. Özel sektör çalışanın suyunu sıktığı için kaybetmemek adına öyle imkanlar veriyor genel olarak :) Özel hayatınıza renk katmak, seyahat etmek, iş yerini değiştirmek size daha iyi gelecektir.