Mesleki tatminsizlik yaşayan var mı?

Berryhibiscus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2021
181
130
53
Grafik tasarımı mezunuyum, mezun olalı 1 buçuk sene oldu.

4. sınıfa gelene kadar kafam hep karışıktı, bölümden emin değildim. Tabi benim hatam çalışmadım zamanında o yüzden mecbur kaldım.

Bu mesleği alaylı yapan çok kişi var. Ben 4 sene okumuşum diğerleriyle aynı kefeye konuluyorum. Yani, değersizleşti.

Tasarım yapmayı seviyorum ama iş ilanlarına bakıyorum hep sosyal medya postları tasarımları falan istiyorlar, iyice soğuyorum.

Şu an işim yok mesela. Pek hevesim yok ne yapsam bilmiyorum. Hayal ettiğim gibi olmadı eğitim hayatım şimdi de okuyacak kadar hevesli değilim.

Kendimle nasıl barışırım bilmiyorum

bir de şöyle düşünün en azından 4 sene okuyup eğitimini aldığınız bir alanda çalışıyorsunuz. benim 5 senedir yaptığım işle okuduğum bölüm arasında en ufak bir alaka yok gerçi ülke şartlarında çoğumuz aynı durumdayız. kendi alanınızda başka kollara yönelerek o hevesinizi koruyabilirsiniz

Benim arkadaşım mezun oldu hemen işe başladı inanın cüzi bir maasti.Surekli kendini yeniledi sonra gelen müşterilerle çevre edindi.Simdi güzel bir maaşla güzel bir işte çalışıyor.Tavsiyem ilk çalışma hayatınıza ufak yer deneyerek başlayın.

Bu mesleği alaylı yapan çok kişi var. Ben 4 sene okumuşum diğerleriyle aynı kefeye konuluyorum. Yani, değersizleşti.

Dönemimizde alayli olarak meslek edinmek zaten üniversite okumaktan daha kiymetli.
Üniversitelerimiz üniversite degil.
Genclerimiz arastirma yapmayi bilmeden, bir prof görmeden mezun oluyor.
Rastgele secilmis bölümler, herkes okuyor diye okunuyor. Pek kiymeti olan bir sey degil üzgünüm

Şu zamanda kendi mesleğini icra eden o kadar az insan varki. Bende Adalet mezunuyum fakat bir hastanenin muhasebesinde çalışıyorum ve kafayı yemek üzereyim ne zaman çıkıcam buradan diye gün sayıyorum

Başlığa göre evet mesleki tatminsizlik cok yaşıyorum çünkü mesleğimi yapamiyorum.
Icerige gore yazacak olursam, alaylilar sizden daha iyi degil ama siz hem eğitimini alip hem de tecrübe ile taclandirarak ilerleyebilirsiniz bu alanda.
Kardeşim mühendis, üstüne iki senelik bir bölüm okudu açıktan bir yandan da online eğitimler aliyor 26-27 yasinda ufak ufak freelance islere başladı. Yani okuduğumuz alandan farkli alanlarda calisiyor olmamiz, maalesef gecim derdinden/ulke sartlarindan (artik nasil tanımlarsaniz).
Herkes mesleğini icra edemiyor maalesef.
Ben memur olduğum halde ne okudugum isi yapiyorum ne senelerdir tecrübe edindigim isi. Ama ben yine de farkli ilgi alanlarima göre kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Işte faydasi olmasa da kisisel tatmin olsun, kendimi mutlu hissedeyim diyorum kendimce.
Yani siz madem evdesiniz çalışmıyorsunuz, alaninizda da kendinize ne katabilirsiniz buna odaklanin, siparişle ya da freelance yapabileceğiniz isler varsa az /küçük vs demeden bir yerden başlayın gerisi gelir.

Size tavsiyem internet üzerinden çikolata hediyelik kahve çocuklara hediyelik kumbara kişilere özel etiket tarzı hediyeler yapın evde. Başta fiyatları uygun tutarsınız zamanla artırırsınız. Özgün farklı davetiye tasarımları da olabilir. Mesleğiniz zamane mesleği asla üzülmeyin alanınız çılgınlar gibi geniş

Siz daha iyi bilirsiniz benim bir grafik ve tasarım mezunu arkadaşım var çalışma alanlarının çok fazla olduğundan bahseder hep. Mezun olduktan sonra bir gazetede işe başladı mesela orada kendini geliştirip bir e-ticaret firmasının hem sosyal medya hesaplarını yönetiyor hem de afiş, logo tasarımını yapıyor. Açıkçası mutlu da yaptığı işten. İlk tasarımı ile şuanki tasarımları arasında da gözle görülür farklar var. İlk etapta her meslekte olduğu gibi küçük işlerle başlayıp büyüyor herkes, dayısı yoksa tabii. Ben kendi mesleğim üzerinden gideyim, hemşireyim. Ufak bir yerde başladım önce gerçekten mesleğimi tam anlamıyla yapamadığımı hissediyordum bir yıl çalışıp büyük bir hastaneye geçtim orada kendimi çok geliştirip ilk başvurumda kurumsal bir hastaneyle anlaştım, iş yükümü de azalttım. Yani bu biraz sizin ne beklediğiniz, ne istediğiniz ile ilgili.

şu an hiç iş deneyiminiz yok anladığım kadarıyla ve tatminsizlik yasama sebebiniz bu mesleğin eğitim almadan da yapılabiliyor olması.

Ama İnan’ın ülke şartlarında pek çok iş için geçerli bu

Bence bir iş bulup çalışın o zaman gerçekten seviyor musunuz yoksa sevmiyor musunuz anlamış olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…